Σελίδα 2 από 11 ΠρώτοΠρώτο 1234 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 11 μέχρι 20 από 109

Θέμα: Λεβητοστάσιο με LOGO & χαμηλές θερμοκρασίες λέβητα

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

quote:Originally posted by Pirate here
    Σχετικά με τις σειρές 0ΒΑ1, 2, 3, 4, 5 σας τα ανέπτυξε ο Μίλτος. Ξεκινήσαμε με την 1, τώρα δουλεύουμε την 5 και έρχεται η 6 η οποία κατά τη γνώμη μου φέρνει 1 σημαντικό πλεονέκτημα: καλώδιο USB (ναι! τώρα ξεκολήσαμε από τη σειριακή).
    Λοιπόν, Καπετάνιο, το βαλιτσάκι logo που παραγγέλθηκε 26/8 και είχε θεωρητικά 15 μέρες παράδοση από τη Siemens, ήρθε σήμερα! Ενας μήνας γεμάτος. Αν το βάλω σπίτι μου, μήπως πρέπει να παραγγείλω και ένα δεύτερο από τώρα να το έχω καβάτζα, γιατί αν γίνει η στραβή θα μείνω ένα μήνα χωρίς θέρμανση;

Τέλος πάντων, πέρα από τη γκρίνια, άλλο είναι το νέο: το module είναι σειρά 5, αλλά ήρθε με USB καλώδιο, όχι RS-232
    Μήπως δεν χρειάζεται να περιμένεις την 6;

Νίκος

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Νικόλα με ενδιαφέρει να δώ σε λειτουργία αυτό που θα κάνεις...
    Αν το βάλεις στο σπίτι σου στην Αθήνα είμαι μέσα να σε βοηθήσω καμιά Κυριακή.

www.udravlikos.gr

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    Νά'σαι καλά ρε Γρηγόρη. Δεν το βλέπω να γίνεται πολύ σύντομα γιατί πήζω αυτή την εποχή, αλλά όταν έρθει η ώρα θα σου πω. Η παρέα σου πάντα ευπρόσδεκτη!

Νίκος

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101
    quote:Originally posted by nyannaco

quote:Originally posted by Pirate here
    Σχετικά με τις σειρές 0ΒΑ1, 2, 3, 4, 5 σας τα ανέπτυξε ο Μίλτος. Ξεκινήσαμε με την 1, τώρα δουλεύουμε την 5 και έρχεται η 6 η οποία κατά τη γνώμη μου φέρνει 1 σημαντικό πλεονέκτημα: καλώδιο USB (ναι! τώρα ξεκολήσαμε από τη σειριακή).
    Λοιπόν, Καπετάνιο, το βαλιτσάκι logo που παραγγέλθηκε 26/8 και είχε θεωρητικά 15 μέρες παράδοση από τη Siemens, ήρθε σήμερα! Ενας μήνας γεμάτος. Αν το βάλω σπίτι μου, μήπως πρέπει να παραγγείλω και ένα δεύτερο από τώρα να το έχω καβάτζα, γιατί αν γίνει η στραβή θα μείνω ένα μήνα χωρίς θέρμανση;

Τέλος πάντων, πέρα από τη γκρίνια, άλλο είναι το νέο: το module είναι σειρά 5, αλλά ήρθε με USB καλώδιο, όχι RS-232
    Μήπως δεν χρειάζεται να περιμένεις την 6;

Νίκος
    Το περίμενα ότι θα αργούσε η 6! Και ακόμα...
    Για το καλώδιο Νίκο δεν τίθεται θέμα: προφανώς κάνει για όλες τις εκδόσεις πίσω. Να φαντασθείς ότι είχα χάσει τους drivers USB-->RS232 και πήγα να τους ζητάω στο Πλαίσιο όπου: σου-μου-του...
    -«πόσο κάνει ένα ολόκληρο καλώδιο ρε παιδιά με το σιντάκι του;»
    -«15 Ευρώ κύριε.»
    -«Δώστε μου ένα καλώδιο ακόμα διότι το συκώτι μου κάνει πάνω από 15 Ευρώ.»
    Και τώρα έχω δύο καλώδια USB-->RS232 και ένα LOGO RS232! Να πάρω και το USB LOGO δεν τρελαίνομαι από βιασύνη.
    Να το προσέχεις μη σου χτυπήσει την ώρα που το μαζεύεις-ξεμαζεύεις από τη μεριά που μπαίνει στο LOGO. Μάλιστα έχει και οδηγό. Τώρα θα μου πεις τι σου λέω...

