Σελίδα 4 από 13 ΠρώτοΠρώτο ... 23456 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 31 μέχρι 40 από 125

Θέμα: Τηλεχειρισμός εγκατάστασης θέρμανσης

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Tρίκαλα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    2,965

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

quote:Το ένοχο ρελέ θα αντικατασταθεί, αλλά η εμπιστοσύνη μου στο είδος έχει πλέον κλονιστεί
    Τι μας κάνεις τώρα! Πόσες επαφές έχει το ρελέ; Κόλησαν όλες;

Ηθικό δίδαγμα: Υδροστάτης ασφαλείας μετά από το ρελέ του καυστήρα, αν υπάρχει τέτοιο.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101
    quote:Originally posted by miltos

Ηθικό δίδαγμα: Υδροστάτης ασφαλείας μετά από το ρελέ του καυστήρα, αν υπάρχει τέτοιο.
    Δεν εννοεί ρε Μίλτο αυτό που ενόησες! Δεν κόλλησε θερμοστατικά ο καυστήρας σε ΟΝ Mode οπότε τότε θα μιλούσαμε για θερμοστάτη ασφαλείας. Απλώς κόλλησε η εντολή από την αντίστοιχη ηλεκτροβάνα μέσω του ρελέ και δεν έσβηνε ο λέβητας οπότε δούλευε και ο ωρομετρητής. Εκτός αυτών ο λέβητας λειτουργούσε κανονικά τον κύκλο του. Βέβαια λόγω κλεισίματος της ηλεκτροβάνας όλο το νερό θα πήγαινε προς την by-pass εκτόνωση και ο λέβητας θα παρέμενε θερμός ενώ ο καυστήρας θα λειτουργούσε πολύ λίγο ίσα να καλύπτει τις απώλειες εκ του λεβητοστασίου.

Πειρατής

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414

quote:Το ένοχο ρελέ θα αντικατασταθεί, αλλά η εμπιστοσύνη μου στο είδος έχει πλέον κλονιστεί
    Τι μας κάνεις τώρα! Πόσες επαφές έχει το ρελέ; Κόλησαν όλες;

Για την ιστορία το ρελέ έχει δύο μεταγωγικές επαφές, αλλά δεν κόλλησαν οι επαφές. Κόλλησε το πλαστικό στοιχείο που, πιεζόμενο από τον οπλισμό, πιέζει και μετάγει τις επαφές. Δηλαδή καθαρά μηχανικό πρόβλημα, όχι ηλεκτρικό. Υποψιάζομαι ότι έχει να κάνει με το ότι έχει σπάσει ένα κομμάτι από το πλαστικό περιστροφικό λεβιεδάκι στο εξωτερικό της συσκευασίας που προορίζεται για χειροκίνητο όπλισμα για δοκιμή (ας πρόσεχα...) [:I]

Τόσο ο υδροστάτης ασφαλείας όσο και ο υδροστάτης λειτουργίας του καυστήρα είναι μετά το ρελέ, και αυτό με έσωσε από το μπαμ... ο ΥΣ λειτουργίας έκοβε κανονικά στους 82-83C, εξ'ού και το νερό στο boiler έμεινε στους 80C. Ο ΥΣ ασφαλείας δεν έπεσε.

Νίκος

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    quote:Originally posted by Pirate

Δεν εννοεί ρε Μίλτο αυτό που ενόησες! Δεν κόλλησε θερμοστατικά ο καυστήρας σε ΟΝ Mode οπότε τότε θα μιλούσαμε για θερμοστάτη ασφαλείας. Απλώς κόλλησε η εντολή από την αντίστοιχη ηλεκτροβάνα μέσω του ρελέ και δεν έσβηνε ο λέβητας οπότε δούλευε και ο ωρομετρητής. Εκτός αυτών ο λέβητας λειτουργούσε κανονικά τον κύκλο του. Βέβαια λόγω κλεισίματος της ηλεκτροβάνας όλο το νερό θα πήγαινε προς την by-pass εκτόνωση και ο λέβητας θα παρέμενε θερμός ενώ ο καυστήρας θα λειτουργούσε πολύ λίγο ίσα να καλύπτει τις απώλειες εκ του λεβητοστασίου.

