-
Επίλεκτο μέλος
συντελεστής ωι κατανομής δαπανών.
Καλησπέρα σε όλους.
Έχω τον εξής προβληματισμό...Στην περίπτωση που μια από τις ιδιοκτησίες θερμαίνεται με ανεξάρτητη εγκατάσταση, και δεν υπολογίζεται στην κατανομή δαπανών, οι υπόλοιπες ιδιοκτησίες πως είναι πιο σωστο να αντιμετωπίζονται ως προς το συντελεστή ωi?
Για παραδειγμα, αν το ρετιρέ μιας πολυκατοικίας έχει έναν επίτοιχο ενώ οι υπολοιπες ιδιοκτησίες έχουν κεντρική θέρμανση, το ωι του ΠΡΟτελευταίου ορόφου είναι πιο σωστό να παίρνει την τιμή 0.65 ή την τιμή 0.55?
Εγώ κλίνω αρχικά προς το 0.65, με την έννοια ότι από πάνω τους - με κάποιο τρόπο - οι ιδιοκτησίες θερμαίνονται.
Από την άλλη πάλι σκέφτομαι ότι η προσαύξηση του 0.10 στον ενδιάμεσο έχει να κάνει περισσότερο με το ότι όταν αυτός το κλείνει δημιουργεί αύξηση των απωλειών σε δύο επίπεδα (από πάνω και από κάτω) αντί για 1 του ακραίου.Με αυτήν τη λογική θα πρέπει να πάρει τιμή το 0.55.
Ποια είναι η γνώμη των υπολοίπων?
-
Επίλεκτο μέλος
ή αντίστοιχα στην περίπτωση ισόγειων καταστηματων που έχουν ανεξάρτητο σύστημα θέρμανσης σε σχέση με το υπόλοιπο κτίριο μιας πολυκατοικίας.
Ο α οροφος είναι πιο σωστό να λάβει την τιμή 0.55 ή 0.65?
-
Εξέχον μέλος
Δε βλέπω κάποιο λόγο να θεωρήσεις το από πάνω μη θερμαινόμενο. Έτσι και αλλιώς, και από την ίδια εγκατάσταση να θερμαινόταν θα είχε αυτονομία και θα θερμαινόταν όποτε ήθελε. Μόνο που θα πλήρωνε ένα πάγιο αλλά δεν μπορώ να βρω τον τρόπο να το εντάξω στο σκεπτικό μου...
Στον υπολογισμό απωλλειών το ρετιρέ το θεώρησες θερμαινόμενο; Οι όποιες χοντρές διαφορές στην ουσία προκύπτουν από κει και όχι από το 0.65 ή 0.55.