Σελίδα 13 από 23 ΠρώτοΠρώτο ... 31112131415 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 121 μέχρι 130 από 227

Θέμα: Υγροποίηση καυσαερίων

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

quote:Originally posted by peris
    1. Γρηγόρη για αντιστάθμιση καυστήρα χωρίς να φοβάσαι για την ελάχιστη θερμοκρασία, βάζετε κάτι σαν το Filo 100A http://www.filokal.com/el/therm με θερμοστάτη επιλογής ελάχιστης θερμοκρασίας, ή βάζετε αυτό που έχετε, παίζετε με την καμπύλη που θέλετε και βάζετε και 2ο θερμοστάτη για την ελάχιστη θερμοκρασία.
    Θα πώ ένα μόνο πράγμα για αυτά των αντισταθμίσεων: Προσοχή στο που και πώς διαβάζουν οι αισθητήρες τους. Από εκεί μπορείς να κάνεις ακόμα μεγαλύτερη οικονομία.
    Επίσης σε αυτά τα αισθητήρια που μπαίνουν σε σωλήνα προσαγωγής, βάζω και χρονικό καθυστέρησης (πχ 90sec) για να προλάβει να διαβάσει θερμοκρασία σωστή το αισθητήριο, πριν δώσει εντολή στο λέβητα να πάρει.

2. Και να θυμήσω και κάτι τελευταίο, που το φωνάζω μόνος μου και το ξεχνάμε...
    Εξακολουθούμε να φοβόμαστε μάγισσες και τέρατα, δλδ το νερό, χωρίς να θυμάστε ότι πλέον, η περιεκτικότητα του θείου στο καύσιμο είναι 40 φορές χαμηλότερη και τείνει να μηδενιστεί...
    1. Πολύ σωστά! Όντως μία πολύ καλή ιδέα από τον βορρά! (Αλήθεια είπα εγώ πουθενά ότι οι βόρειοι δεν έχουν καλούς μηχανικούς ή ότι δεν έχουν πτυχία;. Τον Περικλή πείραξα εξ' αιτίας της ιδιαίτερης αγάπης που έχει για την πρωτεύουσα! Να τη βράσουμε μαζί Περικλή τέτοια που είναι!). Δεν είχα σκεφθεί αυτό το κολπάκι! Κάτω όριο! Φραγμός! Μάλιστα είναι κάτι που γίνεται εύκολα είτε με LOGO είτε χωρίς. Και πάλι μπράβο, σωστός! (Μάλλον έχεις ρέντα σήμερα).

2. Το είδαμε. Το καταχωρίσαμε! Το ξέρουμε ότι το λες. Αλλά κάπου διαφωνούμε. Στο εξής: Αντιμετωπίζεις το νερό ως κάτι το αθώο. Το ξέρεις ότι η φύση του είναι δυσιπόστατη. Από τη μία φέρνει ζωή και από την άλλη καταστροφή. Είναι κάτι σαν τη γυναίκα ρε Περικλή, δες το κι έτσι! Οι εργολάβοι το τρέμουν! Δεν το θέλουμε στις κατασκευές μας. Γι' αυτό τον λόγο επιμένουμε.

Υ.Σ.
    Έχω και ιδιαίτερη χαρά σήμερα διότι αυτή τη στιγμή γράφω μέσα από Linux!! Ζήτω το Unix!

Στίγμα Μαστροκαπετάνιου

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Tρίκαλα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    2,965
    quote:Τι έλεγα! Έλεγα κάτι διαφορετικό; Δίκιο είχε κι ο Μίλτος που σε άλλο topic μου μίλαγε για το σημείο δρόσου ενώ εγώ επέμενα ότι μόνο και μόνο τότε όταν έχω στο καπέλο 100° γλυτώνω τη συμπύκνωση! Το έχω μετρήσει ίσαμε τώρα πάνω από 50 φορές
    Καπετάνιο σε προηγούμενο post είχα ερμηνεύσει αυτό που είπες:

quote:Posted - 02 November 2008 : 20:23:58
    Φαντάζομαι πως ο καπετάνιος εννοούσε πως αν τα καυσαέρια είναι πάνω από 100 (στο κέντρο της καμινάδας) τότε στην επιφάνεια δε θα πέσουν κάτω από 50, οπότε δε θα υγροποιηθούν.
    Σχετικά με τους συμπηκνωμάτων, δεν ξέρω πολλά, δεν έχω βάλει ποτέ κάποιον, αλλά από αυτά που έχω ακούσει από δω και από κει, και από αυτά που υποθέτω:

Οι λέβητες αυτοί δε συμπηκνώνουν 1,2Kg υδρατμούς για κάθε Kg πετρελαίου. Συμπηκνώνουν ένα ποσοστό αυτού. Και δεν συμπηκνώνουν πάντα. Για να γίνει συμπήκνωση πρέπει να έχεις σε αυτούς κρύο νερό. Έστω οι επιστροφές να είναι αρκετά κρύες ώστε να έλθουν σε επαφή με τα καυσαέρια στο τέλος της διαδρομής τους και να συμπηκνώσουν ότι προλάβουν. Για να συμπηκνώσουν πχ το 90-95% του νερού που περιέχεται σε αυτά θα έπρεπε να το φτάσουν σε θερμοκρασία κοντά στο μηδέν. Τα νούμερα είναι υποθετικά-διαισθητικά, μην τους δίνετε μεγάλη βαρύτητα.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2005
    Θέση
    Nikea, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    2,979
    Νάτος!

Διαχειριστής
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Thessaloniki, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,103
    Μίλτο σωστά τα λές για τους συμπυκνωμάτων, κάτι αποδόσεις 107% πχ, είναι για 35-40 βαθμούς νερό (απ' ευθείας ενδοδαπέδια δλδ) εάν διαβάσεις καλά τα manual τους.
    Πειρατή, το νερό το έχεις ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΜΙΝΑΔΑ όταν βρέχει Η μη μου πείς ότι σε μια καταρακτώδη βροχή, τα άθλια αμόνωτα, πρωτευουσιανά καμιναδάκια, έχεις "αλεξίνερα" επάνω?...
    Στη βροχή, κάτι θα σου μπει πάντα, εάν έχεις μακρύ καπέλο, φουρφούρι, ή αντίστοιχο.

ΥΓ2. Πειρατή να μη βράσεις τίποτα απολύτως. Η διαστροφή μου είναι τέτοια, που μου αρέσει υπερβολικά η Αθήνα και θα ήθελα να μείνω εκεί!!!! (δε λέω ψέματα, μάρτυς μου ο dipoli).

Περικλής
    Εάν δεν ξέρεις εσύ, ξέρει κάποιος άλλος...

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2005
    Θέση
    Nikea, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    2,979
    Ελα να πείς το σουβλάκι καλαμάκι

(...κατα το δεσπότη Παναγιώτη)

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Tρίκαλα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    2,965
    quote:Originally posted by nyannaco

Τέλος, η αντιστάθμιση στον καυστήρα ήταν απλά μια ιδέα που μου ήρθε δεδομένου ότι είναι πανεύκολο να γίνει με το logo (καιρό είχαμε να το μελετήσουμε!).
    Χτες κατέβασα το λογισμικό του zelio και το έψαξα λίγο.

Νομίζω πως είναι πιο κατάλληλο από το logo για αντιστάθμιση. Μπορείς να κάνεις στοιχειώδεις πράξεις (+-*/), οπότε ίσως θα μπορούσες να ορίσεις μία καμπύλη! Το κακό είναι ότι θα χρειαστεί να κάνεις πράξεις για να διαβάσεις τα αισθητήρια. Δεν μπορείς να του πεις ότι το τάδε αισθητήριο είναι pt100 και διάβασέ το μόνος μου. Του λες ότι το αισθητήριο είναι ένα ποτενσιόμετρο και κάνεις εσύ παιχνίδι.

Αν είναι όμως να αλλάξεις hardware, ίσως είναι προτιμότερη μια έτοιμη λύση, όπως αυτή του Πέρι. Πέρι από τιμές ξέρεις; Αν ξέρεις μη λες ακριβώς, πες σχετικά με το logo. Πάνω κάτω τα ίδια, τα διπλά, τα τριπλά???

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    Κατ'αρχήν από την αρχή μίλησα για "αντιστάθμιση" δύο βημάτων (80C / 65C) και όχι για πραγματική αντιστάθμιση με καμπύλη (συνεχή μεταβολή).

Οσο για το zelio και τις στοιχειώδεις πράξεις, τις κάνει και το logo στην 6η γενιά, που θα κυκλοφορήσει οσονούπω (υποθέτω, αφού κυκλοφορεί το soft comfort demo). Δεν ξέρω βέβαια συγκριτικά κόστη.

