Σελίδα 9 από 13 ΠρώτοΠρώτο ... 7891011 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 81 μέχρι 90 από 125

Θέμα: Τηλεχειρισμός εγκατάστασης θέρμανσης

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

quote:Originally posted by nyannaco

Απορία... γιατί δεν μπορώ να έχω δύο πρεσσοστάτες δίπλα-δίπλα, π.χ. επάνω σε ένα ταυ; Επηρρεάζει ό ένας τον άλλο; Αν ναι, ποιά θεωρείται η minimum ασφαλής απόσταση πάνω στον ίδιο σωλήνα;
    Δίπλα-Δίπλα σημαίνει ότι παίρνει αίσθηση από ένα και μόνο σημείο το οποίο έρχεται σε επαφή με το νερό και υπάρχει πάντα πιθανότητα λανθασμένης αίσθησης λόγω σκουριάς, πάγου ή ο,τιδήποτε άλλης ανεπιθύμητης κατάστασης. Θα τα έβαζα ένα ας πούμε δίπλα στη βαλβίδα ασφαλείας και το άλλο δίπλα στο δοχείο διαστολής.

[u]Σχετικά με το LOGO
    Καλό το ξεκίνημα αλλά στη συνέχεια έκανες ζευγάρι με τον Dipoli και ...ψειρίσατε τη μαϊμού! Περίμενα να γίνουν άλλου είδους ερωτήσεις εκατέρωθεν πολύ πιο σημαντικές. Λοιπόν για να βάλω τα πράγματα στα ίσια:
    [u]10 Εντολές!
    1. Σχετικά με τις σειρές 0ΒΑ1, 2, 3, 4, 5 σας τα ανέπτυξε ο Μίλτος. Ξεκινήσαμε με την 1, τώρα δουλεύουμε την 5 και έρχεται η 6 η οποία κατά τη γνώμη μου φέρνει 1 σημαντικό πλεονέκτημα: καλώδιο USB (ναι! τώρα ξεκολήσαμε από τη σειριακή). Τα υπόλοιπα τα θεωρώ δευτερεύοντα. Ακόμα και τον κάρσορα στο text block.
    2. Όταν λέμε 8 αναλογικές εισόδους σημαίνει 4 επεκτάσεις από 2 η καθεμία. Αυτές μπορεί να είναι το ξεπερασμένο πλέον 0..10 mV, το σημερινό 4..20 mA ή το PT-100. Κάνε ό,τι θες. Παίξε όπως θες. Πρέπει όμως να ξέρεις τι θέλεις ώστε να παραγγείλεις το κατάλληλο module διότι για το PT-100 είναι διαφορετικό. Συνεπώς μπορείς να έχεις για παράδειγμα: 2 εισόδους Pt-100, 3 εισόδους 4..20mA & 3 εισόδους 0..10mV.
    3. Βάλε dipoli 100 μέτρα απομακρυσμένο PT-100 στη λεωφόρο Κηφισίας. Βάλε μπλενταρισμένο καλώδιο (2η φορά που το γράφω αυτό) LYICI (ή LYCYI) με τρεις αγωγούς και μη φοβάσαι για το σφάλμα. Κατ' αρχήν δεν θα μπορέσεις ποτέ να διαπιστώσεις ακριβώς ποιο είναι αυτό! Μπορεί 100 μέτρα καλώδιο να σου δημιουργήσουν 0,4° σφάλμα και μια λανθασμένη θέση του αισθητηρίου να δημιουργήσει 10 ολοκληρους βαθμούς σφάλμα! Τα βλέπουμε καθημερινά...
    4. Κάθε βασική μονάδα LOGO περιέχει 8 εισόδους και 4 εξόδους όλες ψηφιακές. Από κει και μετά υπάρχουν οι παρακάτω επεκτάσεις:
    4.1. 4 είσοδοι / έξοδοι ψηφιακές (το πολύ 4 επεκτάσεις)
    4.2. 2 αναλογικές είσοδοι 4..20mA / 0..10mV ή 2 αναλογικές είσοδοι PT-100 (το πολύ 4 επεκτάσεις)
    4.3. 2 αναλογικές έξοδοι 0..10mV
    5. Το θέμα είναι αλλού: Αν επιλέξουμε τη βασική μονάδα 230V τότε είμαστε υποχρεωμένοι για τις αναλογικές (όχι τις ψηφιακές) επεκτάσεις μας να πάρουμε και ένα μετασχηματιστή 24V~. Για «να μη παίζω με τη φωτιά» προτιμώ το Power kit του LOGO.
    6. Παιδιά! Ας συγκρατηθούμε! Δεν θα φτιάξουμε και θερμοστάτη χώρου! Θα αγοράσουμε έναν΄καλό από το εμπόριο.
    7. Όχι Nyannaco! Άσε τον υδροστάτη του κυκλοφορητή. Μη βάζεις κι εκεί Pt-100. Ο υδροστάτης θα σου λέει αν έχεις θερμό λέβητα. Αν χάσεις και 5 βαθμούς δεν έχασε δα κι η Βενετιά βελόνι!
    8. Οικονομία στις εισόδους! Συνήθως αυτές είναι που λείπουν.
    9. Κάτι σημαντικό: Σχεδόν όλες οι χρονικές συναρτήσεις έχουν Retentivity που σημαίνει μνήμη σε περίπτωση διακοπής ρεύματος. Στο simulation έχει και virtual διακοπή ρεύματος οπότε βλέπεις τι παθαίνεις και το διορθώνεις.
    10. Καθήστε και δουλέψτε (κάντε μία αυτονομία τριών διαμερισμάτων + boiler + ηλιακή ενέργεια) και αφήστε το 0,00003% distortion και 0,00002% wow noise. Κάποτε έδειχνα σε κάποιον το φυλλάδιο της ρυθμιστικής βαλβίδας και κάποια στιγμή είδε περίπτωση σφάλματος στη μέτρηση πάνω από 20% αν η βαλβίδα είχε ένδειξη κάτω της μίας στροφής. Αυτό ήτανε: το έλεγε, το ξανάλεγε, το έδειχνε, το ξανάδειχνε! Τι έκανε; Δεν έβαζε βαλβίδες!! Προτιμούσε το 100% σφάλμα από το 5% που είναι ένα μέσο σφάλμα στις μετρήσεις των βαλβίδων! Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου...

