Σελίδα 8 από 13 ΠρώτοΠρώτο ... 678910 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 71 μέχρι 80 από 125

Θέμα: Τηλεχειρισμός εγκατάστασης θέρμανσης

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

quote:Originally posted by jimos

quote:Originally posted by dipoli

Αυτό ισχύει αν φτιάξεις εσύ το κυκλωματάκι που σου λέω και το συνδέσεις στην αναλογική είσοδο το Logo και μετά χρησιμοποιήσεις τα εργαλεία του logo για να κάνεις την πτώση τάσης θερμοκρασία.
    Αν αγοράσεις το module AM 2 PT100 τότε δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα, συνδέεις απλώς το (τα) αισθητήριο(α). Στο soft comfort δουλεύεις κατευθείαν με θερμοκρασίες. Αν κάνεις και τη σύνδεση όπως την περιγάφει στο manual τότε παύει να παίζει ρόλο και το μήκος του καλωδίου.

Α, και κατι άλλο, νομίζω πως η 0BA5 που λές εχει και 8 αναλογικές εισόδους, οχι;
    Δεν υπάρχει LOGO με 8 αναλογικές εισόδους (0-10V).

Για το Pt100, δεν ξέρω πόσο εφικτό θα ήταν να πάει σε μήκος πολλών μέτρων, έστω και μέσω το AM2-PT100 που έχει αντιστάθμιση γραμμής. Ακόμη κι αν οι δυο αγωγοί του σήματος έχουν σχεδόν ακριβώς την ίδια αντίσταση (οπότε η αντιστάθμιση γραμμής θα δουλέψει τέλεια), το πρόβλημα του θορύβου παραμένει. Πρέπει να μπει θωρακισμένο καλώδιο (LiYCY) με 3 εσωτ. αγωγούς. Το μπλεντάζ να συνδεθεί μόνο στη μια πλευρά (στο AM2). Αν το LOGO έχει συνάρτηση φιλτραρίσματος, θα βοηθούσε πολύ αν ρυθμιστεί να μειώνει τον ηλεκτρικό θόρυβο. Η μέτρηση είναι τόσο αργή που δεν χρειάζεται ταχύτητα απόκρισης πάνω από μερικά δευτερόλεπτα (κι ακόμα λιγότερο).

Αυτό είνα ρε γμτ ένα από τα κυριότερα πράγματα που δεν μου αρέσουν στο LOGO: είναι τοσο πετσοκομμένο που χρειάζονται ένα σωρό modules για να κάνεις τη δουλειά σου, όταν δεν είναι καθαρά ψηφιακή διεργασία.

Αν βάλεις AM2-PT100, θα άξιζε να βάλεις ένα ακόμη Pt100 με το οποίο να υλοποιήσεις στο LOGO τον υδροστάτη του λέβητα. Θα μπορείς έτσι να βάλεις την υστέρηση που θέλεις εσύ και όχι αυτή του ηλεκτρομηχανικού υδροστάτη η οποία είναι fixed (ο ηλεκτρομ. υδροστάτης θα παραμείνει, ρυθμισμένος για μεγαλύτερη θερμοκρασία, για ασφάλεια)

Δημήτρης
    Σωστός. Το ανέφερα παραπάνω ότι αν είχα αναλογική είσοδο θα έβαζα ένα αναλογικό αισθητήριο θερμοκρασίας στο λέβητα αντί για τρεις υδροστάτες. Φυσικά ο ΥΣ ασφαλείας παραμένει πάντα, και δε βλάπτει να αφήσει κανείς και τον ΥΣ του καυστήρα της μάνας του (σε λίγο μεγαλύτερη θερμοκρασία, όπως λες) σε σειρά αφού είναι εκεί ούτως ή άλλως.

Νίκος

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2005
    Θέση
    Nikea, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    2,979
    Μέσα στο soft comfort αν διπλοκλικάρεις το μοντέλο 0ΒΑ5 παίρνεις αυτά:

Known Blocks:
    Constants/Connectors: Input,Cursor key,Shift register bit,Analog input,Output,Analog output,Open connector,Flag,Analog flag,Status 1 (high),Status 0 (low)
    Basic Functions: AND,AND (Edge),NAND,NAND (Edge),OR,NOR,XOR,NOT
    Special Functions: On-Delay,Off-Delay,On-/Off-Delay,Analog Amplifier,Analog watchdog,Shift register,PI controller,Analog MUX,Analog Ramp,Retentive On-Delay,Latching Relay,Pulse Relay,Wiping relay (pulse output),Edge triggered wiping relay,Weekly Timer,Yearly Timer,Up/Down counter,Hours Counter,Asynchronous Pulse Generator,Random Generator,Threshold trigger,Analog threshold trigger,Analog differential trigger,Analog Comparator,Stairway lighting switch,Multiple function switch,Message texts,Softkey

