Σελίδα 2 από 6 ΠρώτοΠρώτο 1234 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 11 μέχρι 20 από 57

Θέμα: Κι αν σταματήσει ο κυκλοφορητής;

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Tρίκαλα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    2,965

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Νίκο, αν μιλάμε για logo μπορείς να ορίσεις εσύ εσωτερικά κάποιο όριο για τη θερμοκρασία που δε θα ξεπερνιέται, ανεξάρτητα με το τι θα ρυθμίσει ο χρήστης. Για τους έτοιμους υδροστάτες δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια κρυφή ρύθμιση. Μάλον όχι, χωρίς όμως να το αποκλείω.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101
    quote:Originally posted by nyannaco

Δεν είμαι εξοικειωμένος με τα PT100 γοα να προτείνω κάποιο αποτρεπτικό μέτρο, αλλά σίγουρα κάτι θα υπάρχει.
    Nyannaco εσύ που είσαι ειδικότερος (ηλεκτρονικά γαρ) αν σου έδινα την συνάρτηση μεταβολής της ωμικής αντίστασης μετά της θερμοκρασίας για τα PT-100 ή PT-1000 θα σε βοηθούσε να κινηθείς ανεξάρτητα του LOGO και να φτιάξεις ένα κυκλωματάκι ελέγχου δικό σου; Το αν σε συμφέρει να κινηθείς εκτός LOGO θα το εξετάσεις εσύ.

quote:
    Μίλτος:
    Για τους έτοιμους υδροστάτες δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια κρυφή ρύθμιση. Μάλον όχι, χωρίς όμως να το αποκλείω.
    Υπάρχουν διπλοί θερμοστάτες όπου ο ένας είναι κρυφός και ο άλλος ρυθμιζόμενος και λειτουργούν φυσικά με ένα θερμοστοιχείο και οι δύο. Ανοίγεις το καπάκι και συνδέεις όπως εσύ θέλεις. Στη συνέχεια κλείνει και φυσικά όποιος άσχετος το ανοίξει από μόνος του «κακό του κεφαλιού του...»

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Tρίκαλα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    2,965
    quote:Υπάρχουν διπλοί θερμοστάτες όπου ο ένας είναι κρυφός και ο άλλος ρυθμιζόμενος και λειτουργούν φυσικά με ένα θερμοστοιχείο και οι δύο. Ανοίγεις το καπάκι και συνδέεις όπως εσύ θέλεις. Στη συνέχεια κλείνει και φυσικά όποιος άσχετος το ανοίξει από μόνος του «κακό του κεφαλιού του...»
    Ενδιαφέρον. Επειδή ψάχνοντας μόνος μου δε βρήκα κάτι, μήπως έχεις κανά link; Και αν γίνεται να έχουν 1 κρυφή ρύθμιση και 2 φανερές... Και η μία τουλάχιστον από τις φανερές να έχει μεταγωγική επαφή. Μήπως ζητάω πολλά;

Διαχειριστής
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Thessaloniki, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,103
    quote:Originally posted by miltos

Όντως ο ασφαλείας ρυθμισμένος στους 95 (δεν έχω προσέξει αν πάνε και παρακάτω) μπορεί να βοηθήσει. Ή καλύτερα βάζεις και τον κλασικό υδροστάτη (ρύθμισης) που πάει μέχρι 90. Τον βάζεις και επαφής άμα θες. Προσθέτεις πράγματα βέβαια... (δε μιλάω για το κόστος)
    ΑΚΡΙΒΩΣ
    Το έχει πει και ο Μοναχός παλαιότερα, και αυτός το κάνει και εγώ.
    ΠΑΝΤΑ αγοράζω έναν κλασσικό υδροστάτη 6-7 € και τον παρεμβάλλω πριν τον ασφαλείας (τον ρυθμίζω στους 85-90) και τον ΤΟΠΟΘΕΤΩ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΠΑΚΙΑ ΤΟΥ ΛΕΒΗΤΑ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ!!!!
    Έτσι (Νίκο και λοιποί) δεν υπάρχει περίπτωση να κάνει λάθος ο χρήστης.
    Εάν τώρα ανοίξει και τα καπάκια, με γειά του και χαρά του, υπάρχει και η βαλβίδα ασφαλείας, να βγάλει και ο gregori κανά φραγκάκι που θα τον καλέσουν βραδιάτικα, γιατί έχει νερά ο "καυστήρας"!
    έχουμε και κόρη να προικίσουμε!

