Σελίδα 11 από 11 ΠρώτοΠρώτο ... 91011
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 101 μέχρι 109 από 109

Θέμα: Λεβητοστάσιο με LOGO & χαμηλές θερμοκρασίες λέβητα

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Οχι, Καπετάνιο, δεν υπάρχει αντεπίστροφο ούτε στην επιστροφή.

Νίκος

Μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2006
    Θέση
    salonica, , .
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    71
    Ειδες τι κανεις Pirate με τις υπερβολες σου? (τις οποιες βεβαια, γενικως δεν απορριπτω, αφου πολλες φορες ειναι αριστο ..διδακτικο εργαλειο!). Απλα εβαλες και τον Peris στο κολπο, και σου πεταξε ενα 8αρακι. Απ΄οτι καταλαβαινω, κεντρο Θεσσσαλονικης/κεντρο Αθηνας, η διαφορα ειναι πραγματι ~3C κατα μεσο ορο. Οσο για την ΄δικη σου αισθηση΄ της πλανητικης υπερθερμανσης, το μονο ασφαλες συμπερασμα που βγαζω ειναι οτι δεν εχεις σκυλο!

Gregori, δεν εισαι ο μονος που εχει αυτη την αποψη, καθως αν καποιος ριξει μια ματια στις διαχρονικες μετρησεις του Αστεροσκοπειου (σταθμος Θησειου/ www.meteo.noa.gr/ENG/iersd_climat-table.htm ), το μονο που του ερχεται στο μυαλο ειναι το γνωστο τραγουδι,

΄..ολα τριγυρω αλλαζουνε, κι΄ολα τα ιδια μενουν΄!

airmitzi

Σπουδαίο μέλος Dimitris75's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2008
    Θέση
    Pireas, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Μηχανολόγος Μηχ. - Έμπορος
    Απαντήσεις
    322
    Εγώ έχω σαν flow switch τους Ολλανδούς που τόσο πολύ μας αγαπούν. Άν πάρουμε σήμα απο εκεί τότε θα αρχίσω να ανησυχω πραγματικά .

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101
    quote:Originally posted by airmitzi
    1. το μονο ασφαλες συμπερασμα που βγαζω ειναι οτι δεν εχεις σκυλο!
    2. ΄..ολα τριγυρω αλλαζουνε, κι΄ολα τα ιδια μενουν΄!
    1. Σκύλος = αναγκαστικό και άτακτο περπάτημα;
    = 6η αίσθηση;
    ==ασχολία ώστε να ξεχνάς το πού πράγματι βαδίζουμε;
    ...για βοήθα λίγο!

2. Τελικά αλλάζουν ή παραμένουν τα ίδια;

Στίγμα Μαστροκαπετάνιου

Μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2006
    Θέση
    salonica, , .
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    71
    Μ΄αρεσει που με ρωτας Pirate, αφου τα΄πιασες με την πρωτη!

1) Ουτε εγω εχω σκυλο, και μαλιστα μερικες φορες πιανω τον εαυτο μου να συμφωνει στην αποψη σου, οτι ..παλιοτερα εκανε περισσοτερο κρυο. Ωστοσο, στατιστικως εχω παρατηρησει, οτι οι ανθρωποι που τετοια εποχη καθε χρονο αρχιζουν τα σχολια του τυπου, ΄επεσε ψυχρα΄, ΄πλακωσε υγρασια΄, ΄εβγαλε Βοριαδακι΄, ΄χειμωνιαζει σιγα-σιγα΄, κ.λ.π. ειναι οι ιδιοκτητες σκυλων, οι οποιοι πρεπει να τα βγαλουν βολτα κανα 2 φορες τη μερα. Αν μαλιστα συνυπολογισουμε οτι αυτο συνηθως το κανουν κατι περιεργες ..μεταμεσονυκτιες ωρες, και μαλλον προχειρα ντυμενοι (ελα μωρε τωρα.. σιγα μη ντυνομαι για 15 λεπτα, θα βγω με τις φορμες), δεν ειναι παραξενο που πρωτοι αυτοι νοιωθουν το κρυο στο πετσι τους. Εγω, εσυ και οι περισσοτεροι των 35-40+ ετων, που ειμαστε σχεδον μονιμως μεσα σ΄ενα σπιτι/αυτοκινητο/γραφειο, πως και που να κρυωσουμε πλεον? (οταν ειμασταν νεοι, οργωναμε τα πεζοδρομια!)

2) Οπως φαινεται απο τις καταγραφες του Αστεροσκοπειου, θερμοκρασιακως, τιποτα δεν αλλαζει. Σημειωνω απλως (γιατι εσυ ησουν.. μικρος και δε θυμασαι), οτι στη διαρκεια 1960-1990, τσιμεντοποιηθηκε ολη η Αθηνα, προστεθηκαν κανα 2 εκατομυρρια ανθρωποι και αλλα τοσα αυτοκινητα, ισοπεδωθηκαν/καηκαν παρακειμενα δαση και βουνα, εγκατασταθηκαν γυρω-γυρω βαρειες βιομηχανιες, σας προεκυψε μπολικο φωτοχημικο νεφος και ..΄ολιγη΄ απο Φαινομενο Θερμοκηπιου, κ.λ.π.

