Σελίδα 3 από 19 ΠρώτοΠρώτο 1234513 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 21 μέχρι 30 από 187

Θέμα: Ροή νερού στο σώμα

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Tρίκαλα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    2,965

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Καλώς ήρθες και από μένα! Έχει ενδιαφέρον να γνωρίζεις τον δημιουργό ενός εργαλείου που έχεις χρησιμοποιήσει. Και συγχαρητήρια για τα εργαλεία αυτά (υπολογισμός σωμάτων και δοχείου διαστολής). Διαφέρουν από αυτά που βλέπω συνήθως με την έννοια ότι είναι κάτι πέρα από τα ελάχιστα που χρειάζονται για μια μελέτη πολεοδομίας, ή μια μελέτη εφαρμογής στην ξεπέτα. Δείχνουν δηλαδή κάποιο μεράκι. Ελπίζω να μπορέσουμε να κάνουμε καλές συζητήσεις μέσα από το φόρουμ.

quote:πιστεύω πως η κουβέντα θα πάρει φωτιά, αφού ο φίλος μας ο Μίλτος είναι οπαδός της αυτοεξισορρόπησης...
    Όχι ακριβώς... Απλά πιστεύω ότι υπάρχουν δίκτυα που μπορούν να σταθούν μια χαρά χωρίς εξισορρόπιση. Αλλά και ότι υπάρχουν περιπτώσεις δικτύων που πρέπει να τα μελετήσεις και να τα κατασκευάσεις με εξισορρόπιση. Επίσης πιστεύω ότι αν πας να εξισορροπίσεις ένα δίκτυο που έχει μελετηθεί χωρίς εξισορρόπιση θα το "χαλάσεις".

Α, επίσης πιστεύω ότι μπορείς να κάνεις μονοσωλήνιο με 100% της παροχής στα σώματα

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Καλως ήρθες και από τον Gregori....
    Εγώ μάλλον είμαι ο πειρατής που κόβω images και τα βάζω εδώ κι εκεί και γράφω και κείμενο...Εγώ είμαι και ο άγνωστος που σε προσκάλεσε στην παρέα...Να ξεκαθαρίσω ότι είμαι υδραυλικός με πολλές απορίες τι στο καλό γίνετε μέσα σε αυτές τις σωλήνες που βάζουμε....Ελπίζω να τηρήσεις αυτό που είπες για μαστορικά Ελληνικά για να μπορούμε και εμείς οι μαστροφορουμίτες να παρακολουθούμε.....

www.udravlikos.gr

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    ATHENS
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,376
    quote:Originally posted by gregori

Καλως ήρθες και από τον Gregori....
    Εγώ μάλλον είμαι ο πειρατής που κόβω images και τα βάζω εδώ κι εκεί και γράφω και κείμενο...Εγώ είμαι και ο άγνωστος που σε προσκάλεσε στην παρέα...Να ξεκαθαρίσω ότι είμαι υδραυλικός με πολλές απορίες τι στο καλό γίνετε μέσα σε αυτές τις σωλήνες που βάζουμε....Ελπίζω να τηρήσεις αυτό που είπες για μαστορικά Ελληνικά για να μπορούμε και εμείς οι μαστροφορουμίτες να παρακολουθούμε.....

www.udravlikos.gr

Εντάξει, ήμαρτον. Άμα δεν μπορείς να παρακολουθείς εσύ τότε τι να πούμε και εμείς που είμαστε στο πέταλο της κερκίδας δίπλα στο ρολόι;

Με εκτίμηση.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    quote:Originally posted by miltos

Α, επίσης πιστεύω ότι μπορείς να κάνεις μονοσωλήνιο με 100% της παροχής στα σώματα

Θυμάσαι που μιλούσαμε για τους διακόπτες brass-form και εγώ επέμενα ότι είναι 50/50 ή 75 σώμα και 25 στο άλλο σώμα....Το συμπέρασμα το έβγαζα φυσώντας τον διακόπτη..... Ο Περικλή είχε πει ότι οι διακόπτες brass-form δεν κάνουν bypass και είναι κατάλληλη για εγκαταστάσεις σώμα και πίσω και από όπως φαίνεται είχε δίκαιο....
    Μίλησα με την brass form και μου είπαν ότι οι διακόπτες τους κάνουν bypass ούτε 1%
    Με τα παραπάνω δεδομένα όσα μου είπαν από την brass και με δεδομένο ότι στα περισσότερα μονοσωλήνια που έχουμε φτιάξει βάζουμε αυτούς τους διακόπτες δουλεύουν μιά χαρά.
    Να δούμε τι θα πεί και Pirate...

