Σελίδα 2 από 8 ΠρώτοΠρώτο 1234 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 11 μέχρι 20 από 78

Θέμα: Επιτοίχιο με υγραέριο

Μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2008
    Θέση
    Thessaloniki, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    46

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Miltos άνετα βγαίνουν αφού είναι σε σπιράλ αλλά το πολύ-πολύ να περάσει Φ18, θα το τσεκάρω.
    Ένα σώμα σε κάθε κύκλωμα.
    Οι συλλέκτες είναι εντελώς ανάποδα, έξω από την πόρτα στον διάδρομο, δεν το συζητώ.

EDIT: Οι συλλέκτες θα φάνε ένα τάπωμα, μα τι τάπωμα, και ποιο πολύ θα ευχαριστηθώ εκείνους τους δύο τις 1 1/4”

Φιλικά Κώστας

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Tρίκαλα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    2,965
    quote: Miltos άνετα βγαίνουν αφού είναι σε σπιράλ αλλά το πολύ-πολύ να περάσει Φ18
    Δεν είναι απλά "το πολύ-πολύ". Έχει μεγάλη διαφορά η 18 από την 16, κυρίως στο μανομετρικό που απαιτείται. Αλλά έχει και κάποια διαφορά στην ταχύτητα του νερού για δεδομένη παροχή. Που σε οριακές καταστάσεις όπως η δική σου μπορεί να παίξει ρόλο. Πάντως μην περιμένεις να σε βγάλει ο κυκλοφορητής του επίτοιχου. Θα χρειαστείς άλλον ένα. Και γενικά μην ξεκινάς χωρίς να το μελετήσεις το πράγμα. Αν δεν μπορείς εσύ βάλε κάποιον που μπορεί.

Μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2008
    Θέση
    Thessaloniki, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    46
    Η σπιράλ χωρίς να παίρνω και όρκο (αύριο θα φέρω όργανα ακριβείας) έχει εσωτερική διάμετρο 22mm, Η απόσταση μέχρι το colecter είναι 6m, μέχρι τι διάμετρο σωλήνα χωράει μέσα?

Φιλικά Κώστας

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Tρίκαλα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    2,965
    Να πω την αλήθεια δεν ξέρω αν μπορείς να τραβήξεις σωλήνα 18άρα αν η αρχική είναι 16άρα... Δεν ξέρω αν μπορείς να τις συνδέσεις. Αλλά μου ρχονται στο μυαλό διάφορες λύσεις.

Νομίζω πως θα περιοριστείς στο 18άρι. Και να είναι 18x2, όχι 18x2.5.

EDIT: Εννοείται πως η περίπτωση αυτή κάνει μπαμ για εξισορρόπιση. Θες να πετύχεις μια βέλτιστη εκμετάλευση του νερού που θα περνάς προς τους συλλέκτες. Δεν έχεις περιθώριο να πας 200lt/h σε σώμα 400Kcal/h.

Μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2008
    Θέση
    Thessaloniki, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    46
    Ευχαριστώ Miltos, η 18άρα θα περάσει άνετα ( και το λέω γιατί πέρσι άλλαξα σώμα και διαπίστωσα ότι η σωλήνα τραβιόταν μέχρι το συλλέκτη ελευθερα) εγώ θα δοκιμάσω και 20άρα πρώτα, δεν κοστίζει και τίποτα. (Αν και δεν το πιστεύω)
    EDIT: Έγραψα χαζομάρα 18Χ2 με 20Χ3 έχουν ίδια εσωτερική επιφάνια[V].

Φιλικά Κώστας

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    quote:Originally posted by Kosvoras

