Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 1 μέχρι 10 από 18

Θέμα: ποια η διαφορα αναμεσα στους καυστηρες...

ποια η διαφορα αναμεσα στους καυστηρες...

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

καλησπερα θα ηθελα να ρωτησω ποια η διαφορα μεταξυ θαλαμων ανοιχτου θαλαμου καυσης και κλειστου θαλαμου καυσης στους καυστηρες...?
    επισης με τον ορο μοναβαθμιο και διβαθμιο καυστηρα τι ενοουμε?
    ποια η γνωμη σας για τους καυστηρες της ariston και της baxi?

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
    ΜΑΝΩΛΑΚΗΣ

Super Moderator
    Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2006
    Θέση
    , , .
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    528
    Στον ανοιχτό θάλαμο καύσης, ο απαραίτητος για την καύση αέρας αναρροφάτε από το περιβάλλον στο οποίο είναι τοποθετημένη η συσκευή.

Στον κλειστό θάλαμο καύσης ο αέρας αναρροφάτε από το εξωτερικό περιβάλλον μέσω διπλής ομόκεντρης καπνοδόχου που απάγει τα καυσαέρια στο περιβάλλον και ταυτόχρονα αναρροφά τον απαραίτητο προς καύση αέρα.

Όσο για τους καυστήρες αυτό που λέει η ίδια η λέξη.Ο μονοβάθμιος μας βγάζει την παροχή που χρειαζόμαστε με ένα στάδιο και ο διβάθμιος με δύο......

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: :::::
    Don't try to bribe me.You can't afford my rates!

Σπουδαίο μέλος Dimitris75's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2008
    Θέση
    Pireas, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Μηχανολόγος Μηχ. - Έμπορος
    Απαντήσεις
    322
    Να κάνω και εγώ μια χαζή ερώτηση? Γιατί του κλειστού θαλάμου καύσης να το βάλουμε στο μπαλκόνι και όχι μέσα στο σαλόνι?

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    Να απαντήσω κι εγώ χαζά, μιας και δεν είμαι ο πλέον ειδικός. Ασφάλεια (άλλο το μπαμ ή η φωτιά στο μπαλκόνι κι άλλο στο σαλόνι), θόρυβος, μυρωδιά, ζημιές από διαρροές, χώρος / αισθητική... το μόνο υπέρ θα ήταν ότι θα κερδίζαμε κάποιες απώλειες σε ωφέλιμη θέρμανση, αλλά είναι τόσο σημαντικά τα κατά που κερδίζουν κατά κράτος.

Νίκος

Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2008
    Θέση
    Pireas, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    322
    quote:Originally posted by nyannaco

Να απαντήσω κι εγώ χαζά, μιας και δεν είμαι ο πλέον ειδικός. Ασφάλεια (άλλο το μπαμ ή η φωτιά στο μπαλκόνι κι άλλο στο σαλόνι), θόρυβος, μυρωδιά, ζημιές από διαρροές, χώρος / αισθητική... το μόνο υπέρ θα ήταν ότι θα κερδίζαμε κάποιες απώλειες σε ωφέλιμη θέρμανση, αλλά είναι τόσο σημαντικά τα κατά που κερδίζουν κατά κράτος.

Νίκος
    ουπς σε τσάκωσα!!! []

Το να θεωρείς ασφαλές ένα επίτοιχο κλειστου θαλάμου καύσης στο μπαλκόνι και ανασφαλές στο σαλόνι, απο θέμα ψυχολογικό θα το δεχτώ. Το φοβάμε ρε παιδάκι μου και δέν αντέχω να το κοιτάω. Όσον αφορά το θέμα ασφάλειας για να γίνει το μπάμ και μπούμ πρέπει να υπάρχει διαρροή αερίου και ανάμιξη σε καποιο ποσοστό με τον ατμοσφαιρικό αέρα για να είναι εκρήξιμο. Για να υπάρχει διαρροή πρέπει να χάνει η σωλήνα της παροχής του αερίου (τί να πούν και αυτοι που δουλευόυν καθημερινά με το υγραέριο). Το μηχάνημα έχει διατάξεις ασφαλείας για τυχόν διαρροή αερίου(άν έχει πραγματικό CE). Η ερώτηση που έκανα όμως αφορά τα κλειστού τύπου που χρησιμοποιούν τον εξωτερικό αέρα για καύση και εκπεμπουν τα καυσαέρια εκτός μέσω της ομόκεντρης καπνοδόχου. Έν ολίγοις το μηχάνημα δέν έχει καμμία μα καμμία επαφή με το σημείο που θα το τοποθετήσουμε. Όσον αφορά το αισθητικό ούτε έμένα μου αρέσει το πλυντήριο αλλά δέν το βγάζω στο μπαλκόνι. Για να μήν μακρυγορώ άλλο, σε Γαλλία και Γερμανία όπως και σε πολλές άλλες εξοικιωμένες με το αέριο χώρες ,τα έχουν μέσα στο σπιτάκι τους. Έμεις τα βγάζουμε όξω να πάρουν λίγο αέρα και ήλιο. Καλύτερα! να πουλάμε και κανα μηχανάκι παραπάνω. Τι διάολο κλέφτες θα γίνουμε? []

