Σελίδα 5 από 9 ΠρώτοΠρώτο ... 34567 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 41 μέχρι 50 από 87

Θέμα: Σύγκριση VRV (θέρμανση-ψύξη) με αντλία θερμότητας

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2005
    Θέση
    Nikea, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    2,979

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Τι θέλεις να μετρήσω;

(οχι αυτό που μετρούσαμε παιδια ελπιζω...)

There are only 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.

Σπουδαίο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2008
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    324
    έχεις πρόσβαση στο μετρητή? Μπορείς να δεις τι γράφει?
    θα μετρήσεις κυβικά για τον επόμενο μήνα, και αναλόγως τον λογαριασμό που θα σου στείλουν κάνουμε τον υπολογισμό.
    Κωστα εσύ μπορείς να έχεις μέτρηση?
    Απλά να έχουμε κοινό χρονο μετρησης.

Παναγιώτης

Ο Θεός πέθανε...
    Ο Μαρξ πέθανε...
    κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    ATHENS
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,376
    Τι ώρα ακριβώς να πάρω μέτρηση; Μπορώ να σε πάρω τηλέφωνο εκείνη την στιγμή;

Κώστας.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2005
    Θέση
    Nikea, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    2,979
    Ακου λέει, οχι μόνο εγώ, όλοι έχουν πρόσβαση, αφού μας τους βάζουνε στο δρόμο!
    Θα πάρω μέτρηση απο αυ΄ριο κιόλας.

There are only 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2005
    Θέση
    Nikea, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    2,979
    quote:Originally posted by CONSTANTINOS

Τι ώρα ακριβώς να πάρω μέτρηση; Μπορώ να σε πάρω τηλέφωνο εκείνη την στιγμή;

Κώστας.
    Παναγιώτη μη κάνεις καμμια βλακεία. Αυτός φεύγει 4 τα ξημερώματα από το λεβητοστάσιο!

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    ATHENS
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,376
    quote:Originally posted by dipoli

Παναγιώτη μη κάνεις καμμια βλακεία. Αυτός φεύγει 4 τα ξημερώματα από το λεβητοστάσιο!

Παναγιώτη τι να κάνω; Να μην μετρήσω τις θερμιδούλες μου;[^]

Κώστας.

Σπουδαίο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2008
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    324
    Είστε ψυχοπαθείς....
    Εγώ προσπαθώ να μιλήσω σοβαρά και μου γ....ε την συζήτηση.
    Παρεπιμπόντως, το Σάββατο είχα παει σε ένα σπίτι στην Λούτσα, που είχε ενδοδαπέδια.
    μαιζονέτα 190τμ, καινούργια κατασκευή, καλές μονώσεις κλπ.
    Από την έναρξή της (μέσα Οκτωβρίου) μέχρι σήμερα, συμπεριλαμβανομένων των ΖΝΧ (δεν έχει ηλιακά)έχει καταναλώσει 1200 λίτρα πετρέλαιο.

Παναγιώτης

Ο Θεός πέθανε...
    Ο Μαρξ πέθανε...

Σπουδαίο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2008
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    324
    Το νόημα είναι απλό.
    Στο τέλος της σαιζόν, να μπορούμε να πούμε ότι εγώ έκαψα Χ € ανά τετραγωνικό, εσύ Ψ, εσύ Ω κλπ. και φυσικά να καταλήξουμε οτι το καλύτερο σύστημα είναι ο κλιματισμός, [u]γιαυτό πετάξτε τους λέβητες και βάλτε κεντρικό κλιματισμό.
    Νομίζω ότι είμαι σαφής.

Σοβαρά τώρα, το νόημα είναι καθαρά πρακτικό.
    Ξεκίνησε από 4-5 μηχανικούς στην παλιά εταιρεία μου, οι οποίοι είπαμε ότι καλά τα θεωρητικά και μεγίστη εξοικονόμηση κλπ. κλπ. αλλά να το δούμε και λίγο πρακτικά.
    Γιατί, τι να το κάνω να έχω την λιγότερη κατανάλωση, αν έχω δώσει τα τριπλάσια χρήματα για την εγκατάσταση του συστήματος, τα οποία θα τα κάνω απόσβεση σε 49 χρόνια (σαν το Γήπεδο Καραϊσκάκη)?
    Γιαυτό ζητάω την βοήθεια σας, ώστε να μαζέψουμε όσον το δυνατόν περισσότερες μετρήσεις και συγκριτικά δεδομένα.
    Αυτή τη στιγμή, εχω την άποψη ότι το καλύτερο σύστημα από πλευράς ποιότητας θέρμανσης και εξοικονόμησης ενέργειας είναι η ενδοδαπέδια,
    που στοιχίζει όμως ακριβότερα η εγκατάσταση της. Πόσο ακριβότερα τελικά? Πότε κάνεις απόσβεση αυτά τα παραπάνω χρήματα? Αξίζει να το κάνεις ή τελικά πληρώνεις μόνο την ποιότητα θέρμανσης?

Παναγιώτης

Ο Θεός πέθανε...
    Ο Μαρξ πέθανε...

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    ATHENS
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,376
    Παναγιώτη δεν σε γνωρίζω αρκετά. Μην παρεξηγείσαι από το ιδιότροπο χιούμορ μας. Αρκεί νομίζω να σου πώ μόνο ότι αυτά που γράφονται παραπάνω με τον dipoli είναι πέρα για πέρα αληθινά.

