Σελίδα 4 από 9 ΠρώτοΠρώτο ... 23456 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 31 μέχρι 40 από 90

Θέμα: Προβλήματα με κυκλοφορητές.

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2008
    Θέση
    , , .
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    13

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Καλησπέρα από το Ηράκλειο,

Κατ΄αρχή να ευχαριστήσω όλους τους φίλους που ανταποκρίθηκαν και ιδιαίτερα τον Μαστροκαπετάνιο για την άμεση και λεπτομερή απάντηση του που προκάλεσε και τις υπόλοιπες παρεμβάσεις.
    Επειδή δεν είχα ξαναστείλει σε forum σχέδιο ή φωτογραφία ταλαιπωρήθηκα λίγο μέχρι να φτιάξω και να επισυνάψω το παρακάτω σχεδιάκι το οποίο πιστεύω οτι είναι κατατοπιστικό.

Και κάτι ακόμα. Πάνω στον λέβητα υπάρχει ένα πιεσόμετρο οπου
    φαίνεται αμέσως η πτώση της πίεσης νερού όταν αρχίζει ο Β κυκλοφορητής
    Η πτώση της πίεσης είναι τόσο μεγαλύτερη όσο αυξάνει βαθμίδα λειτουργίας ο Β κυκλοφορητής.
    Φίλε Μαστροκαπετάνιο νομίζω ότι τώρα έχεις όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες. Περιμένω σχόλια σου.
    Πάντως, αν μου επιτρέπετε,εξακολουθώ να πιστεύω οτι η χρήση διαχωριστή κυκλοφορίας θα λύσει στα σίγουρα το πρόβλημα χωρίς να
    απορρίπτω βέβαια άλλες λύσεις.
    Γρηγόρη σε παρακαλώ στείλε μου τα σχέδια του διαχωριστή. Ανεξάρτητα αν το φτιάξω ή όχι θα τα κρατήσω στο αρχείο μου.
    Επίσης ο Νίκος εάν δεν μπορεί να ανεβάσει τις φωτογραφίες ας μας
    γράψει τα URL και τα βρίσκω εγώ.
    Τελειώνοντας θάθελα να προσθέσω ότι η επικοινωνία μας εκτός από
    διαφωτιστική είνα και ευχάριστη.
    Καλό βράδυ και καλή εβδομάδα. Γιάννης Π.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101