Πειρατής
    Περίπου... η εντολή για το boiler είχε ακυρωθεί (και η θέρμανση, εννοείται, ήταν σβηστή), οπότε κόπηκε η φάση στις ηλεκτροβάνες (συνδεσμολογία για τελευταία ανοιχτή), με αποτέλεσμα η ΗΒ του boiler να μείνει ανοιχτή (ως όφειλε για αποθέρμανση). Ετσι, καυστήρας και κυκλοφορητής συνέχιζαν να στέλνουν το ζεστό νερό στο boiler μέχρι που αυτό έπιασε (σχεδόν) τη θερμοκρασία λειτουργίας του λέβητα, οπότε από κει και πέρα άναβε μόνο για αναπλήρωση απωλειών. Ο κυκλοφορητής βέβαια δούλευε συνέχεια, αλλά ευτυχώς δεν "μασάνε" οι κυκλοφορητές από 12-15 ώρες συνεχούς λειτουργίας...

Νίκος

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101
    quote:Originally posted by nyannaco
    η εντολή για το boiler είχε ακυρωθεί (και η θέρμανση, εννοείται, ήταν σβηστή), οπότε κόπηκε η φάση στις ηλεκτροβάνες (συνδεσμολογία για τελευταία ανοιχτή), με αποτέλεσμα η ΗΒ του boiler να μείνει ανοιχτή (ως όφειλε για αποθέρμανση).
    Προχώρα το! Ξήλωμα όλα! Αν δεν μάθεις στο δικό σου πού θα μάθεις;
    Έχε υπ' όψιν σου ότι τα ρελέ λυχνίας (και κάθε άλλου είδους ρελέ) τα ξεκάνουν οι κακές θερμοστατικές επαφές (θερμοστάτες χώρου). Το πρώτο αναλώσιμο του όλου συστήματος είναι ο θερμοστάτης χώρου σε περίπτωση που είναι παλιάς τεχνολογίας. Πρέπι να αλλάζει κάθε δύο χρόνια. Στο LOGO, σε περίπτωση που αντιμετώπιζα στο παρελθόν τέτοιους θερμοστάτες και γνωρίζοντας το κακό σενάριο δεν τις έπαιρνα τις εντολές στο έτσι. Μεσολαβούσα ένα on-delay της τάξης των 30 sec. Σήμερα δεν το κάνω διότι εδώ και πέντε χρόνια τους πετάω τους παλιούς θερμοστάτες χώρου όπου μου τύχουνε και τους αντικαθιστώ με ηλεκτρονικούς σημερινής τεχνολογίας.

Πειρατής Αιγαιοπελαγίσιος

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Tρίκαλα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    2,965
    quote:Δεν εννοεί ρε Μίλτο αυτό που ενόησες! Δεν κόλλησε θερμοστατικά ο καυστήρας σε ΟΝ Mode οπότε τότε θα μιλούσαμε για θερμοστάτη ασφαλείας

Το κατάλαβα ότι δεν εννοεί αυτό. Απλά κάνω συνειρμούς... Και έχω δει τον ασφαλείας να κόβει την εντολή του ρελέ...

