Σελίδα 4 από 8 ΠρώτοΠρώτο ... 23456 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 31 μέχρι 40 από 78

Θέμα: Επιτοίχιο με υγραέριο

Διαχειριστής
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Thessaloniki, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,103

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

quote:Originally posted by dipoli

Nαι γιατί; Σε φαίνεται περίεργο; Εδώ μέχρι και χαμουτζίδικο σουβλάκι φτιάχνετε!
    Για τους κολλημένους από κει χάμω, που'ρχονται εδώ και ψάχνουν να φάνε κάτι γνώριμο!
    Είμαστε φιλόξενοι, τι να κάνουμε!

Περικλής
    Εάν δεν ξέρεις εσύ, ξέρει κάποιος άλλος...

Διαχειριστής
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Thessaloniki, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,103
    quote:Originally posted by Nikos Mavrofidis

Γιατί γελάνε μερικοί με το "χάμω" ;

Είναι ελληνικότατη λέξη στα αρχαία ελληνικά "χαμαί"
    συγγενής με το χώμα.

Θα "με" πει κανείς τον λόγο ;

Χαιρετώ

Νίκος

Nikos
    Να σε πώ, δε γελάμε ντε και καλά ή ντεμέκ, απλά πλάκα να γίνεται...
    Ώστε έτσι το "χαμαί", κάτι σαν το ννντζαμέ και δαμμμμέ των Κυπρίων ένα πράγμα...

Περικλής

Διαχειριστής
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Thessaloniki, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,103
    quote:Originally posted by Pirate

Στη Μακεδονία δεν έχω κάνει μονοσωλήνιο ούτε έχω δει καταστάσεις. Πάντως εδώ σε πληροφορώ ότι το 90% των «σώμα & κύκλωμα» γυρίζει το 50% της παροχής άσκοπα. Διότι βάζουν διακόπτες που έχουν max 50% στο σώμα.
    Και ούτε πρόκειται, εκτός εάν ο πελάτης είναι τυφλός...
    Όσον αφορά το 2ο έχει γίνει τρελό ποστάρισμα παλαιότερα επί του θέματος. Αυτό τώρα που συζητάει ο φίλος Kosvoras είναι σύνηθες σε κάποιες εγκαταστάσεις που "βολεύει" ή δεν "βολεύει" (πάρτε το όπως θέλετε).
    Και εγώ το έχω κάνει, αλλά θέλει λίγο περισσότερη επιστήμη όπως περιέγραψα, αλλιώς θα πάρεις το 60% της απόδοσης προς τα μέσα...
    Πάντως το θεωρώ ύστατη λύση...

Περικλής

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2005
    Θέση
    Nikea, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    2,979
    Μα ουτως ή άλλως τώρα και οι Θεσσαλονικείς χαμουτζήδες θα λέγονται αφού θα ονομαστούν τα Σκόπια "Βορεια Μακεδονία"

Μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2008
    Θέση
    Thessaloniki, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    46
    Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.
    quote:Το 90% έβαζαν διακόπτες μονοσωληνίου για να μοιαζουν με τα Αθηναϊκά μονοσωλήνια αλλά γύριζαν το 50% του νερού πίσω εντελώς αχρησιμοποίητο.
    Οι διακόπτες είναι ότι πρέπει για αυτή την δουλειά, είναι δυσωλήνιου εξωτερικού βρόγχου στην μία θέση κάνει όλο το νερό Bypass και στην άλλη περνά το 100% στο σώμα (ποτέ δεν κατάλαβα τη χρειάζονταν) αλλά τώρα είναι χρήσιμα ειδικά στα δύο που θα δώσω την παροχή, θα έχω μια καλή ρύθμιση, Νομίζω ότι τα χρησιμοποιούν γιατί κάθονται ποιο όμορφα με το χρωμέ το σωληνάκι, δεν ξέρω.

quote:3ον Μην είσαι σίγουρος ότι βγαίνουν εύκολα τα τουμποράματα από μέσα. Μπορεί να σπάσουν. Πόσο παλιά είναι η οικοδομή?
    Είναι τεσταρισμένο πέρσι άλλαξα δύο σώματα, θα βγουν αλλά για το αν θα περάσουν οι άλλες θα το μάθετε σύντομα.[?][?]

