Σελίδα 11 από 13 ΠρώτοΠρώτο ... 910111213 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 101 μέχρι 110 από 125

Θέμα: Τηλεχειρισμός εγκατάστασης θέρμανσης

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

quote:Originally posted by nyannaco

1. αλλά καλό είναι να βάλω τουλάχιστον έναν επιτηρητή τάσης για να μην μου ξεκινήσει τον καυστήρα υπό παρόμοιες συνθήκες
    2. Καπετάνιε, επέλεξα 0ΒΑ5 και ξαναέσωσα και ξανανέβασα (στο ίδιο link), αλλά φοβάμαι πως δεν θα βοηθήσει, ήδη το 0BA5 είχα επιλεγμένο. Μακάρι να αποδειχτώ υπερβολικά απαισιόδοξος.
    1. Όπα! Πώς θα γίνει αυτό; Αν δεν δουλεύουμε κι έχουμε πορτοκαλί λεντάκι τότε απενεργοποιούνται όλες οι έξοδοι!!
    2. Δεν είσαι απαισιόδοξος! Κατά 95% δεν δουλεύει. Το έπαιξα κι εγώ με δικά μου προγράμματα.

Αλλά δεν σου δουλεύει και το «άχρηστο» link. Για κάνε κλικ επάνω του...

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Tρίκαλα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    2,965
    Έστειλα mail!

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    quote:Originally posted by Pirate

1. αλλά καλό είναι να βάλω τουλάχιστον έναν επιτηρητή τάσης για να μην μου ξεκινήσει τον καυστήρα υπό παρόμοιες συνθήκες
    2. Καπετάνιε, επέλεξα 0ΒΑ5 και ξαναέσωσα και ξανανέβασα (στο ίδιο link), αλλά φοβάμαι πως δεν θα βοηθήσει, ήδη το 0BA5 είχα επιλεγμένο. Μακάρι να αποδειχτώ υπερβολικά απαισιόδοξος.
    1. Όπα! Πώς θα γίνει αυτό; Αν δεν δουλεύουμε κι έχουμε πορτοκαλί λεντάκι τότε απενεργοποιούνται όλες οι έξοδοι!!
    2. Δεν είσαι απαισιόδοξος! Κατά 95% δεν δουλεύει. Το έπαιξα κι εγώ με δικά μου προγράμματα.

Αλλά δεν σου δουλεύει και το «άχρηστο» link. Για κάνε κλικ επάνω του...
    Το link με δουλεύει, ψάχνει να βρει αυτό:
    http://www.monachos.gr/forum/nyannac...edAutonomy.lsc
    αντί για αυτό:
    http://nyannaco.googlepages.com/Remo...edAutonomy.lsc

Οσο για το 1, αναφέρομαι στην περίπτωση που έχω π.χ. 160V. Το logo δεν θα καταλάβει τίποτα, θα είναι πράσινο και θα δώσει εντολή, αλλά ο καυστήρας δε θέλω να ανάψει με αυτές τις συνθήκες.

Νίκος

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101
    1. Δεν είσαι απαισιόδοξος! Κατά 95% δεν δουλεύει. Το έπαιξα κι εγώ με δικά μου προγράμματα.
    «Όσο ζω και δεν πεθαίνω τόσο πιο πολλά μαθαίνω»
    ...έλεγε η γιαγιά μου!
    Και να που άνοιξε!!
    Και να φαντασθείς ότι και τα δικά μου τα 5άρια κάνοντάς τα 4άρια δεν τα άνοιγε η 4 έκδοση!
    Ποτέ μη λες ποτέ!! Θα λες: ...για παίχτο!
    (δεν απευθύνομαι σε σένα Νίκο. Μιλώ για όλους μας και για κανέναν...

Λοιπόν τώρα που το έχω μπροστά μου του αλλάζω τα φώτα στις δοκιμές!
    Και τα λέμε...

