Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 1 μέχρι 10 από 19

Θέμα: θερμοστατης ηλιακου

θερμοστατης ηλιακου

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Μηπως θα μπορουσατε να με ενημερωσετε για την θερμοκρασια που πρεπει να ρυθμισω το θερμοστατη που ανοιγει τον κυκλοφοριτη του ηλιακου? Εχω μποιλερ τριπλης ενεργειας και δυο κατοπτρα στην ταρατσα. Αν για παραδειγμα τον βαλω στους 35 βαθμους σημαινει οτι θα κλεινει τον κυκλοφοριτη οταν η θερμοκρασια του νερου πεσει χαμηλοτερα?
    Ευχαριστω..

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Σε ποιο σημείο της εγκατάστασης βρήσκετε αυτός ο θερμοστάτης?

www.udravlikos.gr

ο θερμοστατης ειναι στα κατοπτρα στην ταρατσα

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Κανονικά πρέπει να έχει διαφορικό θερμοστάτη....στην δικία σου περίπτωση είναι απλή εκγατάσταση όχι πολύ σωστή αλλά δουλεύει και έτσι... Ο υδροστάτη σου λογικά είναι στην πάνω σωλήνα των τζαμιών....Θα πρέπει να τον έχεις στους 60β...Δηλαδή όταν το νερό στα τζάμια είναι 60 και πάνω να παίρνει μπροστά ο κυκλοφορητής.

www.udravlikos.gr

Πως μπορω να δω αν δουλευει ο θερμοστατης? με καποιο μαγνητακι η κατι τετοιο?

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Α...αυτο για μαγνητάκια ή άλλα κόλπα ηλεκτρολογικά πρέπει να στο πουν άλλοι...εγώ σαν υδραυλικός στέλνω έναν στην ταράτσα και γυρνάει τον υδροστάτη και εγώ από κάτω βλεπω αν πήρε ο κυκλοφορητής.

www.udravlikos.gr

Καλημέρα και χρόνια πολλά,
    Αν θες τη γνώμη μου ο απλός θερμοστάτης κάνει κακό και όχι καλό. Κανονικά χρειάζεσαι διαφορικό θερμοστάτη.
    Για την πληροφόρησή σου μπορείς να δεις και στό

http://www.charmeg.gr/index.php?comp...ee9883a05e4e92

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Tρίκαλα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    2,965
    Ο υδροστάτης μπορεί να κάνει το σύστημα να δουλέψει. Αλλά όχι βέλτιστα. Χωρίς να το έχω δοκιμάσει, αυτό που πιστεύω ότι είναι το πιο αδύνατο σημείο είναι πως στο τέλος μιας καλοκαιρινής μέρας κρυώνει το ζεστό νερό που έχει αποθηκευτεί.

Ακριβώς. Το σύστημα δουλεύει αλλά όχι όπως πρέπει. Ο βαθμός απόδοσης είναι από αρκετά έως πολύ μειωμένος. Κανονικά ενέργεια μεταφέρεται από τους συλλέκτες προς το δοχείο ΖΝΧ και ποτέ αντίθετα.
    Η μια περίπτωση απώλειας είναι στο τέλος της ζεστής μέρας. Επίση άλλη περίπτωση είναι όταν χρησιμοποιώντας τον καυστήρα ή την αντίσταση έχεις φέρει το ΖΝΧ σε θερμοκρασία μεγαλύτερη από αυτή του υδροστάτη και βγεί ο ήλιος.
    Ας μην ξεχνάμε όμως ότι ο διαφορικός κάνει και άλλες χρήσιμες εργασίες π.χ. παρασκευάζει ΖΝΧ σε περίπτωση μειωμένης ηλιοφάνειας, προστατεύει τους συλλέκτες από παγετό και το σύστημα ολόκληρο από υπερθέρμανση κ.α.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Εδώ θα πρέπει να καλωσορίσουμε τον φίλο Βασίλη στο φόρουμ....
    έχω διαβάσει αρκετά το σίτε σας Βασίλη και είμαι σίγουρος ότι η γνώσεις σου και η εμπειρία σου θα είναι πολύ σημαντικές για το φόρουμ.

www.udravlikos.gr

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα απάντησης