Πέρι θα έλεγα να ρίξεις μια ματιά στα handbooks του site, όπου αν δεν κάνω λάθος λέει ότι αυτού του είδους η αντιστάθμιση μάλλον δημιουργεί προβλήματα υγροποιήσεων και διαβρώσεων στους λέβητες...
Να ρωτήσω το σεβαστό πλήθος, εάν γνωρίζετε ελεγκτές-αντισταθμίσεις για απ' ευθείας έλεγχο της θερμοκρασίας καυστήρα, και όχι βανών.
Εάν ναι, ποιά και απόψεις για τη λειτουργία τους ,τιμές χαρακτηριστικά κλπ.
Περικλής
Εάν δεν ξέρεις εσύ, ξέρει κάποιος άλλος...
Περικλής
Πέρι θα έλεγα να ρίξεις μια ματιά στα handbooks του site, όπου αν δεν κάνω λάθος λέει ότι αυτού του είδους η αντιστάθμιση μάλλον δημιουργεί προβλήματα υγροποιήσεων και διαβρώσεων στους λέβητες...
ναι ΟΚ άσχετα με αυτό, υπάρχουν περιπτώσεις όπου δεν κάνει κανένα κακό ή πολύ λίγο τεσπα. Ξέρουμε τίποτα?
Περικλής
Συμφωνώντας με τον Περικλή, θα ήθελα να επεκτείνω την ερώτηση.quote:Originally posted by peris
ναι ΟΚ άσχετα με αυτό, υπάρχουν περιπτώσεις όπου δεν κάνει κανένα κακό ή πολύ λίγο τεσπα. Ξέρουμε τίποτα?
Περικλής
Εάν θέλεις τρία στάδια λειτουργίας και όχι καμπύλη γραμμή δηλ:
Εξωτερική θερμοκρασία _______ Θερμοκρασία νερού λέβητα
Από -ΟΟ έως <+4 ______________ Νερό λέβητα 85 βαθμοί
Από +4 έως <+11 ____________ Νερό λέβητα 75 βαθμοί
Από +11 έως +ΟΟ _____________ Νερό λέβητα 65 βαθμοί
τότε με logo είναι εφικτή η υλοποίηση;
Σχετικό topic http://www.monachos.gr/forum/topic.a...archTerms=LOGO
Με εκτίμηση.
edit: στο preview τα σύμβολα φαίνονται μια χαρά, μετά το χάος.....
Κωνσταντίνε αυτό που λες γίνεται νομίζω ότι γίνεται στο logo. Αυτή τη στιγμή δε μου είναι και πολύ εύκολο να το επιβεβαιώσω και να απαντήσω με σιγουριά αλλά μάλον γίνεται. Θες απλά 2 αισθητήρια θερμοκρασίας, ένα για το νερό του λέβητα και ένα για την εξωτερική θερμοκρασία. Και δυστυχώς χρειάζεται να ξοδέψεις περίπου άλλη μια φορά την αξία του logo για τα expasion module ("επεκτάσεις" του logo) ώστε να διαβάζει τα αισθητήρια, + τα αισθητήρια.
SIEMENS RVP201
Όσο για το logo,όχι μόνο μπορεί να το κάνει αλλά με τον κατάλληλο προγραμματισμό μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα.Ακόμα και να δουλέψει πάνω σε μια δικιά μας προκαθορισμένη καμπύλη συνεχώς μεταβαλλόμενη και άλλα πολλά............
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: ::::: Don't try to bribe me.You can't afford my rates!
Θέλεις 4 πράγματα:quote:Originally posted by miltos
Κωνσταντίνε αυτό που λες γίνεται νομίζω ότι γίνεται στο logo. Αυτή τη στιγμή δε μου είναι και πολύ εύκολο να το επιβεβαιώσω και να απαντήσω με σιγουριά αλλά μάλον γίνεται. Θες απλά 2 αισθητήρια θερμοκρασίας, ένα για το νερό του λέβητα και ένα για την εξωτερική θερμοκρασία. Και δυστυχώς χρειάζεται να ξοδέψεις περίπου άλλη μια φορά την αξία του logo για τα expasion module ("επεκτάσεις" του logo) ώστε να διαβάζει τα αισθητήρια, + τα αισθητήρια.
1. Το ίδιο το LOGO
2. 1 τεμ. Module επέκτασης αναλογικών εισόδων AM2-PT100 (παίρνει έως 2 αισθητήρια)
3. Τροφοδοτικό 24V~ (το μικρό 1.2Α) (υποχρεωτικά για το module)
4. 2 Αισθητήρια της αγοράς PT100
Υπολόγιζε μία καλή τιμή και για τα 4 είδη γύρω στα 310 € με ΦΠΑ
Αυτό που θέλει ο Κωνσταντίνος γίνεται πολύ εύκολα (προγραμματιστικά).
Συμφωνώ απολύτως!quote:
Originally posted by burnerman
Όσο για το logo,όχι μόνο μπορεί να το κάνει αλλά με τον κατάλληλο προγραμματισμό μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα.
Εδώ όχι. To LOGO δεν μπορεί να κάνει μαθηματικές πράξεις. Ούτε μία πρόσθεση! Δουλεύει μόνο με logical controls. Και όλο το πρόγραμμα στήνεται μέσω αυτών. Εκτός αν δώσεις περισσότερα σημεία. Μπορεί να δώσεις φερειπείν ακόμα και 10 ζευγάρια τιμών που πρακτικά έχεις ένα πολύ καλό fitting της καμπύλης σου.quote:
Originally posted by burnerman
Ακόμα και να δουλέψει πάνω σε μια δικιά μας προκαθορισμένη καμπύλη συνεχώς μεταβαλλόμενη
Για καμπύλη «συνεχώς μεταβαλλόμενη» όπως τη λες που σημαίνει ότι γνωρίζεις την μαθηματική της φόρμα τότε δεν σου κάνει το LOGO θα αναγκασθείς να πας σε PLC. Και φυσικά δεν το συζητώ από πλευράς τιμής ακόμα και για το 200αρι.
Τέτοια ώρα και κουρσεύετε ακόμα κε Pirate μας?
Α! δεν το ξέρεις εσύ ότι είμαι νυχτερινός πειρατής;quote:Originally posted by ziko
Η σιγαλιά της νύχτας σε ηρεμεί και σε κάνει ψυχραιμότερο ώστε αν χρειασθεί να επιτεθείς να το κάνεις με ακρίβεια!
Πειρατικός νόμος!
Κουρσάρος νομοθέτης
Α! δεν το ξέρεις εσύ ότι είμαι νυχτερινός πειρατής;quote:Originally posted by Pirate
Α! δεν το ξέρεις εσύ ότι είμαι νυχτερινός πειρατής;quote:Originally posted by ziko
Η σιγαλιά της νύχτας σε ηρεμεί και σε κάνει ψυχραιμότερο ώστε αν χρειασθεί να επιτεθείς να το κάνεις με ακρίβεια!
Πειρατικός νόμος!
Κουρσάρος νομοθέτης
.......
Ναι καλά.....δεν λές ότι κοιμούνται όλοι και δεν πέφτει παντόφλα
www.udravlikos.gr