Σελίδα 6 από 11 ΠρώτοΠρώτο ... 45678 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 51 μέχρι 60 από 109

Θέμα: Λεβητοστάσιο με LOGO & χαμηλές θερμοκρασίες λέβητα

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Γρηγόρη πρόσεχε τί προτάσεις κάνεις γιατί μπορεί και να δεχτώ
    Δυστυχώς δεν κρατάω λεπτομερές αρχείο καταναλώσεων, το μόνο που έχω είναι οι αποδείξεις αγοράς του πετρελαίου - δηλαδή μία τον ένα χρόνο και δύο τον επόμενο, εναλλάξ... οπότε τζίφος.
    Επιπλεόν, για μένα έχει μεγαλύτερη προτεραιότητα να εξισορροπήσω κάπως το δίκτυό μου. Αυτό όμως, μαζί με την αλλαγή που κάναμε την Κυριακή, θα είναι ήδη σημαντική μεταβολή στο σύστημα. Αν λοιπόν έβαζα και αντιστάθμιση και μέτραγα καταναλώσεις, θα ήταν αδύνατο να αποδώσω ποσοστά εξοικονόμησης σε κάθε επιμέρους αλλαγή.
    Και τέλος, σ'αυτό που είπε ο Καπετάνιος, υπονοώντας αντιστάθμιση στο λέβητα: με ένα αισθητήριο εξωτερικής θερμοκρασίας, πειράζω λίγο το πρόγραμμα στο LOGO! και κάνω τον καυστήρα να κόβει στους 65C (με τον πρόσθετο υδροστάτη που ήδη έχω βάλει) όταν έχω εξωτερική θερμοκρασία πάνω από 15C (τυχαίο το νούμερο), ή 85C (όπως είναι) για μικρότερες εξωτερικές θερμοκρασίες. Χε, χε, χε, ούτε αλλαγή στην καλωδίωση δεν χρειάζεται στο λεβητοστάσιο! Μήπως αξίζει τον κόπο;

Νίκος

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Σοβαρά τώρα με ενδιαφέρει να κάνουμε κάτι ανάλογο...
    Εννοώ να εξετάσουμε ένα σπίτι σε κατανάλωση πριν και μετα αντισταθμίσεως σχολαστικά....Για ποιότητα θέρμανσης δεν το συζητάω θεωρώ πως είναι πολύ καλύτερη.
    Όσο για αντιστάθμηση στον καυστήρα φοβάμαι τις υγροποιήσεις...
    Ο καπετάνιος εννοούσε χεράτι αντιστάθμηση....
    Να δούμε επιτέλους πράγματι αξίζει να κάνουμε αντισταθμίσεις σε μεζονέτες στην Αθήνα η όχι...

Όσο για το δωρεάν άκου πως το βλέπω...
    Τις ποίο πολλές δουλειές τις κάνουμε για να βγάλουμε το μεροκάματο...
    Αυτές κάτω απο την πίεση του χρόνου και της προσφοράς αναγκαζόμαστε να κινηθούμε ανάλογα....
    Υπάρχουν όμως οι περιπτώσεις που το πράγμα έχει χομπίστικο ενδιαφέρον...
    Εκεί αν πετύχω άλλους ομοιοχομπίστες τρελαμένους δεν παω για το μεροκάματο αλλά για την τρέλα μου.
    Όπως καταλαβαίνεις και στην περίπτωση τις εξισορρόπησης μέσα είμαι....
    Για μένα θα έχει και παραπάνω ενδιαφέρων απο τα logo μιάς και απο αυτά δεν ξέρω και πολλά....
    Αλλά να κάνουμε παρατηρήσεις με θερμόμετρα και χαρτοπετσέτες
    για να φέρουμε τα κυκλώματα σε ζύγισμα γουστάρω.

www.udravlikos.gr

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    Γρηγόρη, συμφωνώ ως προς τη χρησιμότητα της παρατήρησης πριν / μετά την αντιστάθμιση. Θα έδινε άλλη βαρύτητα πλέον στα επιχειρήματα υπέρ, ή θα τα κατέρριπτε μερικά ή ολικά. Εν πάση περιπτώσει, βρε αδερφέ, καλή η θεωρία, αλλά αν δεν μπορεί να επαληθευτεί στην πράξη...

Πάντως ο Καπετάνιος νομίζω ότι την αντιστάθμιση την εννοούσε όντως στον καυστήρα, πρόσεξε τη διατύπωσή του:
    quote:Που έχει τον [u]θερμοστάτη του καυστήρα 3 μέτρα από το γραφείο του
    Το θέμα των υγροποιήσεων βέβαια είναι προς συζήτηση, το σκεφτόμουνα κι εγώ. Ειδικά που είδες τον καπναγωγό μου, ο θεός να τον κάνει...