Φίλε ispap πριν κάνεις ο,τιδήποτε άλλο θα αλλάξεις τον κόμβο της πλήρωσης από το σημείο Ε και θα τον κάνεις στο σημείο Η. Κανονικά πρέπει ο κυκλοφ. Β να μεταφερθεί μεταξύ Ε & Α. Κάνε όμως πρώτα αυτό που σου είπα που είναι απλούστερο. Στο σημείο Ε που είναι ο σημερινός κόμβος μη βάλεις τάπα, βίδωσε ένα εξαεριστικό θερμαντικού σώματος (αυτό με το κλειδάκι). Ρύθμισε μία πίεση κρύας εγκατάστασης στο 1,5 Bar και βάλε τον Β στη μικρότερη ταχύτητα. Αν σου γυρνάει το νερό από τα σώματα κάπως χλιαρό παίξε και με τη 2η ταχύτητα αλλά απέφυγε την μεγαλύτερη. Όταν δουλέψει το σύστημα άνοιξε το εξαεριστικό και πες μας αν βγάζει νερό ή τραβάει αέρα. Αν τραβάει ή βγάζει αέρα αποδεικνύεται αμέσως με ένα κομμάτι χαρτοπετσέτας. Αν τραβάει αέρα σήκωσε λίγο την πίεση στον αυτόματο μέχρι τα 2 Bar.
    Γράψε μας πάλι.
    Δεν μπορούμε από μακριά να σου πούμε σίγουρα πώς θα ρυθμίσεις διότι δεν ξέρουμε την απαίτηση της διαφορικής πίεσης του μονοσωληνίου σου συστήματος. Τα υπόλοιπα που μας έγραψες στο πρώτο σου post επαληθεύθηκαν ακριβώς έτσι όπως τα είχαμε στο μυαλό μας πριν δούμε καν το σχέδιο που μας έστειλες. Σου παραθέτω και απόσπασμα του Γρηγόρη:
    quote:
    «Εδώ καταλαβαίνω ότι συμβαίνει ακριβώς αυτό που λέει ο καπετάνιος...
    Δημιουργείται υποπίεση μέσα στον λέβητα διότι ο κυκλοφ β είναι μεγαλύτερος από τον α και ο καυστήρας δουλεύει λες και δεν έχει νερό μέσα... για αυτο υπερθερμένεται αλλά και πέφτει η πίεση...»
    Επ' ευκαιρία πες μας πώς πάει στα σώματα το δίκτυο; Δείχνεις μία Φ18 προς τα σώματα. Πόσα σώματα έχεις και πόσα κυκλώματα Φ18 έχεις; Κάνε μας κι εκεί ένα σκίτσο να ξέουμε για τι ακριβώς μιλάμε.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Tρίκαλα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    2,965
    quote: Πάντως, αν μου επιτρέπετε,εξακολουθώ να πιστεύω οτι η χρήση διαχωριστή κυκλοφορίας θα λύσει στα σίγουρα το πρόβλημα χωρίς να
    απορρίπτω βέβαια άλλες λύσεις.
    Αυτό είναι μια λύση αλλά έχει ένα μειονέκτημα. Δε θα έχεις τη μέγιστη θερμοκρασία προσαγωγής προς τα σώματα, καθώς θα έχεις ανάμιξη νερού που βγαίνει από το λέβητα και νερού που επιστρέφει από τα σώματα. Δεν ξέρω αν στο επιτρέπουν αυτό τα σώματα που έχεις εγκαταστήσει και η θεμοκρασία που βγάζει ο επίτοιχος.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Καπετάνιο με αυτό που του λές να κάνει προσπαθείς να μαζέψεις την υποπίεση ανάμεσα Α-Β λόγο ότι ο Β είναι μεγαλύτερος κυκλοφορητής σωστά;?

Μίλτο το έχουμε λιώσει το θέμα του μίκτη και το έχω ξαναπεί ότι δεν μπερδεύει σχεδόν καθόλου τα νερά....

Θα ήθελα λίγο την βοήθεια του Καπετάνιου....
    Να δει το παρακάτω λίνκ και να μου πει ποιο νομίζει ότι κάνει για την εγκατάσταση του φίλου...
    Νομίζω ότι το DN20 CP60 του κάνει.
    http://termonova.itsr.it:8080/custom...separatori.pdf

www.udravlikos.gr

Εξέχον μέλος ziko's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2003
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Μηχανολόγος Μηχανικός
    Απαντήσεις
    917
    Βάση των όσων προανέφερε ο Pirate όμως προσωπικά περίμενα να γίνει η πλήρωση στο σημείου που είναι τώρα και όχι στο Η. Στο Ε έχουμε την επικίνδυνη αναρρόφηση όπως το βλέπω εγώ και όχι στο Η. Μήπως έχει κάνει λάθος ο ispap? Είναι πράγματι η πλήρωση στην επιστροφή του δικτύου από σώματα και boiler?

Αν μου επιτρέπει ο Pirate θα ήθελα να θέσω ένα άλλο ερώτημα. Τι θα γίνει σε μια κλασσική εγκατάσταση όπως αυτή που συζητήθηκε με το Gregori στην αρχή ως παράδειγμα για την δημιουργία κενού ψηλά, αν κάνουμε την πλήρωση στο ψηλό αυτό σημείο?

Υποψήφιος Μηχανικός

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101
    quote:Originally posted by gregori

1. Καπετάνιο με αυτό που του λές να κάνει προσπαθείς να μαζέψεις την υποπίεση ανάμεσα Α-Β λόγο ότι ο Β είναι μεγαλύτερος κυκλοφορητής σωστά;?

