μα το τυπικό είναι και το πρακτικά σωστό όταν μιλάμε για υλικά πυρόσβεσης (και μάλιστα το ελάχιστα αποδεκτό)
μα το τυπικό είναι και το πρακτικά σωστό όταν μιλάμε για υλικά πυρόσβεσης (και μάλιστα το ελάχιστα αποδεκτό)
...και όχι μόνο για υλικά πυρόσβεσης. Γιατί επικρατεί η αντίληψη ότι τα όσα αναγραφόμενα στους κανονισμούς είναι μόνο για τη βιτρίνα της πολεοδομίας ή όποιας ελέγχουσας αρχής και στη πράξη άλλα είναι (δήθεν) τα σωστά?
Παιδιά ευχαριστώ, δεν αμφισβητώ το τυπικό, απλά δεν είμαι σίγουρος ποιό είναι! Μάλλον μπέρδεψε η αναφορά μου ότι δεν είναι για άδεια.
Καταλαβαίνω λοιπόν ότι είναι ο 12άρης;
Νίκος
Λέει το ΠΔ 71/88 στα λεβητοστάσια να υπάρχουν 2 φορητοί πυροσβεστήρες (δεν λέει πόσα kg άρα ας είναι και 200gr...???). Επισης στο ΠΔ 922/77 λέει να υπάρχει ένας CO2 6kg και ένας αφρού ή σκόνης 12kg δίπλα στη δεξαμενή καυσίμου. Ο οροφής, αυτόματης ενεργοποίησης, από που προκύπτει;
http://www.firesecurity.gr/antliostasia2.htm
Μηχ. Μηχ.
Το δεύτερο link ποιος κανονισμός είναι; ΤΟΤΕΕ;
Όσον αφορά την ερώτηση του nyannaco, πιστεύω με έναν αυτόματο πυροσβεστήρα οροφής 12 kg και έναν φορητό 6 kg ξηρής σκόνης ή διοξειδίου του άνθρακα 5 kg θα είσαι καλυμμένος..
Μηχ. Μηχ.
Ευχαριστώ
Νίκος
Συμφωνώ, πάντως εάν θέλετε και την ταπεινή μου γνώμη έχω να πώ 3 πραγματάκια.quote:Originally posted by foustdim
Όσον αφορά την ερώτηση του nyannaco, πιστεύω με έναν αυτόματο πυροσβεστήρα οροφής 12 kg και έναν φορητό 6 kg ξηρής σκόνης ή διοξειδίου του άνθρακα 5 kg θα είσαι καλυμμένος..
1. Ο πυρ/ρας σκόνης καλός και φθηνός είναι αλλά πολύ καλύτερος είναι ο αφρού (εάν ειδικά πρόκειται για δικό σου σπίτι).
2. Ένας πυρ/ρας επιπλέον CO2 είναι απαραίτητος ΠΑΝΤΟΥ, αφού είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ σε ηλεκτρικές πυρκαγιές και δεν προκαλεί και ρημαγδό μετά την κατάσβεση, λόγω σκόνης κλπ.
3. Καλός ο αυτοδιεγειρόμενος οροφής, αλλά ΒΑΣΙΚΗ προυπόθεση είναι ο λέβητας, και ειδικότερα ο καυστήρας-που πρακτικά προστατεύεις- να είναι ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ και όχι χωμένος μέσα στα καπάκια ατομικής μονάδας, διότι δεν έχει κανένα νόημα η ύπαρξή του. Η φωτιά θα καίει και η σκόνη θα πέσει στα... καπάκια του λέβητα
ΥΓ ο 12άρης Pa θεωρώ ότι είναι ΧΟΝΔΡΗ ΜΑΛ...Α λόγω βάρους... Καμία γυναίκα και αρκετοί άντρες, δεν μπορούν να χειριστούν εύκολα αυτό το νταμάρι. Καλύτερα είναι οι 3κιλοι (για γυναίκες) ή οι κλασσικοί εξάκιλοι.
Περικλής
Εάν δεν ξέρεις εσύ, ξέρει κάποιος άλλος...