Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 11 μέχρι 16 από 16

Θέμα: Κεντρική θέρμανση σε Μεζονέτα με αίθριο

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Λύσεις σίγουρα υπάρχουν, αλλά το πορώτο που θα έκανα θα ήταν να προσπαθήσω να αποτρέψω τόσο τον αρχιτέκτονα όσο και τον ιδιοκτήτη από την ιδέα του φεγγίτη, με επιχειρήματα (α) τις υγροποιήσεις, και (β) τους λόγους που ανέφερα παραπάνω. Πιθανολογώ ότι θα έβρισκα μεγαλύτερη αντίσταση στον αρχιτέκτονα
    Υπερψηφίζω επίσης τη ενδοδαπέδια για το αίθριο.

Νίκος

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101
    Ziko με το post αυτό δίνεις «άφεση αμαρτιών» στους αρχιτέκτονες που είναι και θιασώτες της ενδοδαπέδιας θέρμανσης έστω και με τα λίγα που ξέρουν επάνω στα συστήματα μας. Θα το μεταφράσουν ως «εντάξει! κάνε ενδοδαπέδια να αποφύγεις τα προβλήματα του sky-light» και δεν θα ξανα-ασχοληθούν μαζί μας παρά θα συνεχίζουν απρόσκοπτα να τα τοποθετούν!
    Εδώ όμως εξακολουθούν να υπάρχουν εντονότατα προβλήματα τα οποία καν δεν τα θίγεις:
    1. Το μεγάλο πρόβλημα του καλοκαιριού. Τι κάνουμε εδώ; Τα θερμοαπορροφητικά και τα γαλακτερά αποδείχθηκαν νούλες!
    2. Με αυτούς που είναι αντίθετοι της ενδοδαπέδιας τι γίνεται; Ο κόσμος δεν γνωρίζει ότι η ακτινοβολία είναι ο χειρότερος τρόπος θέρμανσης! Ακόμα και από τον θερμό αέρα. Και μετά ποιος είπε ότι δεν θα υπάρχει θερμοβαθμίδα ύψους ακόμα και με την ενδοδαπέδια; Ποιος θα καταργήσει την βαρύτητα; Αλλά άσε ας μη ξεφύγουμε από το topic.
    3. Ziko διαφωνώ με το γιάλινο κουβούκλιο. Εγκλωβίζει τον θερμό και υγρό αέρα που είναι σαφώς ελαφρύτερος του ψυχρότερου και ξηρότερου.
    4. Όντως! Για αφυγραντήρες μέσα στα σπίτια ούτε λόγος να γίνεται...

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Nov 2007
    Θέση
    athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    14
    Παίδες συμφωνώ απόλυτα μαζί σας, αλλά δυστυχώς η γνώμη του αρχιτέκτονα αλλά και του ιδιοκτήτη δεν αλλάζει.
    1.όσο για το πρόβλημα της ηλιακής ακτινοβολίας το καλοκαίρι αυτό πιστεύω το έχω λύσει με την απλή ιδέα πάνω από το skylight να υπάρχει μια τέντα η οποία σε δοκούς να μαζεύει στις περιπτώσεις μεγάλης ηλιοφάνειας - όπως επίσης πιστεύω πως το καλοκαίρι αν και μόνο αν το skylight γίνει ανοιγόμενο θα αποτελεί μια πολύ καλή μέθοδο δροσισμού. αν δηλαδή το ανοίγεις και ανοίγεις και παράθυρα στο πρώτο επίπεδο θα υπάρχει μια μόνιμη έξοδος του ελαφρύτερου ζεστού αέρα προς τα πάνω και προς το περιβάλλον.
    2.όσο για το χειμώνα εκεί θέλει σκέψη. το να πω στον αρχιτέκτονα να το κλείσει πιστεύω είναι σαν να μας λέει ενας στατικός πως κάτι δεν μπορεί να στηριχτεί. όλα πιστεύω είναι θέμα μελέτης και κόστους εγκατάστασης. επίσης θεωρώ πως δεν είναι μια ιδέα πρωτότυπη που θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά. Μεταξύ μηχανολόγων δεν έχει ζητήσει και κάτι τρελό ο άνθρωπος...τι λέτε και εσεις?

