Σελίδα 9 από 9 ΠρώτοΠρώτο ... 789
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 81 μέχρι 90 από 90

Θέμα: Προβλήματα με κυκλοφορητές.

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2008
    Θέση
    , , .
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    13

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Ο διαχωριστής κυκλοφορίας έχει μια θέση για εμβαπτιζόμενο υδροστάτη
    (φαίνεται στη φωτογραφία που έχει ανεβάσει ο Πειρατής) οπου τοποθετήθηκε ένας.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101
    Ispap να κάνω εγώ ένα σενάριο και να σου ζητώ να απαντάς εκεί που πρέπει για να μπορέσουμε να καταλάβουμε εκ του μακρόθεν τι παίζεται:
    1. Ξεκινάει το γκαζιεράκι με το κυκλοφορητάκι του. Ζεσταίνει γρήγορα το νερό και αυτό με τη σειρά του τον διαχωριστή. Εκεί μέσα υπάρχει ένας υδροστάτης εμβαπτίσεως που καταλαβαίνει το ζεστό νερό και δίνει εντολή στον εξωτερικό κυκλοφορητή να λειτουργήσει. Στο μεταξύ το γκαζιεράκι εξακολουθεί να ανάβει ή έχει ήδη σβήσει; Και αν έχει σβήσει πόσο γρήγορα σβήνει από την έναυση; Χρονομέτρηση. Ερώτηση 1.

2. Έστω ότι δεν έχει σβήσει. Πώς καταλαβαίνεις ότι γίνεται ροή στα σώματα μέσω του εξωτερικού κυκλοφορητή; Και αν για κάποιο λόγο δεν γίνεται; Ερώτηση 2

3. Αν δεν γίνεται ροή στα σώματα τότε πολύ φυσιολογικά σταματά το γκαζιεράκι διότι δεν έχει αδρανειακή μάζα, ούτε μάζα υλικού ούτε μάζα νερού. Τι να σου κάνει;

Απάντησε εδώ και προχωράμε...

Στίγμα Μαστροκαπετάνιου

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2008
    Θέση
    , , .
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    13

Δεν ξέρω ισως να μην έχω γίνει κατανοητός. Το γκαζιεράκι δεν λειτούργησε καθόλου μετά την τοποθέτηση του διαχωριστή.
    Δεν ανάβει!! Στην θέση II του διακόπτη ενώ πρέπει να ξεκινήσει ο κυκλοφορητής και αμέσως μετά να ανοίξει το αέριο και να αρχίσει ο σπινθηριστής για το άναμα το μόνο που γίνεται είναι να λειτουργεί ο κυκλοφορητής και τα υπόλοιπα είναι νεκρά.
    Κανονικά όταν για κάποιο λόγο (έλλειψη αερίου, νερού η μη λειτουργία του κυκλοφορητή) ή δεν ξεκινάει τίποτε ή μετά απο κάποιες προσπάθειες ανάματος του σπινθηριστή ο λέβητας μπλοκάρει,ανάβει ένα κόκκινο λαμπάκι
    και ξεμπλοκάρει χειροκίνητα από ένα κουμπάκι.
    Και το παράδοξο είναι οτι τόσα χρόνια με προβληματική λειτουργία του ολου συστήματος δεν παρουσίασε ποτέ βλάβη. Φαίνεται δεν του αρέσει
    ο διαχωριστής!
    Τον εμβαπτιζόμενο υδροστάτη δεν πρόλαβα να τον τοποθετήσω (έχει μπεί μόνο το κυάθιο του). Η δοκιμή του μεγάλου κυκλοφορητή γίνεται απο τον υδροστάτη επαφής οπου παραμένει συνδεδεμένος.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101
    Βγάλε μας φωτογραφίες που να φαίνονται καλά οι συνδέσεις το πρωτεύον και το δευτερεύον. Επίσης να φαίνονται και οι αναμονές της γκαζιέρας.

Άρχισε να σκέφτεσαι με τον υδραυλικό ένα σύστημα by-pass που να σε βγάλει από τον διαχωριστή και να σε συνδέει έτσι όπως σου πρότεινα από την αρχή...

Αφού λειτουργούσε τώρα τι ψάχνουμε δηλαδή;
    Το πρόβλημα είναι στις ροές!

Στίγμα Μαστροκαπετάνιου

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Νερό έχει μέσα?

www.udravlikos.gr

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2008
    Θέση
    , , .
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    13

Καλησπέρα στην παρέα,

Την αιτία του προβλήματος έναρξης λειτουργίας του επίτοιχου
    την βρήκα και είναι ενας πρεσοστάτης (αυτό που είχα γράψει σε
    χθεσινο μου post) αλλά για την αντιμετώπιση του δεν ξέρω αν
    χρειάζεται αντικατάσταση η καθαρισμός του.
    Θα το ξέρω αύριο γιατί σήμερα δεν είχα χρόνο να ασχοληθώ.
    Τώρα εαν δουλεύει ο διαχωριστής είναι άλλο θέμα και θα το μάθουμε
    μετά την επισκευή του επίτοιχου.
    Ο ... καυστηρατζής ... αναζητείται.