Νίκος

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Μωρέ αυτό σου λέω...
    Χεράτα εννοεί αφού είναι δίπλα σου...
    Κάτσε και θα μας πεί...

www.udravlikos.gr

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    Ναι, στο "χεράτη" συμφωνούμε. Νόμιζα ότι έλεγες χεράτη σε τετράοδη χωρίς μηχανισμό και ελεγκτή [:I]
    Μετά τα ουζάκια μου το μεσημέρι και τα βραδυνά μου ουισκάκια τώρα, καίω και λίγα λάδια

Νίκος

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101
    quote:Originally posted by nyannaco
    με ένα αισθητήριο εξωτερικής θερμοκρασίας, πειράζω λίγο το πρόγραμμα στο LOGO! και κάνω τον καυστήρα να κόβει στους 65C (με τον πρόσθετο υδροστάτη που ήδη έχω βάλει) όταν έχω εξωτερική θερμοκρασία πάνω από 15C (τυχαίο το νούμερο), ή 85C (όπως είναι) για μικρότερες εξωτερικές θερμοκρασίες. Χε, χε, χε, ούτε αλλαγή στην καλωδίωση δεν χρειάζεται στο λεβητοστάσιο! Μήπως αξίζει τον κόπο;
    Όντως μ' έπιασε ο μάστορας! Χεράτη αντιστάθμιση εννοούσα!
    Αλλά διαβάζοντας και το κείμενο αυτό δεν μπορώ με χαρά να μη πω:
    Νίκο ρολάρεις... ρολάρεις!

Όσο για το φαινόμενο που συμβαίνει στον Κώστα, αυτό είναι το αναμενόμενο. Στον Νίκο είναι που μας την έκανε αλλά εξήγησα θεωρητικά σε προηγούμενο post. Αν κάνει αυτό που πρότεινε ο Μίλτος ο οποίος έπιασε τη θεωρία του πράγματος υπάρχουν πολλές πιθανότητες να το γυρίσει! Εξαρτάται από την πτώση πίεσης που έχει το νερό μέσα στον λέβητα από την επιστροφή στην εισαγωγή. επειδή όμως το κυκλοφορητάκι είναι μικρό και η ροή ακόμα και στην 3η ταχύτητα ενδέχεται να αυξηθεί μόνο κατά 20% υπάρχουν πολλές πιθανότητες (οι περισσότερες) να επανέλθει ο Νίκος και να μας πει: Τα ίδια!
    Θα μπορούσαμε να ευχαριστηθούμε ώστε να δούμε την αναμενόμενη ανάστροφη αλλάζοντας τον κυκλοφορητή και βάζοντας τον TOP S 30/10 οπότε 100% θα το πετυχαίναμε.
    Για την στραγκάλιση του υπογείου που λες Γρηγόρη όντως αν τα είχε ανοίξει τελείως, θα πρόσθετε και αυτό το μερτικό του στη ροή μέσα από τον λέβητα ώστε να περάσει τα 100 χιλιοστά οπότε και δεν θα μπορούσε να υπερνικήσει η χύτρα! (πρώην κατσαρόλα)

Υ.Σ.
    Νίκο ό,τι και να κάνουμε την επόμενη φορά, θα κανονιστεί να είναι μαζί κι ο φίλος μου ο Dipoli! A! όλα κι όλα...

Στίγμα Μαστροκαπετάνιου

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    quote:Τώρα αυτό το πρότεινε για να με πειράξει...
    Γιατί ρε μάστορα τι σου 'κανα! Αγαπημένα δεν χωρίσαμε στου Νίκου;
    Μου ξέφυγε αυτό
    Δεν θα το κρύψουμε άλλωστε...το να πειράζω τον καπετάνιο μου αρέσει....
    Άσε που σε εχω βάλει στο μάτι ότι γράφεις εσύ στα μαθηματικά να μπορώ να το διασταυρώνω στην πράξη...
    Αλλά τι θα γίνει? Δεν θα κάνει κρύο να ανάψουν οι θερμάνσεις....
    Εκεί να δεις χαρτοπετσέτες και κωλόχαρτα στα σώματα

www.udravlikos.gr

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    Δηλαδή Καπετάνιε βλέπεις να αξίζει τον κόπο η "διβάθμια αντιστάθμιση"?
    Ολη η ιστορία είναι ένας φτηνός διμεταλλικός θερμοστάτης χώρου τοποθετημένος κάτω από τη βεράντα (προστατευμένος από βροχή, ήλιο και αέρα), και που επιπλέον θα μου δίνει και "ψηφιακή" έξοδο ναι/ου. Φτάνει να βρω από πού θα περάσω το καλώδιο για να μην έχω οπτική όχληση [B)]
    Αυτό που με προβληματίζει περισσότερο - το έπιασε αμέσως ο Γρηγόρης - είναι οι υγροποιήσεις. Η καμινάδα μου είναι χτιστή από προκατασκευασμένα στοιχεία, από όσο μπορώ να πω, χωρίς περαιτέρω μόνωση, χωρίς ταφ κάτω, και με ύψος δύο ορόφους πάνω από το λεβητοστάσιο. Δυστυχώς δεν είναι εύκολη πρακτικά η επέμβαση για προσθήκη ταφ.
    Ο καυστηρατζής κατά τη συντήρηση μπορεί να δει αν έχω ήδη πρόβλημα ή όχι, από το εσωτερικό του λέβητα;

Νίκος

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Να σου προτείνω να κάνεις κάτι με τον καυστηρατζή...
    Πες του να σου κάνει μέτρηση στα καυσαέρια και όταν η θερμοκρασία του λέβητα είναι στους 50-60 βαθμούς να δείς την θερμοκρασία καυσαερίων...
    Εγώ λέω ότι θα είναι πολύ χαμηλά και θα έχεις πρόβλημα υγροποιήσεων.
    Και αυτές η ρυμάδες οι χτιστές καμινάδες μπορεί να σου βγάλουν ζουμιά ακόμα και μέσα στο διαμέρισμα....Για αυτό μίλησα για τετράοδι.

www.udravlikos.gr

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Σωστός! Θα το κάνω.