Maximum Resources:
    Function Blocks 130
    REM 60
    Digital Inputs 24
    Digital Outputs 16
    Flag 24
    Analog Inputs 8
    Text Box 10
    Analog outputs 2
    Program memory 2000
    Block names 64
    Analog flags 6
    Cursor keys 4
    Shift register 1
    Shift register bits 8
    Open connectors 16

Εκεί το πήρε το μάτι μου γιαυτό ρώτησα και το Νίκο, δεν γνωρίζω τα μοντέλα απέξω, αλλα αφού το λέτε δίκιο θάχετε, μπορεί να εννοεί οτι παίρνει μέχρι 4 additional analog modules AM2.

Tεσπα, για μέχρι εκεί που το θέλουμε (και μπορεί να πληρώσει και ο πιθανός πελάτης μας) πολύ καλό ειναι. Αμα θές πολλά καλούδια πας σε βιομηχανικό εξοπλισμό που είναι ακριβός.
    Αν το θέλεις για τον εαυτό σου, και με τις γνώσεις που διαθέτεις, εχώ θα πήγαινα σε κάτι ακριβότερο πάντως για να παίζω και να γουστάρω.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2005
    Θέση
    Nikea, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    2,979
    To προηγούμενο πήγαινε στον jimo, αλλα ταιριάζει και σε σένα Νίκο!

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    quote:Originally posted by dipoliμπορεί να εννοεί οτι παίρνει μέχρι 4 additional analog modules AM2.
    Νομίζω ότι αυτό ακριβώς εννοεί. Το βασικό module έχει τις 8 ψηφ. εισόδους και 4 ψηφ. εξόδους, τα υπόλοιπα είναι με προσθήκη επεκτάσεων. Αν έχω καταλάβει σωστά το 0ΒΑ5 δεν είναι το μοντέλο της βασικής μονάδας, αλλά η σειρά (ας πούμε έκδοση), και χαρακτηρίζει τόσο τη βασική μονάδα όσο και τις επεκτάσεις της. Μάλλον εκεί σε μπέρδεψα [:I]

Νίκος

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2005
    Θέση
    Nikea, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    2,979
    Mάλλον...

Επίλεκτο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Sep 2007
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    128
    dipoli, είναι αυτό που υποπτεύεσαι, το ανέφερα και πιο άνω. Μέχρι 8 αναλ. είσοδοι (max) ΣΥΝΟΛΙΚΑ, είτε αυτές βρίσκονται πάνω στο basic module (κάποιο έχει 2 εισόδους 0-10V) είτε σε modules επέκτασης (AM2, AM2-PT100).

Δημήτρης

Επίλεκτο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Sep 2007
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    128
    quote:Originally posted by nyannaco
    Σωστός. Το ανέφερα παραπάνω ότι αν είχα αναλογική είσοδο θα έβαζα ένα αναλογικό αισθητήριο θερμοκρασίας στο λέβητα αντί για τρεις υδροστάτες. Φυσικά ο ΥΣ ασφαλείας παραμένει πάντα, και δε βλάπτει να αφήσει κανείς και τον ΥΣ του καυστήρα της μάνας του (σε λίγο μεγαλύτερη θερμοκρασία, όπως λες) σε σειρά αφού είναι εκεί ούτως ή άλλως.
    Νίκος
    Πράγματι, δεν το είχα δει. Οπότε πιστεύω επιβάλλεται να βάλεις τις 2 θερμοζεύγη θερμοαντιστάσεις. Αν είχε μάλιστα ένα τρόπο να καταγράφει τις αναλογικές εισόδους, θα μπορύσες να δεις τις θερμοκρασίες που πιάνει ο λέβητας στη διάρκεια της μέρας. Αυτό είναι ένα από τα βασικά πλεονεκτηματα του UVR που δεν έχει το LOGO.

Δημήτρης

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Tρίκαλα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    2,965
    quote:Για όποιον έχει το logo! soft comfort και τη διάθεση και περιέργεια να το δει στην προσομοίωση, το πρόγραμμα βρίσκεται εδώ:
    http://nyannaco.googlepages.com/Remo...edAutonomy.lsc
    Μάλον το έκανες στην έκδοση 6. Εγώ που έχω την 5 δεν μπορώ να το ανοίξω.

quote:Αν έχω καταλάβει σωστά το 0ΒΑ5 δεν είναι το μοντέλο της βασικής μονάδας, αλλά η σειρά (ας πούμε έκδοση), και χαρακτηρίζει τόσο τη βασική μονάδα όσο και τις επεκτάσεις της.
    Έτσι νόμιζα και γω μέχρι σήμερα που το τσέκαρα[:I]