Πειρατής αυστηρός προπονητής

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101
    quote:Originally posted by miltos

Τώρα πλέον κάνει! Στην έκδοση 6 προστέθηκε η συνάρτηση Analog math.
    Τι κάνει ρε Μίλτο! 4 πράξεις κάνει και το πολύ 3 παράγοντες V1, V2, V3. Από κει και μετά δεν ξέουμε στη διαίρεση τι θα γίνει! Πώς κάνει το rounding και άλλα πολλά! Κάτσε να το δούμε πρώτα και μετά μιλάμε για μαθηματικές πράξεις που δυστυχώς ακόμα ΔΕΝ κάνει!

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101

Ναι, το έκανα με την έκδοση 6 - εσύ μας έδωσες το link, και είσαι ακόμα στην 5;
    Nyannaco!! Είμαστε επαγγελματίες! Φυσικά δουλεύουμε με την 5. Με τι δηλαδή θα δουλεύαμε με το demo; Στο μεταξύ κάτσε να δούμε πότε θα κυκλοφορήσει ειδικά εδώ στην Ελλάδα η 0ΒΑ6. Περίμενε επίσης να δούμε πότε θα κυκλοφορήσουν οι νέες αναλογικές έξοδοι 4..20mA. Σίγουρα να ξέρεις ότι θα δουλεύουμε μέχρι τέλος του χρόνου με την 5 και βάλε...