Για κατανάλωση. Δεν θα βρούμε κάτι. Το λέει ένας άσχετος όπως εγώ. Ξέρεις γιατί; Γιατί παίζουν πολύ παράγοντες τον ρόλο τους. Πρόσεξε ένα μόνο ατομικό παράδειγμα.
    Σε 4 καταναλώσεις με αυτονομίες έχουμε τους 3 κυκλοφορητές να δουλεύουν 7, 8, και 9 ώρες αντίστοιχα το 24ωρο. Ο τέταρτος κυκλοφορητής ο 30/2 εμφανίζεται να δουλεύει 21 ώρες και 19 λεπτά ( θέλεις και δευτερόλεπτα; [8D] ) το 24ωρο και μάλιστα στην μεγάλη ταχύτητα. Στέλνει μόνο 395 λίτρα την ώρα ενώ χρειάζονται 514 λίτρα. Κουφάθηκες; Δεν φταίει ούτε η μελέτη ούτε τίποτα. Φταίνε οι τσακισμένες σωλήνες που υπήρχαν. Πέσαμε έξω στις αντιστάσεις. Αυτό όμως έχει ώς αποτέλεσμα να είμαι σε θέση να πω με ακρίβεια δεκάτου τις Kwh αλλά δεν μπορώ να σου πω με ακρίβεια την κατανάλωση μιας και αυτή την στιγμή για να έχω θέρμανση έχω επιλέξει αρκετά μεγαλύτερη καμπύλη στην αντιστάθμιση.

Τα μηχανήματά σας έρχονται εργοστασιακά ρυθμισμένα χωρίς να τους λείπει ούτε η παραμικρή ροδέλα σε σχέση με τα "χειροποίητα" συστήματα πετρελαίου που μέχρι και ο πελάτης ( άκουσον - άκουσον ) έχει λόγο λέγοντας π.χ. δεν θέλω μονωμένη καμινάδα, οπότε αναγκάζεται ο καυστηρατζής να βγάλει 260 βαθμούς καυσαέρια. Αυτό μπορεί κάποιος βέβαια να το δεί και θετικά και αρνητικά. Για πια κατανάλωση να μιλήσουμε τότε;
    Μία άλλη σημαντική παράμετρος είναι η θερμοκρασία χώρου και η εξωτερική θερμοκρασία για να κάνουμε σωστή αναγωγή.
    Χωρίς θερμιδομετρητή κάθε αποτέλεσμα που αναφέρεται σε κατανάλωση λίτρων πετρελαίου εναπόκειται στην φαντασία του καθενός. Από φαντασία ως λαός χαίρε βάθος αμέτρητο.

Κώστας.

Σπουδαίο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2008
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    324

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Φίλτατε Κώστα δεν παρεξηγούμαι.
    Χαρακτηριστικά λέω ότι μπαίνοντας στο forum θεώρησα καλό (και κυρίως σοβαρό) να μπω με το όνομά μου, μη γνωρίζοντας τον παρεϊστικο χαρακτήρα του (αλήθεια τώρα για να το αλλάξω και να παίζω με nickname πρέπει να διαγραφώ και να ξαναγραφτώ?). Σημειώνω ότι αυτός ο χαρακτήρας είναι που μου αρέσει και, προς Θεού, μην τον αλλάξετε. Άλλωστε μάλλον αυτός είναι και ένας από τους λόγους επιτυχίας του.
    Τώρα στα περί μετρήσεων, συμφωνώ και επαυξάνω ως προς τους αστάθμητους παράγοντες μιας εγκατάστασης. Ακόμη και στα "δικά μας", που όπως λες είναι ένα κουτί εργοστασιακά προρυθμισμένο, το συνδέεις με το νερό, το βάζεις στην πρίζα, δουλέυει...δεν μπορείς να φανταστείς τι κανιβαλισμούς υφίστανται από κάποιους εγκαταστάτες (και όχι μόνο).
    Κάποιοι εδω μέσα τεχνικοί ή υδραυλικοί, πραγματικά, ξέρουν 10 φορές περισσότερα απ' ότι ξέρουν επώνυμοι "κλιματιστάδες" μελετητές ή εργολάβους (ονόματα δεν λέμε, υπολήψεις δεν θίγουμε). Καί κάπου εδώ έρχεται αυτό που συζητάω...
    Το ιδανικό θα ήταν να μετρήσουμε 3-5 διαφορετικές εγκαταστάσεις, τέλεια κατασκευασμένες και να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας.
    Επειδή όμως συνήθως τίποτα δεν λειτουργεί τέλεια (πάρε το σπίτι μου για παράδειγμα, και τι λάθη έχω κάνει), το νόημα αυτών των μετρήσεων είναι να δούμε τα πραγματικά αποτελέσμάτα.
    Και ακριβώς γιαυτό δεν συζητάμε για ακριβείς μετρήσεις, αλλά στο περίπου (αν δεν έκαψα 1000€ και έκαψα 950 ή 1050€, δεν χάθηκε ο κόσμος). Το σημαντικό είναι να πούμε εγώ έκαψα 1000, εσύ 2000, ο Δημήτρης 500. Γιατί απ'ότι φαίνεται τελικά υπάρχουν τέτοιες διαφορές.
    Προφανώς και τα αποτελέσματα των συγκρίσεων δεν θα είναι πανάκεια.
    Αλλά θα είναι ένας μπούσουλας για το τι μπορούμε να περιμένουμε από μια εγκατάσταση συγκριτικά με μια αλλη.

Παναγιώτης

Ο Θεός πέθανε...
    Ο Μαρξ πέθανε...

Ετικέτες Θέματος

Δικαιώματα απάντησης