Το 0ΒΑ5 χαρακτηρίζει μόνο τη βασική μονάδα (είναι η κατάληξη του κωδικού). Οι επεκτάσεις έχουν άλλες καταλήξεις πχ η επέκταση με τις 8 ψηφιακές εξόδους έχει κατάληξη 0ΒΑ1. Το νούμερο 5 ή 4 ή 3 ή 2 κλπ νομίζω ότι χαρακτηρίζει την έκδοση. Οπότε λογικά υπάρχουν άλλες εκδόσεις για τη βασική μονάδα, άλλες για τις επεκτάσεις, άλλες για τα τροφοδοτικά κλπ. Αλλά η ουσία είναι η έκδοση της βασικής μονάδας, καθώς αυτή είναι και ο "εγκέφαλος" της ιστορίας. Πχ αν προστεθούν κάποιες συναρτήσεις που χρησιμοποιούνται στον προγραμματισμό μάλον αυτό δεν έχει να κάνει τις επεκτάσεις, αλλά με τον "εγκέφαλο" που νομίζω ότι βρίσκεται στη βασική μονάδα. Έτσι μπορείς να πάρεις την τελυταία έκδοση της βασικής μονάδας και να τη συνδιάσεις με τις υπάρχουσες-παλιές εκδόσεις επεκτάσεων πχ ψηφιακών εξόδων.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Tρίκαλα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    2,965
    quote:Αυτό είνα ρε γμτ ένα από τα κυριότερα πράγματα που δεν μου αρέσουν στο LOGO: είναι τοσο πετσοκομμένο που χρειάζονται ένα σωρό modules για να κάνεις τη δουλειά σου, όταν δεν είναι καθαρά ψηφιακή διεργασία.
    Από μικρά plc δεν υπάρχει μόνο το Logo. Υπάρχει πχ το mitsubishi το οποίο στη βασική έκδοση έχει αναλογικές εισόδους (δεν ξέρω πόσες, ίσως και όλες να μπορούν να γίνουν αναλογικές). Ακόμα, αν δεν κάνω λάθος, μπορεί να συνδιαστεί με δικό του modem. Όμως δεν μου άρεσε τόσο το περιβάλλον προγραμματισμού και επειδή όταν το έψαξα με κάλυπτε το logo δεν έδωσα συνέχεια.

quote:Το ανέφερα παραπάνω ότι αν είχα αναλογική είσοδο θα έβαζα ένα αναλογικό αισθητήριο θερμοκρασίας στο λέβητα αντί για τρεις υδροστάτες. Φυσικά ο ΥΣ ασφαλείας παραμένει πάντα, και δε βλάπτει να αφήσει κανείς και τον ΥΣ του καυστήρα της μάνας του (σε λίγο μεγαλύτερη θερμοκρασία, όπως λες) σε σειρά αφού είναι εκεί ούτως ή άλλως.
    Το κακό είναι ότι πρέπει να εκπεδεύσεις το χρήστη να πειράζει τη θερμοκρασία που θα κόβει ο καυστήρας, αν δεν είναι για δική σου εγκατάσταση. Κατά τα άλλα θα άφηνα τον υδροστάτη ασφαλείας αφού δεν κάναμε και κάτι που να δικαιολογεί να τον βγάλουμε. Για τον υδροστάτη ρύθμισης, σαν δεύτερη δικλείδα, θα το σκεφτόμουνα. Αν δεν ήθελα να κυνηγίσω μεγάλη θερμοκρασία του νερού θα τον άφηνα.

quote:Το LOGO ήλθε κατ' ευθείαν με την τρίτη και στις τελευταίες του εκδόσεις υποστήριξε και τις άλλες δύο. Δεν κάνει μαθηματικές πράξεις και συνεπώς δεν έχει απόλυτη ανάγκη την STL.
    Τώρα πλέον κάνει! Στην έκδοση 6 προστέθηκε η συνάρτηση Analog math.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Καλώς τονε κι ας άργησε! Κι εγώ που έλεγα ότι μας έβαλες τη φωτιά κι εξαφανίστηκες...

Ναι, το έκανα με την έκδοση 6 - εσύ μας έδωσες το link, και είσαι ακόμα στην 5;

Το Analog math δεν το είχα προσέξει, θα το τσεκάρω.

Οσο για την εκπάιδευση του χρήστη, γιατί θα πρέπει αυτός να πειράζει τη θερμοκρασία του υδροστάτη (με ή χωρίς εισαγωγικά) του καυστήρα; Μήπως είναι καλύτερα να μην ξέρει;

Νίκος

Δικαιώματα απάντησης