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    Καπετάνιο, κάπου χαθήκαμε με τους δύο πρεσσοστάτες. Δεν έλεγα να βάλω δύο για ασφάλεια ότι τουλάχιστον ο ένας θα κόψει, όπως ψυχανεμίζομαι από την απάντηση ότι πέρασε. Εννοούσα έναν για να βλέπω ότι είμαι πάνω από 1.2 bar, και έναν για να βλέπω ότι είμαι κάτω από 2.5 bar... εν ολίγοις, ότι είμαι εντός ορίων. Ζητάω δύο ανεξάρτητες μετρήσεις, όχι μία εις διπλούν για επιβεβαίωση. Με αυτούς τους όρους εξακολουθώ να μην μπορώ να τους βάλω δίπλα-δίπλα;
    Κατά τα άλλα:
    6. Σαφώς και δεν θα το κάνω, μια χαρά θερμοστάτη χώρου έχω, γιατί να μπω στη διαδικασία; Ακαδημαϊκή ήταν η κουβέντα.
    7. Αν μου περίσσευε μία αναλογική είσοδος και ένα αισθητήριο, μορεί να το έκανα για ερευνητικούς σκοπούς. Αφού δεν έχω κανένα από τα δύο, δεν πρόκειται να επενδύσω σε περιττές πολυτέλειες.
    8. Ναι, αλλά μου λείπει και μία έξοδος! Εξ'ου και η νετολή προς την ΗΒ του boiler δεν περνάει από το logo (όχι ότι θα μου πρόσθετε κάτι ουσιαστικό, λέμε τώρα...)
    9. Το είδα το Retentivity, αλλά δεν φαίνεται να μου χρειάζεται μέχρι στιγμής. Η προσομοίωση δακτύλου ΔΕΗ πολύ χρήσιμη, τη χρησιμοποιώ.

Και ναι, βρήκα ήδη το πρώτο προβληματάκι, και το δουλεύω...

Νίκος

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    quote:Originally posted by Pirate

Ναι, το έκανα με την έκδοση 6 - εσύ μας έδωσες το link, και είσαι ακόμα στην 5;
    Nyannaco!! Είμαστε επαγγελματίες! Φυσικά δουλεύουμε με την 5. Με τι δηλαδή θα δουλεύαμε με το demo; Στο μεταξύ κάτσε να δούμε πότε θα κυκλοφορήσει ειδικά εδώ στην Ελλάδα η 0ΒΑ6. Περίμενε επίσης να δούμε πότε θα κυκλοφορήσουν οι νέες αναλογικές έξοδοι 4..20mA. Σίγουρα να ξέρεις ότι θα δουλεύουμε μέχρι τέλος του χρόνου με την 5 και βάλε...
    Νόμιζα ότι έχει κυκλοφορήσει η full έκδοση 6, και η έννοια του demo αναφερόταν στο γεγονός ότι δεν είναι πλήρως λειρουργική (δεν υποστηρίζει επικοινωνία με τη συσκευή). Παρεξήγησα...

Νίκος

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    quote:Originally posted by Pirate

quote:Originally posted by miltos

Τώρα πλέον κάνει! Στην έκδοση 6 προστέθηκε η συνάρτηση Analog math.
    Τι κάνει ρε Μίλτο! 4 πράξεις κάνει και το πολύ 3 παράγοντες V1, V2, V3. Από κει και μετά δεν ξέρουμε στη διαίρεση τι θα γίνει! Πώς κάνει το rounding και άλλα πολλά! Κάτσε να το δούμε πρώτα και μετά μιλάμε για μαθηματικές πράξεις που δυστυχώς ακόμα ΔΕΝ κάνει!
    Οταν θα μου δώσει τη δυνατότητα να χρησιμοποιώ ρουτίνες με διαδοχικούς υπολογισμούς χωρίς περιορισμό στον αριθμό των μεταβλητών και τελεστών, όπως μπορώ να κάνω με μία γλώσσα ανωτέρου επιπέδου, τότε το ξανασυζητάμε [}]

Νίκος

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    Λοιπόν, υπήρχε ένα προβληματάκι... άνοιγμα του διακόπτη ροής κατά τη διάρκεια της λειτουργίας δεν σταμάταγε τον κυκλοφορητή. Εγιναν κάποιες αλλαγές για την αποκατάσταση:+

