Σελίδα 12 από 42 ΠρώτοΠρώτο ... 2101112131422 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 111 μέχρι 120 από 413

Θέμα: Μουσική πρόταση

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    ATHENS
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,376

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Μου άρεσε αυτή εκτέλεση:

3 το πρωί

Με εκτίμηση. ( Πρόσεχε, άσχετος ).
    Κώστας.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101
    Όταν δύο μεγαθήρια της Τέχνης συναντώνται ορίστε τι βγαίνει:

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος ο καλύτερος έλληνας σκηνοθέτης συναντιέται πριν 10 περ. χρόνια με τον Σταμάτη Κραουνάκη στην καλύτερη ελληνική ταινία των 30 τελευταίων χρόνων: Αυτή η νύχτα μένει.
    Ο Κραουνάκης έδωσε τα ρέστα του: εδώ μία από τις μυριάδες εκτελέσεις με τον Μικρούτσικο

και εδώ το original τραγούδι της ταινίας με σκηνές από αυτήν.

Θυμήθηκα την ταινία γιατί με συνεπήραν τα πνευστά του Bregovic από το προηγούμενο link του Κωνσταντίνου που μου θύμισαν αυτές τις ατέλειωτες ταινίες του μεγαλύτερου σκηνοθέτη των 50 τελευταίων χρόνων παγκοσμίως, του μεγάλου Εμίρ Κουστουρίτσα!

Στίγμα Μαστροκαπετάνιου

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Γεια σου Μαρία γεια σου Έλενα
    http://www.youtube.com/watch?v=34UJZ0nlk60

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101
    Και μιας και οι μέρες το καλούν έτσι άγριες όπως εξελίχθηκαν:
    One of these days I am going to cut you into little pieces.
    Έλεγε το μοναδικό φωνητικό του Wright που ποτέ δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε και πάντα επίκαιρο είναι!
    Τον περασμένο Σεπτέμβριο πέθανε νέος ακόμα ο μεγάλος αυτός μουσικός (ο Wright) του οποίου το μουσικό background θα συζητούν οι επόμενες γενιές!
    Του εύχομαι εκεί ψηλά στους άλλους γαλαξίες, που πιθανότατα να είναι φιλικότεροι για τον άνθρωπο, να μεγαλουργεί πάλι!

Στίγμα Μαστροκαπετάνιου

Επίλεκτο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2008
    Θέση
    Thessaloniki, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    251
    quote:Originally posted by Pirate
    Τον περασμένο Σεπτέμβριο πέθανε νέος ακόμα ο μεγάλος αυτός μουσικός (ο Wright) του οποίου το μουσικό background θα συζητούν οι επόμενες γενιές!
    Του εύχομαι εκεί ψηλά στους άλλους γαλαξίες, που πιθανότατα να είναι φιλικότεροι για τον άνθρωπο, να μεγαλουργεί πάλι!
    Στίγμα Μαστροκαπετάνιου
    Πολύ μεγάλος μουσικός.. Κρίμα, πραγματικά κρίμα...
    Συνεχίζω και γω με ένα από τα αγαπημένα τραγούδια μου..Us and Them..

Γεννιόμαστε, πεθαίνουμε, χαιρόμαστε, κλαίμε, απ' ότι φαίνεται, C' est la vie..

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101
    quote:Originally posted by The Mechanix
    Πολύ μεγάλος μουσικός.. Κρίμα, πραγματικά κρίμα...
    Συνεχίζω και γω με ένα από τα αγαπημένα τραγούδια μου..Us and Them..

Γεννιόμαστε, πεθαίνουμε, χαιρόμαστε, κλαίμε, απ' ότι φαίνεται, C' est la vie..
    Ακριβώς! Αυτή είναι η ζωή! Και αν μπορείς να ακούς Emerson-Lake-Palmer είναι και ωραία! Αλλά δεν το ξέρουμε! Το ψάχνουμε. Και θα εξακολουθήσουμε να το ψάχνουμε χωρίς σταματημό!

