Σελίδα 12 από 13 ΠρώτοΠρώτο ... 210111213 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 111 μέχρι 120 από 123

Θέμα: Πρόληψη λεγεωνέλλας στο ζεστό νερό χρήσης

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Για πείτε μου φίλοι μου... μιάς και με τόσα που έχω διαβάσει για την λεγεωνέλλα έχω τρομάξει λίγο.
    Ανεβήκαμε σε ένα πατάρι εχτές όπου είχε σπάσει η βαλβίδα ασφαλείας του θερμοσίφωνα και είχε γίνει το έλα να δείς.
    Το πρόβλημα μου δεν είναι εκεί όμως…
    Αυτό φτιάχνεται.
    Το πρόβλημα είναι ότι αυτός που είχε τοποθετήσει τον καινούργιοι θερμοσίφωνα πριν από 7 χρόνια δεν μπήκε στον κόπο να αδειάσει και να κατεβάσει τον παλαιό.
    Απλός έλυσε τα σπιράλ τον παραμέρισε πιο κει και σύνδεσε τον καινούργιο.
    Όπως καταλαβαίνεται ο παλαιός είναι εκεί πάνω 7 χρόνια γεμάτος αλλά ξετάπωτος από πάνω.
    Η συνθήκες στο πατάρι ιδίως το καλοκαίρι είναι θερμοκρασιακά ιδανικές και να αναπτυχθεί η λεγεωνέλλα από ότι έχω διαβάσει.
    Όπως είναι γνωστό για να αδειάσουμε τους παλαιούς θερμοσίφωνες από τα πατάρια χρησιμοποιούμε αλφαδολάστιχο και ρουφώντας από κάτω τον αδειάζουμε στην μπανιέρα….
    Ποιος όμως βάζει το στόμα του και ποιος ρουφάει?
    Τι κάνουμε τώρα?

http://udravlikos.gr

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    Ισως με μια τρόμπα από αυτές που ρουφάνε βενζίνη από τα ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων;

Νίκος

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    Εναλλακτικά, πάρε μια από αυτές τις φτηνές αντλίες που προσατρμόζονται στο τρυπάνι.

Νίκος

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Νικόλα δεν μου αρέσει καθόλου η φάση και είμαι σε δύσκολη θέση γιατί είναι στην πολυκατοικία μου.
    Να πάρω κάνα τηλέφωνο σε κάνα οργανισμό να ρωτήσω?
    Αν ναι …σε ποιον?
    Αν υπάρχει το βακτηρίδιο μεταφέρετε και ταξιδεύει ακόμα και με τον αέρα έχω διαβάσει σε μεγάλη έκταση.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2005
    Θέση
    Nikea, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    2,979
    Γρηγόρη, κινδυνεύεις πολύ όταν εισπνέεις το σπρέι του νερού και όχι τόσο όταν το καταναλώνεις. Στον αέρα ταξιδεύει επίσης με τα μικροσταγονίδια, ειδικά απο τους πύργους ψύξης. Ομως έχεις κανένα λόγο να βάλεις στο στόμα στάσιμα νερά 7 ετών; Μια πλαστική τρόμπα για βενζίνη έχει 3-4 ευρώ.

Πρεσσάρεις μέχρι να φύγει ο αέρας και μετά γίνεται σιφωνισμός και αδειάζει όλο το νερό, αντικαθιστά δηλαδή το ρούφηγμα με το στόμα. Εχω μια τέτοια στο αμάξι, στη δίνω αν θέλεις μεθάυριο.

Should array indices start at 0 or 1? My compromise of 0.5 was rejected without, I thought, proper consideration. (Stan Kelly-Bootle)

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    Γρηγόρη, εγώ σου απαντούσα στο ποιός ρουφάει...
    Τώρα μου θέτεις άλλο θέμα, κι εδώ δεν έχω απάντηση [B)]
    Δοκίμασε: www.keelpno.gr, www.loimoxeis.gr
    Πιθανόν να υπάρχει κάποιο απολυμαντικό που το εξουδετερώνει, που μπορείς να ρίξεις στον παλιό πριν αντλήσεις. 'Η, ίσως, να τον συνδέσεις προσωρινά στο ρεύμα και να του ανεβάσεις το θερμοστάτη στους 80, κι ας τρέχει.

Νίκος

Συντονιστής
    Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2009
    Θέση
    Amsterdam
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    585
    quote:Originally posted by gregori
    Ποιος όμως βάζει το στόμα του και ποιος ρουφάει?

1)Ο κλασικός φουκαράς μαύρος που πεθαίνει σε όλες τις ταινίες πρώτος..
    2)Κάποιος που αντιπαθείς..

Εγω θα προσπαθούσα να κάνω την εξής πατέντα..