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    ΟΚ, με τσάκωσες
    Το είπα εξ'αρχής ότι θα απαντήσω χαζά ως μη ειδικός. Και εμένα μεν μπορείς να με πείσεις, τους πελάτες σου όμως;
    Αλλά ακόμα και μένα θα με πείσεις όσον αφορά τα υπόλοιπα. Στο θέμα της πιθανότητας διαρροής από την παροχή, δεν θα με πείσεις ότι αποκλείεται, τουλάχιστον για την Ελλάδα Και ναι μεν για να γίνει έκρηξη πρέπει να συντρέχουν και άλλες προϋποθέσεις, αλλά και από μόνη της η διαρροή, χωρίς έκρηξη, είναι μάλλον ανεπιθύμητη σε κλειστό χώρο.

Νίκος

Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2008
    Θέση
    Pireas, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    322
    Καταρχάς συζητάμε και το θέμα χαζών ερωτήσεων/απαντήσεων ευελπιστώ όλοι να το εκλαμβάνουν ώς πλάκα. Δέν υπαρχει χαζή ερώτηση ή απάντηση στα θέματα μας. Όσον αφορά τους πελάτες μου εγώ τους δίνω πάντα δίκιο. Τους παροτρύνω δέν τους επιβάλλω πράγματα. Όσον αφορα την υποτιθλεμενη διαρροή, πρίν ανοίξουμε τις βάνες αερίου πρεσσάρουμε όλο το δίκτυο σε πίεση πολύ μεγαλύτερη απο αυτή που θα λειτουργήσει για να τεστάρουμε την αντοχή των υλικών και μετά να κάνουμε έλεγχο διαρροών. Σάν μηχανικοί δέ, δίνουμε και πιστοποιητικό αντοχής για να έρθει μετα ο ΕΠΑτζής (σόρρυ για το λαϊκόν συνάδελφοι) να ανοίξει την βάνα και να καρπωθεί ο καταναλωτής το οικονομικο (ε???) αυτό καύσιμο όπως φαίνεται και στις διαφημίσεις[}].Φαντάζομαι φίλε nyannaco οτι και παλαιότερα όταν είχε μπει το ηλεκτρικό στην ζωή των προηγούμενων γενεών τον ίδιο φόβο θα είχαν.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    Δημήτρη, η ψυχολογία δυστυχώς είναι ο δυσκολότερος αντίπαλος! Ακόμα κι εγώ που είμαι μηχανικός και ξέρω τί σημείνει πρεσσάρω και δοκιμάζω πριν τροφοδοτήσω, κάπου στο βάθος του μυαλού μου το έχω το σκουληκάκι, ίσως επειδή δεν είμαι εξοικειωμένος με το αέριο. Σωστός ο παραλληλισμός με τις πρώιμες μέρες του εξηλεκτρισμού (εδώ ακόμα κάποιοι κείνουν το γενικό για να αλλάξουν μια λάμπα).
    Οσο για το θέμα της πλάκας, εδώ βρήκες πρόσφορο έδαφος! Δεν ξέρω πόσο έχεις προλάβει να διαβάσεις στο forum, αλλά κι αν όχι σύντομα θα το διαπιστώσεις, μιας και φαίνεται πως ήρθες για να μείνεις

Νίκος

Super Moderator DDD's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    1,695
    πάντως απ' όλα τα παραπάνω μειονεκτήματα που αναφέρθηκαν εγώ μόνο το θόρυβο υπολογίζω γιατί αν είναι να κάνει και ΖΝΧ τότε στουφ-σταφ-στουφ-τσαφ.... κάθε φορά που ανοίγει μια βρύση και μου φάνηκε προσωπικά ενοχλητικό. Για WC ok αλλά για σαλόνι..[V]

Σπουδαίο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2007
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    418

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Το να φοβούνται οι πελάτες να βάλουν Φ.Α. μέσα στο σπίτι τους είναι λογικό. Και οι μηχανικοί το φοβούνται και γι αυτό υπάρχουν τόσοι κανόνες και μηχανισμοί ασφαλείας. Σίγουρα είναι ασφαλέστερο έξω παρά μέσα σε κλειστό χώρο.

Επίσης από όσο ξέρω και στην Γερμανία και αλλού αρχίζουν να μειώνουν τα πολλαπλά διασκορπισμένα λεβητάκια για λόγους ασφαλείας. Υπάρχει τάση για κεντρικά μηχανοστάσια και κατανομή με θερμιδομετρητές, κλπ.

Δικαιώματα απάντησης