2. Θα ήθελα λίγο την βοήθεια του Καπετάνιου....
    Να δει το παρακάτω λίνκ και να μου πει ποιο νομίζει ότι κάνει για την εγκατάσταση του φίλου...
    Νομίζω ότι το DN20 CP60 του κάνει.
    Ξεκινώ από τη δεύτερη ερώτηση: Ναι ο CP60 του κάνει με τα 1.700 lit/h και το μισό μέτρο απώλεια πίεσης που χρειάζεται το διαθέτει ούτως ή άλλως αλλά να μη το βάλει! Αυτός είναι διαχωριστής ενεργειακού μέσου (ζεστού νερού στην περίπτωσή μας) τον προτείνει σε ενεργειακά κυκλώματα που έχουμε πρωτεύον και δευτερεύον κύκλωμα και εν πάσει περιπτώσει δεν μπορώ να καταλάβω τι θέση έχει στο επίτοιχο του φίλου μας.

Στην 1η ερώτηση τώρα το είχες πει και μόνος σου. Κατ' αρχήν θα είδες το Φ18 αναμονές της μοναδούλας (επίτοιχου)!!. Ο Β είναι μεγάλος κυκλοφορητής και μία normal παροχή του είναι κάπου στα 3.500 lit/h. Που σημαίνει ότι σερβίρουμε άνετα λέβητα ονομαστικού φορτίου 65.000 Kcal/h. Αν ρύθμιζε μία πίεση στο 0,5 Bar στο σημείο Ε και έβαζε σε κίνηση τον Β τότε φύσαγε το νερό μέσα από το Φ18 της σερπατινούλας του επίτοιχου με αποτέλεσμα να «πουσάρεται» ο μικρός Α (του πεταγότανε τα μάτια έξω) και με τα 3500 ltr/h να πέφτει χαμηλά στη καμπύλη του και να μη δίνει ούτε 0,5 μέτρο. Έχουμε τώρα: 5 στατική + 0,5 ο Α =5,5. Χάνουμε με το πέρασμα από τη σερπαντίνα του επίτοιχου γύρω στα 8 μετράκια σίγουρα οπότε πέσαμε σε κενό!! Το έδειχναν και τα μανόμετρα!!
    Με την μετακίνηση της πλήρωσης στο Η εξασφαλίζουμε μόνιμη και σταθερή πίεση στη σερπαντίνα του επίτοιχου για να έχουμε καλή λειτουργία. Στη συνέχεια οι δύο κυκλοφορητές πιστεύω ότι θα «τα βρούνε» μεταξύ τους. Θα περιορισθεί και ο μεγάλος οπότε υπάρχουν αρκετές πιθανότητες να λυθεί το θέμα. Αν συνεχίσουν προβληματάκια εδώ είμαστε.

Πιωμένος γαρ και αριθμητικές τα έκανα τα λαθάκια μου στην πρόσθεση με τα μανομετρικά και τα διορθώνω...

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    quote:Originally posted by gregori

Τα αγγλικά μου δεν είναι και τα καλύτερα αλλά από ότι καταλαβαίνω θα κάνει δουλειά στην περίπτωση του φίλου...
    Τι λες?

Και στην ουσία είναι μία παπαριά....Μία σωλήνα dn60 με 4 καρφώματα 1΄΄ όπου διαχωρίζεις τα κυκλώματα σε πρωτεύων το του λέβητα και δευτερεύων τα σώματα.

When a single system contains a primary production circuit, with its own pump, and a secondary user circuit, with one or more
    distribution pumps, operating conditions may arise in the system
    whereby the pumps interact, creating abnormal variations in circuit
    flow rates and pressures.

The hydraulic separator creates a zone with a low pressure loss,
    which enables the primary and secondary circuits connected to it to
    be hydraulically independent of each other; the flow in one circuit
    does not create a flow in the other if the pressure loss in the
    common section is negligible.

