Σελίδα 11 από 23 ΠρώτοΠρώτο ... 91011121321 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 101 μέχρι 110 από 227

Θέμα: Υγροποίηση καυσαερίων

Επίλεκτο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Sep 2007
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    128

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Παιδιά, οι μετρήσεις θερμοκρασίας νερού πρέπει να είναι πολύ επισφαλείς. Παρεμβάλλεται μάζα νερού με τη δική της θερμοκρασιακή διαβάθμιση, μέταλλο και ένα αργό αισθητήριο στην περίπτωσή μου (+ τη μάζα των αισθητηρίων υδροστατών και θερμικής ασφάλειας). Επιπλεον, στην περίπτωση του Νίκου, υποθετω οτι χρησιμοποίησε το μηχανικό θερμόμετρο του λέβητα, δηλ. κάτι ακόμη πιο αργό κι από το PT1000 που έχω εγώ.

Δεν έχω χρόνο και διάθεση να βρω την πραγματική απόκριση (90%) ενός αισθητηρίου νεροού υπό τέτοιες συνθήκες αλλά αποκλείεται να προσεγγίζειι αυτή των αισθητήρων για τα καυσαέρια (γυμνά θερμοζεύγη στη δική μου περίπτωση - θερμοζεύγος προστατευμένο με πολύ λεπτό σωλήνα, στην περίπτωση του Νίκου).

Δημήτρης

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    quote:Originally posted by jimos

Παιδιά, οι μετρήσεις θερμοκρασίας νερού πρέπει να είναι πολύ επισφαλείς. Παρεμβάλλεται μάζα νερού με τη δική της θερμοκρασιακή διαβάθμιση, μέταλλο και ένα αργό αισθητήριο στην περίπτωσή μου (+ τη μάζα των αισθητηρίων υδροστατών και θερμικής ασφάλειας). Επιπλεον, στην περίπτωση του Νίκου, [u]υποθετω οτι χρησιμοποίησε το μηχανικό θερμόμετρο του λέβητα, δηλ. κάτι ακόμη πιο αργό κι από το PT1000 που έχω εγώ.
    Δημήτρη, σωστά υποθέτεις

Νίκος

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101
    Στα πεταχτά!
    Οι μετρήσεις δεν παίρνονται έτσι όπως συνηθίζουν!
    Απαιτούνται hot-wires πανάκριβα θερμόμετρα με απόκριση ενός δεκάτου του δευτερολ. Έχω τέτοιο για αέρα αλλά λυπάμαι να το βάλω στο καυσαέριο!
    Σε 2η περίπτωση. Παίρνεις με ειδικά θερμόμετρα επαφής. Το δύσκολο είναι η επαφή στα σπιράλ. Υπάρχει και ρευστού. Θα πάρω αύριο τον Γιάννη και θα μάθω λεπτομέρειες.

Dipoli! Σου χρωστάω κέρασμα!
    Επαλήθευσες αυτά που λέω για καμινάδα δεκετίας και βάλε σε πολυκατοικία που σε ρωτούν οι ένοικοι τι θα κάνουν και φυσικά δεν μπορείς να τους πεις: κατεβάστε τη! Τι λες;
    Ανεβάστε λίγο την θερμοκρασία του καυσαερίου στους 240°. Θα έχετε τόση χασούρα κάθε χρόνο και πάρτε τις αποφάσεις σας.

Επανέρχομαι αργότερα για πλήρη ανάλυση των δεδομένων του φίλου μου του Dipoli!

