Σελίδα 2 από 13 ΠρώτοΠρώτο 123412 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 11 μέχρι 20 από 125

Θέμα: Τηλεχειρισμός εγκατάστασης θέρμανσης

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

quote:Originally posted by miltos
    Η ηλεκτρομαγνητική πετρελαίου είναι όντως πολύ χρήσιμη για τη δουλειά που τη θέλω, είναι ότι πρέπει δηλαδή, απλά [u]στα μέρη μου δε συνιθίζεται
    [?][?][?][?]

Και τί γίνεται δηλαδή, από τη δεξαμενή κατ'ευθείαν στον καυστήρα? Κι αν τρυπήσει ο σωλήνας ή το μαρκούτσι ή χάνει κάποια σύνδεση, θα τρέχει συνέχεια?

Νίκος

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Tρίκαλα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    2,965
    Θα τρέχει μέχρι να το καταλάβει κάποιος... Τι να πω. Αλλά και να βάλεις ηλεκτρομαγνητική πάλι δε θα τρέξει κάποια ποσότητα, τις ώρες που είναι αναμένος ο καυστήρας; Εννοείται βέβαια πως κακώς δεν μπαίνει, δε λέω το παραπάνω σαν δικαιολογία. Και δε λέω ότι κανένας δε βάζει ηλεκτρομαγνητική. Απλά εγώ δεν έχω δει πουθενά...

Αφήσαμε ασχολίαστο το ενδεχόμενο μπαμ που ανέφερε ο dimis. Ελπίζω το αντιψυκτικό να κάνει τη δουλειά του. Από κει και πέρα το μπαμ δεν είναι περισσότερο επικίνδυνο από την περίπτωση που κάποιος που δεν έχει σχέση με το άθλημα πάει να ανάψει το λέβητα ο οποίος είναι παγωμένος και το μπαμ γίνεται ενώ αυτός βρίσκεται στο σπίτι... Θα πάει και αυτός στη διπλανή χώρα...

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414

Θα τρέχει μέχρι να το καταλάβει κάποιος... Τι να πω. Αλλά και να βάλεις ηλεκτρομαγνητική πάλι δε θα τρέξει κάποια ποσότητα, τις ώρες που είναι αναμένος ο καυστήρας; Εννοείται βέβαια πως κακώς δεν μπαίνει, δε λέω το παραπάνω σαν δικαιολογία. Και δε λέω ότι κανένας δε βάζει ηλεκτρομαγνητική. Απλά εγώ δεν έχω δει πουθενά...
    Ναι, και πάλι θα τρέχει, αλλά σαφώς πολύ λιγότερες ώρες το χειμώνα, και μήνες συνολικά μέσα στο χρόνο. Σκέψου να τρέχει το καλοκαίρι που οι πιθανότητες να μπει κάποιος στο λεβητοστάσιο (δεν μιλάμε για σένα και μένα, ε είναι πολύ μικρότερες.
    Εδώ πάντως μάλλον πρέπει να συνηθίζεται, όχι ότι έχω ψάξει πολλά λεβητοστάσια, αλλά και ο υδραυλικός του κατασκευαστή στο σπίτι μου (εμπορική δουλειά) έβαλε, κι ας έχει κάνει την ύδρευση χωρίς συλλέκτες [V]
    Αθηναίοι υδραυλικοί, τί λέει η εμπειρία σας;

quote:Αφήσαμε ασχολίαστο το ενδεχόμενο μπαμ που ανέφερε ο dimis. Ελπίζω το αντιψυκτικό να κάνει τη δουλειά του. Από κει και πέρα το μπαμ δεν είναι περισσότερο επικίνδυνο από την περίπτωση που κάποιος που δεν έχει σχέση με το άθλημα πάει να ανάψει το λέβητα ο οποίος είναι παγωμένος και το μπαμ γίνεται ενώ αυτός βρίσκεται στο σπίτι... Θα πάει και αυτός στη διπλανή χώρα...
    Εδώ έχω μια αφελή ερώτηση, και μη βαράτε... έστω ότι έγινε η στραβή. Ο λέβητας θα θερμανθεί γρηγορότερα, αλλά ο υδροστάτης θα κόψει, κι αν όχι θα κόψει ο ασφαλείας. Γιατί να κάνει μπαμ;
    Ο κυκλοφορητής βέβαια μπορεί να κάνει, αλλά το μπαμ του κυκλοφορητή είναι τόσο μεγάλο που να με πετάξει πέρα από τα σύνορα; Ως άσχετος ρωτάω, δεν έχω δει ποτέ.
    Και μια και το έφερε η κουβέντα, θεωρητικό ερώτημα: αν προστατέψω ξεχωριστά τον κυκλοφορητή με σχετικά μικρή ασφάλεια (π.χ. δύο φορές το ονομαστικό του ρεύμα), σε περίπτωση που έχει παγώσει/κολλήσει και δεν μπορεί να ξεκινήσει, μήπως μου την πετάξει/κάψει και μου σώσει και τον κυκλοφορητή;

