Σελίδα 7 από 9 ΠρώτοΠρώτο ... 56789 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 61 μέχρι 70 από 87

Θέμα: Σύγκριση VRV (θέρμανση-ψύξη) με αντλία θερμότητας

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2005
    Θέση
    Nikea, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    2,979

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

quote:Originally posted by konsantina

.μήπως φταίει ότι έχω πάρα πολύ μεγάλο λέβητα? 80000kcal για σπίτι που θέλει γύρω στις 25000?

...που θα παει θα μαθω..
    Δεν έχεις πολύ μεγάλο λέβητα. Εχεις ΤΕΡΑΣΤΙΟ λέβητα γιατί οι απώλειές σου πιστεύω οτι δεν είναι ούτε 25000. Πως τις έχεις υπολογίσει;
    Γιατί 140*3*60 κάνει 25200 ...[}]

Φυσικά και είναι ένας απο τους λόγους της υπερκατανάλωσης.

There are only 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    ATHENS
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,376
    Κωνσταντίνα, είναι εφικτό σε κάποιον που το επιθυμεί να κάνει την διαδρομή Παγκράτι - Σύνταγμα με ελικόπτερο.

Δεν το συνηθίζουμε όμως. Θα χρειαστούμε περισσότερη ώρα και περισσότερα καύσιμα. Έτσι όπως έχει γίνει η ζωή χρησιμοποιούμε σκουτεράκι.

Κώστας.

Επίλεκτο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Nov 2008
    Θέση
    xania, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    211
    κωνσταντίνε μου αν πας με σκουτεράκι παγκράτι σύνταγμα μια χαρά είσαι.....γιατί ετσι που έγιναν τα πράγματα με τα ποδαράκια και κάνουμε και γυμναστική....

...που θα παει θα μαθω..

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    ATHENS
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,376
    quote:Originally posted by konsantina
    .....γιατί ετσι που έγιναν τα πράγματα με τα ποδαράκια και κάνουμε και γυμναστική....

...που θα παει θα μαθω..
    Πέστα χρυσόστομη στους πετρελαιάδες που μας έχουν ρουφήξει το μεδούλι.

Κώστας.

Σπουδαίο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2008
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    324
    τώρα που το είπατε συνειδητοποιώ ότι τελικά πληρώνω περισσότερο για βενζίνη, παρά για την θέρμανσή μου.
    Μήπως να κάτσω σπίτι μου?

Παναγιώτης

Ο Θεός πέθανε...
    Ο Μαρξ πέθανε...
    κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

Διαχειριστής
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Thessaloniki, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,103
    170τμ μεζονέτα με 24ωρη θέρμανση με θερμοκρασίες ορόφων από 19.5 μέχρι 21.5, χωρίς χρήση τζακιού κλπ, από 10/10/2008 έως και 5/3/2009, μαζί με ΖΝΧ σύνολο 1200λίτρα...
    και μερικούς παράλληλους βορειότερα και σε ύψος +535 μέτρα...

ΥΓ το ΖΝΧ είναι περίπου 1 λίτρο την ημέρα

Περικλής
    Εάν δεν ξέρεις εσύ, ξέρει κάποιος άλλος...

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    ATHENS
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,376
    quote:Originally posted by nyannaco
    Λειτουργία της θέρμανσης 17:00 - 23:00 τις καθημερινές, 09:00 - 23:00 Σαββατοκύριακα, θερμοστάτης στους 20C.
    Νίκος
    5 ημέρες επί 6 ώρες = 30 ώρες
    2 ημέρες επί 14 ώρες = 28 ώρες
    Σύνολο ωρών 58
    58 ώρες / 7 ημέρες * 30 ημέρες = 248,57 ώρες μηνιαίως και περίπου 250 λίτρα.
    Εάν λειτουργούσε 24ωρο, δηλαδή 720 ώρες τον μήνα, έχεις υπ΄όψιν σου τι θα συνέβαινε; Το έχεις τσεκάρει ποτέ;

Κώστας.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    quote:Originally posted by CONSTANTINOS

quote:Originally posted by nyannaco
    Λειτουργία της θέρμανσης 17:00 - 23:00 τις καθημερινές, 09:00 - 23:00 Σαββατοκύριακα, θερμοστάτης στους 20C.
    Νίκος
    5 ημέρες επί 6 ώρες = 30 ώρες
    2 ημέρες επί 14 ώρες = 28 ώρες
    Σύνολο ωρών 58
    58 ώρες / 7 ημέρες * 30 ημέρες = 248,57 ώρες μηνιαίως και περίπου 250 λίτρα.
    Εάν λειτουργούσε 24ωρο, δηλαδή 720 ώρες τον μήνα, έχεις υπ΄όψιν σου τι θα συνέβαινε; Το έχεις τσεκάρει ποτέ;

Κώστας.
    Κώστα, δεν το έχω τσεκάρει γιατί η 24ωρη λειτουργία προϋποθέτει ορθολογικό αερισμό, στον οποίο δυστυχώς δεν μπορώ να ελπίζω στο σπίτι μου

Νίκος

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    ATHENS
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,376

Κώστας.

