Καλησπέρα σε όλους
Ανοίκω και εγω στην κατηγορία των ενοικιαστών σε απόγνωση και θα ήθελα τις συμβουλές σας.
Για να είμαι ειλικρινής εψαχνα παρα πολύ καιρό στο internet για να βρώ τον τύπο υπολογισμού της αυτόνομης θέρμανσης και τελικά τον βρήκα στο site του dimis.
Ερχομαι λοιπόν διαβασμένη , ετσι νομίζω τουλάχιστον :-), να σας ρωτήσω σχετικά με το πρόβλημα μου που είναι τα κοινόχρηστα .
Πριν ενάμιση χρόνο μετακόμισα σε μια διόρωφη πολυκατοικία με 4 διαμερίσματα και αυτόνομη θέρμανση. Κατα αρχάς πιστεύω πως πρέπει μάλλον να έχουμε θερμιδομετρητές και οχι ωρομετρητές.
Η πολυκατοικία εχει 4 διαμερίσματα 2 διάρια και 2 τεσσάρια,1 διάρι και 1 τεσσάρι στον πρώτο όροφο, και το ίδιο και στον δεύτερο.
Επίσης κάποιο διαμέρισμα, αποθήκη, δεν ξέρω τι είναι υπάρχει στο ισόγειο και υποτίθεται οτι δέν έχει θέρμανση.
Λοιπόν απο τα 4 διαμερίσματα κατοικούνται τα 3 και εγω νοικιάζω το διάρι στον δεύτερο όροφο.
Προς μέγαλη μου εκπληξη οταν είδα τα κοινόχρηστα τα ποσό που πλήρωνα για 2 μήνες ανοίγωντας την θέρμανση για 2 ώρες στους 20 βαθμούς άγγιζε τις 40.000 πόσο περίπου το ένα τρίτο της συνολικής αξίας του πετρελαίου ισως και παραπάνω.
Τα κοινόχρηστα δε που βγαίνουν απο εταιρεία για την θέρμανση αφορουν μονο τα 3 διαμερίσματα και οχι τα 4. Σημειώνω εδώ για ευνόητους λόγους πως τα διαμερίσματα που κατοικούνται εκτος απο το διαρι που κατοικώ εγώ ειναι τα 2 τεσσάρια.
Να αναφέρω επίσης οτι η κατάσταση κοινοχρήστων η συνολική αναφέρει , διαμέρισμα όνομα, τίποτα στα ειδικά έξοδα , τίποτα στα χιλιοστά αυτόνομης θέρμανσης παρα μόνο τις θερμίδες που καίει κάθε διαμέρισμα.
Αρχικά αν δεν απατώμαι στα ειδικά έξοδα δεν εμφανίζεται το ποσό του παγίου ? , το οποίο φαντάζομαι είναι το πρώτο σκέλος της εξίσωσης (fι x ei) ?
Αυτονόητο είναι λοιπόν πως αφού δεν πληρώνει το άδειο διαμέρισμα δεν υπαρχουν πάγια ..
Τώρα η ατομική κατάσταση κοινοχρήστων του διαμερίσματος μου λέει το εξής.
Ποσό που πρέπει να πληρώσω = Συνολική αξία του πετρελαίου * χιλιοστά διαμερίσματος /χιλιοστά πολυκατοικίας.
Διάβαζωντας προσεκτικά την συγκεκριμένη εξίσωση κατάλαβα οτι δεν μπορώ να βγάλω ακρη φυσικά διότι πέρα απο τις παραμέτρους ω,χ,ψ που περίπου μπορώ να προσδιορίσω ποιες είναι , για τον υπολογισμό των παραμέτρων z και εi πρέπει να έχω στά χέρια μου κάποια νούμερα.
Κατα αρχάς τα νούμερα αυτά δεν υπάρχουν στον καταστατικό της πολυκατοικίας ?
Το καταστατικό της πολυκατοικίας κατα τον ιδιοκτήτη βρίσκεται στην εταιρεία που βγάζει τα κοινόχρηστα !!!
Να υποθέσω λοιπόν οτι ένας θεός ξέρει με ποιόν τρόπο η εταιρεία αυτή υπολογίζει τα κοινόχρηστα . και σε τελική ανάλυση πως μπορέι να προκύψει ενα άθροισμα 2 πραγμάτων οπώς λέει η εξίσωση με τον παρακάτω πολλαπλασιασμό ?
Ποσό που πρέπει να πληρώσω = Συνολική αξία του πετρελαίου * χιλιοστά διαμερίσματος /χιλιοστά πολυκατοικίας
Σωστά υποθέτω ?
Απευθύνθηκα στον ιδιοκτήτη ο οποίος μου είπε αρχικά οταν η συζήτηση μεταξύ μας ήταν ακόμα ήρεμη οτι δεν υπάρχουν παγια . και γιατί θα επρεπε να υπάρχουν ?? !!! :-)
Νομίζω πως επιβαρύνομαι πάγια 2 μεγάλων διαμερισμάτων και πιστεύω πως λογικά θα πρέπει να υπάρχει μεγάλη διαφορα στα κοινόχρηστα.
Τελικώς δεν έχω βρεί άκρη εκτος του ότι εχω πάρει μιά απαντηση "αν δεν σου αρέσει φύγε " απο τον ιδιοκτήτη και δεν ξέρω πως να κινηθώ . Ετσι λοιπόν αρχικά ήθελα να ενημερωθώ πρώτα και μετά να κάνω οποιαδήποτε κίνηση .
Είναι σωστοί οι συλλογισμοι μου ? πρέπει να απευθυνθώ στην εταιρεία και να ζητήσω το καταστατικό ? , χρειαζεται να φωνάξω μηχανικό ? πως πρέπει να κινηθώ ? και επίσης μιά μεγάλη απορία. Η εξίσωση η οποία διάβασα μιλάει για ποσοστό συμμετοχής διαμερισμάτος.
Οι καταστάσεις των κοινοχρήστων απο οτι τουλάχιστον εγω έχω δεί ,αναφέρουν χιλιοστά , απο πού προκύπτουν αυτά ?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Αθανασία.