Μάρκα επιτοίχιου δεν θα πω να μην ανοίξω άλλο θέμα, θα πω μόνο ότι θα είναι συμπύκνωσεις 7-24w και θα βάλω και εξωτερικό θερμοστάτη για ποιο λίγο κουβάλημα!!!.

quote:6ον Έχεις υπολογίσει πόσο υγραέριο θα χρειάζεσαι για να ταίσεις τον λέβητα (μάλλον 24άρη) σε μια πχ εβδομάδα??? Καλά νεφρά!!!
    Στην δουλειά μου χρησιμοποιώ και άλλα αέρια, ο πωλητής αυτός μου άνοιξε τα μάτια, μου λέει έχω κάποιον που τον προμηθεύω προπάνιο για θέρμανση, μένει στο Ωραιόκαστρο (πολύ ψυχρό μέρος και μονοκατοικία) και πέρσι για θέρμανση ξόδεψε 9 φιάλες 25Kg ΜΕ ΑΠΛΟ ΕΠΙΤΟΙΧΙΟ 9χ33=297€????....... Στην ανάταση!!!!

Φιλικά Κώστας

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    ATHENS
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,376
    quote:Originally posted by Kosvoras
    Στην δουλειά μου χρησιμοποιώ και άλλα αέρια, ο πωλητής αυτός μου άνοιξε τα μάτια, μου λέει έχω κάποιον που τον προμηθεύω προπάνιο για θέρμανση, μένει στο Ωραιόκαστρο (πολύ ψυχρό μέρος και μονοκατοικία) και πέρσι για θέρμανση ξόδεψε 9 φιάλες 25Kg ΜΕ ΑΠΛΟ ΕΠΙΤΟΙΧΙΟ 9χ33=297€????....... Στην ανάταση!!!!

Φιλικά Κώστας
    Έχει τέτοια θερμική απόδοση το υγραέριο; [:0][:0][:0] Δηλαδή ένα διαμερισματάκι στην Κυψέλη τι θα έκαιγε;

Με εκτίμηση.
    Κώστας.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Tρίκαλα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    2,965
    quote:θέλεις και κάπου να βάλεις αντεπίστροφα για να βοηθήσεις τη ροή, αλλά κυρίως ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟ στο ταφ του πρώτου ή 2 πρώτων σωμάτων
    Για τα ρυθμιστικά μέσα, το τόνισα εξάλου ότι θέλει εξισορρόπιση, μάλιστα γενική, όχι μόνο στα σώματα που θα κάνει τη ματσακονιά. Και Κώστα εξισορρόπιση δεν εννοώ να παίξεις με το by pass των διακοπτών. Αυτό είναι μια τρύπα στο νερό. Μόνο την απόδοση του σώματος ρυθμίζεις έτσι. Για να κάνεις εξισορρόπιση χρειάζεσαι στραγγαλισμό.

Αντεπίστροφα δεν μπορώ να φανταστώ που χρειάζονται.

quote:
    Μίλτο πριν του δώσεις πράσινο φως για κάτι που εγώ δεν έχω καταλάβει, ας τον ρώταγες πόσα σώματα έχει διότι είναι από τη Μακεδονία
    Τον ρώτησα για τα σώματα έμμεσα. Ρώτησα τα τετραγωνικά (αλλά δεν πήρα απάντηση). Διότι δε με νοιάζει (τόσο) αν έχει 10 σώματα των 1.000Kcall ή 5 των 2.000Kcall. Τώρα για πράσινο φως δε νομίζω ότι τίθεται θέμα. Τι μπορώ να πω από εδώ πέρα για μία ασυνίθιστη κατάσταση. Θα ήταν βλακεία. Απλά του "δίνω" το ok στο να συνεχίσει να το ψάχνει, αν νομίζει ότι τον εξυπηρετεί. Είναι όντως η έσχατη λύση όπως είπε ο Πέρις, αλλά είναι μια λύση.
    quote:
    Δεν το κατάλαβα αυτό. Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει γιατί ή 18x2 και η 20x3 έχουν ίδια εσωτερική επιφάνια?
    18-2*2=14mm εσωτερική διάμετρος
    20-2*3=14mm εσωτερική διάμετρος

Άρα το μόνο που αλλάζει στις 2 σωλήνες είναι ότι έχουμε πιο χοντρό τοίχωμα στην 20άρα
    quote:
    Και υπάρχει σωλήνα τούμπο 20Χ3?
    Φ20x2 πάντως υπάρχει (στους καταλόγους τουλάχιστον).