Επίλεκτο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Apr 2009
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    179

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Φίλοι μου γεια σας, ας μου επιτραπεί να κάνω μια μικρή παρεμβολή αν και έχετε προχωρήσει τη συζήτηση έχω να θέσω κάποια ερωτήματα.
    -Θερμική άνεση. Νομίζω πως η καμπύλη fanger περιγράφει τέλεια τις συνθήκες θερμικής άνεσης και δείχνει ότι το ιδανικότερο σύστημα είναι η ενδοδαπέδια (γενικά τα συστήματα ακτινοβολίας). Δε θέλω να επεκταθώ και να συγκρίνω με συστήματα συναγωγής και ρεύματα αέρα (ισιαίτερα στη βεβιασμένη κυκλοφορία). Ωστόσο μειονεκτεί στο δροσισμό (ακόμα και αν έχουμε έλεγχο σημείου δρόσου) χρειάζεται ένα Fan coil πάντα. Προσωπικά σε όσες ενδοδαπέδιες έχω φτιάξει ο δροσισμός από το δάπεδο δε μου αρέσει. Πολλές φορές παραπονιούνται και οι νοικοκυρές ότι αργεί να στεγνώσει μετά το σφουγγάρισμα αλλά τέλως πάντων. Ένα σύστημα θέρμανση δαπέδου ψύξη οροφής (ιδιαίτερα ξηράς δόμησης) έχει πολύ καλύτερα αποτελέσματα αλλά μεγάλο κόστος.
    -Αν προσπαθήσουμε να συγκρίνομε τις καταναλώσεις με βαθμοημέρες θα αστοχίσουμε διότι τα συστήματα με fcus θερμαίνομ μόνο τον αέρα οπότε δε μπορούμε να θεωρήσουμε διακοπτόμενη λειτουργία εύκολα.
    Η προσέγγιση (θεωρητικά) με τη μέθοδο IPLV της κατανάλωσης μονάδος VRV δεν είναι δυνατή (αν θυμάμαι καλα το αναφερει το ASHRAE Journal 06/2007) αντίθετα για Α/Θ δίνει πολύ καλά αποτελέσματα ( το έχω δοκιμάσει).
    -Το σύστημα της ενδοδαπέδιας εχει μεγαλύτερο κόστος εγκατάστασης, συγκρινόμενο όμως με τι;
    Θεωρώ πως ναι το VRV έχει καλύτερα αποτελέσματα (ενεργειακά) στα πρώτα χρόνια της εγκατάστασης αλλα...
    Για πόσο καιρό θα έχει αυτό το βαθμό απόδοσης;
    Μήπως είναι πιο ευπαθές και πιο "ευάλωτο" σε βλάβες;
    Αν καεί μια πλακέτα σε 12 - 13 χρόνια θα βρω ανταλλακτικό και αν ναι σε πόσο χρονικό διάστημα; Θα προλάβω το χειμώνα;
    Αντίθετα σε σύστηα με fan coils αν χαλάσει μια μονάδα βρίσκω μία (ό,τι μάρκα κι αν είναι) και την αντικαθιστώ.
    Τέλος η διάρκεια ζωής της ενδοδαπέδιας είναι θεωρητίκα ίση με τα μπετά του σπιτιού.
    Χρόνος απόσβεσης ίσως να είναι καλύτερος για VRV ειδικά αν συνυπολογίσουμε το κόστος κλιματισμού (αν έχουμε απλό σπίτι και όχι πισίνες κλπ).
    Προσωπικά στο σπίτι μου δε μπορούσα να βάλω ενδοδαπέδια για λόγους κατασκευαστικούς χωρίς να εκτοξευθεί το κόστος. Έβαλα Α/Θ με fcus, αδρανείας με ηλεκτρικές αντιστάσεις για περιόδους χαμηλών εξωτερικών θερμοκρασιών και παραγωγή νερού χρήσης με ανάκτηση.Μακάρι να μπορούσα να βάλω ενδοδαπέδια.
    Αυτή είναι η γνώμη μου το πιο πιθανόν είναι να κάνω και λάθος ...

Με εκτίμηση
    Λαμπαδάκης Στέλιος

Ετικέτες Θέματος

Δικαιώματα απάντησης