Σελίδα 9 από 13 ΠρώτοΠρώτο ... 7891011 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 81 μέχρι 90 από 123

Θέμα: Πρόληψη λεγεωνέλλας στο ζεστό νερό χρήσης

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    ATHENS
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,376

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Ολοκληρωμένη έρευνα - μέλετη πάντως δεν υπάρχει.
    Ποιά μελέτη έχει ψάξει να βρεί όλες τις πτυχές της ζωής ενός παθόντα; Μπορεί να κάνει ντούς στο εργοστάσιο ή στην εργασία του και το περιστατικό να γίνει σε τριήμερη αργία των Ευχαριστιών στο μοτέλ της κυρα-Μάρως στην Πενσυλβάνια.

Για να μην μεμψιμοιρούμε για όλα στην Ελλάδα δεν μπορώ να διανοηθώ ότι αποκρύπτονται τέτοια γεγονότα. Δηλ. πήγε η αστυνομία για κάποιο θάνατο στο ίδιο ξενοδοχείο για δεύτερη φορά και δεν πονηρεύτηκε ή από ωχαδερφισμό δεν ενήργησε τα πρέποντα.

Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν σας καλύπτει ότι πρέπει να μην υπάρχει στάσιμο νερό και θερμοκρασία 25-50 βαθμών μόνιμα;

Με εκτίμηση.
    Κώστας.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Tρίκαλα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    2,965
    quote:Αυτό που έχει νόημα, και όλες οι έρευνες απόσο έχω δέι εκεί ψάχνουν, έιναι το ποσοστό των εγκαταστάσεων στις οποίες βρίσκεται το μικρόβιο σε ικανή ποσότητα ωστε να απειλήσει τον (ασθενή) οργανισμό ενός ατόμου.
    quote:Από το ψάξιμο που έχω ρίξει λοιπόν περίπου το 30% των μεγάλων εγκαταστάσεων έχει αυξημένες συγκετρώσεις στα μπόιλερς ή στις σωληνώσεις ζνχ. Χτυπητο παραδειγμα το ηλιακό χωρίο, στο οποίο βρέθηκε το μικρόβιο σε επικίνδυνη ποσότητα, αλλα δεν αρρώστησε κανείς (νομίζω).
    Δημήτρη παρέθεσες συγκεντωμένα κάποια πράγματα που άκουσα ρωτώντας γιατρούς αλλά δεν τα είχα αναφέρει διότι δεν ήμουν σίγουρος αν ήταν εντελώς σωστά (πρέπει να βρεις γιατρό σχετικό με το μικρόβιο και όχι κάποιον που είχε ακούσει σχετικά στο πανεπιστήμιο) και αν τα κατάλαβα εγώ σωστά, μέσα σε όλα αυτό που μου έλεγαν.

Η λεγεωνέλλα χτυπάει αδύναμους οργανισμούς και υπάρχει σε πολλές εγκαταστάσεις.

Στην Ελλάδα υπάρχουν περιστατικά γνωστά και άγνωστα. Νομίζω ότι μπορεί να περάσεις μια πνευμονία και να μην καταλάβεις ότι ήταν από λεγεωνέλλα. Ή ότι όπως είχες πει και συ, αν πεθάνει κάποιος από πνευμονία δεν είναι σίγουρο ότι θα ψάξουν να βρουν αν ήταν από λεγεωνέλλα. Νομίζω...

Συνεχίζω την έρευνα...

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2005
    Θέση
    Nikea, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    2,979
    [quote]quote:Originally posted by miltos

Ή ότι όπως είχες πει και συ, αν πεθάνει κάποιος από πνευμονία δεν είναι σίγουρο ότι θα ψάξουν να βρουν αν ήταν από λεγεωνέλλα. Νομίζω...
    Εχω παράδειγμα προσωπικό για αυτό, πριν ενάμισι χρόνο μόλις. Ακριβώς έτσι έγινε....

Επίσης μικρόβιο άσχετο με αυτό που συζητάμε και εξίσου σπάνια πιθανότητα, με έκανε να ζήσω την πιο οδυνηρή περίοδο της ζωής μου. Εκεί να δεις γιατρούς που δεν το είχανε ακούσει κάν. Αλλα γιαυτό δεν θέλω να μιλήσω δημόσια...

Programming is like sex: one mistake and you have to support it for the rest of your life.
    Michael Sinz

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    Πού να δεις εγώ, που κόλλησα logonella

Νίκος

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2005
    Θέση
    Nikea, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    2,979
    ... ανίατη ασθένεια ! Θα μας κολλήσει όλους ο κάπταιν!

Programming is like sex: one mistake and you have to support it for the rest of your life.
    Michael Sinz

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2005
    Θέση
    Nikea, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    2,979
    εγώ εντωμεταξύ απο δουλειά σήμερα.... [xx(]
    μας μπήκε το μικρόβιο

Michael Sinz

Σπουδαίο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2006
    Θέση
    76185 Karlsruhe, , Germany.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    453
    Είδα τις πληροφορίες του EWGLI . Είναι πάνω από άριστες.
    Ας τις λάβουν υπ΄ όψιν όλοι οι συνάδελφοι.

Νίκος

Nikos

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2005
    Θέση
    Nikea, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    2,979
    Η γνώμη σου για όσα ειπώθηκαν αγαπητέ Νίκο;

Michael Sinz

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Παιδιά νομίζω ότι είναι απλό σε ότι αφορά εμάς σε θέρμανση και ζεστό νερό χρήσεως και το ανέφερα στην αρχή του τόπικ...
    Κανόνας κολλημένος στο μυαλό μας.

Πάντα οι θερμοστάτες υγροστάτες αντιστάσεις ρυθμηζμένοι πάνω απο 60 βαθμούς για τις μιθκρές εγκαταστάσεις....
    Το κακό είναι τι κάνουν στα μεγάλα κτήρια και ιδίως στα νοσοκομεία και τα ξενοδοχεία που αδρανούν τους χειμερινούς μήνες.
    Είναι μέχρι να γίνει το πρώτο περιστατικό γνωστό και να αρχίσουν τα κανάλια να φωνάζουν και μετά τρεχάτε ποδαράκια μου μέχρι να ξεχαστεί και πάλι...

www.udravlikos.gr

Σπουδαίο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2006
    Θέση
    76185 Karlsruhe, , Germany.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    453

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Φίλε dipoli,

βλέπω ότι το θέμα είναι για μερικούς καινούργιο
    δεν πρέπει όμως να παραμεληθεί. Το πρόβλημα της απολύμανσης
    δεν έχει δυστυχώς ακόμη πουθενά λυθεί τελειωτικά.

Φίλε gregori,

αν η θερμοκρασία υψωθεί π#7936;νω από 60°C στο δίκτυο τι θα
    συμβαίνει π.χ. στούς νιπτήρες ;
    Πώς θα αποσοβηθεί ο επί τόπου κίνδυνος εγκαυμάτων ;

Νίκος

Nikos

Ετικέτες Θέματος

Δικαιώματα απάντησης