Πειρατής

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101
    quote:Originally posted by Pirate
    Λοιπόν τώρα που το έχω μπροστά μου του αλλάζω τα φώτα στις δοκιμές!
    Και τα λέμε...
    Debugging 1:
    Οι προϋποθέσεις ισχύουν και η πύλη AND No 2 δίνει την εντολή σε χρονικά κ.λ.π. και τίθεται σε λειτουργία ο κυκλοφορητής. Μέσα στον προβλεπόμενο χρόνο των 5 sec. ξεκινά και το flow-switch οπότε είμαστε έτοιμοι να δώσουμε την εντολή στον καυστήρα. Πριν το κάνεις σταματάς τον κυκλοφορητή και καλά κάνεις. Ναι αλλά με το σταμάτημα αυτό θα διακόψει και το flow-switch. Όσο για τον καυστήρα ίσαμε που θα προλάβει να πιάσει τις στροφές της η φτερωτή και μετά OFF! Εσύ θα ψάχνεσαι ο καυστηραντζής θα σε κοιτάει(!)[}] και κάποια στιγμή θα σηκωθεί και θα φύγει ζοχαδιασμένος [xx(] μουρμουρίζοντας για τις μ... που κάνουμε εμείς οι μηχανολόγοι και τα κομπιουτεράκια μας... [] (εντάξει όχι όλοι οι καυστηραντζήδες κάποιοι από όλους).

Δεοντολογία 1:
    Από την ώρα που το FS δεν σου κάνει τη χάρι και συνεπώς δεν ξεκινάς τον καυστήρα και καλά κάνεις, στη συνέχεια καλό είναι να το αμελήσεις. Διότι πάμε σε status που ο καυστήρας δεν ξεκινά, και παίζοντας με την επαφή του FS τον ξεκινώ και τον κλείνω ανεξαρτήτως αν δουλεύει ο κυκλοφορητής ή όχι.
    Δεοντολογία 2:
    Για τον καυστήρα και τον κυκλοφορητή να παραλληλήσεις τις 2 εξόδους του logo με έναν διακόπτη διπλό που θα είναι μονίμως κάτω. Σε περίπτωση που είναι επάνω θα κάνει τη δουλειά που κάνουν οι αντίστοιχες έξοδοι. Emergency by-pass λοιπόν για τον απίθανο λόγο που (τσιπάκια γαρ) αρνείται το αφιλότιμο να παίξει! Οπότε κρύο σπίτι και παντοφλιά στο δόξα-πατρί πέφτει κάπως βαρύ! Επιβάλλεται εμείς οι συναδελφοί σου συμπαθούντες και συνπαθόντες να σε διαφυλάξουμε γιατί στη προηγούμενη περίπτωση μεν ο καυστηραντζής θα φύγει, στη περίπτωση αυτή δε η παντούφλα επικρέμεται κι αν έχει και τακούνι τότε άστα να πάνε...

Προχώρα εδώ και τα ξαναλέμε...

Καπετάνιος Προπονητής με έναν και μόνο παίχτη
    Ας ελπίσουμε ότι αύριο θα μπει στην προπόνηση
    και ο Dipolis.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    Καπετάνιο, ευχαριστώ για το χρόνο σου.
    Το debugging 1 θα το κοιτάξω άμα πάω σπίτι, στο γραφείο δεν έχω το λογισμικό. Το έστησα έτσι ώστε αφού τερματίσουν τα χρονικά, καυστήρας και κυκλοφορητής να ξεκινάνε ανεξαρτήτως flow switch (που φυσικά θα είναι οff), αλλά κρατάω επιφύλαξη μήπως κάτι μου ξέφυγε. Θα το τσεκάρω και θα επανέλθω.
    Δεοντολογία 1: δεν το κατάλαβα [:I]
    Δεοντολογία 2: πολύ καλή πρόταση. Επαυξάνω προσθέτοντας και διακόπτη για emergency by-pass για να ανοίξω την ηλεκτροβάνα της θέρμανσης, γιατί αλλιώς μπορεί να κάνουμε δουλειά, μπορεί τίποτα, μπορεί και μπαμ! Στην πραγματικότητα χρειάζεται κι εδώ διπλός, για φάση και εντολή.

