Σελίδα 12 από 13 ΠρώτοΠρώτο ... 210111213 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 111 μέχρι 120 από 125

Θέμα: Τηλεχειρισμός εγκατάστασης θέρμανσης

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2005
    Θέση
    Nikea, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    2,979

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

quote:Originally posted by CONSTANTINOS

Εντάξει μην βαράτε, αλλά εάν είχε windows xp θα ξεκινούσα τον οδηγό προσθήκης υλικού και θα πρόσθετα π.χ. ένα boiler.[8D]

Με εκτίμηση.
    Αλλα δεν θα υπήρχαν drivers ...

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101
    quote:Originally posted by dipoli
    Υπόσχομαι οτι θα μπώ πολύ σύντομα, ζητώ κατανόηση λόγω σαμποτάζ (η γυναίκα μου φοράει σαμπώ)
    Αμάν Dipoli καλέ μου! Σιγά-σιγά και με το μαλακό! Μη πας κόντρα! Μη πας κόντρα!!

Πειρατής καρατρομοκρατημένος!

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    quote:Originally posted by dipoli
    Υπόσχομαι οτι θα μπώ πολύ σύντομα, ζητώ κατανόηση λόγω σαμποτάζ (η γυναίκα μου φοράει σαμπώ)
    Επιτέλους μάθαμε και την ετυμολογία της λέξης σαμποτάζ
    Μόνο το νούμερο δε μας είπες, ελπίζω να έχει μικρό πόδι γιατί από 38 κι απάνω... άουτς!

Νίκος

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2005
    Θέση
    Nikea, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    2,979
    Μη το γελάς, πράγματι αυτή είαι η ετυμολογία, οι γαλλίδες εργάτριες έβαζαν σαμπώ στις μηχανές των βιομηχανιών.

...40άρι είναι το γ@μ4μ3ν0

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101
    quote:Originally posted by CONSTANTINOS

Εντάξει μην βαράτε, αλλά εάν είχε windows xp θα ξεκινούσα τον οδηγό προσθήκης υλικού και θα πρόσθετα π.χ. ένα boiler.[8D]
    Τώρα! Μετά από 7 ώρες αντιλήφθηκα το χιούμορ σου Κωνσταντίνε μας.
    Σηκώνει ό,τι θελήσεις. Σύστημα θέρμανσης τεσσάρων ζωνών, boiler 3πλης (που σημαίνει διαφορικός θερμοστάτης και αντιπαγωγική προστασία), κεντρική ψυκτική μονάδα με σύστημα αποκλεισμού της ψύξης από τη θέρμανση και αντιστρόφως. Δεν είναι τίποτα σπουδαίο: μία λογική πύλη XOR είναι με δύο εισόδους. Αν δίνουν εντολή και οι δύο τότε αποκλείονται και οι δύο. Αν δίνει εντολή μόνο μία τότε περνάει αυτή η μία και φυσικά αν δεν δίνει καμία τότε δεν περνάει καμία.

Σήμερα έμαθες την λογική πύλη XOR. Αν σου άρεσε πες μου να σου συνεχίσω αύριο με 2 άλλες πύλες πιο εύκολες ώστε να τις μάθεις κι αυτές.
    Αν το βάλεις πείσμα σε κανά δυο μήνες θα σκαρώνεις δικά σου προγραμματάκια έτσι όπως τα έχεις στη δική σου λογική.

Μιας και δεν κατεβαίνουν οι «βεντέτες» για προπόνηση
    ας προπονήσουμε τους μερακλήδες οπαδούς που ξεροσταλιάζουν
    στη κερκίδα και κάνουν «κρα» για το «άθλημα»...
    Σωστός;

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    Καπετάνιο το είδα το πρόβλημα, είχες δίκιο. Μου έφυγε προφανώς γιατί στις δικιμές προσομοίωσης ξεχνούσα να κάνω reset την είσοδο του FS μετά το σταμάτημα της δοκιμαστικής λειτουργίας του κυκλοφορητή. Το πρόβλημα δεν υπήρχε στην προηγούμενη version, που αγνοούσε το FS μετά το άναμμα του καυστήρα, και προέκυψε στην προσπάθειά μου να παρακολουθώ το FS και σε κανονική λειτουργία. Αρα έχω δύο επιλογές:
    1. Αγνοώ το FS μετά το άναμμα του καυστήρα. Αλλωστε οι πιθανότητες καταστροφής είναι μηδαμινές, το πολύ-πολύ κολλάει ο κυκλοφορητής και ο καυστήρας συνεχίζει ίσα-ίσα όσο χρειάζεται για να αναπληρώνει τις απώλειές του προς το λεβητοστάσιο. Το πολύ σε λίγες ώρες θα έχω καταλάβει ότι δεν έχω θέρμανση. Στο κάτω-κάτω μήπως με το συμβατικό πίνακα αυτονομίας έχω flow switch?
    2. Το παλεύω χρησιμοποιώντας πρόσθετη λογική ώστε να ελέγχω το flow switch καθ'όλη τη διάρκεια κανονικής λειτουργίας του κυκλοφορητή, με μια χρονική υστέρηση κάποιων δευτερολέπτων από το κλείσιμο του ΥΣ του κυκλοφορητή.
    Η λογική μου λέει ότι το 2 μάλλον είναι υπερβολή, αλλά με πρώτη ευκαιρία που θα έχω λίγο χρόνο θα το προσπαθήσω, έτσι γιατί δεν μπορώ να δεχτώ ότι το ρημάδι είναι εξυπνότερο από μένα. Ανεξάρτητα απ'αυτό, το άν θα το έκανα στην πράξη είναι μια άλλη ιστορία, δεδομένου ότι μου αρέσει η απλότητα. Αυτό σηκώνει κουβέντα.