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2008
    Θέση
    , , .
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    13

Λοιπόν το σύστημα λειτουργεί ΑΨΟΓΑ.
    Και μερικές διευκρινήσεις πριν προλάβετε να με ρωτήσετε:
    α) Ο επίτοιχος δεν δούλευε γιατί είχε πρόβλημα ο πρεσοστάτης τον οποίο και αντικατέστησα.
    β) Μετά την επισκευή του επίτοιχου το σύστημα πάλι δεν λειτουργούσε
    γιατί ο κυκλοφορητής του ενώ δούλευε δεν κυκλοφορούσε το ζεστό νερό.
    Ελυσα λοιπόν ολόκληρο τον επίτοιχο και βρήκα την αιτία των προβλημάτων.
    Μια μικρή σίτα-φίλτρο στην εισαγωγή του κρύου νερού πριν τον Κ/Φ η οποία είχε φράξει εντελώς.

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους σας για την συμμετοχή και την βοήθεια σας και ιδιαίτερα τον Πειρατή που ασχολήθηκε ζεστά με το
    πρόβλημα.
    Επίσης θα πρέπει να πώ οτι στην MTG (http://www.mtg.com.gr/) που έχει το servise της CHAFFOTEAUX & MAURY με βοήθησαν αρκετά με ευγένεια, προθυμία και πολλή υπομονή για τον εντοπισμό του προβλήματος και την επισκευή του αλλά και για να μου λύσουν οποιαδήποτε απορία είχα.
    Τέλος για τον εδώ "τεχνικό " επίτοιχων τι να πώ; Μπορεί καμμιά μέρα να τον καλέσω για μετεκπαίδευση.
    Καλό βράδυ.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101
    Τέλος καλό όλα καλά!
    Χαίρομαι φίλε ispap που λύθηκε το πρόβλημα και όλα λειτουργούν άψογα. Μάλιστα το topic αυτό ας μείνει να θυμίζει κάτι πολύ σημαντικό: ότι η εκ του μακρόθεν διάγνωση του προβλήματος τις περισσότερες φορές τυγχάνει αδύνατη! Το βουλωμένο φίλτρο όταν πάμε στο μηχάνημα είναι το πρώτο που βλέπουμε μέσω των οργάνων. Βάζουμε το διαφορικό μανόμετρο στις απολήξεις της βαλβίδας και πέρνοντας διαφορική πίεση μεγάλη με πολύ μικρή ροή, αυτό σημαίνει βούλωμα της σερπαντίνας.
    Επειδή όμως το forum αυτό λειτουργεί ως ανταλλαγή ιδεών μπορεί να ξεκινήσουμε από τη σρπαντίνα, να περάσουμε τους δύο κυκλοφορητές, να φθάσουμε στους μικτοδιαχωριστές, στη συνέχεια να φλερτάρουμε τις αναμικτικές και δόστου...
    Ετσι λειτουργούν τα σχολεία! Και μάλλον όσοι είμαστε εδώ μέσα είμαστε μεγάλοι μεν για σχολεία αλλά αιώνιοι μαθητές. «Οσο ζω και δεν πεθαίνω, τόσο πιο πολλά μαθαίνω» έλεγε η γιαγιά μου! Να 'σαι καλά ispap και καλο χειμώνα!

Στίγμα Μαστροκαπετάνιου

Εξέχον μέλος ziko's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2003
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Μηχανολόγος Μηχανικός
    Απαντήσεις
    917
    Τώρα έρχεστε στα λόγια μου...

Δείτε το προσωνύμιο που μου κόλλησε Ο Πέρις και θα καταλάβετε

Υποψήφιος Μηχανικός

Σπουδαίο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2006
    Θέση
    76185 Karlsruhe, , Germany.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    453

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Εκείνο που είναι βασικό είναι ότι
    η ταχύτητα ροής μέσα στον διαχωριστήρα
    δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 2,0 - 2,5 m/s

--------------------------------------------------------------------------------

Φίλε και συν-ομογενή Νίκο, θα εννοείς 0,2 m/s, nicht wahr?

Φίλε botzaridis έχεις δίκαιο το κόμμα πρέπει να μεταφερθεί μία
    θέση προς τα αριστερά.

Vielen Dank fuer den Hinweis !

Νίκος

Nikos

Δικαιώματα απάντησης