Σελίδα 8 από 13 ΠρώτοΠρώτο ... 678910 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 71 μέχρι 80 από 123

Θέμα: Πρόληψη λεγεωνέλλας στο ζεστό νερό χρήσης

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

quote:Originally posted by dipoli
    Δεν το λέω για να τρομάξουμε κανέναν, μηχανικοί είμαστε και μπορούμε να κρίνουμε, δεν μπορούμε όμως να αποκλείουμε περιπτώσεις.
    Σαν μηχανικοί ποτέ δεν αποκλείουμε τίποτα! Και ποτέ δεν απαντάμε αμέσως όχι στην ερώτηση αν πετάει ο γάϊδαρος!
    Σαν μηχανικοί όμως έχουμε την ικανότητα της λίστας και των πιθανοτήτων! Μαθηματικά και τα δύο! Δεν αναφερόμαστε στο 5%! Αναφερόμαστε στο 95%

Τι μας έπιασε ρε Δημήτρη φίλε μου; Θα δουλέψουμε σήμερα καθόλου;

Στίγμα Μαστροκαπετάνιου

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    Επίσης δεν είναι μηδενική και η πιθανότητα να γλιστρήσω στο ντους και να ανοίξω την κεφάλα μου σαν καρπούζι. Δεν έκοψα το ντους όμως (παρά τις περί του αντιθέτου διαδόσεις), ούτε πήρα κάποιο άλλο προληπτικό μέτρο. Πολύ απλά, θεωρώ ότι όταν η πιθανότητα είναι μετά το τρίτο δεκαδικό, είναι αμελητέα. Μήπως αυτό δεν κάνουμε στην πράξη σε τόσα και τόσα στην καθημερινή μας ζωή; Μήπως τελικά το ίδιο ισχύει και εδώ;
    Να το πάρω διαφορετικά... πόσα περιστατικά έχουν καταγραφεί σε ντους; Να πούμε ότι τα 21 ου αναφέρονται στις ΗΠΑ έιναι μόνο το ένα δέκατο από τα πραγματικά, γιατί τα υπόλοιπα δεν καταγράφονται; ΟΚ, 210 περιστατικά. Να πούμε ότι η υπό εξέταση περίοδος περιορίζεται στον ένα χρόνο; Εχουμε 210 περιστατικά το χρόνο. Οι ΗΠΑ όμως έχουν πληθυσμό 270 εκατομμύρια. Αν κάνουν ντους μία φορά την εβδομάδα (εδώ σηκώνει πολλή συζήτηση!), μιλάμε για 270,000,000 x 52 = 14,040,000,000 ντους το χρόνο, και 210 περιστατικά, δηλαδή πιθανότητα 1.44033E-08. Για μένα αμελητέα.

Νίκος

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2005
    Θέση
    Nikea, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    2,979
    Νίκο δεν πρέπει να διαιρείς με τα ντούς αλλα με τον αριθμό των εγκαταστάσεων. Το άρθρο δεν είναι δημοσιογραφικό, είναι από ερευνητικό ίδρυμα, και ο αριθμός αφορά μόνο σε δύο πολιτείες.
    Παρόλα αυτά μόνο στο 24% των ασθενών βρέθηκε το μικρόβιο στο σπίτι τους.

Τέλος πάντων, ας αφήσουμε λίγο την κουβέντα να εξελιχθεί, υπάρχει πιστεύω το έναυσμα.
    Πάντως αν η πιθανότητα ήταν τόσο μικρή, θα υπήρχαν οδηγίες για πρόληψη μόνο στα συστήματα κλιματισμού.

Programming is like sex: one mistake and you have to support it for the rest of your life.
    Michael Sinz

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101
    Να τος ο 3ος κομπιουτεράς!
    Βγήκε με τις πιθανότητες και έγραψε κώδικα και μας μάζεψε γιατί κάπου είχαμε χαθεί με τον Δημήτρη στο δικηγορίστικο μπλα-μπλα!

Νίκο καλός!

Στίγμα Μαστροκαπετάνιου

Super Moderator DDD's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    1,695
    quote:Originally posted by nyannaco

...Οι ΗΠΑ όμως έχουν πληθυσμό 270 εκατομμύρια...
    Νίκο, μπορείς να ξανακάνεις τον υπολογισμό γιατί σύμφωνα με αυτό