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101
    Φίλε Kosvora. Πάρε μολύβι και χαρτί λέγανε οι παλιοί. Και αν ξέρει κάποιος και το δουλεύει καλά το είδος μερικές φορές βγάζει κάτι «καλαμάρια» από τον βυθό... σαν τον καπετάν Αντρέα Ζέππο!
    Εσύ μου έδωσες την τιμή ότι το προπάνιο στοιχίζει 1,32€ το κιλό. χώρια τα ανέβατρα! Μετά εγώ συνεχίζω από εκεί και λέω:
    25 kg/φιάλη & 75 gr/kWh (σε προπάνιο) παίρνουμε 333 kWh/φιάλη. Οι 9 φιάλες μας δίνουν 3.000 kWh για όλον τον χρόνο. Να πάρουμε 120 μέρες τον χρόνο και θα βρούμε: 25 kWh/ημέρα που σημαίνει ότι λειτούρησαν ημερησίως:
    ---Είτε 10.750 θερμ. για 2 ώρες (ελάχ. ως προς τον χρόνο: συνθήκη εκκλησίας)
    ---είτε 5.375 θερμ. για 4 ώρες (ελάχ. ως προς τον χρόνο: συνθήκη κοινοτικού γραφείου)
    ---είτε 2.690 θερμ. για 8 ώρες (ελάχ. ως προς τον χρόνο: συνθήκη κατοικίας)
    Θα ήθελα να σε ρωτήσω αν γνωρίζεις το σπίτι του φίλου σου διότι 2.700 θερμ για ένα ολόκληρο σπίτι στο Ωραιόκαστρο ...δεν με πάει ρε αδελφέ!
    Όχι τίποτε άλλο αλλά θα σηκωθούν οι Κυψελιώτες και θα έλθουν όλοι στο Ωραιόκαστρο με την ακρίβεια των καυσίμων! Ήδη κάτι μουρμούρισε ο Κώστας.

Και κάτι ακόμα: Γνώριζε ότι βάσει των τιμών που έδωσες έχουμε:

Προπάνιο 10 λεπτά ανά κιλοβατώρα. (kWh)
    Πετρέλαιο: 8 λεπτά ανά κιλοβατώρα. (προς 70 λεπτά το λίτρο)

Πάρε μολύβι και χαρτί και άσε τις στρατιωτικές γυμναστικές πριν κάνεις κάτι!
    Γνώμη μου!

Υ.Σ.
    Και να φαντασθείς ότι τα 75 γραμ. ανά κιλοβατώρα που έδωσα για το προπάνιο είναι μία άκρως υπεραισιόδοξη τιμή. Καθαρότατο, διαυγές, Χημεία σκέτη! Να μη πω 80 γραμ. ή και 85 γραμ. ανά κιλοβατώρα! Ασε δε αν υπάρχει και τίποτα σαβούρα μέσα στην μπουκάλα μπορεί να ανέβουμε ακόμη και στα 90 γραμ.

Στίγμα Μαστροκαπετάνιου

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Tρίκαλα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    2,965
    Πριν λίγο καιρό που το είχα ψάξει, είχα καταλήξει ότι το υγραέριο σε φιάλη είναι περίπου 75% ακριβότερο από το πετρέλαιο. Σε κάθε περίπτωση, 9 φιάλες για ένα χρόνο μου φαίνονται πολύ λίγες. Ποιος είπαμε ότι στο είπε αυτό, ένας πωλητής???

Διαχειριστής
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Thessaloniki, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,103

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

ναι όντως έτσι είναι παίδες, το υγραέριο ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ έτσι εύκολα και απλά. Υπάρχουν προυποθέσεις.
    Φίλε Κώστα, μην ακούς νούμερα δεξιά-αριστερά, η κατανάλωση είναι θέμα χρήσης, ποιότητας εγκατάστασης, συνθηκών λειτουργίας και καιρικών συνθηκών.
    Επί παραδείγματι αποφεύγω να λέω νούμερα της δικής μου χρήσης, που σε χαμηλότερες (αρκετά) θερμοκρασίες από του Ωραιοκάστρου, με 2πλάσιο από το σύνηθες σπίτι και χρήση 18-24 ωρών, δέν πάω πάνω από 1300 λίτρα το χρόνο.....
    Τρόμαξες? έτσι τρομάζουν πολλοί που σε ατομικά διαμερισμάτων στην Καλαμαριά είναι για πλάκα στους 3 τόννους ετησίως...
    Αλλά από τη μια φαίνεται ψεύτικο, από την άλλη τον στέλνεις στον α-β-χ πελάτη σου που έχει τα καλούδια που έχεις και συ στο σπίτι (αντισταθμίσεις, μονώσεις, αυτοματισμούς μαλ..ιες διάφορες) και πείθεται.

Το σίγουρα έιναι λοιπόν ότι δεν θα τη βγάλεις με 250 ή 300€ το χρόνο, αλλά και ούτε με 500€ το μήνα που δίνει τώρα![:0]

Μίλτο, ανάλογα με το πώς θα γίνει αυτό το κατασκεύασμα, υπάρχει περίπτωση σε κάποια σώματα το νερό να πηγαίνει ανάποδα. Είναι δύσκολο να το εξηγήσω έτσι απλά, το έχουμε όμως συναντήσει και είναι απόρροια του τρόπου σύνδεσης εγκατάστασης της αλχημείας.

Περικλής

Δικαιώματα απάντησης