Σελίδα 3 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 21 μέχρι 30 από 49

Θέμα: Ενεργειακό τζάκι και θερμοστάτης χώρου

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

quote:Originally posted by dipoli

Αυτό που λέει στην τελευταία παράγραφο εχει νόημα, όμως στην περίπτωση του φίλου μας ο θερμοστάτης χώρου είναι αυτός που δημιουργεί το πρόβλημα και πρέπει να φύγει από κει, οχι το αντίθετο.
    Αυτό ακριβώς λέγαμε, ότι για να μην επηρρεάζεται ο ΘΧ από το τζάκι, θα πρέπει να μεταφερθεί (ολόκληρος ή απομακρυσμένο αισθητήριο) σε κάποιον από τους υπόλοιπους χώρους.

Νίκος

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    quote:Originally posted by dipoli

Αυτό που λέει στην τελευταία παράγραφο εχει νόημα, όμως στην περίπτωση του φίλου μας ο θερμοστάτης χώρου είναι αυτός που δημιουργεί το πρόβλημα και πρέπει να φύγει από κει, οχι το αντίθετο.
    Αυτό ακριβώς λέγαμε, ότι για να μην επηρρεάζεται ο ΘΧ από το τζάκι, θα πρέπει να μεταφερθεί (ολόκληρος ή απομακρυσμένο αισθητήριο) σε κάποιον από τους υπόλοιπους χώρους.

Νίκος

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2008
    Θέση
    , , .
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    17
    Επικοινώνησα ξανά με τον υδραυλικό της οικοδομής.
    Τον ρώτησα για την σύνδεση των σωμάτων και μου είπε ότι είναι διαγώνια (αν και εξωτερικά φαίνεται να είναι συνδεδεμένα κάτω δεξιά-αριστερά)και δισωλήνια.
    Για τις θερμοστατικές κεφαλές (Θ.Κ.) μου είπε ότι μπορώ να βάλω αλλά θα πρέπει να βάλω σε όλα τα σώματα και όχι μόνο στου σαλονιού και σε περίπτωση που αποφασίσω να βάλω θα πρέπει να καταργήσω τελείως τον θερμοστάτη χώρου (Θ.Χ.), γιατί και τα 2 μαζί (Θ.Κ. και Θ.Χ.)θα μπερδεύονται..[?]
    Επίσης είπε ότι αν βάλω Θ.Κ. θα πρέπει τα σώματα, από την μία μεριά (αυτή που θα βρίσκεται η Θ.Κ.), να συνδεθούν ψηλά και όχι κάτω όπως είναι τώρα.
    Τον ρώτησα "και ο καυστήρας από που θα παίρνει εντολή για να ανάβει;" και μου είπε ότι αυτό θα πρέπει να το ρωτήσει πώς μπορεί να γίνει.
    Τί να πώ..;
    Θα υπάρχει όντως πρόβλημα με την συνύπαρξη των Θ.Κ. στο χώρο της ΣΚΤ και του Θ.Χ. στο διάδρομο;

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    Στην τελευταία σου ερώτηση, ναι, υπάρχει πρόβλημα, γι'αυτό και σου είπα ότι θα πρέπει ή ο ΘΧ να πάει σε άλλο χώρο, ή να χρησιμοποιήσεις έναν με απομακρυσμένο αισθητήριο, και να πάει το αισθητήριο σε άλλο χώρο. Το ζητούμενο είναι να μην επηρρεάζεται το αισθητήριο του ΘΧ από το τζάκι.
    Σχετικά τώρα με το ότι αν βάλεις ΘΚ θα πρέπει αυτό να γίνει σε όλα τα σώματα, δεν συμφωνώ. Μπορείς να βάλεις μόνο στη ΣΚΤ, εφόσον πας το ΘΧ (ή το αισθητήριό του) σε άλλο χώρο.
    Τέλος, ΘΚ σε όλα τα σώματα και καθόλου ΘΧ, όπως σου σύστησε ο υδραυλικός, συγνώμη αλλά μου ακούγεται μ@λ@κία! Εστω ότι ανάβεις τη θέρμανση, κόβουν όλες οι θερμοστατικές κεφαλές και δεν υπάρχει ΘΧ για να κόψει καυστήρα - κυκλοφορητή... μπουμμμμμμμ!!!
    Συμπερασματικά, παραμένω στην αρχική μου πρόταση, δηλαδή θερμοστατικές κεφαλές μόνο στη ΣΚΤ, και ΘΧ (ολόκληρος ή το αισθητήριο) σε κάποιον από τους άλλους χώρους εκτός ΣΚΤ και διαδρόμου.