Οσο για την έκτακτη κατάσταση που λες, δίκιο έχεις, θα είμαι εκεί και θα το κάνω εγώ... και σ'αυτή την περίπτωση θα προτιμήσω το κατσαβίδι μου, δυο κομματάκια NYA και δυο-τρεις κλέμες (είδη πρώτης ανάγκης που υπάρχουν πάντα πρόχειρα) από τη μηχανική επέμβαση στις ΗΒ (μη μου μείνουν και στο χέρι και βρεθώ αντιμέτωπος στο κρύο με σαμπώ σαν τον dipoli ), οπότε άκυροι οι διακόπτες.

Νίκος

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Tρίκαλα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    2,965
    Δεν είχα προσέξει ότι το είχες λυμένο το πρόβλημα στην προηγούμενη έκδοση και σου στειλα ένα mail....

quote:Αγνοώ το FS μετά το άναμμα του καυστήρα.
    Το ίδιο κάνω και γω στο mail που σου στειλα. Όμως το τι γίνεται αν σταματήσει ο κυκλοφορητής και αν πρέπει να το λαβαίνω υπόψιν γενικότερα (μπορώ να το καταλάβω στην περίπτωση που κόψει ο κυκλοφορητής από θερμικό) με απασχολεί τελευταία.

quote:το πολύ-πολύ κολλάει ο κυκλοφορητής και ο καυστήρας συνεχίζει ίσα-ίσα όσο χρειάζεται για να αναπληρώνει τις απώλειές του προς το λεβητοστάσιο
    Μπα... το κόβω να πέφτει ο ασφαλείας

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    Κι επειδή κάπου τα μπέρδεψα με τα links, η προηγούμενη έκδοση που δεν είχε το πρόβλημα είναι εδώ:
    http://nyannaco.googlepages.com/Remo...utonomy_v1.jpg
    http://nyannaco.googlepages.com/Remo...utonomy_v1.lsc

Νίκος

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    quote:Originally posted by miltos

Δεν είχα προσέξει ότι το είχες λυμένο το πρόβλημα στην προηγούμενη έκδοση και σου στειλα ένα mail....

quote:Αγνοώ το FS μετά το άναμμα του καυστήρα.
    Το ίδιο κάνω και γω στο mail που σου στειλα. Όμως το τι γίνεται αν σταματήσει ο κυκλοφορητής και αν πρέπει να το λαβαίνω υπόψιν γενικότερα (μπορώ να το καταλάβω στην περίπτωση που κόψει ο κυκλοφορητής από θερμικό) με απασχολεί τελευταία.

quote:το πολύ-πολύ κολλάει ο κυκλοφορητής και ο καυστήρας συνεχίζει ίσα-ίσα όσο χρειάζεται για να αναπληρώνει τις απώλειές του προς το λεβητοστάσιο
    Μπα... το κόβω να πέφτει ο ασφαλείας

Εχεις δίκιο τώρα που το σκέφτομαι, μάλλον ο ασφαλείας θα πέσει, τουλάχιστον στον thermostahl . Tόσο το καλύτερο!

Το τί γίνεται στην περίπτωση που πέσει ο κυκλοφορητής, πώς το καταλαβείνεις από θερμικό κλπ είναι ενδιαφέρον, και νομίζω αξίζει ένα ξεχωριστό topic. Δεν το ποστάρεις;

Νίκος

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Tρίκαλα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    2,965

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

quote:Με μια πρώτη ματιά είμαστε πάνω-κατω στα ίδια
    Τι πάνω κάτω, σαν να έκανα αντιγραφή νιώθω!

quote:Το τί γίνεται στην περίπτωση που πέσει ο κυκλοφορητής, πώς το καταλαβείνεις από θερμικό κλπ είναι ενδιαφέρον, και νομίζω αξίζει ένα ξεχωριστό topic. Δεν το ποστάρεις;
    Να το postάρω, αλλά μου φαίνεται για πολύ λεπτομέρεια και δεν ξέρω αν θα έχει γενικότερο ενδιαφέρον. Εμένα πάντως με ενδιαφέρει και με έχει απασχολήσει αρκετά το αν πρέπει να λαμβάνεις μέτρα για αυτό.

Δικαιώματα απάντησης