-
Εξέχον μέλος
Θα σου πω και ένα παράδειγμα....
Ας πάρουμε πως κάνεις μία καινούργια εγκατάσταση δικτύου ΦΑ με χαλκό και πρεσαριστά εξαρτήματα...
Οι οδηγίες για τα πεσσριστά είναι συγκεκριμένες....ξεγρέσιασμα, και μαρκάρισμα με μαρκαδόρο πριν το πρεσάρισμα...
Υπάρχει μεγάλη περίπτωση ένα εξάρτημα να ξεχαστεί να πρεσαριστεί και στις δοκιμές να μην χάσει για να σου δείξει πτώση πίεσης το μανόμετρο ή το U...Αν όμως μετά από λίγο καιρό κουνηθεί θα χάσει....και καλά αν είναι σε εξωτερικό περιβάλλον...αν είναι μέσα γίνετε επικίνδυνο....όπως επικίνδυνο γίνετε αν ο χαλκοσωλήνα δεν έχει πρεσαριστεί όταν έχει πατώσει στο εξάρτημα αλλά στις αρχές του σωλήνα στο χείλος για αυτό σου ζητάνε μαρκάρισμα....
Εμείς οι μαστόροι πολλές φορές από βλακεία αν θες από υπερσυγουριά δεν ακολουθούμε αυτούς τους κανόνες.
Όταν έχω εγώ την ευθύνη να δεις πως θα μαρκάρω με τον στιλό και πως θα τσεκάρω καμιά 10αριά φορές ότι δεν μου έχει ξεφύγει κάτι απρεσάριστο.....
Αν όμως την έχει άλλος μπορεί να παρατηρηθεί αυτό που λέει ο Mark....Χαλαρώτητα....
www.udravlikos.gr
-
Νέο μέλος
Κατάλαβα έχεις απολυτο δίκιο.
-
Νέο μέλος
Αν ήσουν στην θέση μου τι θα έκανες?
-
Εξέχον μέλος
Σου είπα φίλε μου....θα ξεκαθάριζα με τον υδραυλικό ότι τη εργολαβία θα την αναλάμβανα εγώ και θα επέβλεπα αυστηρά την κατασκευήγια τους παραπάνω λόγους που ανέφερα...και θα έβλεπα αν με συνέφερε ή οικονομική συμφωνία μαζί του δεδομένο ότι θα σπαταλήσεις αρκετές προσωπικές ώρες στο έργο.
Το πρόβλημα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι αλλού....
Σε τυχόν συνεργασία με τον υδραυλικό και στο οικονομικό ας πούμε κάτι σαν 50-50.. ανεβάζει το κόστος σε σχέση με περιπτώσεις όπως αυτή που σου ανέφερα παραπάνω...(Τις υπογραφές με 200€) άρα δεν μπορείς να γίνεις ανταγωνιστικός...
Αυτά είναι τα δύσκολα.
www.udravlikos.gr
-
Επίλεκτο μέλος
Όταν κάποιος απασχολείται με μισθό σε μια εταιρεία που αναλαμβάνει τέτοιες εγκαταστάσεις τους στοιχίζει λιγότερο από τα 200 για μελέτη - επίβλεψη και υπογραφή εγκαταστάτη μαζί.
-
Εξέχον μέλος
Για να καταλάβω τι εννοείς Mark...
Λές πως άμα εσύ σαν μηχανολόγος δούλευες στην ταδε τεχνική εταιρία με 1000€ το μήνα είσαι υποχρεωμένος να υπογράψεις εσύ και την κατασκευή?
Σε μία στραβή την ευθήνη θα την έχεις εσύ ή η εταιρία?
www.udravlikos.gr
-
Επίλεκτο μέλος
Γρηγόρη το "υποχρεωμένος" είναι σχετικό, αν εννοείς βάσει νομοθεσίας φυσικά και δεν είσαι.
Ρωτάς αν μπορεί να σε υποχρεώσει ο εργοδότης με τον τρόπο του?Γίνονται αυτά τα πράματα?
Την ευθύνη σίγουρα την έχει ο επιβλέπων-υπογράφων, αλλά και η εταιρεία δεν είναι ανεύθυνη.
Όταν βουλιάζει ένα καράβι , φταίει ο καπετάνιος ή η εταιρεία?Ή κανένας?Και ποιος πάει φυλακή ή πληρώνει αποζημιώσεις?
Δεν είναι τόσο απλό.
-
Εξέχον μέλος
Τι να σου πω φίλε Mark....
Κατάλαβα ακριβός τι εννοείς...
Άδικο είναι να μπαίνεις σε ένα τρυπάκι και να υπογράφεις για κάτι που δεν κατασκευάζεις εσύ.
Εγώ πολλά βράδια είμαι αγχομένος.....Σκέφτομαι ...το έκανα σωστά το τάδε το βίδωσα καλά αυτό....αλλά τουλάχιστον έχω την ευθύνη των πράξεων μου....
Να έχω το άγχος αν ο άλλος το έκανε σωστά ή το βίδωσε δεν θα το άντεχα.
www.udravlikos.gr
Δικαιώματα απάντησης