Ήλθε και η ώρα να δω το πρόγραμμα!

Γιατί να παραγγείλεις 2ο; Τσιπάκι θα παραγγείλεις. Ήγουν «κάρτα μνήμης». Ρίχτο στην κάρτα και βάλε την στο συρτάρι. Δεν θα τη χρειασθείς ποτέ.
    Για κεραυνό; Μόνο μία φορά μου έτυχε και εκτός του LOGO έκαψε και ό,τι πλακέτα υπήρχε στο σπίτι. Ας μη πάει το μυαλό μας σε ακραίες καταστάσεις.

Και γω μέσα με τον Γρηγόρη...

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    ATHENS
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,376
    Τι USB driver ψάχνεται όλοι σας;
    Μήπως μπορώ να .......κάνω κάτι και εγώ;

Με εκτίμηση.
    Κώστας.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101
    quote:Originally posted by CONSTANTINOS

Τι USB driver ψάχνεται όλοι σας;
    Μήπως μπορώ να .......κάνω κάτι και εγώ;
    Όχι Κώστα! Αυτά που λέμε με τον Νίκο είναι μπερδεμένα πράγματα (νομίζεις ότι μ' αρέσουν αλλά δυστυχώς υποχρεωτικά. Το κακό ξεκινάει με την τεχνολογία που μας έχει βγάλει τη γλώσσα να την κυνηγάμε. Οι γενιές μας θα μείνουν στην ιστορία γι' αυτό το τρέξιμο διότι δεν βλέπω να συνεχίζεται για πολύ. Πριν μερικά χρόνια για να επικοινωνήσει μία συσκευή με έναν υπολογιστή, αυτό γινότανε μέσω των θυρών του υπολογιστή όπου σου επέτρεπε να βάλεις ένα καλώδιο και να συνδέσεις την συσκευή. Από τους πρώτους υπολογιστές υπήρξαν πολλές θύρες οι οποίες μετά από κάποια χρόνια καταργόντουσαν διότι είχαν ανακαλυφθεί πιο έξυπνες και γρήγορες. Στο μεταξύ άλλαζαν και τα λειτουργικά σαν τα πουκάμισα! Έχουμε λοιπόν θύρες:
    1. Σειρακές ή RS232
    2. Παράλληλες. Πρώτοι Printers.
    3. SCSI (Πρώτοι scanners)
    3. PS2 Παλιά πληκτρολόγια ποντίκια
    -----------------------Θάνατος όλων----------------------
    4. Ζούμε τις μέρες των USB
    Τα καλώδια που συνδέουν τα πάντα με τον υπολογιστή καταλήγουν σε κείνη τη [|||||] που μπορείς και την αφαιρείς ενόσω τρέχει ο υπολογιστής μέσα από το utility: Safely remove hardware»
    Μετά την εισαγωγή ερχόμαστε στο θέμα:
    Έμειναν πίσω στο τρεχαλητό πολλοί. Ακόμα και η Siemens. Μέχρι τώρα τα LOGO απαιτούσαν θύρα σειριακή που εδώ και χρόνια οι υπολογιστές μάρκας (όχι οι μαϊμούδες) τις έχουν καταργήσει. Πώς θα επικοινωνήσω τώρα εγώ με το LOGO; Που έχω θύρες USB μόνο; Το παραεμπόριο μυρίζοντας το χρήμα έτρεξε και εφοδίασε την αγορά με ειδικά καλώδια που από τη μια έχει USB και μπάίνει στον υπολογιστή και από την άλλη σειριακή για να μπαίνει το καλώδιο του LOGO. Ναι αλλά αυτό το υβριδικό φτιασίδωμα δεν το ξέρει ο υπολογιστής και μόλις του το φορέσεις σου βγάζει το μήνυμα: «Unknown hardware». Εκεί χρειάζεσαι ένα προγραμματάκι ώστε να εξηγεί στον υπολογιστή τι είναι αυτό το φτιασίδωμα και τι ακριβώς κάνει. Τα προγραμματάκια αυτά τα λέμε διεθνώς: drivers. Η βλακώδης ελληνική μετάφραση τους έκανε: οδηγούς!! Σαν να λέμε ο οδηγός του τρόλεϊ. Θα μπορούσε να λέγεται καλύτερα: καθοδηγητής. Να μου πεις αυτό θα θύμιζε κόμματα και ινστρούχτορες....
    Ε! έναν τέτοιον ινστρούχτορα έψαχνα εχθές για ένα νεώτερο υπολογιστή και δεν εύρισκα. Αναγκάσθηκα να αγοράσω εκ νέου ένα ίδιο hardware που τον είχε μέσα. Κάθε hardware που αγοράζεις έχει μέσα και ένα CD. Αυτό το CD περιέχει μέσα του τον ινστρούχτορα ή απλώς: τον driver που απαιτείται ώστε να τον αναγνωρίσει ο υπολογιστής. Υπάρχουν πολλές συσκευές που δεν χρειάζονται drivers διοτι μπορεί ο υπολογιστής βάσει μιας βάσης δεδομένων που περιέχει και τα αναγνωρίζει μόνος του. Αν πάλι το hardware είναι νεώτερο του λειτουργικού τότε χρειάζεται απαραίτητα ο driver.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Βρε καπετάνιο μου να σε ρωτήσω κάτι...
    Βασικά μου άρεσε η όλη παραπάνω ανάλυσή σου!!!

