Άντε ρε φίλε! Πότε? Ακόμα περιμένουμε....
Φυσικά υπάρχουν και ακόμα πιο εξελιγμένα συστήματα όπως θα έλεγε ο φίλος μου ο Σταυριανάκης...Όπως για παράδειγμα ο κυκλοφορητής να στέλνει νερό σε πακέτα των τουλάχιστον 60β συγκρίνοντας πάντα το αποθηκευμένο στο μπόιλερ νερό με αυτό των συλλεκτών. Αυτό λέγεται PID(αναλογική,ολοκληρωμένη,διαφορική)ρύθμιση του συστήματος.
Έτσι αυξάνεις τον βαθμό απόδοσης του συστήματος κατακόρυφα και με χαμηλό κόστος.
Έχω ξανά αναφέρει σχετικά με τα σεμινάρια που θα οργανωθούν από τον Γιώργο Σταυριανάκη για διαχείριση συστημάτων θέρμανσης,ηλιακών,πισίνας.
Μην με ρωτάτε παραπάνω θα μας τα πούν εκεί.......
www.udravlikos.gr
Άντε ρε φίλε! Πότε? Ακόμα περιμένουμε....
Ευχαριστώ το φίλο Gregori για το καλωσόρισμά του και εύχομαι σε όλους καλή πρωτομαγιά.
Ελπίζω οι όποιες γνώσεις μου να είναι κατά το δυνατόν χρήσιμες. Υπάρχει αρκετή δουλειά από πίσω και πολύ ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες. Πράγματι η αποθήκευση ενέργειας από τους συλλέκτες στο θερμοδοχείο παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον. Σε πειραματικό στάδιο δοκιμάζουμε ειδικούς αλγόριθμους βελτιστοποίησης της απόδοσης του συστήματος. Το PID είναι μια υποψήφια τεχνική που όπως λες υπόσχεται πολλα.
Δε γνωρίζω τον κ Σταυριανάκη. Πάντα οι καλοπροαίρετες συζητήσεις και τα σεμινάρια είναι εποικοδομητικά. Θα ήθελα όταν μάθεις κάτι να με ενημερώσεις.
pid στους ηλιακούς; Δε μπορώ να φανταστώ ποιον σκοπό εξυπηρετεί...
Τι είναι αυτά τα σεμινάρια; Πότε θα γίνουν; Θα πάμε να φάμε και να πιούμε μετά;
Μήπως ο pid έχει να κάνει με ηλιακά υποβοηθούμενη θέρμανση;
Εμείς χρησιμοποιούμε κάτι Γερμανικά πανελάκια που παίζουν με την ταχύτητα του κυκλοφορητή (χωρίς να είναι inverter) αλλά και τά όρια λειτουργίας ώστε να βελτιστωποιήσουν την απόδοση των συλλεκτών στο δοχείο.quote:Originally posted by miltos
pid στους ηλιακούς; Δε μπορώ να φανταστώ ποιον σκοπό εξυπηρετεί...
Τι είναι αυτά τα σεμινάρια; Πότε θα γίνουν; Θα πάμε να φάμε και να πιούμε μετά;
Μήπως ο pid έχει να κάνει με ηλιακά υποβοηθούμενη θέρμανση;
ok ημουν σιγουρος οτι ουτε και αυτο θα μου το εχουν κανει σωστο στην εγκατασταση στο λεβητοστασιο. Ο κατασκευαστης του σπιτιου μου ειχε φερει για υδραυλικο εναν θειο του ο οποιος μονο υδραυλικος οπως φαίνεται δεν ηταν!!! Ποσο κοστιζει ενας διαφορικος θερμοστατης μαζι με την εγκατασταση του? Θα συντονίζει και τον λεβητα για το ποτε θα περνει μπροστα για να ζεστανει το νερο στο μποιλερ η μονο τους ηλιακους συλλεκτες? Ευχαριστω...
Από τιμές δεν ξέρω να σου πω...
Ο διαφορικός θερμοστάτη ναι θα συντονίζει και τον λεβητα για το πότε θα παίρνει μπροστά για να ζεστάνει το νερό στο μποιλερ και ακόμα θα ενεργοποιεί τον κυκλοφορητή για αντιπαγωτική προστασία....
Εντάξει άμα ο μάστορας ήταν και λίγο μπάρμπας μπορεί να μην γνώριζε σχετικά με το διαφορικό θερμοστάτη....που για να λέμε και του στραβού το δίκαιο κανονικά θα έπρεπε να είχε μία μελέτη στα χέρια του και να την ακολουθούσε...έτσι όπως εξελίσσετε η τεχνολογία δεν είναι και εύκολο να την ακολουθήσεις....ο διαφορικός θερμοστάτης ή αντιστάθμιση οι ζώνες οι λέβητες χαμηλών θερμοκρασιών και συμπηκνωμάτων ξεπέρασαν τον παλαιό υδραυλικό αλλά είμαι σίγουρος ότι κάτι άλλο στο μέλλον θα ξεπεράσει την δικιά μας γενιά και πάει λέγοντας........
www.udravlikos.gr
Οσοι δεν γνωρίζετε ο Βασίλης Θεοδώρου που γράφει παραπάνω είναι υπεύθυνος έρευνας και ανάπτυξης σε εταιρία που εμπορεύεται αυτοματισμούς λεβητοστασίου....
Φίλε Βασίλη διάβασα το άθρο σου στον Υδραυλικό σχετικά με τους θερμιδομετρητές ροικής ταλάντωσης....είναι από τα άθρα που έμενα προσοπικά με ενδιαφέρουν πολύ....
Θα ήθελα να σε ρωτήσω αν έχω την άδεια σου να το αναδημοσιεύσω στο φόρουμ στο παρακάτω τόπικ για να δοθεί η ευκαιρία να σε ρωτήσουμε σχετικά?
Ευχαριστώ.
http://www.monachos.gr/forum/topic.a...EC%E9%E4%EF%EC
www.udravlikos.gr