Νίκος

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Tρίκαλα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    2,965
    Νίκο μιας και ανέφερες τις υπερτάσεις, πόσο ευαίσθητες είναι αυτές οι συσκευές; Πιστεύεις ότι χρειάζεται προστασία και στον πίνακα πέρα από κάποια τοπική (varistor) ή από αυτή που πιθανώς έχει ενσωματωμένη η συσκευή; Οι κεραυνοί δεν είναι σπάνιο φαινόμενο στην περιοχή που με ενδιαφέρει η τηλεχειρισμός (το τηλεθέρμανση στο πρώτο post προφανώς το είπα χιουμοριστικά για αυτό συνοδέυονταν από χαμογελάκια). Πριν από λίγες μέρες μάλιστα κάηκε ο εναέριος μετασχηματιστής από τον οποίο τροφοδοτείται το σπίτι, σε απόσταση 20-30 m. Και όλη τη νύχτα έδινε 60V τάση. Ευτυχώς ήταν 60V και όχι πχ 120V διότι θα είχαν καεί πολλά ψυγεία και πιεστικά στην περιοχή που τα άφησαν συνδεδεμένα... Ευτυχώς δεν υπήρχαν "θύματα".

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Tρίκαλα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    2,965
    quote:Και μια και το έφερε η κουβέντα, θεωρητικό ερώτημα: αν προστατέψω ξεχωριστά τον κυκλοφορητή με σχετικά μικρή ασφάλεια (π.χ. δύο φορές το ονομαστικό του ρεύμα), σε περίπτωση που έχει παγώσει/κολλήσει και δεν μπορεί να ξεκινήσει, μήπως μου την πετάξει/κάψει και μου σώσει και τον κυκλοφορητή;
    Πιο καλά θα ήταν να βάλεις θερμικό. Μπορεί όμως ο κυκλοφορητής να έχει θερμίστορ από το οποίο οπλίζεις ρελέ και από το ρελέ δίνεις στον κυκλοφορητή. Αν θερμανθούν τα τυλίγματα δε θα οπλίζει το ρελέ.

Στο θέμα του μπουμ, αν παγώσει ο λέβητας δεν ξέρεις πια περιοχή θα ξεπαγώσει πρώτα. Μπορεί πχ οι υδροστάτες να μείνουν σε παγωμένη περιοχή, ενώ από κάτω θα αρχίσει να "βράζει". Μπορεί και όχι. Είναι λίγο δύσκολο να πεις με σιγουριά. Πάντως στο thermostalh που έχουμε είναι πιθανό να συμβεί αυτό. Η φλόγα είναι χαμηλά και ζεσταίνει έντονα το κάτω μέρος του χιτωνίου

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414

Νίκο μιας και ανέφερες τις υπερτάσεις, πόσο ευαίσθητες είναι αυτές οι συσκευές; Πιστεύεις ότι χρειάζεται προστασία και στον πίνακα πέρα από κάποια τοπική (varistor) ή από αυτή που πιθανώς έχει ενσωματωμένη η συσκευή;
    Δεν έχω ιδέα. Προφανώς βέβαια δεν υπάρχει μία απάντηση ναι ή όχι, εξαρτάται από τις προδιαγραφές της συγκεκριμένης συσκευής που θα επιλεγεί.
    quote:Οι κεραυνοί δεν είναι σπάνιο φαινόμενο στην περιοχή που με ενδιαφέρει η τηλεχειρισμός (το τηλεθέρμανση στο πρώτο post προφανώς το είπα χιουμοριστικά για αυτό συνοδέυονταν από χαμογελάκια). Πριν από λίγες μέρες μάλιστα κάηκε ο εναέριος μετασχηματιστής από τον οποίο τροφοδοτείται το σπίτι, σε απόσταση 20-30 m. Και όλη τη νύχτα έδινε 60V τάση. Ευτυχώς ήταν 60V και όχι πχ 120V διότι θα είχαν καεί πολλά ψυγεία και πιεστικά στην περιοχή που τα άφησαν συνδεδεμένα... Ευτυχώς δεν υπήρχαν "θύματα".
    Υπ'αυτές τις συνθήκες, δεν θα ήταν καλή ιδέα να ληφθούν μέτρα προστασίας στον κεντικό πίνακα, για να προστατέψεις όλες τις εγκατεστημένες συσκευές, και την ίδια την εγκατάσταση;

