quote:
Originally posted by nik16v
Καλησπέρα και από εμένα.
Επειδή το φετινό χειμώνα τον βλέπω "αγριεμένο" θέλω να δω τι μπορώ να κάνω για να ρίξω το κόστος ανά ώρα χρήσης.
Δείτε εδώ
http://www.monachos.gr/forum/topic.asp?TOPIC_ID=1821 αμόνωτες σωληνώσεις στο λεβητοστάσιο.
Επίσης η πολυκατοικία είναι 5όροφη και οι κεντρικές σωληνώσεις διέρχονται από το κλιμακοστάσιο και είναι τελείως αμώνοτες με αποτέλεσμα το χειμώνα περισσότερη ζέστη να έχει στις σκάλες παρά στα διαμερίσματα (Καλά μπορούμε να αφήνουμε ανοιχτή την εξώπορτα αλλά εκεί θα έχουμε άλλα προβλήματα).
1) Με τί υλικό πρέπει να μονώσω τις σωληνώσεις; Υαλοβάμβακα, πετροβάμβακα ή κάτι άλλο;
2)
[Το βρήκα]Από οικονομικής πλευράς φτηνότερο ποιο είναι; (έχω βρει πετροβάμβακα με αλουμίνιο με πάχος 5 εκατοστά και κόστος 4,90 το τετραγωνικό και αντίστοιχο υαλοβάμβακα 5 εκατοστά με αλουμίνιο 4,12 το τετραγωνικό;
3) Η τοποθέτηση των υλικών μπορεί να γίνει από εμένα; Πρέπει να ακολουθηθούν κάποιοι ειδικοί κανόνες ασφαλείας (υαλοβάμβακας);
Μπορείς να το κάνεις και μόνος σου...Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ασφαλείας...φόρα μασκούλα και γάντια...
4) Να έχει εξωτερικά αλουμίνιο το μονωτικό ή όχι;
[purple]
Καλύτερα με αλουμίνο για να βάζεις και μία καλή ταινία να στο κρατάει
5) Ποιο είναι το κομμάτι του λέβητα και πως θα έπρεπε να τον μονώσω;
Αυτό να το κάνει ο συντηρητής.
6) Μόνο από τη μόνωση των σωληνώσεων σε τί ποσοστό οικονομίας θα έπρεπε να υπολογίζω;
Ε αυτό δεν μπορούμε να στο πούμε έτσι...
Ε αυτό δεν μπορούμε να στο πούμε έτσι...Στο περίπου 2500-3000 θερμίδες την ώρα αλλά σχεδόν όλο το εικοσιτετράωρο αν είναι πολυκατοικία με αυτονομίες...
Αν
7) Πρέπει να μονώσω και το εύκαμπτο αλουμίνιο της καμινάδας.
Ναί
[size=6]ΦΑΟΥΛ!!. Πρέπει να πετάξεις το ευκαμπτο αλουμίνιο, να βάλεις ανοξείδωτο αν σόνι και καλά θές εύκαμπτο και να το μονώσεις. Το αλουμίνιο σαν καπναγωγός είναι η χαρά του πυροσβέστη.
8) Κάπου φαίνεται και ένα κόκκινο (το δοχείο διαστολής αν δεν κάνω λάθος) θέλει και αυτό μόνωση;
Όχι[/blue]
Την Τρίτη έχουμε συνέλευση και είναι ευκαιρία να το προτείνω. Ούτε το κόστος είναι μεγάλο.