-
Διαχειριστής
Τρόποι θέρμανσης οικοδομής
Έλαβα το παρακάτω μήνυμα και νομίζω ότι εδώ θα έχει σίγουρα μια σωστή απάντηση ο αποστολέας.
Dimis
Θα ήθελα να μοιραστώ το πρόβλημα μου ή καλύτερα τις σκέψεις μου πάνω στην θέρμανσή του σπιτιού μου.
Μένω σε μια διώροφη οικοδομή, που έχει ανεγερθεί το 1979.
Η πλάκα είναι περί τα 286 τ.μ. Το ισόγειο έχει 3 καταστήματα, εμπορικά μαγαζιά.
Ο πρώτος όροφος είναι άφτιαχτος (γιαπί) και είναι ανοικτός από παντού.
Στον δεύτερο όροφο υπάρχουν 3 διαμερίσματα, το ένα γιαπί και τ άλλα δύο κατοικούνται εκ των οποίων στο ένα η οικογένεια μου (5 άτομα).
Από την αρχή λειτουργεί στην πολυκατοικία κεντρική θέρμανση. Όμως μόνο για τα μαγαζιά, κι ας υπάρχει εγκατάσταση (σωλήνες) μέχρι και τον τελευταίο όροφο. Οπότε λειτουργούσε μόνο για τα μαγαζιά και όχι για τον δεύτερο όροφο (ο πρώτος είναι γιαπί και περνάνε μόνο οι σωληνώσεις).
Οι θέρμανση των διαμερισμάτων μέχρι τώρα γινόταν με θερμοπομπούς. Όμως αυτή η θέρμανση δεν είναι ικανοποιητική, με αποτέλεσμα μερικοί χώροι να θερμαίνονται και άλλοι όχι.
Πρόσφατα είχαμε στην περιοχή που μένω ισχυρή παγωνιά και αρκετό κρύο με αποτέλεσμα το πρόβλημά να είναι μεγαλύτερο. Σκέφτηκα για ατομική θέρμανση, όμως υπήρξε και η ιδέα για ξεχωριστή νέα κεντρική εγκατάσταση μόνο για τα διαμερίσματα και των 2 ορόφων. Τα μαγαζιά θα παραμείνουν με την υπάρχουσα εγκατάσταση, για να είναι ανεξάρτητα, λόγω ωραρίου, από τα διαμερίσματα.
Δεν υπάρχουν σώματα(καλοριφέρ) στα διαμερίσματα, μόνο οι σωλήνες που έρχονται από κάτω. άρα θα πρέπει να αγοραστούν. Λόγω μελλοντικής αποπεράτωσης της πολυκατοικίας (ο πρώτος όροφος και το διαμέρισμα του δεύτερου) μετά από μια πενταετία νομίζω ότι η δεύτερη λύση, αν και ποιο ακριβή, θα είναι καλύτερη.
Θα ήθελα να μου πείτε και την δικιά σας άποψη και αν νομίζετε ότι μπορεί να βρεθεί κάποια άλλη ή και συνδυασμός τους.
Σίγουρα θα αναφέρω παραπάνω κάποια στοιχεία που ίσως να είναι
χρήσιμα. Θα επιθυμούσα την απάντησή σας και τυχόν απορίες σας.
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
Δικαιώματα απάντησης