Σχετικά με τα logo τώρα...
    Μέχρι τώρα ξέραμε ότι τους απλούς αυτοματισμούς τους έφτιαχναν συνήθως οι καυστηρατζήδες...
    Εδώ και καιρό βλέπω ότι στο κομμάτι της θέρμανσης έχει μπει η τεχνολογία των pc οπότε αυτός που μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτή την τεχνολογία είναι κάποιος ο οποίος γνωρίζει Ηλεκτρολογικά-Υπολογιστές-Υδραυλικά-και κάποιες Μηχανολογικές γνώσεις...
    Θέλω να καταλήξω ότι στο κομμάτι της θέρμανσης υπάρχει έλλειψη αυτού του επαγγελματία...Σωστά?

www.udravlikos.gr

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101
    quote:Originally posted by gregori

Βρε καπετάνιο μου να σε ρωτήσω κάτι...
    1. Βασικά μου άρεσε η όλη παραπάνω ανάλυσή σου!!!
    2. Σχετικά με τα logo τώρα...
    Μέχρι τώρα ξέραμε ότι τους απλούς αυτοματισμούς τους έφτιαχναν συνήθως οι καυστηρατζήδες...
    Εδώ και καιρό βλέπω ότι στο κομμάτι της θέρμανσης έχει μπει η τεχνολογία των pc οπότε αυτός που μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτή την τεχνολογία είναι κάποιος ο οποίος γνωρίζει Ηλεκτρολογικά-Υπολογιστές-Υδραυλικά-και κάποιες Μηχανολογικές γνώσεις...
    Θέλω να καταλήξω ότι στο κομμάτι της θέρμανσης υπάρχει έλλειψη αυτού του επαγγελματία...Σωστά?
    1. Ναι αλλά δεν διάβασες αυτήν που έκανα μετά τη συνάντηση.... Μάλλον δεν σου άρεσε...
    2. Είσαι διορατικότατος! Πράγματι ξεκινάει νέα εποχή όπου πρέπει κάποιος κρατικός φορέας (ας πούμε ο τρέχα-γύρευε) να ασχοληθεί με αυτό το κενό που θα προκύψει τα επόμενα χρόνια εντονότερο ώστε δημιουργώντας τα κατάλληλα σχολεία να δώσει εξειδικευμένο προσωπικό στην κοινωνία και να λύσει προβλήματα ένθεν-κακείθεν. (Μα τι λέω, τι λέω, τι λέω τι τρελές σκέψεις κάνω και κλαίω... που λέει και ο Μαγκάρετ (παλιό τραγούδι του Γαβαλά)).
    Πρόσεξε:
    --Ηλιακή ενέργεια
    --Θέρμανση με ένα κάρο τζάτζαλα-μάντζαλα (αντισταθμίσεις, αυτονομίες, αποθερμάνσεις κοκ)
    --Ψύξη κεντρική με θερμοστατικούς ελέγχους υψηλής τεχνολογίας και υγρασιομετρητικούς! (Περιμένουμε από τη Siemens)
    --Βάλε: Καύση, καμινάδες, ψυκτικό μηχάνημα, δοχεία διαστολής, και και και
