Εμφάνιση αποτελεσμάτων 1 μέχρι 5 από 5

Θέμα: πέρι αμοιβής

Μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    , , Papua New Guinea.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    35

πέρι αμοιβής

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

καλησπέρα σας,
    θα χρειαστω τα φώτα σας...
    είχα συμμετάσχει στην έκδοση μιας οικοδομικής άδειας ενος συγκροτήματος μεζονετών κάνοντας τα η/μ..ο κατασκευαστης προχώρησε στην συνέχεια σε τροποποιήση φυσικου αερίου για την οποία με έχει ήδη πληρώσει και στην συνέχεια του ζητήθηκε και αναθεώρηση της οικοδομικής άδειας απο την πολεοδομία λόγω αλλαγης αρχιτεκτονικων που δεν επηρεαζουν τα μηχανολογικα (μου ζητηθηκαν απλως εκτυπωσεις νεων κατοψεων απο την πολεοδομια)..

εμαθα πως η πολεοδομια με καποιο τροπο εχει βγαλει για εμενα αμοιβη 5000 ευρω [8D]γι αυτη την αναθεωρηση..τωρα να παρω 5000 ευρω για την εκτυπωση 10 σχεδιων που εκανα (υπενθυμιζω δεν παρενεβηκα πουθενα στα ημ μονο παθητικη εκανα)το θεωρω λιγακι λαλακια..αλλα στον λογαριασμο μου θα μπουν 5000 ευρω [u]και εγω θα υπερβω το αφορολογητο που ειναι εισ βαρος μου και ουσιαστικα απο τις 5000 θα παρω κανα 300αρι ευρω για τον κοπο μου..

πως να το αντιμετωπισω? τι χρηματα να ζητησω? σας παρακαλω τα φωτα σας!

δικτυο αποχετευσης=ευλογια (ποιος τρεχει να αδειαζει βοθρους)
    δικτυο αποχετευσης=ευλογια (ποιος τρεχει να αδειαζει βοθρους)

με τα φορολογικά μου τα μπρεδεύεις λίγο....το ότι θα υπερβείς το αφορολόγητο δεν σημαίνει πως θα σου πάρουν και το κεφάλι...άλλωστε οι μελέτες πάνε με τον συντελεστή 30 (και κάτι ψιλά) τοις εκατό οπότε ο φόρος δεν είναι και εκατομμύρια.

Η άποψη μου είναι πως αν είναι συνεργάτης ζήτα το ΦΠΑ όλο εννοείται τους φόρους σου (ρώτα ένα λογιστή αν δεν ξέρεις) και κράτα και όσο χρήματα θες για τον κόπο σου (εσύ ξέρεις πόσο κουράστηκες). Αν είναι άγνωστος κάνε απλά μία γενναία έκπτωση, άλλωστε όλοι ξέρουν πως οι αναθεωρήσεις κοστίζουν, δεν τον κλέβεις.

Διαχειριστής
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Thessaloniki, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,103
    το αφορολόγητο καταργήθηκε-τέλος-πάπαλα-καπουτ σύμφωνα με τα λεγόμενα του Αλογοσκούφη (μένει να διαπιστωθεί και με το σχετικό ΦΕΚ ερμηνευτική ή τι άλλο διάολε θα βγάλει).

Με τα 5000€ έχεις ήδη 500€ φόρο.

Τώρα ότι σας δίνουν να το παίρνετε, αυτή είναι η συμβουλή μου χωρίς να μπώ σε περισσότερα και αναλύσω περαιτέρω.

Περικλής
    Εάν δεν ξέρεις εσύ, ξέρει κάποιος άλλος...

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2002
    Θέση
    , , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    8
    Έχει δίκιο ο Peris.
    Ο λογιστής μου είπε ότι για μέχρι τις 10500,00 Ε καθαρά θα φορολογηθούμε φέτος με 10% και θα παρακρατήσουν επιπλέον 55% αυτού προκαταβολή για τον επόμενο χρόνο !!!! (ξεχάστε τις καλές επιστροφές).

Όσον αφορά τις εκπτώσεις, κάποτε κάποιοι τις ξεκίνησαν και βλέπετε που καταντήσαμε με το 50% ή δώρο την επίβλεψη. Καλό είναι να κρίνεις και να αξιολογείς τον συνεργάτη που έχει μια δυσκολία, να μη δουλεύεις όμως και τζάμπα.

οικιακά - μηχανολογικά

Επίλεκτο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2005
    Θέση
    , , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    207

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

5,000*0,26*1,20=1560 ευρώ.
    1560*0,10= 156 ευρώ (Στην απευκταία περίπτωση που το φορολογητέο ετήσιο εισόδημα σου δεν υπερβαίνει τις 10.000 ευρω)
    Στη χειρότερη όμως 1560*0,40=624 ευρώ.

Υπολόγισε λοιπόν το φόρο σου, δες αν εκτός από το ΦΕΜ πρέπει να πληρωθείς παραπάνω για το φόρο, παρε το ΦΠΑ, ΤΣΜΕΔΕ κλπ + ό,τι εσύ αξιολογείς ότι πρέπει να κρατήσεις- κάτι το οποίο είναι πολύ υποκειμενικό και έχει να κάνει με πολλούς παράγοντες.
    Ούτε όλοι οι συνεργάτες μας είναι το ίδιο σημαντικοί όσον αφορά τη δουλειά που μας δίνουν, ούτε η ταλαιπωρία μας είναι η ίδια για όλες τις δουλειές και ολους τους πελάτες, ούτε καν η ευθύνη που αναλαμβάνεις δεν είναι η ίδια από δουλειά σε δουλειά.

Κατά τα άλλα συμφωνώ σε γενικές γραμμές με τους προλαλήσαντες..

Δικαιώματα απάντησης