-
Εξέχον μέλος
Υπεύθυνες Δηλώσεις Εγκατάστασης Μηχανολόγων
Παιδιά ίσως έχει συζητηθεί στο παρελθόν αλλά θυμάμαι ότι δε δόθηκε σαφής απάντηση. Τι γίνεται με τις υπεύθυνες δηλώσεις εγκατάστασης που συντάσσονται μετά το πέρας μιας εγκατάστασης από Μηχανολόγο. Χρειάζεται κάποια θεώρηση από τον Σύνδεσμο Υδραυλικών?
-
Super Moderator
Όχι.. ο σύνδεσμός υδραυλικών να πιστοποιήσει τί (
σε έναν μηχανολόγο;
Προχθές μάλιστα μου φέρανε πιστοποιητικό αντοχής σφραγισμένο από συνάδελφο ως εγκαταστάτη και σφράγισα εγώ σαν επιβλέποντας, και κατέθεσα φάκελο κατασκευής χωρίς κανένα πρόβλημα.
Στο παρελθόν, σε δικές μου εργολαβίες, έχω σφραγίσει κι εγώ ο ίδιος (μελέτη - επίβλεψη - κατασκευή) χωρίς κανένα πρόβλημα.. αλλά για να είμαι κατοχυρωμένος 100% έχω κάνει έναρξη στην εφορία και σαν εγκαταστάτης (υδραυλικές εργασίες).
Το αν είναι σωστό ή όχι.. αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο, αλλά δεν είναι και λίγοι συνάδελφοι που απρόσκοπτα υπογράφουν για "μεροκάματο" (και χωρίς έναρξη).
Αρκετοί υδραυλικοί μάλιστα, που έχω συνεργαστεί κατά καιρούς, το θεωρούσαν αυτονόητο ότι θα σφράγιζα εγώ και στο τέλος ξίνιζαν τα μούτρα τους λέγοντας με και "μαλάκα" γιατί θα έπερνε την ταρίφα κάποιος άλλος συνάδελφος, όπερ και εγένετο..
Το άσχημο στην όλη υπόθεση είναι ότι όλοι χρεώνουν στον πελάτη εξτρά την υποφραφή λες και δεν είναι υποχρέωσή τους!!! 
Υ.Γ. Πάντως κάποια στιγμή είχαν πάρει τα αυτιά μου πως τα υφιστάμενα της ΕΠΑ θα δημιουργούσαν πρόβλημα αλλά αυτό πριν απο κάνα χρόνο..
"I' m the LAW!!!"
(http://www.archibase.net/personal_block/11732.html)
-
Εξέχον μέλος
Ίσως δεν ήμουν σαφής. Εννούσα στην περίπτωση των υδραυλικών εγκαταστάσεων γενικά και κυρίως στη φάση που χρειάζεται υπεύθυνη δήλωση εγκαταστάτη υδραυλικών για να πάρει ρεύμα μια οικοδομή και η οποία κατατίθεται στην Πολεοδομία. Αυτή δηλαδή που συνήθως συντάσσουν οι υδραυλικοί και θεωρεί ο σύνδεσμός τους...
-
Super Moderator
Μια χαρά ήσουν.. απλά εγώ ήμουν στον κόσμο μου και καταλάβαινα ότι ήθελα.. 
Λοιπόν.. μια φορά αποπειράθηκα να υπογράψω (στις αρχές) και μου γύρισε πίσω το χαρτί από την πολεοδομία, από τότε δεν ασχολήθηκα ξανά (ψάρι γαρ).
Πάντως έχω την εντύπωση πως ισχύουν τα ίδια που είπα στο προηγούμενο post.. Εφόσον εγώ π.χ. σαν Τ.Ε. έχω άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από την Δ/νση Βιομηχανίας, έχω κάνει έναρξη στην εφορία για υδραυλικές εργασίες και κόβω τιμολόγιο, ποιό το πρόβλημα; Η ΕΕΤΕΜ ή το ΤΕΕ δεν τους κάνει?
Αν βγάλεις άκρη, κοινοποίησέ το και σε μας..
Υ.Γ. Και το καύσιμο αέριο είναι υδραυλική εγκατάσταση. Άλλη νομοθεσία δέχεται δηλ. η ΕΠΑ κι άλλη η Πολεοδομία; (δεν περιμένω απάντηση
)
"I' m the LAW!!!"
(http://www.archibase.net/personal_block/11732.html)
-
Νέο μέλος
Οι υπεύθυνες δηλώσεις για τις υδραυλικές εργασίες οικοδομών που κατατίθενται στην Πολεοδομία υπογράφονται από:
1. Αδειούχους εγκαταστάτες υδραυλικούς αφού θεωρηθούν από τον σύνδεσμο
2. Μηχανικούς Τ.Ε.Ι. αφού θεωρηθούν από την Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.
3. Μηχανικούς Πολυτεχνείου, δεν χρειάζεται θεώρηση.
Δικαιώματα απάντησης