Γενικά, έχω την εντύπωση ότι ο Περικλής (και ίσως όχι μόνο) είναι πιο σχετικός με θέματα προστασίας ηλ/κών εγκαταστάσεων.

Νίκος

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414

quote:Και μια και το έφερε η κουβέντα, θεωρητικό ερώτημα: αν προστατέψω ξεχωριστά τον κυκλοφορητή με σχετικά μικρή ασφάλεια (π.χ. δύο φορές το ονομαστικό του ρεύμα), σε περίπτωση που έχει παγώσει/κολλήσει και δεν μπορεί να ξεκινήσει, μήπως μου την πετάξει/κάψει και μου σώσει και τον κυκλοφορητή;
    Πιο καλά θα ήταν να βάλεις θερμικό. Μπορεί όμως ο κυκλοφορητής να έχει θερμίστορ από το οποίο οπλίζεις ρελέ και από το ρελέ δίνεις στον κυκλοφορητή. Αν θερμανθούν τα τυλίγματα δε θα οπλίζει το ρελέ.

Στο θέμα του μπουμ, αν παγώσει ο λέβητας δεν ξέρεις πια περιοχή θα ξεπαγώσει πρώτα. Μπορεί πχ οι υδροστάτες να μείνουν σε παγωμένη περιοχή, ενώ από κάτω θα αρχίσει να "βράζει". Μπορεί και όχι. Είναι λίγο δύσκολο να πεις με σιγουριά. Πάντως στο thermostalh που έχουμε είναι πιθανό να συμβεί αυτό. Η φλόγα είναι χαμηλά και ζεσταίνει έντονα το κάτω μέρος του χιτωνίου

Νίκος

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Tρίκαλα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    2,965
    quote:Υπ'αυτές τις συνθήκες, δεν θα ήταν καλή ιδέα να ληφθούν μέτρα προστασίας στον κεντικό πίνακα, για να προστατέψεις όλες τις εγκατεστημένες συσκευές, και την ίδια την εγκατάσταση;
    Αναμφισβήτητα. Έτσι και αλλιώς είναι προγραμματισμένη μια αναβάθμιση του γενικού πίνακα, οπότε κοτσάρουμε και την αντικεραυνική πρόστασία... Και ίσως πιο χρήσιμος από όλα, μετά το φετινό που είδα με την παρατεταμένη υπόταση, θα ήταν ένας επιτηρητής στάθμης τάσης. Μπορεί ίσως να σε γλιτώσει αν όχι από μεγαλύτερες, από εξίσου σημαντικές ζημιές από ότι τα αντικεραυνικά.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101
    Στην Αμοργό και πάλι. Και παρά τις υποσχέσεις μου ότι δεν θα βάλω το μαραφέτι στη USB εντούτοις το κάνω κάποιες μικρές ώρες και σας διαβάζω. Σήμερα όμως θεώρησα ότι πρέπει να παρέμβω! Κρυμμένος και στα γρήγορα για τον φόβο διπλής παντόφλας ποστάρω τα παρακάτω:

[u]Μικρή εισαγωγή: Επειδή μέσα στα πειρατικά καράβια δεν έχουμε χωριστούς ηλεκτρολόγους, μηχανικούς, ασυρματιστές ηλεκτρονικούς, καυστηραντζήδες κ.ο.κ. αναγκαζόμαστε όλο το τσούρμο να εκπαιδευόμαστε σε όλα και πιστέψτε με το πάμε το πλεούμενο πιο δεξιοτεχνικά και από τον στόλο!
    Κάτω από το πρίσμα αυτό ο πειρατής θα έκανε τα παρακάτω:
    1. Αν είχα φόβο παγωνιάς ή αδειάσματος νερού ποτέ δεν θα ξεκίναγα τον λέβητα έτσι στη ψύχρα από μακριά. Θα έβαζα ένα flow-switch στην επιστροφή και θα ξεκίναγα πρώτα απ' όλα τον κυκλοφορητή. Αν είχα πάγο ή άδειασμα δεν θα είχα ροή και συνεπώς δεν θα έκλεινε η επαφή στο flow. Αυτή θα την πέρναγα σε σειρά με την γέφυρα του θερμοστάτη χώρου στο πινακάκι του λέβητα και συνεπώς όχι ροή, όχι άναμμα. Aκόμα και τα τηλεφωνικά modem έχουν επαφές επιβεβαίωσης. Θα έκλεινα στη περίπτωση αυτή μία τέτοια επαφή και ο χρήστης θα έπαιρνε την απάντηση Yok! Μη με ρωτάτε πώς θα έβαζα σε λειτουργία τον κυκλοφορητή πριν απ' όλα. Είναι απλό και δεν έχω χρόνο για περισσότερα!
    2. Για το περιβόητο μπαμ! Ακόμα και για τον φόβο των διπλωματικών μας προβλημάτων με τις γειτονικές χώρες ώστε να μας ζητούν τίποτε αποζημιώσεις από ένα τέτοιο μπαμ, θα έκανα το εξής: Θα χρησιμοποιούσα τον πρεσοστάτη που λέει ο Μίλτος αλλά όχι έτσι! Θα τον έβαζα ακριβώς δίπλα στην βαλβίδα ασφαλείας και θα τον ρύθμιζα ώστε να μου ανοίγει την επαφή σε περίπτωση που αντιληφθεί πίεση στο σύστημα πάνω από 5 Bar. Την επαφή θα την έβαζα κι αυτή σε σειρά με τα προηγούμενα και θα την κλείδωνα ώστε να θέλει χέρι για το Reset. Για να κάνει μπαμ ο λέβητας πρέπει πρώτα να ανέβει πολύ ψηλά η πίεση και να περάσει τα 15 Bar. Ο πειρατής σας υπόσχεται ότι με 1,5 ή 3 Bar πίεση ο λέβητας όσο πάγο και να 'χει μέσα του δεν υπάρχει περίπτωση να κάνει μπαμ! Συνεπώς με πιέσεις κάτω από 5 Bar το μόνο που μπορεί να σκάσει είναι το δοχείο διαστολής το οποίο θα συμβούλευα να μην είναι κόκκινο αλλά μπλε (10 bar) οπότε πάει κι αυτός ο φόβος!

Υ.Σ.
    1. Φίλε Nyannaco φαντάσου έναν λέβητα που το περιεχόμενο νερό είναι μεταξύ πάγου και νερού. Στη περίπτωση αυτή τα αισθητήρια πολύ πιθανόν να μην είναι σε θέση να αντιληφθούν σωστά την αυξάνουσα θερμοκρασία του μίγματος (νερού & πάγου) και συνεπώς θα ο καυστήρας θα είναι out of control.
    2. Υπάρχει και η περίπτωση ώστε η εισαγωγή να είναι στο σημείο εξόδου γεμάτη πάγο και να μη μπορεί να αισθανθεί σωστά ο πρεσοστάτης αλλά και η βαλβίδα ασφαλείας. Στη περίπτωση αυτή μας εγγυάται το flow-switch! Δεν θα έχουμε ροή άρα και όχι φόβο!

Πειρατής των απομακρυσμένων θαλασσών και των γαλάζιων πόντων!

(Σαν πολύς χρόνος δεν πέρασε
    ΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!! Μπααααμ!!!!!

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Μου αρέσει η ιδέα του flow-switch! Περιπλέκει βέβαια λίγο τους αυτοματισμούς η ανάγκη για ξεκίνημα του κυκλοφορητή πρώτα, μετά σταμάτημα και άναμμα καυστήρα κλπ, αλλά δίνει τροφή για σκέψη
    Το παραπάνω με την υπόθεση ότι δεν θα μπει logo, για να σε προλάβω. Αν είναι να βάλω και τηλεχειρισμό και logo και να δώσω μαζί με τα υπόλοιπα κανένα χιλιάρικο, βρίσκω κάποιον ντόπιο να τον παίρνω τηλέφωνο και να πετάγεται να το ανάβει με δέκα ευρουλάκια τη φορά, οπότε το χιλιάρικο θα με πάει πάνω από δέκα χρόνια, και δε θα το δώσω και μαζεμένο

Νίκος

Δικαιώματα απάντησης