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    quote:Originally posted by Pirate
    Προχώρα το! Ξήλωμα όλα! Αν δεν μάθεις στο δικό σου πού θα μάθεις;
    Έχε υπ' όψιν σου ότι τα ρελέ λυχνίας (και κάθε άλλου είδους ρελέ) τα ξεκάνουν οι κακές θερμοστατικές επαφές (θερμοστάτες χώρου). Το πρώτο αναλώσιμο του όλου συστήματος είναι ο θερμοστάτης χώρου σε περίπτωση που είναι παλιάς τεχνολογίας. Πρέπι να αλλάζει κάθε δύο χρόνια. Στο LOGO, σε περίπτωση που αντιμετώπιζα στο παρελθόν τέτοιους θερμοστάτες και γνωρίζοντας το κακό σενάριο δεν τις έπαιρνα τις εντολές στο έτσι. Μεσολαβούσα ένα on-delay της τάξης των 30 sec. Σήμερα δεν το κάνω διότι εδώ και πέντε χρόνια τους πετάω τους παλιούς θερμοστάτες χώρου όπου μου τύχουνε και τους αντικαθιστώ με ηλεκτρονικούς σημερινής τεχνολογίας.
    Ο θερμοστάτης χώρου είναι ηλεκτρονικός σημερινής τεχνολογίας. Ολη η εκγατάασταση έγινε πέρσι τον Απρίλιο. Το ΘΧ τον έχω παρακολουθήσει και δεν κάνει τρεμοπαιξίματα, ανάβει και σβήνει "καθαρά" και όπως πρέπει (μάλιστα μετά μου άρεσε ο συγκεκριμένος, και έβαλα τον ίδιο και στο σπίτι στην Αθήνα, αντικαθιστώντας τον οκταετίας αναλογικό ηλεκτρονικό).
    Οπως έγραψα και παραπάνω, πιστεύω ότι το πρόβλημα στο ρελέ είναι μηχανικό, και προκλήθηκε από δικό μου κακό χειρισμό (του έσπασα ένα μέρος από το εξωτερικό λεβιεδάκι χειρισμού, με αποτέλεσμα μάλλον να μην "κλειδώνει" στη θέση του). Τώρα που το ξανασκέφτομαι, ίσως βιάστηκα λίγο να αφορίσω τα ρελέ, αλλά αφού συνέβη μια φορά θα μπορούσε να ξανασυμβεί...

Νίκος

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    Και έχω δει τον ασφαλείας να κόβει την εντολή του ρελέ...
    Βάζω στοίχημα ότι άμα ψάξουμε θα βρούμε και κανέναν ξηλωμένο ή βραχυκυκλωμένο, επειδή... τον πέταγε συχνά [}]

Νίκος

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Tρίκαλα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    2,965
    quote:Βάζω στοίχημα ότι άμα ψάξουμε θα βρούμε και κανέναν ξηλωμένο ή βραχυκυκλωμένο, επειδή... τον πέταγε συχνά
    Αχά! Εδώ είναι το ωραίο. Πρώτα τον βρήκα ξηλωμένο! Έβαλα κάποιον να το φτιάξει. Πάει λοιπόν και απλά τον βάζει σε σειρά με τον υδροστάτη ρύθμισης της θερμοκρασίας του νερού, ο οποίος όμως όπλιζε ρελέ... Φυσικά δεν έμεινε έτσι και παρεμβλήθηκε στη φάση που πάει στον καυστήρα.

Διαχειριστής
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Thessaloniki, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,103

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

μια εταιρία που έχω χρησιμοποιήσει προιόντα της (έχω βάλει και στο σπίτι μου τους ψηφιακούς θερμοστάτες της) είναι και η http://www.seitron.it/eng/prodotti/index.php
    έχει διάφορα κολπάκια για μαγκίτσες τηλεφωνικές. Μια φορά συνέδεσα τον έναν από τους 3 με την γραμμή και έπαιξα, αλλά σε μένα δεν έχει νόημα αυτό, διότι είναι κύρια κατοικία που δουλεύει 24 ώρες.
    Πάντως κατ' απαίτηση πελάτη, το κάναμε 1 φορά, αλλά απλά πράγματα, on off.

Περικλής
    Εάν δεν ξέρεις εσύ, ξέρει κάποιος άλλος...

Δικαιώματα απάντησης