Νίκος

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2008
    Θέση
    , , .
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    17
    Μπορεί να μου συστήσει κάποιος έναν υδραυλικό στις Σέρρες που να γνωρίζει το αντικείμενο. Αν δει ένας έμπειρος τον χώρο πιστεύω θα καταλάβει αμέσως τι πρέπει να γίνει.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις και την βοήθεια αν και οι γνώμες είναι μοιρασμένες.
    Τελικά επηρεάζουν οι θερμοστατικές κεφαλές τον θερμοστάτη χώρου ή όχι;
    Το καλό είναι ότι δεν βιάζομαι να κάνω κάτι άμεσα και γι' αυτό το ψάχνω λίγο παραπάνω.

Υ.Γ. Με την πρώτη ευκαιρία θα βγάλω σίγουρα φώτος

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    panser, φαίνεται ότι σε μπερδέψαμε λίγο, αλλά αν διαβάσεις ξανά προσεκτικά όλο το διάλογο εδώ θα δεις ότι οι γνώμες δεν είναι καθόλου μοιρασμένες, όλοι συμφωνούν ότι οι θερμοστατικές κεφαλές επηρρεάζουν το ΘΧ, και άρα δεν μπορούν να συγκατοικήσουν στον ίδιο χώρο.
    Ακόμα και ο υδραυλικός σου ουσιαστικά το δέχεται αυτό, αφού σου λέει αν βάλεις ΘΚ τότε όχι ΘΧ. Κανείς εδώ δεν συμφωνεί με αυτό που σου προτείνει, για τους λόγους που εξηγήθηκαν ήδη, αλλά στη μη συνύπαρξη στον ίδιο χώρο και αυτός συμφωνεί.

Νίκος

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2008
    Θέση
    , , .
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    17
    Φίλε Νίκο έτσι όπως είναι τώρα οι απαντήσεις, όντως δεν είναι μοιρασμένες και φαίνεται χαζή η παραπάνω ερώτησή μου, αλλά υπήρχαν απαντήσεις οι οποίες υποστήριζαν το αντίθετο και διαγράφηκαν.
    Όπως και να έχει πάντως η διευκρίνιση ήταν απαραίτητη.

Η απόδοση του απομακρυσμένου αισθητηρίου δεν θα επηρεάζεται από το αν είναι κλειστή ή ανοιχτή η πόρτα του δωματίου στο οποίο θα είναι τοποθετημένο;

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2005
    Θέση
    Nikea, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    2,979
    Αντί για απομακρυσμένο αισθητήριο θα ήταν σίγουρα καλύτερα να είχες ασύρματο θερμοστάτη. Ετσι όταν χρησιμοποιείς το τζάκι σου θα μπορείς να τον βάλεις στις κρεββατοκάμαρες, και αν δε το χρησιμοποιείς να τον βάζεις στο σαλόνι, ρυθμίζοντάς τον σε μια "συμβατή" θερμοκρασία με τις θερμοστατικές κεφαλές.

Αυτό το λέω γιατί συνήθως τα σώματα στις κρεββατοκάμαρες είναι υπολογισμένα με μια μικρή διαφορά θερμοκρασίας (συνήθως 22 βαθμοί) σε σχέση με τους άλλους χώρους (συνήθως 20 βαθμοί).

