Σελίδα 10 από 13 ΠρώτοΠρώτο ... 89101112 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 91 μέχρι 100 από 125

Θέμα: Τηλεχειρισμός εγκατάστασης θέρμανσης

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

quote:Originally posted by Pirate

3. Ρίχτο μας στην 5 να το δούμε κι εμείς. Δουλεύει το link?
    Καπετάνιο, για την ώρα έχω μόνο το demo της έσδοσης 6, στο οποίο (demo) δεν λειτουργεί η επιλογή αποθήκευσης σε .lgo (αν έχω καταλάβει σωστά, αυτό θα επέτρεπε το φόρτωμα στην έκδοση 5). Οταν παραλάβω το βαλιτσάκι και φορτώσω την έκδοση 5 θα το κάνω.

Νίκος

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    quote:Originally posted by miltos

Νίκο το περιθώριο του 1 bar που δίνεις στους πρεσοστάτες το βλέπω λίγο μικρό δεδομένου ότι

ο λέβητας σου είναι κομπακτ και έχει μικρό δοχείο διαστολής

ούτως ή άλλος πρέπει να υπάρχει ένα περιθώριο που να καλύπτει
    σταξίματα της βλαβίδας ασφαλείας, αυξομείωση της πίεσης του δικτύου αν έχεις αυτόματο πλήρωσης, ξεφούσκωμα του δοχείου κλπ
    Μίλτο, τί όρια θα πρότεινες;

Νίκος

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    quote:Originally posted by miltos

Σχετικά με τους δακτυλους της ΔΕΗ και την προσωμοίωση γενικότερα βοηθάει να φτιάξει κανείς ένα δοκιμαστικό kit και να παίζει κατευθείαν πάνω στο logo. Εμένα τουλάχιστον με βοήθησε και στο ξεψάρωμα, οπότε όταν έβαλα logo σε εγκατάσταση ήμουν αρκετά εξοικιωμένος με αυτό.
    Είχα ούτως ή άλλως σκοπό να πάιξω με το logo στον πάγκο πρώτα, για εξοικείωση... όταν έρθει η ώρα να κάνω τη σκάτζα από τον πίνακα αυτονομίας τα χρονικά μου περιθώρια θα είναι πολύ μικρά, οπότε όσο λιγότερες εκπλήξεις τόσο το καλύτερο [:I]
    Οσο για τους δακτύλους της ΔΕΗ, χτες το βράδυ με τη βροχή, που είμουνα εκεί, είχα μια ανησυχητική εμπειρία: η μία φάση έκανε μια βύθιση και αμέσως επανήλθε με σημαντική πτώση και τρεμοπαιξίματα, κατάσταση στην οποία έμεινε γύρω στις τέσσερις ώρες πριν την ολική διακοπή και των τριών φάσεων (προς επισκευή). Δεν ξέρω ακριβώς πόση ήταν η τάση, αλλά υπολογίζω όχι πάνω από 160-170V... οι λαμπτήρες πυράκτωσης άναβαν περίπου στη μισή (υποκειμενικά αντιληπτή) ένταση, οι φθορισμού καθόλου, το μοτέρ του ψυγείου δεν ξεκίναγε. Ξέρει κανείς πώς θα επιδρούσε κάτι τέτοιο στο logo;
    Και για να προλάβω εύλογες απορίες: φυσικά και είχα πολύμετρο, αλλά ο φωτισμός του υπογείου (όπου βρίσκονται τα εργαλεία, καθ'ότι παντρεμένος) είναι στη συγκεκριμένη φάση και είναι φθορισμού, και οι επαναφορτιζόμενοι φακοί βρίσκονται αφόρτιστοι όταν τους χρειάζεσαι [:I]

Νίκος

Διαχειριστής
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Thessaloniki, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,103
    quote:Originally posted by nyannaco
    .... Ξέρει κανείς πώς θα επιδρούσε κάτι τέτοιο στο logo;
    μπορεί και να το έκαιγε... Σε εγκαταστάσεις που συντηρώ, τις καταναλώσεις των ελεγκτών (drive boxes), των ψηφιακών controllers θέσης, των encoders κλπ (άσχετα με λεβητοστάσια[:I]), ΠΑΝΤΑ τις κοτσάρω επάνω σε κατάλληλης ισχύος UPS, κυρίως και για την ικανότητά του σταθεροποίησης αλλά και απορρόφησης κρουστικών. Η μικρή εμπειρία έχει δείξει ότι η ΔΕΗ μάλλον μόνιμο κακό κάνει σε όλα τα ηλεκτρονικα στοιχεία... Έτσι λοιπόν και τις αστείες καταναλώσεις του logo, μπορείς να τις βάλεις σε ένα μικρό και αστείο επίσης, UPS. Και με έναν επιτηρητή φάσης να παίζεις ανάλογα με το εάν θέλεις να δώσεις τις εντολές σου ή όχι είτε με το logo έιτε χωρίς. Διαλιέχτε και πάρτε!