    --Τελευταίος ο αυτοματισμός που μπορεί κάποιος να τον παραγγέλνει έτοιμο στα μέτρα του όπως παλιά έκαναν οι ράφτες με τα κοστούμια. Κι εκεί θα μπορούν να βρουν δουλειά πολλά παιδάκια που τελειώνουν Η/Υ και αλληθωρίζουν για να βρουν το πού θα εργασθούν.
    Για όλα τα παραπάνω χρειάζεται κάποιος ειδικός ώστε να μπορεί να τα συντηρεί ή έστω να δίνει τις κατάλληλες κατευθύνσεις στα λοιπά συνεργεία. Ποιος;; Ο υδραυλικός δεν είναι, ο καυστηραντζής δεν είναι, ο ψυκτικός δεν είναι! Αμ ποιος; Που έλεγε κι ο Χατζηχρήστος;
    Ήδη σήμερα διαφαίνεται το κενό. Με ρωτούν οι παλιοί πελάτες μου ποιον πρέπει να φωνάξουν διότι κάτι σταμάτησε. Ποιον να υποδείξω;

Διαχειριστής
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Thessaloniki, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,103
    είμαι δυστυχώς λίγο μακρυά, αλλά έχω τη λύση!
    έχω ένα "κουτάκι" που από τη μία έχει USB και από την άλλη σειριακή, με δισκάκι και οδηγούληδες.
    Μούρλια και φανταστείτε ότι αυτό το σκ..τουλάκι το αγόρασα από Αγγλία και αντικατέστησε με τα 100€+έναν οποιοδήποτε φορητό ή desktop, έναν industrial maindrive υπολογιστή για 15 μηχανισμούς αξίας 12000€!!!

Είναι major πρόβλημα αυτό, γι' αυτόν τον λόγο "κρατάμε" σαν κόρη οφθαλμού και έναν IBM του 2002 με τις σειριακές του τα USBιά του και τα ούλα του!

Περικλής
    Εάν δεν ξέρεις εσύ, ξέρει κάποιος άλλος...

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

quote:Originally posted by peris
    Είναι major πρόβλημα αυτό, γι' αυτόν τον λόγο "κρατάμε" σαν κόρη οφθαλμού και έναν IBM του 2002 με τις σειριακές του τα USBιά του και τα ούλα του!
    2 φορητά (486 με DOS & MMX με Me) + 1 desktop Compaq 486/33 με Win95, περίμεναν στη ντουλάπα για τυχόν δύσκολους μελλοντικούς καιρούς. Και όλα πήγαιναν ρολόι με τις σειριακές τους, με τις SCSI τους. Δούλευε και ο παλιός ο scanner (ένα επιτραπέζιο θηριάκι HP αξίας εν έτει 1998 ενός ηλιακού θερμοσίφωνα!).
    Με το που μεγάλωσαν οι μάγκες δεν έμεινε τίποτα! «Λίθοι, πλίνθοι, κέραμοι ατάκτως ερριμμένοι».
    «Σιγά μη κρατάς τις παλιαντζούρες ρε μπαμπά! Πάρε prolific USB».
    Και πού να βρεις SCSI για τον Scanner! Πάει κι αυτός!

Έχεις παιδιά Περικλή;

Δικαιώματα απάντησης