Σελίδα 3 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 21 μέχρι 30 από 31

Θέμα: Ποιότητα θέρμανσης ως προς την άνεση

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

quote:
    Φίλε jimos, για την ενδοδαπέδια συμφωνώ, με χρήση αισθητήρων δαπέδου πχ και άλλων τεχνολογιών.
    Αυτό που είπε ο Περικλής παραπάνω και σε διάγραμμα: (2005 Fundamentals ASHRAE)

Παρατηρήστε πόσο απότομα ανεβαίνει....

Ερώτημα: Στις πάμπολλες που κατασκευάζονται αναφανδόν! Είμαστε τόσο ακριβείς;

Στίγμα Μαστροκαπετάνιου

Διαχειριστής
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Thessaloniki, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,103
    Ακριβώς καπετάνιε, οι περισσότερες είναι σωλήνες στο δάπεδο με διμεταλλικό θερμοστάτη δίπλα στην πόρτα....

Περικλής
    Εάν δεν ξέρεις εσύ, ξέρει κάποιος άλλος...

Διαχειριστής
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Thessaloniki, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,103
    quote:Originally posted by jimos

Περικλή, το τσιτάτο "ζεστά πόδια, κρύο κεφάλι" υπάρχει ακόμη σε βιβλίο για εγκαταστάσεις θέρμανσης. Τώρα θα μου πεις "πότε γράφτηκε" και αν είχε υπόψη του ο συγγραφέας τα νέα δεδομένα που προαναφέρθηκαν... Το σίγουρο είναι οτι "πατάει" σε μια λογικοφανή κοινή σκέψη. Η οποία μπορεί να είναι λάθος αλλά είναι καλά εδραιωμένη. Περιμένω την εξέλιξη της συζήτησης...

Δημήτρης
    Όλοι μπορούμε να γράψουμε ένα βιβλίο (και εγώ προσωπικά έχω συμμετάσχει σε ένα-άσχετο με τη θέρμανση), άλλοι το κάνουν για να προσφέρουν, άλλοι επειδή εξαναγκάζονται από τις συνθήκες και άλλοι καθαρά για βιοποριστικούς λόγους.
    Το μόνο που θέλω να πώ με αυτό, είναι ότι επειδή το "είδαμε σε βιβλίο" δεν λέει τπτ, όπως σψστά είπες.
    -Πότε γράφτηκε
    -Από ποιόν
    -Έχει κάνει αυτός ποτέ ενδοδαπέδιες
    κλπ κλπ

Οι μεγάλες εταιρείες στο χώρο προτείνουν κύκλωμα ανά χώρο και αιθητήρες δαπέδου, αντιστάθμιση ενδοδαπέδιας και ΚΑΛΗ μελέτη.
    Το σωλήνας ανά 10cm πέθανε...

Περικλής

Super Moderator DDD's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    1,695
    να ευχαριστήσω έστω και καθυστεριμένα και γω με τη σειρά μου για τις ευχές όλους του συμforumιτες.

Σπουδαίο μέλος Dimitris75's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2008
    Θέση
    Pireas, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Μηχανολόγος Μηχ. - Έμπορος
    Απαντήσεις
    322
    Ρε παιδιά τί εγινε με την περίπτωση μας εδώ? Πιάσατε τις υγροποιήσεις και αφήσατε τον κοσμάκη να νιώθει άβολα μέσα στο σπίτι? Καθαρίστε το τόπικ απο τα χρόνια πολλά (γιατι όσο τα βλέπω συνεχίζω το φαϊ νομίζοντας οτι είναι ακόμα η γιορτή μου) και πυροβολάτε.

Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    1,695
    λίγο καθυστεριμένα βρήκα και γω δύο πραγματάκια σχετικά με τη θερμική άνεση

Διαχειριστής
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Thessaloniki, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,103
    Πάντως, συζητώντας με γιατρούς, η υγρασία κάτω του 50 άντε βίαια του 45%, προκαλεί προβλήματα, ερεθισμούς κλπ.
    Και το διαπίστωσα και εγώ πάνω μου...[xx(]

Περικλής

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101
    Περικλή μη τους εμπιστεύεσαι τους γιατρούς όταν σου μιλούν για την υγρασία του χώρου. Οι περισσότεροι που έχω γνωρίσει και παιδίατροι δεν έχουν ιδέα τι σημαίνει σχετική υγρασία! Αν έχουν διαβάσει πρόσφατα καμία μελετούλα από τις χιλιάδες των διδακτορικών που έχουν γίνει τα 20 τελευταία χρόνια όσον αφορά τώρα τη δική τους επιστήμη, απλά σου μεταφέρουν το αρθράκι.
    Αυτό που έχω δει ο ίδιος όντας ξηροδερμικός είναι ότι τον χειμώνα ζητάμε μεγαλύτερες σχετικές υγρασίες από το καλοκαίρι. Δηλαδή το καλοκαίρι με 42% υγρασία νοιώθουμε όλοι άνετα. Τον χειμώνα θα το θέλαμε το 42% να γίνει 50%. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ακόμα και 30% να δείξουν τα υγρόμετρα ότι πολλοί δεν νοιώθουν άνετα! Αυτό που έχω δει είναι ότι ισχύει 100% αυτό:

Αυτό που τείνω να πιστέψω όσον αφορά τις δερματικές παθήσεις και φαγούρες είναι ότι δεν παίζει πλέον τόσο ρόλο η υγρασία στον αέρα. (Φαντάσου ότι εδώ και πολλά χρόνια, παντού στον χώρο μου υπάρχουν υγρόμετρα ακόμα και στην τουαλέττα) όσο τα σωματίδια που περιέχει ο αέρας. Κανείς δεν ξέρει ότι τα ανεμιστηράκια από τα PC, laptops, οθόνες κλπ βγάζουν φιδάκια. Ο αέρας γλύφει τα υπέρθερμα τσιπάκια και κατόπιν έρχεται επάνω μας να μας κάνει τζιριτζάτζουλες. Ρόλο αρνητικό παίζουν επίσης και τα ρούχα! Πολλά βαμβακερά πλέον είναι χειρότερα από τα παλιά πολυαμιδικά! Εκεί όμως στα υφάσματα δεν φτάνουν οι γνώσεις μου και σταματώ! Το έχω προσέξει όμως!

Στίγμα Μαστροκαπετάνιου

Διαχειριστής
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Thessaloniki, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,103
    Captain συμφωνώ, όμως δεν είναι θέμα "αίσθησης", αλλά υγείας (περισσότερο/αποκλειστικά, εστιάζεις στο θέμα αίσθησης).
    Ο συνεχόμενα εισπνεόμενος αέρας χαμηλής-σχετικά υγρασίας (κάτω από 45-50 το χειμώνα) προκαλεί ερεθισμούς και ξηρότητα στους βλενογόννους και τον λάρυγγα. (πηγή... ΩΡΛάδες)[:I]
    Αυτό είναι ΚΑΚΟ...

Περικλής

Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    1,695

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Κατ' επέκταση του προηγούμενου διαγράμματος ποστάρω και αυτό που αναφέρεται και στη περίοδο του χειμώνα.

Ετικέτες Θέματος

Δικαιώματα απάντησης