Θεέ μου που έμπλεξα....
Συγγνώμη αλλά είσαι άρρωστος....
Εγω μια μέτρηση πόσο περίπου θα κάψεις ζήτησα...
Παναγιώτης
Ο Θεός πέθανε...
Ο Μαρξ πέθανε...
κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...
Παναγιώτη παίρνω καθημερινά μετρήσεις στις 21:15μμ. Ξεκίνησα στις 21/02/2009 ημέρα Σάββατο.
Περιλαμβάνουν:
Χαμηλή εξωτερική,
Υψηλή εξωτερική ( οπότε ξέρω την μέση εξωτερική ),
Kwh,
Ώρες λειτουργίας κυκλοφορητών,
Θερμοκρασία χώρου ( κατά βάση είναι σταθερή ).
Τι άλλο θέλεις;
Επίσης έχω: Θερμοκρασία καυσαερίων στην έξοδο του λέβητα, θερμοκρασία καυσαερίων στο καπέλο της καμινάδας, θερμοκρασία ηλιακών συλλεκτών, θερμοκρασία ζεστού νερού, ώρες κυκλοφορητών λέβητα-μπόϊλερς, ώρες κυκλοφορητών συλλεκτών-μπόϊλερς, ξέρω επίσης ανάλογα με το φαγητό πόσο επηρεάζει ο απορροφητήρας την θερμοκρασία χώρου, μανομετρικό και παροχή όλων των κυκλοφορητών με ακρίβεια δεύτερου δεκαδικού.
Δεν πάει το μυαλό μου κάπου σε κάτι άλλο.[8D]
Edit: Δεν έχω ακόμα μετρητή πετρελαίου και με δυσκολεύεις με την μεζούρα αλλά τι να σε κάνω.
Κώστας.
Θεέ μου που έμπλεξα....
Συγγνώμη αλλά είσαι άρρωστος....
Εγω μια μέτρηση πόσο περίπου θα κάψεις ζήτησα...
Παναγιώτης
Ο Θεός πέθανε...
Ο Μαρξ πέθανε...
Εγώ σε είχα προειδοποιήσει!quote:Originally posted by dipoli
Παναγιώτη μη κάνεις καμμια βλακεία. Αυτός φεύγει 4 τα ξημερώματα από το λεβητοστάσιο!quote:Originally posted by CONSTANTINOS
Τι ώρα ακριβώς να πάρω μέτρηση; Μπορώ να σε πάρω τηλέφωνο εκείνη την στιγμή;
Κώστας.
There are only 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.
There are only 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.
Επειδή εγώ είμαι πιο ψυχοπαθής από εσάς, αν μου δώσεις ανα ημέρα
μετρήσεις εξωτερικής θερμοκρασίας,
ισχύς που καταναλώθηκε
ώρες λειτουργίας κυκλοφορητών
μέσο βαθμό απόδοσης του συστήματος
μπορώ να σου κάνω υπολογισμό πόσο θα κατανάλωνες με
1)Α/Θ και FCU
2)Α/Θ και ενδοδαπέδια
3)VRV
Μετρήσεις θερμοκρασίας έχεις μέγιστη & ελάχιστη ή τις παίρνεις μέσω υπολογιστή & μπορείς να έχεις και πχ. ανα τρίωρο?
Παναγιώτης
Ο Θεός πέθανε...
Ο Μαρξ πέθανε...
Oχι μέσω λογιστή, που έχει παρατήσει τη δουλειά του και κανει διδακτορικό στην κεντρική θέρμανση!quote:Originally posted by Panagiotis Skantzikas
Μετρήσεις θερμοκρασίας έχεις μέγιστη & ελάχιστη ή τις παίρνεις μέσω υπολογιστή & μπορείς να έχεις και πχ. ανα τρίωρο?
Μου ήρθε ο λογαριασμός του ρεύματος (περίοδος κατανάλωσης μέσα Οκτωβρίου με μέσα Φεβρουαρίου).
Μετά το πρώτο σοκ (σύνολο 913€), συνηδειτοποίησα ότι τελικά πλήρωσα λίγα για θέρμανση (γύρω στα 500€), κάτι το οποίο τσέκαρα και με διάφορους φίλους.