Εξέχον μέλος ziko's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2003
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Μηχανολόγος Μηχανικός
    Απαντήσεις
    917
    Δάσκαλε μη με μαλώνεις. Σαφώς και δεν δίνω άφεση αμαρτιών στους αρχιτέκτονες, άλλωστε όπως σωστά έχει ειπωθεί (μάλλον από εσένα) εμείς φταίμε που υποχωρούμε πολλές φορές (προσωπικά το έχω κόψει γιατί τελικά γυρνάει μπούμερανγκ).

Πιστεύω ωστόσο ότι το πρόβλημα αντιμετωπίζεται. Τόσα σπίτια με τεράστιες τζαμαρίες δεν έχουν ποτάμια στο εσωτερικό τους το χειμώνα (μιλάμε όμως για άριστα τζάμια και ακριβά). Εδώ όπως επεσήμανες παίζει ρόλο ο καλός εξαερισμός (συνήθως μηχανικός με ανεμιστήρες και μέσω προσαγωγής νωπού αέρα στις μονάδες κλιματισμού).

Για την κατασκευή που πρότεινα και σαφώς θα είναι ιδιοκατασκευή, σκεφτόμουνα κάτι με πολύ καλά τζάμια με όσο το δυνατόν καλή στεγανότητα, αλλά αυτό τείνει πια προς το έργο πολιτικού μηχανικού, γι' αυτό δεν το ψάχνω και δεν επεκτείνομαι.

Υποψήφιος Μηχανικός

Διαχειριστής
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Thessaloniki, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,103
    3 φορές μέχρι τώρα εγκαταστάσεις παρόμοιες και μεγαλύτερες.
    Και με ενδοδαπέδια (δεν την έκανα εγώ) και με σώματα (εγώ τις έκανα) δεν φάγαμε ξύλο.
    Επάνω ΔΕΝ έβαλα σώματα (εξαρτάται από την διαμόρφωση και χρήση του αιθρίου) και κάτω μπήκαν λίγο μεγαλύτερα από το κανονικό.
    Η ενδοδαπέδια ήταν ελαφρώς καλύτερη σαν τελική αίσθηση.
    Υγροποιήσεις δεν γίνονται όταν έχεις σωστά sky dome/lights με θερμοδιακοπή και ειδικά κρύσταλλα. Υπάρχουν τέτοια πράγματα σε διάφορες εταιρείες.
    ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ κουρτινάκια-σκίαστρα κλπ (και με αισθητήρια άμα λάχει) για το καλοκαίρι!!!! Τρελό θερμικό φορτίο!!!

Περικλής
    Εάν δεν ξέρεις εσύ, ξέρει κάποιος άλλος...

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Εντάξει ρε νεολαία και οι τρεις σας! Τραβάτε προς τα βιοκλιματικά αλλά θα έχετε πάντα τον λόγο σας σε όλα τα τραπέζια! Μας φωνάζουνε που μας φωνάζουνε! (Τα 'γραψε ωραία ο Νίκος). Και ας μην σας ακούνε!
    Με κάλυψες Ziko μ' αυτή σου τη φράση:
    «Σαφώς και δεν δίνω άφεση αμαρτιών στους αρχιτέκτονες, άλλωστε όπως σωστά έχει ειπωθεί εμείς φταίμε που υποχωρούμε πολλές φορές. προσωπικά το έχω κόψει γιατί τελικά γυρνάει μπούμερανγκ.»
    Προσωπικά για τα βιοκλιματικά στον τόπο μας έχω τις επιφυλάξεις μου. Τα είπαμε παραπάνω. Το ίδιο κάνω και γω! Τα λέω! Άσχετα αν είμαι υποχρεωμένος να τα φτιάξω έτσι όπως τα θέλουνε. Αλλά να γνωρίζουμε τι θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε στη συνέχεια! Γιατί σας διαβεβαιώ εμείς καλούμαστε να βγάλουμε το φίδι από την τρύπα στο τέλος!

Στίγμα Μαστροκαπετάνιου

Δικαιώματα απάντησης