Σελίδα 2 από 5 ΠρώτοΠρώτο 1234 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 11 μέχρι 20 από 41

Θέμα: Πρόσθετη μόνωση λέβητα και άλλων μονάδων

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2005
    Θέση
    Nikea, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    2,979

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

[quote]quote:Originally posted by peris

Originally posted by dipoli
    Για το ουζάκι, θα πρέπει μου φαίνεται να κάνουμε video μάσσα....! με 3G και τα σχετικά...Άντε αργείς????
    Αν παίζει τέτοια περίπτωση να το επισπέυσω. Αν και δεν είναι το ίδιο, πρέπει να τρώμε τα ίδια αλλιώς τι να λέει... Βεβαια θα προσκαλέσουμε και τον Πρόεδρο, αλήθεια που χάθηκε αυτός;

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Tρίκαλα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    2,965
    quote:Νομίζω ότι λόγω ταχύτητας καυσαερίων και μικρού μήκους και επιφάνειας, η διαφορά θα είναι της τάξης των 1-2 βαθμών το πολύ και εάν μιλάμε για τέτοιο πράγμα, ο βαθμός απόδοσης θα αλλάζει στο 2ο δεκαδικό.
    Θα έλεγα ότι η πτώση θερμοκρασίας μπορεί να είναι μεγαλύτερη. Η επιφάνεια δεν είναι τόσο μικρή (τη συγκρίνω στο μυαλό μου με ένα μέτρο καπναγωγού που αν είναι αμόνωτη ρίχνει 5-10 C βαθμούς τη θερμοκρασία. Πιστεύω ότι ίσως μπορούμε να γλιτώσουμε και 5 C. Αλλά και πάλι θα κερδίσουμε μόνο 0.2-0.3% σε βαθμό απόδοσης. Δηλαδή 2-3 λίτρα πετρέλαιο στα 1000.

Αν το δοκιμάσω θα σας πω! Αν δεν το δοκιμάσω φταίει ο Πέρι που με ξενέρωσε με αυτό το 1-2 C

Διαχειριστής
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Thessaloniki, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,103
    το είχα σκεφτεί αυτό παλιά, αλλά δεν μου "κάθισε" καλά.
    Περισσότερο με εντυπωσίασε η ιδέα του τάμπερ σε κάποια μηχανάκια, για να είμαι ειλικρινής, μετά το έξτρα μπουφανάκι των μπόιλερ και λεβήτων, το οποίο αρχίζει να διαδραματίζει σπουδαίο ρόλο.

Περικλής
    Εάν δεν ξέρεις εσύ, ξέρει κάποιος άλλος...

Μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2006
    Θέση
    salonica, , .
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    71
    Κατα τη γνωμη μου, η μονωση του καπνοθαλαμου εκτος απο την παραπλανητικη θερμοκρασια καυσαεριων, μειωνει και την εσωτερικη ψυξη του λεβητα, καθως ο αερας στον καπνοθαλαμο ειναι σε αμεση επαφη με τον αερα μεσα στον λεβητα, αρα ψυχεται ο αερας, αρα ψυχεται το σιδερο, αρα ψυχεται και το νερο. Προσωπικα, μπορεσα να περασω εξτρα (5αρα)μονωση στο καλυμμα του καπνοθαλαμου το οποιο ειχε ηδη (απο τη μανα του) ενσωματωμενη 5αρα μονωση. Ειναι εντυπωσιακο οτι, την ωρα που δουλευει ο καυστηρας (οταν δηλαδη το σιδερο του καπνοθαλαμου εχει ~200 C), αν αγγιξει κανεις τη λαμαρινα του καλυμματος δεν καταλαβαινει τιποτα!
    Οσο για το θεμα του ταμπερ στον καπναγωγο, μετα απο 6μηνες μετρησεις και εναν καπως (δυστυχως) απλοικο υπολογισμο, η ..ετυμηγορια για τον λεβητα μας ειναι ~3,5% απωλειες προς την καμιναδα.