Παναγιώτης
Ο Θεός πέθανε...
Ο Μαρξ πέθανε...
500 ευρώ για τεσσερισ μήνες μου φαίνεται απιστευτα λίγο...μιλάμε για θέρμανση μόνο με κλιματισμό? γιατί έκατσα κι εγώ ν υπολογίσω πόσο καίω και έφαγα μια φρίκη...καίω γύρω στα 7 ευρώ την ημέρα...πετρέλαιο...και μιλάμε για χανιά που η πιο χαμηλή θερμοκρασία ήταν 3 βαθμούς κελσίου και για μαιζόνετα που τον περισσότερο χρόνο θέρμαινα μόνο τον πάνω όροφο(ξεχωριστοί θερμοστάτεσ) γιατί κάτω το κάλυπτα με ενεργειακό τζάκι....δεν είναι υπερβολική αυτή η κατανάλωση?....τί μπορεί να φταίει?
...που θα παει θα μαθω..
Από 05/12/2008 έως 06/02/2009. 4 διαμερίσματα ( τα μισά χωρίς μόνωση και τα μισά έτσι και έτσι ) συνολικής επιφανείας 360 τετραγωνικών μέτρων, συνολική κατανάλωση πετρελαίου 1260 λίτρα ( περιλαμβάνονται οι όποιες ανάγκες ζνχ ). Υπ΄όψιν ότι θα πάει και άλλο κάτω.quote:Originally posted by konsantina
500 ευρώ για τεσσερισ μήνες μου φαίνεται απιστευτα λίγο...
...που θα παει θα μαθω..
Edit: Το ανωτέρω έχει την εξής ανάγνωση:
1) 60 ημέρες, 360τμ, 1260 λίτρα.
2) 120 ημέρες, 180τμ, 1260 λίτρα.
3) 180 ημέρες, 120τμ, 1260 λίτρα.
Παρ΄όλα αυτά δεν θα βγεί κάτι.
1) Κυρίως χωρίς θερμιδομέτρηση, τι να συγκρίνουμε. Τα τετραγωνικά;[xx(]
2) Σε εμένα οι θερμοστάτες χώρου έχουν αράχνες. Είναι "ξεχασμένοι" στους 21,5 βαθμούς.[B)]
3) Χωρίς ξεχωριστό μετρητή για το ρεύμα του κεντρικού κλιματισμού ( ή κάτι άλλο έστω ), θα αρχίσουμε τις αφαιρέσεις προσπαθώντας να θυμηθούμε πόσες φορές δούλεψε ο φούρνος της κουζίνας;[}]
Κώστας.
Μαιζονέτα 3 επιπέδων 200τμ στα Βριλλήσια, εργολαβικής κατασκευής 2000 (συμπεραίνω μέτρια μόνωση). Λειτουργία της θέρμανσης 17:00 - 23:00 τις καθημερινές, 09:00 - 23:00 Σαββατοκύριακα, θερμοστάτης στους 20C.
* λειτούργησε και δύο νύχτες στους 18C στα μεγάλα κρύα
* περιλαμβάνει ΖΝΧ για δύο άτομα (το μπόιλερ παίρνει μόλις κοπεί η εντολή θέρμανσης, οπότε δεν χρειάζεται να ζεστάνει το λέβητα)
* Ο πάνω όροφος (κρεββατοκάμαρες) είναι μόνιμα 2C χαμηλότερα (άλλη κουβέντα)
Κατανάλωση από 31/12 έως 28/02, περίπου 500lt πετρέλαιο (500lt x 0.45Eur/lt = 225Eur)
Νίκος
πάντως εγώ θα συμφωνήσω με τον κώστα παίζουν τόσα πολλά ρόλο στην κατανάλωση που είναι δύσκολο να βγει κάποιο συμπέρασμα ....παρόλα αυτά το υπερβολικό όπωσ στη δική μου περίπτωση 300 ευρώ το μήνα για 140 τμ που ουσιστικά θερμαίναμε μόνο τα 70 τμ τις 27 από τις 30 μέρες είναι πάρα πολύ...μήπως φταίει ότι έχω πάρα πολύ μεγάλο λέβητα? 80000kcal για σπίτι που θέλει γύρω στις 25000?
...που θα παει θα μαθω..