Στίγμα Μαστροκαπετάνιου

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2005
    Θέση
    Nikea, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    2,979
    Και φυσικά επαληθεύεται και ο Περικλης που ωρύεται : "ΜΟΝΩΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ"

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    ATHENS
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,376
    Απορία: Στους λέβητες χαμηλών θερμοκρασιών πετρελαίου με εναλλάκτη για συμπύκνωση καυσαερίων αναφέρεται στα τεχνικά εγχειρίδια ότι μπορούν να λειτουργήσουν και με πλαστική καμινάδα λόγω χαμηλών θερμοκρασιών εκπομπής καυσαερίων.
    Επίσης έχω διαβάσει ότι η θερμοκρασία καυσαερίων είναι περίπου 10 βαθμούς μεγαλύτερη από την θερμοκρασία του νερού επιστροφής.

Εάν έχουμε νερό επιστροφής 60 βαθμών τότε τα καυσαέρια θα έχουν 70 βαθμούς.

Τί γίνεται σε αυτήν την περίπτωση με πλαστική καμινάδα που έχει 10-15 μέτρα ύψος και τα καυσαέρια βγήκαν από τον λέβητα με 70 βαθμούς;

Dipoli σήμερα που είναι για σένα ημέρα υπολογισμών forum θα συνεχίσεις; [8D]

Edit: Επίσης τι γίνεται με αυτούς τους ανωτέρω λέβητες που ελέω αντιστάθμισης μπορεί να στείλουν νερό προσαγωγής 50 βαθμούς οπότε νερό επιστροφής 40 βαθμών ( ή χαμηλότερο ) άρα θερμοκρασία καυσαερίων (+10) 50 βαθμούς;

Με εκτίμηση.
    Κώστας.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2005
    Θέση
    Nikea, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    2,979
    Εκ πρώτης όψεως δεν πληροί τα κριτήρια του προτύπου, με καμμία δυνατή διατομή.
    Ομως δυστυχώς προς το παρόν δεν μπορώ να το ψάξω παραπάνω λογω χρόνου.
    Δεν είμαι κάν σίγουρος αν το προτυπο υποστηρίζει τέτοιου τύπου λέβητες, οπότε τα συμπυκνώματα στην καμινάδα ίσως να μην πρέπει να μας ενδιαφέρουν, να τα μαζεύουμε απλώς.

Ισως μας διαφωτίσει λίγο παραπάνω ο Νίκος Μαυροφίδης...

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2005
    Θέση
    Nikea, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    2,979
    Για το EDIT σου...

Νομίζω πως εκεί η υγροποιήσεις μαζεύονται κατάλληλα πρίν την καμινάδα.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    ATHENS
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,376
    quote:Originally posted by dipoli

Για το EDIT σου...

Νομίζω πως εκεί η υγροποιήσεις μαζεύονται κατάλληλα πρίν την καμινάδα.
    Είσαι πιό γρήγορος και από τα edit μου; [:0]

Με εκτίμηση.
    Κώστας.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2005
    Θέση
    Nikea, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    2,979

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Tρίκαλα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    2,965

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

H πλαστική σωλήνα θα είναι μια ωραία... υδροροή! Δεν τρέχει τίποτα αν κάνει υγροποιήσεις. Τις υγροποιήσεις ενδεχομένως να μη χρειάζεται καν να τις μαζέψεις πριν το λέβητα. Ίσως ο λέβητας, όπου ούτως ή άλλως έχεις συμπήκνωση, να δέχεται τα συμπηκνώματα και να τα αποχετεύει μαζί με τα δικά του. Ο Δημήτρης 75 μάλον μπορεί να μας διαφωτίσει.

Να θέσω ένα άλλο ερώτημα: Σύμφωνα με τον κτηριοδομικό, επιτρέπεται πλαστική καμινάδα;

EDIT: Δημήτρη (Dipoli), το alladin έχει κάπου μια επιλογή που ορίζεις το σύστημα wet ή dry. Αν επιλέξεις το wet, δεν έχει σαν κρητίριο τη συμπήκνωση, αλλά το πάγωμα. "Κοκκινίζει" τα αποτελέσματα μόνο αν το τοίχωμα αποκτήσει θερμοκρασία υπό του μηδενός.

Ετικέτες Θέματος

Δικαιώματα απάντησης