In this case, the flow rate in the respective circuits depends
    exclusively on the flow rate characteristics of the pumps, preventing
    reciprocal influence caused by connection in series.
    Therefore, using a device with these characteristics means that the
    flow in the secondary circuit only circulates when the relevant pump
    is on, permitting the system to meet the specific load requirements
    at that time.

www.udravlikos.gr
    www.udravlikos.gr

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101
    Ρε Γρηγόρη έπρεπε δηλαδή να έλθουν οι Ιταλοί να μας δείξουν τι είναι το πανάρχαιο [u]κολεκτέρ;
    Και φυσικά μια παπαριά είναι!!
    Είναι για πολυζωνικά συστήματα που κάνουμε πρωτεύοντα και δευτερεύοντα κυκλώματα.
    Γιατί να μου γυρίσει το νερό αντίστροφα; Μ_λ_κ_ς είμαι; Δεν μπορώ δηλαδή να βάλω αντεπίστροφα στον συλλέκτη επιστροφής; Και αυτός που το ξέρει ότι δεν έχει αντίστροφη ροή; Δεν έχει δηλαδή ούτε χιλιοστό διαφορική πίεση μεταξύ μπλε & κόκκινου θαλάμου; Έστω και 100 χιλιοστά να έχει αρχίζει αμέσως ανάστροφη ή μήπως έχει κι αυτός κρυφά αντεπίστροφα και είναι κρυφά;

Για τη περίπτωση του φίλου μας ούτε λόγος! Κατά 75% θα λυθεί με αυτή τη «μαγική» κίνηση. Για το 25% βλέπουμε! Κολώνουμε δηλαδή μήπως;....

Κι έχω κάνει μια ανάμιξη αδελφάκι μου... μπύρα νωρίς ούζο μετά! Τενεκεδάκι από τη Μυτιλήνη!!! Μπορείς να πεις όχι;
    Ούτε ο separator δεν με γλυτώνει....

Α! Ζικο συγνώμην και με το συμπάθειο αλλά μπορώ να σου απαντήσω αύριο; Με ρωτάς για υποπίεση ψηλά κι εγώ βλέπω ψηλά στο ράφι το άλλο τενεκεδάκι και γίνεται καυγάς το έλα να δεις....

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Πρωτεύων ήταν η μπυρα και δευτερεύων το ούζο
    Εγω άμα τα πιώ αυτά χρειάζομαι σίγουρα ανεπίστροφο γιατί αλλιώς θα επέστρεφε όλο στον νιπτήρα-λεκάνη........
    Καληνύχτα καπετάνιο .....

www.udravlikos.gr

Σπουδαίο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2006
    Θέση
    76185 Karlsruhe, , Germany.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    453

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

SYNADELFOI,

H LYSH POY PERIGRAFEI TO AGGLIKO quote TOY gregori
    EINAI H IDANIKH S AYTH ZHN PERIPTWSH.

ME TON hydraulic separator TO KYKLWMA TOY LEBHTA (PRWTEYON) EINAI
    TELEIWS ANEKSARTHTO APO TO KYKLWMA H TA KYKLWMATA (DEYTEREYONTA)
    TWN SWMATWN KLP DHLADH MPOREI NA EFARMOS8EI KALLISTA GIA ENA H PERISSOTERA DEYTEREYONTA KYKLWMATA. H KATASKEYH TOY EINAI APLH TO bypass DIASTASIOLOGEITAI GIA TAXYTHTES ROHS PERIPOY 0,2 - 0,3 m/s.
    H LEITOYRGIA PERIGRAFETAI EPARKWS STO AGGLIKO
    quote. AYTES TIS LYSEIS DINEI KAI H Valliant.

ME AYTO TON TROPO GLYTWNEI KANEIS TO PONOKEFALIASMA, AN DHL.
    XREIAZONTAI ANEPISTROFA H KAI POLYPLOKES DIASTASIOLOGHSEIS
    DIOTI KAI H POH STA DEYTEREYONTA KYKLWMATA DEN EINAI POTE
    STA8ERH: OI KYKLOFORHTES PAIRNOYN AYTO POY EKASTOTE XREIAZONTAI.
    MHN KSEXNAME KAI TOYS SYGXRONOYS HLEKTRONIKA PY8MIZOMENOYS.

O hydraulic separator EINAI SYSTHMA PALIO ALLA EFARMOZETAI
    KAI SHMERA ME APOLYTH EPITYXIA.

KALH SAS MERA

Nikos

Nikos

Δικαιώματα απάντησης