Καθως (λογω αντισταθμισης) ο λεβητας εχει ζεστο νερο 24ωρες/μερα για ~200 μερες το χρονο (ειμαστε και κρυουλιαρηδες!), με απασχολουσαν παντα οι απωλειες αναμονης, αφου δεν ηξερα ποσες μπορει να ειναι. Φετος ομως, ο μετρητης αεριου εδωσε τη λυση!! Καταγραφοντας τις ενδειξεις του μετρητη οταν δεν υπηρχε ζητηση θερμανσης (αναμονη) και τα αντιστοιχα χρονικα μεσοδιαστηματα στα οποια εκκινουσε ο καυστηρας, κατεληξα (μετα απο δεκαδες μετρησεις, ακομη και ..χειμωνιατικα στις 02.30) στα εξης:

α) Τ(περιβαλλοντος)=2-4 C, Τ(λεβητοστασιου)=18 C, ΔQ/Δt=2,00Kw
    β) Τ(περιβαλλοντος)=22-24 C, Τ(λεβητοστασιου)=22 C, ΔQ/Δt=1,45Kw

παιρνοντας υποψη τη μεση θερμοκρασια της πολης (Θεσσαλονικη) για τις 200 αυτες μερες, υπολογισα μια μεση τιμη <1,75>Kw για τις απωλειες αναμονης, οποτε για τις ~4100ωρες αναμονης (ο καυστηρας δουλεψε ~700ωρες) μας δινει ~4-4,5% της φετινης καταναλωσης μας.
    Οι απωλειες αναμονης βεβαια, οφειλονται κατα ενα μερος σε απωλειες προς την καμιναδα, και κατα ενα αλλο μερος στις απωλειες απο το σωμα του λεβητα προς το λεβητοστασιο. Εδω ακριβως ειναι το προβλημα, καθως ενω οι απωλειες προς το λεβητοστασιο ειναι αναλογες του ΔΤ (λεβητα -λεβητοστασιου), θεωρησα πως το ιδιο συμβαινει και για τις απωλειες προς την καμιναδα με ΔΤ (καπναγωγου-περιβαλλοντος). Φαινεται και με το ματι η δυσαναλογη αυξηση των απωλειων για σχετικα μικρη μεταβολη της θερμοκρασιας του λεβητοστασιου. Με απλο αριθμητικο τροπο, βγαινει πως το ~80-85% των απωλειων οφειλεται στην καμιναδα, και ~15-20% προς το λεβητοστασιο. Οποτε, αν ισχυει ο (καπως μπακαλιστικος) υπολογισμος, ~3.5% της καταναλωσης οδευει προς την ατμοσφαιρα λογω αναμονης, και ~0,75% ζεσταινει το λεβητοστασιο.

Υ.Γ. Μετρησεις παρθηκαν και για αλλες ενδιαμεσες θερμοκρασιες περιβαλλοντος, και αυτο που μου εκανε εντυπωση ηταν (με δεδομενη θερμοκρασια περιβαλλοντος) η εκπληκτικη επαναληπτικοτητα τοσο του μεσοδιαστηματος αναμεσα στις εκκινησεις, οσο και της καταγραφεισας καταναλωσης.

airmitzi

Επίλεκτο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Sep 2007
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    128
    Ωραια δεδομένα airmitzi. Μπράβο!
    Τελικά όμως, ρε παιδιά, αξίζει ή όχι να μονώσει κανείς το πίσω μέρος του λέβητα; Δε λέω οτι θα το κάνω [8D] αλλά ρωτάω από περιέργεια...

Παρεπιπτόντως, άλλαξα τον τίτλο του θέματος κατά την υπόδειξη του Κώστα. Οχι ακριβώς όπως θα έπρεπε γιατί δεν χώραγε (αχ και πάλι αχ μ' αυτό το s/w...)

