-
Νέο μέλος
Θερμιδομετρητές
1) Αγαπητέ Monachus, είμαι συνάδελφος, Μ-Η και σε μία ιδιωτική μου οικοδομή που αποτελείται από 6 διαμερίσματα, έχω εφαρμώσει αυτονομίες με συνδυασμό θερμιδιμετρητών. Το σύστημα δουλεύει τέλεια παρ'όλο που δεν έχω εκπονλησει πλέον των 10 μελετών θέρμανσης στη ζωή μου (ήδη είμαι συνταξιούχος), αφού το αντικείμενο της κύριας εργασίας μου ήταν σχετικό με διανομή ηλεκτρικής ενέργειας Μεσης Τάσης, αποζευκτικό και διακοπτικό υλικό αντίστοιχα κ.λ.π. ηλεκτρολογικής φύσεως θέματα. Έχουν περάσει 5 χρόνια ήδη και σύμφωνα με τις οδηγίες της Siemens (κατασκευαστής των θερμιδομετρητών) θα πρέπει τώρα να προβώ σε αλλαγή των μπαταριών λιθίου και να γίνει και έλεγχος της ακρίβειας μετρήσεων των θερμιδομετρητών. Γιαυτό τον σκοπό η Siemens αναλαμβάνει να τους στείλει στο εξωτερικό, με τεράστιο φυσικά κόστος, και μετά από κάποια "τέρμινα" να μου τους παραδώσει για λειτουργία. Το ερώτημα μου είναι: Στην Ελλάδα υπάρχει ανεξάρτητο εργαστήριο που να κάνει έλεγχο και πιστοποίηση της ορθής λειτουργίας των θερμιδιμετρητών?
2) Που θα βρω στο διαδίκτυο τον κανονισμό κατανομής των δαπανών θέρμανσης για μέτρηση με θερμιδομετρητές? Εγώ μέχρι σήμερα απλά χρέωνα μόνο την αναλογία του κάθε ενός διαμερίσματος από τις ενδείξεις KWH των θερμιδομετρητών χωρίς να λαμβάνω υπ'όψη συντελεστές άλλους κ.λ.π παραμέτρους.
Δικαιώματα απάντησης