Και το πρόγραμμα με τις αλλαγές:
    http://nyannaco.googlepages.com/Remo...edAutonomy.lsc

Νίκος

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101

1. Καπετάνιο, κάπου χαθήκαμε με τους δύο πρεσσοστάτες. Δεν έλεγα να βάλω δύο για ασφάλεια ότι τουλάχιστον ο ένας θα κόψει, όπως ψυχανεμίζομαι από την απάντηση ότι πέρασε. Εννοούσα έναν για να βλέπω ότι είμαι πάνω από 1.2 bar, και έναν για να βλέπω ότι είμαι κάτω από 2.5 bar... εν ολίγοις, ότι είμαι εντός ορίων. Ζητάω δύο ανεξάρτητες μετρήσεις, όχι μία εις διπλούν για επιβεβαίωση. Με αυτούς τους όρους εξακολουθώ να μην μπορώ να τους βάλω δίπλα-δίπλα;
    2.Νόμιζα ότι έχει κυκλοφορήσει η full έκδοση 6, και η έννοια του demo αναφερόταν στο γεγονός ότι δεν είναι πλήρως λειρουργική (δεν υποστηρίζει επικοινωνία με τη συσκευή). Παρεξήγησα...
    1. Το κατάλαβα Nyannaco! Το έλεγες καθαρά τι ήθελες. Λάθος όμως δικό μου γιατί σκέφτηκα πολύ σύνθετα και δεν το ξεδίπλωσα έτσι όπως έπρεπε: Αν έβαζα δύο πρεσοστάτες τότε θα παρακολουθούσα και τη λογική τους. Για παράδειγμα αν ένας μου έλεγε ότι είμαι πάνω από το πάνω όριο και ο άλλος μου έλεγε (ότι είμαι κάτω από το κάτω όριο τότε θα χτύπαγα alarm και δεν θα εμπιστευόμουν κανέναν. Βέβαια ούτως ή άλλως και πάλι δεν θα έβαζες σε λειτουργία το σύστημα αλλά εγώ έτσι το σκέφτηκα. Κάτω από αυτό το πρίσμα θα ήθελα να αισθάνονται από δύο διαφορετικά σημεία.
    Φυσικά και δεν παίζει ρόλο αν θα τους βάλεις δίπλα-δίπλα. Αυτό που σκέφτηκες θα το κάνουν!

2. Δεν μιλώ μόνο για το software. Μιλώ και για το hardware. Αυτό είναι που μας καίει περισσότερο.

3. Ρίχτο μας στην 5 να το δούμε κι εμείς. Δουλεύει το link?

Μαστροκαπετανιοηλεκτρονικός γλωσσάς

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Tρίκαλα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    2,965
    Νίκο το περιθώριο του 1 bar που δίνεις στους πρεσοστάτες το βλέπω λίγο μικρό δεδομένου ότι

ο λέβητας σου είναι κομπακτ και έχει μικρό δοχείο διαστολής

ούτως ή άλλος πρέπει να υπάρχει ένα περιθώριο που να καλύπτει
    σταξίματα της βλαβίδας ασφαλείας, αυξομείωση της πίεσης του δικτύου αν έχεις αυτόματο πλήρωσης, ξεφούσκωμα του δοχείου κλπ

Σχετικά με τις εκδόσεις έχω την 5 διότι αυτήν αγόρασα μαζί με το βαλιτσάκι του logo. Τελικά εγκατέστησα και την 6 καθώς δεν επηρεάζει η μια την άλλη, αλλά δεν πρόλαβα ακόμα να δω το πρόγραμμά σου.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Tρίκαλα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    2,965

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Σχετικά με τους δακτυλους της ΔΕΗ και την προσωμοίωση γενικότερα βοηθάει να φτιάξει κανείς ένα δοκιμαστικό kit και να παίζει κατευθείαν πάνω στο logo. Εμένα τουλάχιστον με βοήθησε και στο ξεψάρωμα, οπότε όταν έβαλα logo σε εγκατάσταση ήμουν αρκετά εξοικιωμένος με αυτό.

Δικαιώματα απάντησης