www.udravlikos.gr

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101
    Ευχαριστώ πολύ για τη [u]θερμή σας υποδοχή
    Να υποθέσω ότι το «όχημα» είναι μάλλον βραδυνό;
    Πολύ μου άρεσαν τα βραδυνά ταξίδια!
    Λοιπόν! My desktop: Μουσικούλα με λίγο οινοπνευματάκι κοκτέιλ! Πληκτρολόγια, ποντίκια και οθόνες δεν μετράνε.
    Πώς ξεκινάμε;
    Να μιλήσω για by-pass διακοπτών; Για το περιβόητο 100% ή το standart 50% στο σώμα της δεκαετίας του 80; Ή για το θερμαντικό σώμα γενικά και πώς πρέπει να το αντιμετωπίζουμε εμείς όλοι οι ειδικοί;
    Πέστε μου κι εσείς...

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Δεν ξέρω αν έχει ρίξει μία ματιά στην θεματολογία του φόρουμ....
    Προσπαθούμε όσο μπορούμε να κρατάμε τόπικ και θέμα για να μην χανόμαστε....
    Εμένα θα με ενδίεφερε να μας μιλήσεις για το bypass και θα μεταφέρω το ποστ σου στο κατάλληλο τόπικ....
    Νασε καλα....

www.udravlikos.gr

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Tρίκαλα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    2,965
    quote:Μίλησα με την brass form και μου είπαν ότι οι διακόπτες τους κάνουν bypass ούτε 1%
    Αυτό μου το είπαν και εμένα. Αλλά θέλω να τους τσεκάρω πρώτα. Να δω και τι σόι ρύθμιση παίρνουν. Από ότι κατάλαβα δουλεύουν ή 100% ή 0%. Ενώ το είχα αφήσει λίγο το θέμα μου έβαλες φωτιές...

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101
    Το by-pass που κάνει ο διακόπτης του μονοσωληνίου το εμπνεύσθηκε ο Σουηδός ή Γερμανός designer του μονοσωληνίου συστήματος μόνο και μόνο για να μη στέλνει νερό πολύ χαμηλής θερμοκρασίας στο επόμενο σώμα. Με αυτό τον τρόπο «έκοψε» μπορούμε να πούμε την «κρυάδα» του νερού και έκανε κάποιας μορφής αναγέννηση της θερμοκρασίας του.
    Και ας πούμε ένα παράδειγμα:
    1. Αν έχουμε ένα κύκλωμα μονοσωληνίου με δύο ίδια σώματα του τύπου 33/600/1000 και το πρώτο παίρνει θερμοκρασία νερού 80°. Ρυθμίζουμε μία παροχή νερού στο κύκλωμα της τάξης των 200 l/h. Τότε με 100% by-pass στον διακόπτη, η θερμοκρασία επιστροφής θα είναι 67,3° οπότε αυτή θα είναι και η θερμοκρασία εισαγωγής στο επόμενο σώμα. Εντάξει μέχρις εδώ αλλά το 67,3 είναι πολύ χαμηλή θερμοκρασία εισόδου για υπολογισμό θερμαντικής επιφάνειας σώματος δεδομένου ότι θα σου μειώσει σε ανεπίτρεπτο βαθμό την απόδοση του. Στη συνέχεια με το επόμενο ίδιο σώμα στο κύκλωμα θα πάρεις άλλες 1871 θερμ. οπότε συνολικά πήρες: 4.414 θερμ.
    2. Αν χρησιμοποιήσεις το λεγόμενο by-pass, ας πούμε 50% στο σώμα τότε θα συμβούν τα παρακάτω:
    Θα διπλασιάσεις την παροχή του νερού στο κύκλωμα ούτως ώστε να περνά από μέσα από το σώμα η ίδια παροχή του νερού: ήτοι 200 l/h. Η επιστροφή του νερού που έχεις από το πρώτο σώμα 67,3° θα αναμιχθεί με τους 80° (υπόλοιπο 50% που δεν πέρασε μέσα από το σώμα) και θα «αναγεννηθεί» στους 73,6°. Τώρα η εισαγωγή στο επόμενο σώμα θα είναι 73,6° και η απόδοση του σώματος που θα προκύψει θα είναι: 2.200 θερμ. Συνεπώς τώρα παίρνεις με τα ίδια σώματα 4.743 θερμ. ήτοι 7,5% παραπάνω.
    Τώρα υπάρχει και η λογική που λέει ότι δεν μ' ενδιαφέρει το 7,5%. Το πληρώνω βρε αδελφέ σε θερμαντική επιφάνεια προκειμένου να έχω να ρυθμίζω by-pass και αποδέλοιπα. Επιλέγω διακόπτες των 100% στο σώμα και έχω και όφελος μιας και μειώνω στο 50% τις ροές νερού εν γένει στην εγκατάσταση η οποία θα μου βγει με μικρότερες διατομές, μανομετρικά, κυκλοφορητές κ.ο.κ. Προσωπικά δεν διαφωνώ καθόλου με τη λογική αυτή! Το έχω παίξει ήδη το άθλημα στο παρελθόν. Δεν το ξανάκανα όμως! Ξέρετε γιατί; Η εγκατάσταση πήγε μία χαρά! Το σύστημα λειτουργούσε ήπια και ούτε που ακουγόταν κιχ. Προσέκρουσα όμως στην παραψυχολογία!! Η κυρία όλη μέρα δεν έκανε τίποτα άλλο από το να πηγαίνει και να πιάνει τα σώματα τα οποία τα έβρισκε κρύα ή χλιαρά και όλο με παρότρυνε να πάω να δω το καλοριφέρ της συνυφάδας της που τα σώματα ζεμάταγαν. Πήγα! Ένα ενεργοβόρο σύστημα της λογικής «βάλε να 'χεις». Οι προσπάθειές μου να της εξηγώ και να της δείχνω τα θερμόμετρα στους χώρους των 22°απεδείχθησαν μάταιες. Το συμπέρασμα είχε βγει: τα σώματα ήταν χλιαρά και συνεπώς δεν λειτουργούσαν καλά. Το τι ακριβώς έκανα ξεφεύγει του παρόντος. Εν ολίγοις το γύρισα το σύστημα στο άψε-σβήσε. Οι διακόπτες ήταν Τ & Α και ρυθμίζονταν από 50% έως 100%. Στο 50% λοιπόν οι διακόπτες, μεγαλύτερος κυκλοφορητής, διπλασιασμός των ροών, 20% περισσότερη (και άχρηστη) κατανάλωση καυσίμου αλλά ηρέμησε η κυρία, ηρέμησα κι εγώ...