Δεξιά βάζεις έναν σωληνομαστό πχ 10 πόντους και με ένα χωνί ρίχνεις νερό μέχρι να γεμίσει ενώ αριστερά αντί για αλφαδολάστιχο προσαρμόζεις τουμπόραμα με γωνία..
    Συγκοινωνούντα δοχεία οπότε με το που φτάσει το νερό στον σωληνομαστό ξεκινάει η ροή απο αριστερά προς τα κάτω και αδειάζει όλος ο θερμοσίφωνας..Άντε να μείνουν και λίγα λίτρα λόγω της παροχής που δεν φτάνει μέχρι τον πυθμένα αλλά τουλάχιστον παραμένεις υγιής και ζωντανός.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    Σωστός ο Τάσος. Πάντως σε σχέση με το τουμπόραμα τα προτιμούσα αλφαδολάστιχο με πρόχειρη στεγανοποίηση στην εξαγωγή, γιατί δίνει τη δυνατότητα να το περάσεις μέσα στο σωλήνα του θερμοσίφωνα και να φτάσεις μέχρι τον πάτο, οπότε να τον αδειάσεις σχεδόν τελείως (έχω κατεβάσει τρεις από πατάρια, και ξέρω τί μανίκι είναι).
    Ο επόμενος προβληματισμός του Γρηγόρη όμως είναι, τί να κάνει το πιθανώς μολυσμένο νερό...

Νίκος

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Λοιπόν παιδιά…
    Πολύ σοβαρό θέμα αυτό το σημερινό που ξαφνικά προέκυψε.
    Θυμήθηκα ότι έχω μία φίλη στο υγειονομικό και ασχολείται με έλεγχους για λεγεωνέλλα σε νοσοκομεία.
    Την πήρα τηλέφωνο και μου είπε με τι χαλαρότητα αντιμετωπίζουν οι δημόσιοι υπάλληλοι υδραυλικοί το θέμα και ένιωσα ντροπή.
    Δεν είναι μόνο οι υδραυλικοί του δημοσίου αλλά και εμείς τα ίδια κάνουμε…
    Πριν από μερικά χρόνια θα έβαζα με άνεση το στόμα μου και θα ρούφαγα να αδειάσω το νερό από άγνοια και μ@λ@κ1@.
    Ακόμα και να μου έλεγε κανείς τι μπορεί να πάθω μπορεί να του απαντούσα μάγκικα …τι λεγεωνέλλα και μαλακίες λες τώρα. Σήμερα πλέον συνειδητοποιημένος κατάλαβα πόσο μ@λ@κ@ς θα ήμουν αν απαντούσα έτσι.
    Η κοπέλα μου πρότεινα να του βάλω χλωρίνη και να τον αφήσω για μία μέρα.
    Αν θυμάμαι καλά ο Dipoli είχε γράψει ότι δεν κάνει και πολλά πράγματα η χλωρίνη...Δεν είμαι σύγουρος.
    Μου είπε να χρησιμοποιήσω μάσκα κάποιον προδιαγραφών γάντια και γυαλιά.

Για καλό και για κακό πήρα τηλέφωνο και το κέντρο λοιμώξεων από το λίνκ του Νικόλα…
    Μου απάντησε ένας τύπος βαρύς στο τηλέφωνο…
    Μόλις του είπα ότι είμαι υδραυλικός και του εξήγησα το πρόβλημα σκεφτόμουν από μέσα μου …Παπάρια…τσάμπα πήρα…
    Αφού τελείωσα ότι του έλεγα προς έκπληξη μου γυρνάει και μού λέει …
    Συγχαρητήρια φίλε μου....Τα πράγματα είναι έτσι όπως τα περιγράφεις…
    Η συνθήκες για να αναπτυχθεί λεγεωνέλλα είναι ιδανικές.
    Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι κολλάει και τόσο εύκολά ο άνθρωπος αλλά πάντα πρέπει να παίρνεις μέτρα προστασίας.
    Φυσικά μου είπε αυτά περί ψεκασμού που έχουμε αναφερθεί κατά καιρούς.
    Για το τι μέθοδο να ακολουθήσω δεν μου είπε και πολλά πράγματα όπως θα περίμενα.
    Γάντια μάσκα κλπ.
    Για να μην τα πολυλογώ θα του ρίξω πολύ σιγά χλωρίνη και θα τον ταπώσω χωρίς να τον κουνήσω στο ελάχιστο. Δεν θα προκαλέσω ψεκασμό.[:0]
    Θα τον αδειάσω κάποια άλλη μέρα.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2005
    Θέση
    Nikea, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    2,979

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Γρηγόρη αυτοί είναι οι ειδικοί.

Το μικρόβιο είναι ανθεκτικότερο στη χλωρίνη απο άλλα, οχι οτι δεν του κάνει τίποτα. Οι ειδικοί συνιστούν " Disinfect the hot water system with high level (50mg/l) chlorine for 2-4 hours after work on water heaters and before the beginning of every season"

δηλαδή "απολυμάνετε το σύστημα ΖΝΧ με υψηλής συγκεντρωσης (50mg/l) χλωρίνη για 2-4 ώρες μετά απο εργασία σε θερμαντήρες ΖΝΧ και πριν την αρχή κάθε περιόδου."

I believe we should all pay our tax with a smile. I tried - but they wanted cash

Ετικέτες Θέματος

Δικαιώματα απάντησης