Δημήτρης

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    ATHENS
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,376
    quote:Originally posted by airmitzi
    κατεληξα (μετα απο δεκαδες μετρησεις, ακομη και ..χειμωνιατικα στις 02.30) στα εξης: airmitzi
    Έχεις βάλει και τηλεόραση;

Έχω διαβάσει και αυτά που έχεις γράψει για το φυσικό αέριο, ωραία και κατατοπιστική προσέγγιση.

quote:Originally posted by jimos
    Παρεπιπτόντως, άλλαξα τον τίτλο του θέματος κατά την υπόδειξη του Κώστα. Οχι ακριβώς όπως θα έπρεπε γιατί δεν χώραγε (αχ και πάλι αχ μ' αυτό το s/w...) Δημήτρης
    Δεν υποδεικνύω. Δικαιολογία ψάχνω να χωρέσω το ερώτημά μου.

Με εκτίμηση.
    Κώστας.

Σπουδαίο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2006
    Θέση
    76185 Karlsruhe, , Germany.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    453
    GEIA SAS !

KANONIKA PREPEI STO LEBHTOSTASIO H 8ERMOKRASIA TOY
    TOY XWROY NA MHN YPERBAINEI TOYS 20 - 22 °C, DHL. OPWS
    SE ENA living-room KAI TOTE OI APWLEIES ELAXISTOPOIOYNTAI.

AYTO KATOR8WNETAI WS EKSHS :

- MONWSH TOY LEBHTA KAI TOY KAPNAGWGOY, KA8WS KAI TOY boiler ZNX.
    - MONWSH TWN SWLHNWSEWN 8ERMANSEWS KAI ZNX.
    TO PAXOS MONWSHS TWN SWLHNWN NA EINAI ISO PERIPOY ME THN
    ESWTERIKH DIAMETRO TOY SWLHNA ( minimum 20 mm, maximum 100 mm )
    - MONWSH SE BANES, BALBIDES, KYKLOFRHTES, MIKTES.

Nikos

Nikos

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    ATHENS
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,376
    Λόγω ανακαίνισης του ισογείου λεβητοστασίου, θα φτιαχτεί νέα σιδερόπορτα.
    Θα έχει πλάτος 2 μέτρα και ύψος 2 μέτρα πάλι. Θα έχει 2 φύλλα που θα ανοίγουν από το μέσον πρός τα άκρα, το ένα πρός τα αριστερά και το άλλο πρός τα δεξιά.

Εντάξει, ξέρω ότι ο peris θα postάρει καμμιά μυστήρια πόρτα, αλλά πέρα από εκεί πως πρέπει να κατασκευάσει την πόρτα ο σιδεράς ώστε αφενός ο καυστήρας να ανασαίνει καλά και αφετέρου να μην πέφτει η θερμοκρασία του λεβητοστασίου; Εκτός εάν με κάποια σωλήνα!!!;;; μπορεί να τροφοδοτείται ο καυστήρας με αέρα και το λεβητοστάσιο να είναι κατά κάποιο τρόπο στεγανό.

Με εκτίμηση.
    Κώστας.

Διαχειριστής
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Thessaloniki, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,103
    quote:Originally posted by CONSTANTINOS

Εντάξει, ξέρω ότι ο peris θα postάρει καμμιά μυστήρια πόρτα...
    Με έχετε παρεξηγήσει μου φαίνεται.....

μην συμβιβαστείς με τίποτα λιγότερο από αυτά....

Κώστα διάβασε/κάνε search σχετικά με τον αερισμό λεβητοστασίου. Θα δεις πολλά πράγματα γύρω από συνήθεις πρακτικές και τη νομοθεσία.
    Κάτι ακόμα: χρειάζεσαι 2Χ2 πόρτα??? τι θα βάλεις μέσα? μπορείς να την κάνεις 2Χ1 ή 2Χ1.2 max και να χτίσεις το υπόλοιπο (μειώνεις τις απώλειες έτσι).
    Η πόρτα εσωτερικά να φέρει φύλλο πετροβάμβακα, για θερμοηχομόνωση και είναι και ανθεκτικό στη φωτιά (μακρυά από μας!).

Περικλής
    Εάν δεν ξέρεις εσύ, ξέρει κάποιος άλλος...

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Επίσης, καλό είναι η πόρτα να ανοίγει προς τα έξω.

Νίκος

Δικαιώματα απάντησης