ΥΓ τα είπα πολύ χοντρά, αλλά δεν νομίζω ότι θα έχεις κανένα απόλύτως πρόβλημα στο να καταλάβεις-αντιληφθείς τι π@π@ριές είπα-τσιπουρορούφερ και γω γαρ....

Περικλής
    Εάν δεν ξέρεις εσύ, ξέρει κάποιος άλλος...

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Tρίκαλα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    2,965
    quote:Μίλτο, τί όρια θα πρότεινες;
    Όχι και πολύ διαφορετικά φυσικά. Και ήμουν και λίγο απρόσεχτος και νόμιζα ότι είχες γράψει για 1.5 και 2.5bar, ενώ γράφεις 1.2-2.5

Θα πρότεινα να ανεβάσεις το πάνω όριο. Αν η βαλβίδα ασφαλείας είναι στα 3bar κάντο και αυτό 3, ή και λίγο παραπάνω, ώστε να μην κόβει σε περίπτωση που η πίεση αυξηθεί απλά λόγο διαστολής.

Το κάτω όριο καλό είναι, ίσως θα μπορούσε να κατεβεί λίγο, πχ στο 1bar δεδομένου ότι η στήλη νερού πάνω από τον πρεσοστάτη είναι μικρή (κάπου στα 2-4m?). Οπότε μπορείς να έχεις δδ φουσκωμένο στο 1.2, πλήρωση στο 1.5 και πρεσοστάτη χαμηλής στο 1. Ενώ θα μπορούσες να έχεις και πλήρωση σε μικρότερη πίεση προτιμώ να είναι λίγο πρεσαρισμένο το δίκτυο, ώστε να ανεβαίνει το σημείο βρασμού και να μη γίνονται εύκολα ατμοποιήσεις.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Tρίκαλα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    2,965
    quote:Οσο για την εκπάιδευση του χρήστη, γιατί θα πρέπει αυτός να πειράζει τη θερμοκρασία του υδροστάτη (με ή χωρίς εισαγωγικά) του καυστήρα; Μήπως είναι καλύτερα να μην ξέρει;
    Αυτό μου είχε ξεφύγει...

Ας το δούμε έτσι: αν δεν τον εκπαίδευες το χρήστη σε πια θερμοκρασία θα έβαζες τον "υδροστάτη";

Και κάτι λίγο παραπέρα, πες ότι έρχεται ένας καυστηρατζής, να συντηρήσει κάποτε την εγκατάσταση. Δε βλέπει πουθενά υδροστάτη!

α)Θα νιώσει άβολα.
    β)Θα βάλει ψίλους στα αυτιά του χρήστη.

Εκτός αν είναι εξοικιωμένος με το logo και ψάξει τις παραμέτρους και βγάλει μια άκρη.

Προσπάθησα να κατεβάσω το πρόγραμμα που έφτιαξες μετά τις αλλαγές αλλά δεν....

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Tρίκαλα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    2,965
    quote:Οσο για τους δακτύλους της ΔΕΗ, χτες το βράδυ με τη βροχή, που είμουνα εκεί, είχα μια ανησυχητική εμπειρία: ..... Ξέρει κανείς πώς θα επιδρούσε κάτι τέτοιο στο logo;
    Από το εγχειρήδιο του logo, για τα μοντέλο 230RC και 230RCo (με οθόνη και χωρίς οθόνη αντίστοιχα):
    input voltage: 115...240V AC/DC
    permissible range: 85...265V AC και 100...253V DC

Οπότε για την τάση που ανέφερες κανένα πρόβλημα. Σου θυμίζω όμως και το δικό μου περιστατικό με 60V τάση... Ρε συ, οι περιπτώσεις μας μήπως παραέχουν ομοιότητες;

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101
    Οσο για τους δακτύλους της ΔΕΗ, χτες το βράδυ με τη βροχή, που είμουνα εκεί, είχα μια ανησυχητική εμπειρία: η μία φάση έκανε μια βύθιση και αμέσως επανήλθε με σημαντική πτώση και τρεμοπαιξίματα, κατάσταση στην οποία έμεινε γύρω στις τέσσερις ώρες πριν την ολική διακοπή και των τριών φάσεων (προς επισκευή). Δεν ξέρω ακριβώς πόση ήταν η τάση, αλλά υπολογίζω όχι πάνω από 160-170V... οι λαμπτήρες πυράκτωσης άναβαν περίπου στη μισή (υποκειμενικά αντιληπτή) ένταση, οι φθορισμού καθόλου, το μοτέρ του ψυγείου δεν ξεκίναγε. Ξέρει κανείς πώς θα επιδρούσε κάτι τέτοιο στο logo;
    Αν και ασφαλέστερη η πρόταση του Περικλή εντούτοις έχε υπ' όψη σου και τα παρακάτω:

1. Πάρε ένα κομμάτι από τις προδιαγραφές του για να νοιώθεις ψυχολογικά άνετος

2. Προσωπική εμπειρία: Σε πολύ δύσκολα σημεία που ακουμπάνε το λεκανοπέδιο των Αθηνών όσον αφορά τα προβλήματα με τη ΔΕΗ βρίσκουμε: Καμένους inverter, σταματημένες για ώρες ψυκτικές μονάδες από επιτηρητές, διάφορους άλλους μπελάδες αλλά καμένα Logo δεν βρίσκουμε. Σε πολύ δύσκολες καταστάσεις που έγινε «το έλα να δεις» όσον αφορά τη σταθερότητα του ρεύματος, άντε να σου κλείσει από μόνο του (μάλλον διαθέτει κάποιο σύστημα ασφαλείας) και να σε γειώσει...
    Τι σημαίνει αυτό: Τη στιγμή που δίνεις τάση στο Logo το σβηστό λεντάκι του περίπου για 8 sec γίνεται πορτοκαλί (ελέγχει εισόδους/εξόδους και φορτώνει το πρόγραμμα) και στη συνέχεια γίνεται πράσινο. Το πράσινο χρώμα από κει και μετά δηλώνει τη σωστή του λειτουργία. Υπάρχουν εξεζητημένες καταστάσεις που εν λειτουργία μετατρέπεται σε πορτοκαλί και επομένως σταματά κάθε ροή προγράμματος. Λεντάκια έχουν και οι επεκτάσεις του ψηφιακές ή αναλογικές. Υπάρχει περίπτωση σε μία συστοιχία μία επέκταση να έχει γίνει πορτοκαλί. Αυτό σημαίνει ότι δεν την αναγνωρίζει και ότι κάτι συνέβη κατά την λειτουργία του προγράμματος. Λειτουργία προγράμματος σημαίνουν κύκλοι εκτέλεσης του προγράμματος της τάξης των 0,1 mSec per function.
    Η χειρότερη λοιπόν περίπτωση που μπορεί να αντιμετωπίσεις (εξαιρώ κεραυνό) είναι να πας μία ωραία πρωία και να το βρεις πορτοκαλί. Κατεβάζεις τη παροχή ρεύματος μετράς μέχρι το 5 και ξαναανεβάζεις. Κατά 99% είσαι πλέον πράσινος.
    Συνεπώς: Δίπλα στη συστοιχία του Logo βάζεις και ένα διακόπτη παροχής ρεύματος ώστε να μπορείς να το σταματάς για κάποιο λόγο δίχως να κλείνεις τον γενικό του αυτοματισμού σου.

Καπετάνιος προπονητής

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101
    Καπετάνιο, για την ώρα έχω μόνο το demo της έσδοσης 6, στο οποίο (demo) δεν λειτουργεί η επιλογή αποθήκευσης σε .lgo (αν έχω καταλάβει σωστά, αυτό θα επέτρεπε το φόρτωμα στην έκδοση 5). Οταν παραλάβω το βαλιτσάκι και φορτώσω την έκδοση 5 θα το κάνω.
    Αν και τώρα το πρόσεξα το post αυτό εντούτοις απαντώ:
    .lsc Nyannaco που σημαίνει ότι είναι αρχείο που διαβάζει η εφαρμογή Logo-soft. Τα αρχεία .lgo αναφέρονται σε παλιές εκδόσεις του προγράμματος αλλά και του hardware που δεν σ' ενδιαφέρουν. Ξεχάστηκα τελείως ότι το logo-soft είναι το μοναδικό πρόγραμμα που δεν σου επιτρέπει να κάνεις Saveas σε format παλιότερης έκδοσης. Ο λόγος είναι προφανής: Κάθε πρόγραμμα καταγράφει την έκδοση της συσκευής για την οποία το προορίζεις. Παλιότερες εκδόσεις του προγράμματος δεν αναγνωρίζουν τις νεώτερες συσκευές. Το μόνο που θα μπορείς να κάνεις είναι να επιλέξεις συσκευή από τα tools (Ctrl+H). Να δηλώσεις 0BA5 και μετά να σώσεις σε .lsc. Για παίχτο έτσι...

Καπετάνιος προπονητής

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Σας ευχαριστώ και τους τρεις για τις απαντήσεις σχετικά με τα προβλήματα της τάσης. Καταλαβάινω τελικά ότι το ίδιο το logo μάλλον δεν θα χαμπαριάσει, αλλά καλό είναι να βάλω τουλάχιστον έναν επιτηρητή τάσης για να μην μου ξεκινήσει τον καυστήρα υπό παρόμοιες συνθήκες

Περικλή, μια χαρά σε κατάλβα, φαίνεται πίνεις... καλό!

Μίλτο, δεν είμαι σίγουρος ότι κατάλαβα το πρόβλημα, δεν μπορείς να το κατεβάσεις, ή το κατέβασες και δεν παίζει; Στην πρώτη περίπτωση μπορώ να στο στείλω με mail, στείλε μου στο user name μου at gmail ντοτ κομ.

Καπετάνιε, επέλεξα 0ΒΑ5 και ξαναέσωσα και ξανανέβασα (στο ίδιο link), αλλά φοβάμαι πως δεν θα βοηθήσει, ήδη το 0BA5 είχα επιλεγμένο. Μακάρι να αποδειχτώ υπερβολικά απαισιόδοξος.

Νίκος

Δικαιώματα απάντησης