Αν κάθε πρίζα έχει και την δική της γραμμή τότε έχουμε αγωγούς 1,5 mm2 + 1,5 mm2 = 3 mm2, αν δεν δουλέψεις θερμοσίφωνα και φούρνο περισσεύει κιόλας.
    Μάλλον ατύχησε η μεταφορά μου. Οι διατομές των αγωγών δεν προστίθενται, όπως δεν προσθέτεις και τις διατομές των σωλήνων προσαγωγής και επιστροφής... αλλά δεν ήταν αυτό το μόνο που ήθελα να πω. Το άλλο σκέλος του νοήματος ήταν ότι όπως σε αυτή την περίπτωση δεν ελέγχεις πλέον πλήρως την εγκατάσταση από τον πίνακα, έτσι και στη θέρμανση αν δεν τροφοδοτήσεις κατ'ευθείαν στους συλλέκτες, δεν ελέγχεις τις ροές του νερού.
    quote:
    Κιώμος είναι ογκομέτριση, υπάρχουν υδρόμετρα, άλλωστε για αυτό και ο στραγγαλισμός του νερού για να περνά σιγά-σιγά-σιγά…., να μπαίνει στο σώμα με 80 C και να εξέρχεται με 21C !! και το υδρόμετρο να γράφει… [}] βλέπεις τότε δεν ήξερα για θερμιδομέτριση.
    Αν έχεις επιστροφή 21C, κάτι πάει πολύ λάθος στην εγκατάσταση! Μου φαίνεται πολύ απίθανο να έχεις τόσο πολύ στραγγαλισμό από τους ογκομετρητές, εδώ σε κάποιες περιπτώσεις χρησιμοποιούνται στις καταναλώσεις ζεστού νερού χρήσης από κεντρικό μπόιλερ, και δεν γίνεται αντιληπτή πτώση πίεσης. Μάλλον κάτι άλλο είναι. Αφού πρόκειται να δαπανήσεις κάποια λεφτά και να κάνεις μια δουλειά που δεν θα θέλεις να την ξανακάνεις του χρόνου, θα σου πρότεινα να φέρεις ένα μηχανολόγο ή έναν έμπειρο θερμοϋδραυλικό να δει την εγκατάσταση πριν προχωρήσεις, γιατί ίσως να χρειάζεται και άλλη επέμβαση.

Μην με παρεξηγήσεις, αλλά με τις καλύτερες των προθέσεων οφείλω να σου πω ότι μου δίνεις την εντύπωση ότι δεν έχεις αρκετά καλή γνώση του αντικειμένου για να το κάνεις μόνος σου. Παράκληση να διαβάσεις αυτό.

Νίκος

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Φίλε Κώστα πέρα απο το πως πρέπει να γίνει το όλο κόλπο μήπως πρέπει να κοιτάξεις αν νομικά μπορείς να κάνει κάτι τέτοιο...
    Δεν ξέρω κατα πόσο έχεις το δικαίωμα να αποκοπείς από την θέρμανση αλλά και τι ποσοστό συμμετοχής πρέπει να έχεις μετά.
    Δεν ξέρω κατα πόσο έχεις δικαίομα να λειτουργείς θέρμανση με μπουκάλα υδραερλιου η μήπως στην τελική βρείς τον μπελά σου.
    Τα έχεις ρωτήσει αυτά?

www.udravlikos.gr

Μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2008
    Θέση
    Thessaloniki, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    46
    Επί τις ουσίας μόνο ο Miltos με απάντησε .
    Για την κόλληση του χαλκού να χρησιμοποιήσω αυτή την μέθοδο ή είναι υπερβολή?

Φιλικά Κώστας

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    Φίλε Κώστα, επί της ουσίας σου απαντήσαμε όλοι. Απλώς ο Μίλτος απάντησε στις ερωτήσεις που έκανες, ενώ οι υπόλοιποι θέσαμε και κάποιες άλλες που δεν έκανες, και που είναι τουλάχιστον εξίσου σημαντικές, αν όχι περισσότερο. Μην τις υποτιμάς! Οι άνθρωποι που απαντάνε ερωτήσεις εδώ το κάνουν διαθέτοντας τον προσωπικό τους χρόνο και τις γνώσεις τους, χωρίς κανένα κέρδος. Και με τις καλύτερες των προθέσεων, όπως σου είπα ήδη. Ελπίζω να μην παρεξήγησες την απάντησή μου, η πρόθεσή μου δεν είναι να σε μειώσω αλλά να σε προλάβω από κάποιο σημαντικό λάθος. Το ίδιο και ο Γρηγόρης, που σου έθεσε μία άλλη πολύ σημαντική παράμετρο, τη νομική.
    Για την κόλληση, συμπάθα με, δεν ξέρω να σου πω. Το αφήνω στους πιο ειδικούς.
    Νίκος

Μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2008
    Θέση
    Thessaloniki, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    46

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Όχι! σε καμία περίπτωση όχι!, δεν υπάρχει τέτοιο θέμα παρεξήγησης, απλά εγώ ρωτάω αυτά που με ενδιαφέρουν από τεχνικής άποψης, με τα Διοικητικά αφήνω να ασχολείτε η σύζυγος. Το ότι τους άφησα να αλώσουν τόσο πολύ την θέρμανση δεν είναι ούτε αδυναμία, ούτε τυχαίο, (από ένα σημείο και μετά)!!!!!!
    Ξέρεις μην φαντασθής ότι αυτή την μετατροπή την κάνω μόνο και μόνο για να γλυτώσω 500€.
    Την κάνω γιατί γουστάρω τους γρίφους και την μουντζούρα!!

Φιλικά Κώστας

Δικαιώματα απάντησης