Ποιο ηταν το αποτελεσμα ολων των παραπανω στη μεση θερμοκρασια? Απολυτως ΚΑΝΕΝΑ!! Ο λοφος των Νυμφων παραμενει αλωβητος.

airmitzi

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101
    Μου είναι αδύνατο να πιστέψω ότι ο άνθρωπος είναι σε θέση να δημιουργήσει οιαδήποτε βλάβη στον πλανήτη. Μπουρδίτσες κάνει γιατί πιστεύει ότι είναι κάποιος! Τον έχει φάει η ματαιοδοξία του! Παίζει ακριβώς σαν το μικρό παιδάκι που σκάβει-σκάβει την άμμο στην θάλασσα φτιάχνει γαλαρίες, κάστρα, πύλες, σκάμματα ώσπου έρχεται κάποια στιγμή το κύμα, περνάει από πάνω και όταν έχει πια υποχωρήσει, τότε και το ίδιο το παιδάκι αφενός αλλά και ο μεγάλος που παρακολουθεί παρα-δίπλα αναρωτιούνται αμφότεροι ...τι έγιναν όλα και χάθηκαν δια μιας!
    Δυο ώρες κόπος χαμένος, 5000 χρόνια ανθρώπινης γνωστής ιστορίας χαμένα σαν τη χαμένη Ατλαντίδα!
    Δεν τα πολυπιστεύω τα θερμοκήπια, έχω την αίσθηση ότι όλα αυτά εξυπηρετούν άλλους σκοπούς. Ανθρώπινους πάλι...

Όσο για το αν ο καιρός της Αθήνας και ο λόφος του Αστεροσκοπείου εξακολουθεί να υπάρχει το ξέρω το αξίωμα: το έχω ακούσει πολλές φορές και από τους δικούς μου (του περιβάλλοντός μου) συναδέλφους σου: «Ο καιρός της Αθήνας δεν έχει αλλάξει από την εποχή του Σωκράτη. Η Αθήνα έχει αλλάξει και δη τσιμεντοποιηθεί!». Το λέμε και εφησυχάζουμε! Μόνο που τελευταία αποφεύγουν να το πουν μπροστά μου διότι δεν μπορούν να μου εξηγήσουν γιατί στερεύει κάθε μέρα ο Πηνειός, γιατί στέρεψε η Στυμφαλία, γιατί μειώθηκαν τα νερά στα χωριά των γονιών μας. Πώς λοιπόν είμαστε αναλλοίωτοι και απείραχτοι;
    Ας ελπίσουμε να είναι κανά μικρό καψωνάκι της φύσης το οποίο θα περάσει. Εμείς, οι άνθρωποι το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να παρακολουθούμε μ' ανοιχτό το στόμα σαν χάνοι... Και να μας πέσει και λίγο η «υπερχειλίζουσα μαγκιά»! Καλό θα μας κάνει...

Στίγμα Μαστροκαπετάνιου

Super Moderator DDD's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    1,695
    quote:Originally posted by peris

Αυτός λοιπόν ο χαλυβάκος (800Mkcal) δουλεύει περίπου 9 χρόνια στους +55 βαθμούληδες σταθερά. Είναι ένα μικρό παράδειγμα για το τι αλλάζει στην καύση και την νοοτροπία της καύσης στην εποχή μας.
    ωραία κατασκευή Πέρι. Εσύ την έκανες? Στα ψιλά σημεία των σωληνώσεων θα μπορούσες να αποφύγεις την αλουμινένια προστασία για οικονομία και να τα χεις με σκέτη μόνωση ή υπήρχε άλλος λόγος?

Επίλεκτο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Sep 2007
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    128
    Καλές οι χαμηλές θερμοκρασίες λέβητα αλλά μήπως (ανάλογα και με το υπόλοιπο σύστημα, ισχύ λέβητα κλπ) βγάλουμε άλλο πρόβλημα, δηλ. συχνά ανάμματα καυστήρα; Η δική μου περίπτωση:

http://img185.imageshack.us/img185/2406/20081114monwmenosvsamonri4.gif

βλέπετε τη θερμοκρασία καυσαερίων και κάτω κάτω (κόκκινο χρώμα) τη θερμοκρασία προσαγωγής. Από τη θερμοκρασία καυσαερίων καταλαβάινετε πότε άναβε και έσβηνε ο καυστήρας (για να μη φτιάχνω άλλη καμπύλη...). Το σύστημα χρησιμοποιεί αντιστάθιση καυστήρα με custom καμπύλη (μέγιστη θερμ. προσαγωγής 65β την ώρα που γίνονταν οι μετρήσεις. Στο γράφημα βλέπετε δύο ομάδες αναμμάτων καυστήρα, η πρώτη με μονωμένο και η δεύτερη με αμόνωτο καπναγωγό αλλά φυσικά δεν είναι αυτό που μας ενδιαφέρει τόσο εδώ. Αυτό που με προβληματίζει είναι τα σχετικά πολλά ανάματα του καυστήρα.