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Είχαμε μία ολόκληρη κουβέντα πάνω σε αυτό το θέμα με τον Μίλτο σε αυτό το τόπικ....
    http://www.monachos.gr/forum/topic.a...e=1&SearchTerm
    Εγώ υποστήριζα αυτό που αναφέρεις παραπάνω και κάπου λίγο διαφωνούσαμε.
    Εγώ έβγαζα με το πρόγραμμά σου ότι έπρεπε να αυξάνεις αρκετά το δεύτερο και τρίτο σώμα για να πιάνεις τι αποδώσεις που θέλεις... Μπορείς να το διαβάσεις όταν έχεις χρόνο....(Είναι λίγο μεγάλο)
    Και είχα κάνει και ένα σχεδιάκι....
    Αλλά με την κουβέντα που είχα πρόσφατα με την brass και λέγοντα μου ότι οι διακόπτες του δεν κάνουν bypass αναρωτήθηκα....δεν έπρεπε να αναγράφουν ότι ουσιαστικά είναι δισωληνίου?

www.udravlikos.gr

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Πολύ ωραίο παράδειγμα Μεσιέ Gregoire. Πολύ ωραία το 'πιασες το θέμα όπως το είδα από τα διαγράμματα που παρέθεσες! Μπράβο! Κι έβγαλες και βρόγχο μονοσωληνίου παρακαλώ δίχως να είσαι υποχρεωμένος να μπεις σε μαθουσάλια προγράμματα για να βγάλεις ένα τόσο δα κυκλωματάκι! Μου κάνει εντύπωση και στο λέω ατάκα: αυτό το παράδειγμα και τον χειροκίνητο υπολογισμό θα τον περίμενα από έναν μηχανολόγο και όχι από έναν μαστροφορουμίτη όπως αυτοαποκαλέστηκες. Όσο για τον διακόπτη 100% κακώς τον λέμε διακόπτη δισωληνίου. Το δισωλήνιο σύστημα από παντού ξεκινά με δύο σωλήνες και πάει κατ' άγνωστη διεύθυνση. Το μονοσωλήνιο σύστημα ξεκινά πάντα με μία σωλήνα η οποία επιστρέφει πίσω σε μας!! Μεταφορικά μπορούμε να πούμε:
    Δισωλήνιο=γυναίκα άτακτη και φευγάτη άρα και απρόβλεπτη.
    Μονοσωλήνιο=γυναίκα πιστή και πάνω απ' όλα «μετρημένη» άρα και σίγουρη.

Δικαιώματα απάντησης