Ετσι το σωστό σημείο τοποθέτησης του θερμοστάτη (όταν δε λειτουργεί το τζάκι) είναι κοντά στο σαλόνι, με ρυθμιση 20. Αλλιώς αν το πας τις κρεββατοκάμαρες και ρυθμίσεις 20 εκεί θα εχεις "ρυθμίσει" για 18 στο σαλόνι.

* Οταν λέω "συμβατή" θερμοκρασία εννοώ να κόβει λίγο πρίν τις θερμοστατικές σου, γιατί αλλιώς θα ψηθούνε στις κρεββατοκάμαρες.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    Σωστός!!!

Νίκος

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Εγω φίλοι έχω λίγο διαφορετική άποψη αλλά είναι από αυτά που για να δώσω από τον γραπτό λόγο να καταλάβει κάποιος τι εννοώ είναι κοματάκι δύσκολο...και για να αποφύγω το μπέρδεμα διέγραψα τα ποστ μου...Το συζητήσαμε λίγο και με τον Dipoli απο το τηλέφωνο και μέσα σε 2 λεπτά μπορέσαμε να συνεννοηθούμε...Θα προσπαθήσω να τα γράψω κιόλας και ελπίζω να μην σε μπερδέψω περισσότερο.

Θα σου πώ πως θα το δούλευα εγώ αν ήταν σπίτι μου.
    Θα άφηνα τον θερμοστάτη εκεί που είναι.....είναι στον διάδρομο σωστά?
    Θα έβαζα θερμοστατικούς διακόπτες στα σώματα του σαλονιού.
    Οταν θα δούλευε το ενεργειακό και ήθελα να ανάψω την θέρμανση για τα υπνοδωμάτια θα έβαζα τον θερμοστάτη λίγο παραπάνω ...μία 2 φόρες θα ήξερα που πρέπει να παίζει ο θερμοστάτης για να με ικανοποιεί η θέρμανση στα δωμάτια όταν έχω αναμένω το τζάκι....Τις μέρες-ώρες που δεν είναι αναμένω το τζάκι θα έβαζα την επιθυμητή θερμοκρασία που θέλω τον θερμοστάτη.
    Το ότι θα το δούλευα εγώ έτσι δεν πάει να πεί ντε και καλά πως και εσύ πρέπει να κάνεις το ίδιο...
    Αυτό που αναφέρουν η εταιρίες ότι δεν πρέπει να είναι στον ίδιο χώρο ΘΚ με ΘΧ εγώ θα το ερμήνευα όχι πολύ κοντά στα σώματα...γιατί πρακτικά έχουμε κατασκευάσει πολλά σπίτια με ΘΚ σε όλα τα σώματα όπου ο θερμοστάτης είναι σε ένα λίγο ουδέτερο χώρο στον διάδρομο και δεν είδαμε κανένα πρόβλημα απλά γιατί ο ΘΧ ουσιαστικά παίζει τον ρόλο του on-off....Την θερμοκρασία την έχεις τέρμα και παίζεις με τους ΘΚ για την θερμοκρασία των χώρων...
    Αυτός είναι ο λόγος που σου είπα πως δεν επηρεάζει ο ΘΧ τις ΘΚ.....
    και αυτό μάλλον εννοούσε ο υδραυλικός ότι καταργείς τον ΘΧ....
    Φυσικά να τον ξηλώσεις τελείως δεν γίνετε...με κάτι πρέπει να ανάβεις...
    Τώρα....αν κάποιος θέλει να βάλει και ασύρματο θερμοστάτη αυτό είναι ακόμα καλύτερο....αν θέλει να βάλει ΘΔ σε όλο το σπίτι ΠΛΙΝ του μπάνιου και σε συνδιασμό με ΒΔΠ...ακόμα ακόμα καλύτερο.....αν θέλει αντί για ΒΔΠ να βάλει ηλεκτρονικό κυκλοφοριτή.....πάμε σε 3 ακόμα καλύτερα.....
    Αυτό που θέλω να πω είναι πως η επιλογές είναι πολλές....
    Η πιο απλή επιλογή που βλέπω είναι αυτή που σου πρότεινα.

www.udravlikos.gr

Δικαιώματα απάντησης