το excel με τις πλήρεις μετρήσεις είναι εδώ:
    http://www.mediafire.com/?sharekey=8...db6fb9a8902bda

Εντάξει ήταν η πρώτη φορά που άναψα το καλοριφέρ φέτος (ουσιαστικά, ακόμη δεν το χρειάζομαι) και στην αρχή ήταν αναμενόμενο να πέσει μεγάλο φορτίο στο λέβητα. Ομως, η αντιστάθμιση τον δυσκόλεψε ακόμη πιο πολύ ρίχνοντας τη μέγιστη θερμοκρασία προσαγωγής στους 65 β. Αποτέλεσμα τα πολλά ανάμματα που βλέπετε, δηλ. 5 σε διάστημα μισής ώρας, και λίγο μετά άλλα 5 ανάμματα σε 27 λεπτά (και θα είχε κι άλλα μέχρι να ενεργοποιηθεί ο θερμοστάτης χώρου, αλλά το σταμάτησα). Καταλαβαίνω βέβαια πως η αντιστάθμιση είναι πιο κατάλληλη για συνεχή λειτουργία (καπετάνιε, μη βαρέσεις) αλλά κάτι πρέπει να μπορεί να γίνει. Νίκο, είμαι βέβαιος πως θα το συναντήσεις κι εσύ αυτό το πρόβλημα ( με το Logo.

Αν δεχτούμε οτι η συχνότητα αναμμάτων που βλέπετε είναι υπερβολική και θα οδηγεί σε υπερβολική κατανάλωση και άλλα προβλήματα, τι μπορεί να γίνει για να μειωθεί; Το μόνο που μου έρχεται στο μυαλό είναι να μεγαλώσει το διαφορικό του ηλεκτρονικού υδροστάτη, πχ στους 10β. Ετσι το νερό του λέβητα θα κυμαίνεται μεταξύ 65 και 55 β. Αλλά βέποντας το ρυθμό που πέφτει η θερμοκρασία όταν σβήνει ο καυστήρας και δουλεύουν οι κυκλοφορητές, δε μου φαίνεται πως θα κερδίσω πολλά πράγματα. Αλλο τίποτα; Ή μήπως είμαι υπερβολικός;

Update: Βρήκα λύση κατάλληλη για κάποιον που δεν είναι ούτε μηχανολόγος ούτε καυστηρατζής . Ο ελεγκτής μου έχει (ρυθμιζόμενη) δυνατότητα να αυξάνει τη θερμοκρασία προσαγωγής, όταν η θερμοκρασία του δωματίου είναι πολύ παρακάτω από την επιθυμητή (αυτό μπορεί να το κάνει γιατί οι ελεγχόμενες ζώνες έχουν αισθητήρια και όχι θερμοστάτες on/off). Αντίθετα, όταν η θερμοκρασία του χώρου πλησιάζει (πχ στον 1 βαθμο και λιγότερο) την επιθυμητή θερμοκρασία, η μέγιστη θερμοκρασία του λέβητα προσεγγίζει αυτή που προβλέπει η καμπύλη αντιστάθμισης. Με αυτό τον τρόπο το σύστημα μπορεί να αυξήσει την ισχύ του όταν χρειαστεί, χωρίς να χάνονται τα πλεονεκτήματα της αντιστάθμισης.

Νομίζω πως αυτού του τύπου δυνατότητα λύνει οριστικά τις δυσκολίες που συναντούν τα αυτόματα συστήματα αντιστάθμισης να ανταποκριθούν σε μη συνεχή (24/24) λειτουργία.

Δημήτρης

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Δημήτρη, αυτό που λες περί συχνότητας αναβοσβησίματος του καυστήρα μου φαίνεται λογικό.
    Εγώ πάντως εγκατέλειψα την ιδέα λόγω κακής καμινάδας - έχει γίνει μεγάλη συζήτηση - και αφού παρατήρησα λίγο και τί ζουμιά κατεβάζει η καμινάδα του διπλανού (ακριβώς ίδια μεζονέτα).
    Επιπλέον, δεν θα μπορούσα να υιοθετήσω τη λύση που προτείνεις, καθώς δεν έχω αισθητήρια θερμοκρασίας ούτε στο χώρο ούτε στο λέβητα.
    Και ένα τελευταίο: αυτή την τελευταία εβδομάδα, άναβα τη θέρμανση κάθε μέρα, με συνθήκες που η αντιστάθμισηθα επενέβαινε λόγω υψηλών εξωτερικών θερμοκρασιών. Θεωρητικά θα έπρεπε τα σώματα να καίνε δυσάρεστα, αλλά δεν ενόχλησαν καθόλου τα καημένα
    Τελικά, το project απορρίφθηκε.

Νίκος

Δικαιώματα απάντησης