Τι μου θύμισες ρε συ μ' αυτό το «Us and Them»
    Απόκριες του 1974. Είμαστε σε επ' αόριστον «άδεια» από τις φοιτητικές μας υποχρεώσεις και βολοδέρνουμε από δω κι από κει! Αποφασίζουμε να κάνουμε ένα πάρτυ το οποίο στην περιοχή της Γλυφάδας έμεινε για πολλά χρόνια στα υπό συζήτηση θέματα. Μέσα στην παρέα υπάρχουν κάποιοι αυτόκλητοι DJs (την εποχή εκείνη δεν υπήρχε ακόμη ο όρος). Παιδιά (τους λέω) το δωμάτιο μέσα από όπου θα μπαίνει η μουσική είναι κλειστό για όλους. Πρόσβαση έχουν μόνο 3 άτομα που έχουν την ευθύνη της μουσικής.
    Η έκπληξη της βραδιάς ήταν το σχετικά νέο Dark side of the moon και φυσικά το συγκρότημα άγνωστο εις πάντας!
    Μόλις δυνάμωσαν τα ηχεία με το Money έγινε της παλαβής. Είχαμε «πειράξει» και τα φώτα τι μηχανολόγοι είμασταν ή έστω θα είμασταν!
    Με το Time ένας από τους «DJs» ήλθε και παρέδωσε...
    Echoes, One of these days, έπεσαν «νεκροί»...
    Όλη η βραδυά ήταν τη στιγμή που τα ηχεία ξαναδυνάμωσαν στο καταπληκτικό κομάτι του 20ου αιώνα: το Us and them!
    4 φορές το βάλαμε κι αυτό δεν είχε ξαναγίνει! Παρά τα παρακάλια πολλών κοριτσιών που ήθελαν το Sympathy και τέτοια, δεν επαναλαμβάναμε ποτέ ένα κομάτι! Δυστροπία τεράστια της φιλόμουσης ομάδας εκείνης που έβαζε μουσική εκείνο το καταπληκτικό βράδυ! Του Βασίλη (ζει στο L.A), του Γιώργου (ζει στη Δανία), και του γράφοντος που ζει στην Ελλάδα.

Υ.Σ.
    1. όση ώρα στο γράφω ακούω αυτό.

2. Να σου πω και κάτι ακόμα: με το άκουσμα του θανάτου του Wright ένοιωσα για πρώτη φορά να φεύγει ένα σανιδάκι κάτω από την φτέρνα μου! Δεν το έχω ξανανοιώσει! Ίσως γιατί πιστεύω ότι οι επόμενες γενιές θα μιλούν για μουσική και ξέχωρα τελείως για τους Pink-Floyd!! Θεωρώ ότι ήταν το γέννημα της Τέχνης του 20ου αιώνα! Αν κι είναι μεγάλο θέμα για συζήτηση!

Στίγμα Μαστροκαπετάνιου

Επίλεκτο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2008
    Θέση
    Thessaloniki, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    251
    quote:Originally posted by Pirate
    Υ.Σ.
    1. όση ώρα στο γράφω ακούω αυτό.

2. Να σου πω και κάτι ακόμα: με το άκουσμα του θανάτου του Right ένοιωσα για πρώτη φορά να φεύγει ένα σανιδάκι κάτω από την φτέρνα μου! Δεν το έχω ξανανοιώσει! Ίσως γιατί πιστεύω ότι οι επόμενες γενιές θα μιλούν για μουσική και ξέχωρα τελείως για τους Pink-Floyd!! Θεωρώ ότι ήταν το γέννημα της Τέχνης του 20ου αιώνα! Αν κι είναι μεγάλο θέμα για συζήτηση!

Στίγμα Μαστροκαπετάνιου
    Τι κομμάτι και αυτό που ακους (Marooned) είναι υπέροχο...

Αν κάτσουμε να αναλύσουμε τι εστί Floyd, θα γράφουμε για πολυυυυυύ καιρό. Σημασία έχει τι αισθάνεται ο καθένας ακούγοντας την μουσική τους. Το βασικό γενικά με την μουσική, είναι να σε κάνει να αισθάνεσαι, ότι κι αν είναι αυτό (αγάπη, μίσος, χαρά, φόβος κλπ). Και αυτοί το έκαναν αυτό.. Όσο για το Us and Them, ώρες ώρες σκέφτομαι ό,τι το έγραψαν για να μας πειράξουν: αυτοί ήταν "αλλού" και εμείς εδω...

Υπέροχη και η ιστόρια που διηγήθηκες. Χαίρομαι να ακούω τέτοια πράγματα..

Και για το τέλος, κάτι ακόμη...

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    Οι απόντες - πρόσφατοι και παλαιότεροι - θυμίζουν πόσο προσωρινά είναι όλα και πόσο γρήγορα περνάει χρόνος. Κι οι PF τα είπαν όλα σε δύο στιχάκια... γιατί δεν είναι μόνο η μουσική τους, και οι στίχοι τους κάθε άλλο παρά τυχαίοι ήταν.

Πάντως εμένα το πιο αγαπημένο μου, αν μπορεί κανείς να ξεχωρίσει ένα, είναι αυτό. Και τόσα χρόνια μετά, πόσο επίκαιροι παραμένουν, και πώς περιγράφουν το σήμερα σε ένα τίτλο δύο λέξεων!

Νίκος

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Αλήθεια, Mechanix, μια και ασχολείσαι αρκετά με τη μουσική απ'ότι είδα στο προφίλ σου, με τους Mike & The Mechanics καμμιά συγγένεια;

Νίκος

Δικαιώματα απάντησης