Νίκος

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101

1. Δεοντολογία 1: δεν το κατάλαβα [:I]
    2. Δεοντολογία 2: πολύ καλή πρόταση. Επαυξάνω προσθέτοντας και διακόπτη για emergency by-pass για να ανοίξω την ηλεκτροβάνα της θέρμανσης, γιατί αλλιώς μπορεί να κάνουμε δουλειά, μπορεί τίποτα, μπορεί και μπαμ! Στην πραγματικότητα χρειάζεται κι εδώ διπλός, για φάση και εντολή.
    3. Το έστησα έτσι ώστε αφού τερματίσουν τα χρονικά, καυστήρας και κυκλοφορητής να ξεκινάνε ανεξαρτήτως flow switch (που φυσικά θα είναι οff)
    1. Φυσικά και δεν το κατάλαβες! Για να το καταλάβεις πρέπει να έχεις μπροστά σου το simulation και να παίζεις με την Ι8
    2. Nyannaco μη ξεκινήσει καμιά συζήτηση για το πώς θα πρέπει να κάνουμε την emergency συνδεσμολογία! Λέγοντας Emergency κατάσταση εννοούμε αύθις τα παρακάτω σημαντικά:
    2.1. Είσαι παρών! Και δρας κάτω από έκτακτες συνθήκες!
    2.2. Η έννοοια της «έκτακτης κατάστασης» εμπεριέχει την ελάχιστη συνδεσμολογία που πρέπει να γίνει. Δεν φτιάχνουμε άλλον ένα πίνακα όμοιο με τον λειτουργικό για καταστάσεις εκτάκτων περιπτώσεων! Στη περίπτωση τη δική σου θα είσαι εκεί! Όπερ βγάζεις τα μοτέρια των Η/Β και τις ανοίγεις με το γαλλικό κλειδάκι. Και τις αφήνεις ανοιχτές για όλη την διάρκεια της έκτακτης κατάστασης.
    3. Πέρα από το bug του προγράμματος το οποίο θα το πιάσεις, θα έλεγα: όχι! Να μη το κάνεις έτσι! Αφού το έχεις που το έχεις το FS θα το αφήσεις εκεί κέρβερο! Αν επανέλθει σε κατάσταση Normally τότε κάτι θα συμβαίνει. Το ελάχιστο κακό είναι να μη γίνεται ροή γιατί ας πούμε σταμάτησε για άγνωστη αιτία ο κυκλοφορητής. Εσύ τι θα κάνεις; Θα συνεχίζεις να λειτουργείς τον καυστήρα;

Αλήθεια είδες που άνοιξε τελικά; Δεν σχολίασες επί του θέματος...

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    ATHENS
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,376
    Εντάξει μην βαράτε, αλλά εάν είχε windows xp θα ξεκινούσα τον οδηγό προσθήκης υλικού και θα πρόσθετα π.χ. ένα boiler.[8D]

Με εκτίμηση.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101
    Jimo πόσταρες σήμερα στο topic αυτό; Αν ναι, δεν υπάρχεις...

Κωνσταντίνε τι εννοείς με αυτό;:
    Εντάξει μην βαράτε, αλλά εάν είχε windows xp θα ξεκινούσα τον οδηγό προσθήκης υλικού και θα πρόσθετα π.χ. ένα boiler

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2005
    Θέση
    Nikea, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    2,979

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

quote:Καπετάνιος Προπονητής με έναν και μόνο παίχτη
    Ας ελπίσουμε ότι αύριο θα μπει στην προπόνηση
    και ο Dipolis.
    Υπόσχομαι οτι θα μπώ πολύ σύντομα, ζητώ κατανόηση λόγω σαμποτάζ (η γυναίκα μου φοράει σαμπώ)

Δικαιώματα απάντησης