Η διατομή που λες μου φαίνεται κάπως μικρή δεδομένου τα στοιχεία που λες. Πάντως αν έχεις την κατάλληλη διατομή για πετρέλαιο (χωρίς υπερβολές προς τα πάνω) και είναι μονωμένη δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα για χρήση με αέριο.
Μια ερώτηση για τους φίλους μηχανολόγους ή καυστηρατζήδες: Σε έναν λέβητα 60-70.000 Κcal (δύο μεζονέτες) και ύψος εξωτερικής καμινάδας γύρω στα 15 μέτρα (ανοξείδωτη μονωμένη με πιστοποίηση CE), έχω λόγο να βάλω διατομή άλλη από Φ150 που συστήνουν οι εμπειρικοί κανόνες; Ο λέβητας αρχικά θα δουλέψει πετρέλαιο, αλλά δεν θα ήθελα να αλλάξω την καμινάδα σε περίπτωση μετατροπής σε φυσικό αέριο.
Οποιαδήποτε συμβουλή καλοδεχούμενη. Ευχαριστώ.
Η διατομή που λες μου φαίνεται κάπως μικρή δεδομένου τα στοιχεία που λες. Πάντως αν έχεις την κατάλληλη διατομή για πετρέλαιο (χωρίς υπερβολές προς τα πάνω) και είναι μονωμένη δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα για χρήση με αέριο.
Εμείς οι υδραυλικοί στην απέξω δηλαδή...να μην πούμε την γνώμη μας?quote:Originally posted by markan
Μια ερώτηση για τους φίλους μηχανολόγους ή καυστηρατζήδες:
Οποιαδήποτε συμβουλή καλοδεχούμενη. Ευχαριστώ....
Εμπειρικά είναι [u]πάρα πολύ μικρή και θα βουίζει ακόμα και να μπουκώνει αν και δύσκολο γιατί έχουν καλό ελκυσμό οι ανοξείδωτες...Μεγάλη ταχύτητα καυσαερίων= θόρυβος.
Εμπειρικά πάλι εγώ θα έβαζα 180 μπορεί 20αρα που μπαίνει ταπερ άμα χρειαστεί...
www.udravlikos.gr
όταν λες ταπερ εννοείς αυτό?quote:Originally posted by gregori
που μπαίνει ταπερ άμα χρειαστεί...
Sorry Peri, σε πρόλαβα![]()
ταμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμπερ
www.udravlikos.gr
Εγώ πάντως θα διαλέξω το τάπερ (χωρίς μ), αν έχει τίποτα καλό μέσα
Νίκος
Εγώ σκέφτομαι τι έχω να ακούσω αύριο από το Πέρι....
Αλλά που θα πάει στην φιλάω DDD
www.udravlikos.gr
τίποτα δε θα ακούσεις γιατί απλά δεν προλαβαίνω.........quote:Originally posted by gregori
Εγώ σκέφτομαι τι έχω να ακούσω αύριο από το Πέρι....
Αλλά που θα πάει στην φιλάω DDD
www.udravlikos.gr
αναπνέετε και για μένα παρακαλώ.
Περικλής
Εάν δεν ξέρεις εσύ, ξέρει κάποιος άλλος...
> Εμπειρικά είναι [u]πάρα πολύ μικρή και θα βουίζει ακόμα
> και να μπουκώνει αν και δύσκολο γιατί έχουν καλό ελκυσμό οι
> ανοξείδωτες...Μεγάλη ταχύτητα καυσαερίων= θόρυβος. Εμπειρικά πάλι
> εγώ θα έβαζα 180 μπορεί 20αρα που μπαίνει ταπερ άμα χρειαστεί...
Κι όμως οι μηχανολόγοι που το κύτταξαν με το προγραμματάκι σε δύο διαφορετικές εταιρείες που πουλάνε τέτοιες καμινάδες με διαβεβαιώνουν αμφότεροι ότι η Φ150 είναι μια χαρά για την περίπτωσή μου. Λέτε να πέφτουν τόσο έξω και να την πατήσω; Λογικά αυτοί θα μέ έσπρωχναν σε μεγαλύτερη διατομή αν είχαν αμφιβολία, έτσι δεν είναι;
Κοίτα, έκανα πριν λίγο καιρό έναν τέτοιο υπολογισμό κοντά στην περίπτωσή σου. Πάει λίγος καιρός και μπορεί να κάνω και λάθος. Από ότι θυμάμαι πάντως λέβητας 60000Kcall έβγαινε με καμινάδα Φ150, 11m ύψος (νορμάλ αντιστάσεις και διαδρομή). Εσύ έχεις μεγαλύτερο μήκος άρα καλύτερο τράβηγμα. Με μπούκωμα δε θα έχεις πρόβλημα, όσο η καμινάδα θα έχει πλήρη διατομή σε όλα το μήκος. Από θόρυβο τώρα δεν ξέρω γιατί δεν έχω δει πουθενά κάποιο πρότυπο. Πάντως τη φοβόμουνα την περίπτωση αυτή (όσο αφορά τον θόρυβο).