quote:
Originally posted by jimos
quote:
Originally posted by dipoli
Αυτό ισχύει αν φτιάξεις εσύ το κυκλωματάκι που σου λέω και το συνδέσεις στην αναλογική είσοδο το Logo και μετά χρησιμοποιήσεις τα εργαλεία του logo για να κάνεις την πτώση τάσης θερμοκρασία.
Αν αγοράσεις το module AM 2 PT100 τότε δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα, συνδέεις απλώς το (τα) αισθητήριο(α). Στο soft comfort δουλεύεις κατευθείαν με θερμοκρασίες. Αν κάνεις και τη σύνδεση όπως την περιγάφει στο manual τότε παύει να παίζει ρόλο και το μήκος του καλωδίου.
Α, και κατι άλλο, νομίζω πως η 0BA5 που λές εχει και 8 αναλογικές εισόδους, οχι;
Δεν υπάρχει LOGO με 8 αναλογικές εισόδους (0-10V).
Για το Pt100, δεν ξέρω πόσο εφικτό θα ήταν να πάει σε μήκος πολλών μέτρων, έστω και μέσω το AM2-PT100 που έχει αντιστάθμιση γραμμής. Ακόμη κι αν οι δυο αγωγοί του σήματος έχουν σχεδόν ακριβώς την ίδια αντίσταση (οπότε η αντιστάθμιση γραμμής θα δουλέψει τέλεια), το πρόβλημα του θορύβου παραμένει. Πρέπει να μπει θωρακισμένο καλώδιο (LiYCY) με 3 εσωτ. αγωγούς. Το μπλεντάζ να συνδεθεί μόνο στη μια πλευρά (στο AM2). Αν το LOGO έχει συνάρτηση φιλτραρίσματος, θα βοηθούσε πολύ αν ρυθμιστεί να μειώνει τον ηλεκτρικό θόρυβο. Η μέτρηση είναι τόσο αργή που δεν χρειάζεται ταχύτητα απόκρισης πάνω από μερικά δευτερόλεπτα (κι ακόμα λιγότερο).
Αυτό είνα ρε γμτ ένα από τα κυριότερα πράγματα που δεν μου αρέσουν στο LOGO: είναι τοσο πετσοκομμένο που χρειάζονται ένα σωρό modules για να κάνεις τη δουλειά σου, όταν δεν είναι καθαρά ψηφιακή διεργασία.
Αν βάλεις AM2-PT100, θα άξιζε να βάλεις ένα ακόμη Pt100 με το οποίο να υλοποιήσεις στο LOGO τον υδροστάτη του λέβητα. Θα μπορείς έτσι να βάλεις την υστέρηση που θέλεις εσύ και όχι αυτή του ηλεκτρομηχανικού υδροστάτη η οποία είναι fixed (ο ηλεκτρομ. υδροστάτης θα παραμείνει, ρυθμισμένος για μεγαλύτερη θερμοκρασία, για ασφάλεια)
Δημήτρης