Νίκος

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Tρίκαλα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    2,965
    Ούτε γω ξέρω κόστη. Πάντως το zelio με τραβά να το δοκιμάσω. Έχει και κάτι ωραία κουμπάκια στην πρόσοψη που από ότι κατάλαβα τα προγραμματίζεις σαν εισόδους! Με σκανδάλισαν. Γενικά δεν μ αρέσει να μπλέκω με πολλές συσκευές που είναι για τον ίδιο σκοπό. Αλλά την αρχή την έκανα, οπότε παίζει και να το βάλω στην επόμενη εγκατάσταση. Θα δούμε.

Είμαι εκτός θέματος, οπότε σταματάω εδώ, και πολλά είπα ήδη. Εκτός αν ονομάσουμε το topic "Υγροποίηση καυσαερίων και zelio"

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101
    quote:Originally posted by peris
    1. Πειρατή, το νερό το έχεις ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΜΙΝΑΔΑ όταν βρέχει Η μη μου πείς ότι σε μια καταρακτώδη βροχή, τα άθλια αμόνωτα, πρωτευουσιανά καμιναδάκια, έχεις "αλεξίνερα" επάνω?...
    Στη βροχή, κάτι θα σου μπει πάντα, εάν έχεις μακρύ καπέλο, φουρφούρι, ή αντίστοιχο.

2. Πειρατή να μη βράσεις τίποτα απολύτως. Η διαστροφή μου είναι τέτοια, που μου αρέσει υπερβολικά η Αθήνα και θα ήθελα να μείνω εκεί!!!! (δε λέω ψέματα, μάρτυς μου ο dipoli).
    1. Ουδεμία αμφιβολία! Γι' αυτό μίλαγα κάπου για καμινάδες εργαστηρίων χημείας!

2. Ε αυτό πια!!! Σφυρίζανε τ' αυτιά μου κι έλεγα τι θ' ακούσω! Στην Αθηνα ο Περικλής!!
    Έλα να απολαύσεις...
    Αφήνεις την Θεσσαλονίκη την πόλη που βαστάει τα μπόσικα της φυλής μας γι' αυτό το ανεκδιήγητο και υδροκεφαλικό μπ@@ρδ$$λο?;; Που το λέμε ακόμα πρωτεύουσα!

Μίλτο διάβασα αυτό το κείμενο και για τον λόγο αυτόν μιλάω. Δεν ξέρω λεπτομέρειες αλλά είμαι σίγουρος πως ο Νίκος ...κάτι θα κάνει ξέρει αυτός...
    Παραθέτω ένα σοβαρό κείμενο όχι από τα καλάθια της Ομόνοιας αλλά από τον Γερμανικό κατασκευαστικό οίκο SCHEER. Αν θέλετε σας το κάνω και link ανεβάζοντάς το στον server μου.
    Οι λέβητες συμπυκνωμάτων έχουν τα παρακάτω χαρακτηριστικά:
    · Βαθμό απόδοσης minimum 100% μέχρι 105%.

· Θερμοκρασία καυσαερίων μικρότερη των 45°C.

· Μέγιστη θερμοκρασία προσαγωγής 90°C.

· Θερμοκρασία επιστροφής μεγαλύτερη από 60°C.

· Για καμινάδα αρκεί πλαστικός σωλήνας ΡΡ.

Πάρτε και μία φωτογραφία για τα νέα σώματα Radiavectors που μας έκανε νύξη ο Νίκος.

Ντιζαϊνάτα και καταπληκτικά ε;

Dipoli ωραίος ο πιγκουΐνος! Αν εννοούσες εμένα το φχαριστήθηκα! Και αυτό το πειρατικό καπέλλο είναι κάτι από τον εαυτό μου! Τι να κάνω; Αφού γεννήθηκα με αδέσμευτο και απείθαρχο αίμα μέσα μου.

Στίγμα Μαστροκαπετάνιου

Σπουδαίο μέλος Dimitris75's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2008
    Θέση
    Pireas, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Μηχανολόγος Μηχ. - Έμπορος
    Απαντήσεις
    322

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Ναί ναί κάπτεν. Αυτό το βάζο είναι όλα τα λεφτά

(καλά ακόμα για τις υγροποιήσεις θα μιλάτε?)

Ετικέτες Θέματος

Δικαιώματα απάντησης