Περικλής
    Εάν δεν ξέρεις εσύ, ξέρει κάποιος άλλος...

Διαχειριστής
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Thessaloniki, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,103
    quote:Originally posted by gregori

ιδίως παλαιότερα με τα μοτούλ της Wilu...
    Την μία μέρα άλλαζες κυκλοφορητή και την άλλη πάλι χάλαγε η σκάλα και δεν λειτουργούσε.....
    ιδιαίτερα εάν έκανες την μαλ..ια να αλλάξεις ταχύτητα εν κινήσει....
    τώρα βελτιώθηκαν πάντως.

Περικλής

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Tρίκαλα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    2,965
    quote:ΠΑΝΤΑ αγοράζω έναν κλασσικό υδροστάτη 6-7 € και τον παρεμβάλλω πριν τον ασφαλείας (τον ρυθμίζω στους 85-90) και τον ΤΟΠΟΘΕΤΩ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΠΑΚΙΑ ΤΟΥ ΛΕΒΗΤΑ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ!!!!
    Σωστό!

Μιας και μιλάμε άλλη μια φορά για υδροστάτες, βάζει κανείς σας στην επιστροφή; Αυτό ξεκίνησε από κάτι λέβητες που το είχαν συνήθεια να κάνουν φυσική ροή ανάποδα όταν δε λειτουργούσε ο κυκλοφορητής (με το άναμμα πχ από κρύα εγκατάσταση). Προσωπικά το "κληρονόμησα" από έναν υδραυλικό και καλού κακού δεν το άλλαξα. Υπάρχει περίπτωση (καθόλου σπάνια) να βρεθεί η επιστροφή πιο ζεστή από την προσαγωγή και γίνει φυσική ροή ανάποδα, άσχετα από την κατασκευή του λέβητα.

Διαχειριστής
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Thessaloniki, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,103
    πρώτη φορά το ακούω... δεν έχω γνώμη, άποψη, γνώση...
    μου φαίνεται πάντως ιδιαίτερα περίεργο, εφ' όσον ο λέβητας έχει έξοδο θερμού ψηλά και επιστροφή χαμηλότερα...

Περικλής

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Tρίκαλα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    2,965
    quote:μου φαίνεται πάντως ιδιαίτερα περίεργο, εφ' όσον ο λέβητας έχει έξοδο θερμού ψηλά και επιστροφή χαμηλότερα...
    Ο λέβητας που λέω παραπάνω τα είχε στο ίδιο ή περίπου στο ίδιο ύψος (δεν τον έχω δει).

Super Moderator DDD's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    1,695
    quote:Originally posted by peris

να βγάλει και ο gregori κανά φραγκάκι που θα τον καλέσουν βραδιάτικα, γιατί έχει νερά ο "καυστήρας"!
    ... επειδή σε καμιά κατοικία (ή σχεδόν) δεν θα δεις σωλήνα μετά την Β.Α. που να καταλήγει στην αποχέτευση. Μάλλον τελικά είναι για τα φράγκα τα βραδιάτικα που λέει ο peris

Super Moderator DDD's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    1,695

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

quote:Originally posted by miltos

...κάτι λέβητες που το είχαν συνήθεια να κάνουν φυσική ροή ανάποδα όταν δε λειτουργούσε ο κυκλοφορητής (με το άναμμα πχ από κρύα εγκατάσταση).
    ναι αλλά δεν υπήρχε ανεπίστροφη να το σταματήσει αυτό?

Δικαιώματα απάντησης