http://en.wikipedia.org/wiki/USA

ο πληθυσμός είναι μεγαλύτερος και ίσως να σου αυξήσει κανένα δεκαδικό επιπλέον

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101
    Το άρθρο δεν είναι δημοσιογραφικό, είναι από ερευνητικό ίδρυμα
    Καλή αφορμή μου έδωσες Δημήτρη. Θα γράψω μόνο αυτό και θα σταματήσω προς το παρόν στο θέμα αυτό.
    Ορίστε! Είναι από ερευνητικό ίδρυμα! Ακριβώς για τον λόγο αυτόν μιλώ και όχι για την λεγιονέλλα αυτή καθεαυτή! Είναι άρθρο αυτό για ερευνητικό ίδρυμα; Να μου αντιγράψει την τοπική εφημερίδα; Δεν θα έπρεπε να πάνε να πάρουν φωτογραφίες να τις δημοσιεύσουν, να ψάξουν όλη τη γύρω περιοχή, να ψάξουν το δίκτυο, τις υδροφόρες, τις δεξαμενές να βρούν πύργους ψύξεως αν υπάρχουν σε απόσταση 5 χιλιομέτρων. Να κάνουν το κάθε τι ώστε να βγάλουν ένα θετικό συμπέρασμα γύρω από το τι στο διάολο συνέβη και γεννήθηκε εκεί το συγκεκριμένο μικρόβιο! Τι μου αναφέρουν το γεγονός; Χέστ%κα για το γεγονός και λοιπόν; Ποιος θα το αναλύσει; Μήπως ο παππάς του χωριού ή ο Δήμαρχος! Τι συμπέρασμα βγάζουμε από την ανάγνωση αυτού του επιστημονικού λογίδρίου; Απολύτως κανένα! 50 πιεϊτσντήδες μαζεύτηκαν και όλοι μαζί είπαν: γκαγκα!
    Έβγαλαν ένα δημοσιογραφικό ρεπορτάζ! Ποτέ δεν θα δεχόμουν αν ήμουν σε ερευνητική ομάδα να υπογράψω κάτι τέτοιο ώστε να δημοσιευτεί μόνο και μόνο να μετρήσει στις 2721 δημοσιεύσεις μου ώστε να φάω τον απέναντί μου που έχει 2720 ήτοι κατά μία λιγότερη!

Αιώνιος Πειρατής!! Και στην άλλη ζωή!

Στίγμα Μαστροκαπετάνιου

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414

Νίκο δεν πρέπει να διαιρείς με τα ντούς αλλα με τον αριθμό των εγκαταστάσεων.
    Σωστός, έπεσα σε λογικό κενό έχοντας στο μυαλό μου το ερώτημα "τί πιθανότητες έχω να προσβληθώ από λεγεωνέλλα κάνοντας ντους".
    Οταν έχω λίγο χρόνο θα ψάξω να βρω τους πληθυσμούς των πολιτειών και να ξανακάνω την άσκηση με παραδοχή 1 εγκατάσταση ανά 3 άτομα. Το πρόβλημα είναι ότι τα δεν ξέρουμε αν τα 21 περιστατικά ήταν σε 21 διαφορετικές εγκαταστάσεις ή σε 4-5...

Νίκος

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2005
    Θέση
    Nikea, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    2,979
    Εχω βρεί πάρα πολλά papers αλλα οι έρευνες επικεντρώνονται κυρίως σε ξενοδοχεία και μεγάλες εγκαταστάσεις. Εχουν αποτελέσματα σχετικά με το χρόνο ανάπτυξης του μικροβίου σε διάφορα περιβάλλοντα και συνθήκες. Απλά το έστειλα γιατί έλεγες οτι δεν έχουμε κανένα κρούσμα. Αν ψάξουμε θα βρούμε κιάλλα πιστεύω, αλλα δεν έχει νόημα.
    Εγώ θελώ να καταλήξουμε τελικά κάπου, ώστε εγώ να μπορώ με ασφάλεια σα μηχανικός να κατασταλάξω σε μία πρακτική που θα εφαρμόζω στο μέλλον, και να είμαι ήσυχος με τη συνείδησή μου.

Programming is like sex: one mistake and you have to support it for the rest of your life.
    Michael Sinz

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2005
    Θέση
    Nikea, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    2,979
    Nίκο δεν έχει νόημα αυτό που ψάχνεις. Αυτό που έχει νόημα, και όλες οι έρευνες απόσο έχω δέι εκεί ψάχνουν, έιναι το ποσοστό των εγκαταστάσεων στις οποίες βρίσκεται το μικρόβιο σε ικανή ποσότητα ωστε να απειλήσει τον (ασθενή) οργανισμό ενός ατόμου. Το άν θα χρησιμοποιήσει τέτοιο άτομο την συγκεκριμένη εγκατάσταση και να μολυνυθεί είναι μια άλλη, πολύ μικρότερη πιθανότητα που δεν με αφορά σαν μηχανικό. Εγώ δεν θα υπογράψω συμβόλαιο ότι ο ογδροντάχρονος παππούς, ή ο ανοσοκατασταλμένος 50ρης λόγω μεταμόσχευσης, δεν θα πλυθεί ποτέ με ντούς. Πρέπει η εγκατάσταση που θα σχεδιάσω να είναι ασφαλής ακόμα και γιαυτούς, όσο λίγοι και να είναι.

Από το ψάξιμο που έχω ρίξει λοιπόν περίπου το 30% των μεγάλων εγκαταστάσεων έχει αυξημένες συγκετρώσεις στα μπόιλερς ή στις σωληνώσεις ζνχ. Χτυπητο παραδειγμα το ηλιακό χωρίο, στο οποίο βρέθηκε το μικρόβιο σε επικίνδυνη ποσότητα, αλλα δεν αρρώστησε κανείς (νομίζω).
    Για τα μικρά σπίτια δεν έχω βρεί ακόμη στατιστικά.

Michael Sinz

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Εγώ θελώ να καταλήξουμε τελικά κάπου, ώστε εγώ να μπορώ με ασφάλεια σα μηχανικός να κατασταλάξω σε μία πρακτική που θα εφαρμόζω στο μέλλον, και να είμαι ήσυχος με τη συνείδησή μου.
    Εντάξει! Ας περιμένουμε να ποστάρουν κι άλλοι και θα καταλήξουμε. Η συζήτηση θα επικεντρωθεί τώρα στο διά ταύτα! Να βγει ένα κοινό συμπέρασμα.

Στίγμα Μαστροκαπετάνιου

Ετικέτες Θέματος

Δικαιώματα απάντησης