Σελίδα 8 από 23 ΠρώτοΠρώτο ... 67891018 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 71 μέχρι 80 από 227

Θέμα: Υγροποίηση καυσαερίων

Σπουδαίο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2006
    Θέση
    76185 Karlsruhe, , Germany.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    453

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Η κατάρτηση των Ελλήνων μηχανικών είναι άρτια.

Η ενημέρωση είναι όμως θέμα ιδίας πρωτοβουλίας του καθενός.
    Εννοώ ότι οι επαγγελματικές γνώσεις δεν πρέπει να παραμένουν
    στο επίπεδο της χρονιάς που τελείωσε ο μηχανικός τη σχολή του.

Ας μην ξεχνάμε ότι οι Έλληνες μηχανικοί και οι μάστορες κάποτε θα αναγκασθούν εκ των πραγμάτων να εργασθούν και σε άλλες χώρες, κυρίως της ΕΕ.

Νίκος

Nikos

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2005
    Θέση
    Nikea, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    2,979
    Νικο θα διαφωνήσω μαζί σου.
    Είναι άρτια μόνο όσων ο κ@λ@ς ίδρωσε. Αυτοί είναι το πολύ το 30% του έτους. Υπάρχει ένα αλλο 50% που τελείωσε μεν αλλα έχει κάποια μικροκενά κλπ, καλοι μηχανικοί και αυτοί δεν λεω, αλλα το 20% που απομένει δεν θα επαιρνε πτυχίο στη Γερμανια ή στη Γαλλία ούτε σε 100 χρόνια.
    Ξέρεις πολλά πολυτεχνεία με αιώνιους φοιτητές 15+ χρόνια; Εδω όποιος μπαίνει τελειώνει κιόλας!

Σπουδαίο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2006
    Θέση
    76185 Karlsruhe, , Germany.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    453
    Θα γελάσεις αλλά ήξερα κάποιον στην Karlsruhe που τελείωσε
    στα 42 εξάμηνα δηλ. 21 χρόνια !!!!!

Τότε όμως ήταν άλλες εποχές

Νίκος

Nikos

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2005
    Θέση
    Nikea, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    2,979
    Α, έχετε και σεις τέτοιους; (αστειεύομαι..)

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    ATHENS
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,376
    quote:Originally posted by Pirate
    Τότε γιατί τα μύρια όσα προβλήματα στις καμινάδες;
    Στίγμα Μαστροκαπετάνιου
    Είναι πολλοί οι λόγοι. Κοίτα την περίπτωση μιας οικογένειας. Υπήρχε ένα ισόγειο λεβητοστάσιο που εξυπηρετούσε 2 ισόγεια διαμερίσματα. Η καμινάδα είχε ύψος 3 μέτρα ελλενίτ τετράγωνη 20 πόντων. Μαζεύτηκαν κάποιες οικονομίες και έπεσε τον πρώτο πανωσήκωμα. Άντε και ψήλωσε άλλα 3 μέτρα η καμινάδα. Μαζεύτηκαν κάποιες οικονομίες και έπεσε το δεύτερο πανωσήκωμα. Άντε και ψήλωσε ακόμη 3 μέτρα η καμινάδα. Φτάσαμε μαζί με το στηθαίο της ταράτσας κάπου στα 10 μέτρα καμινάδα ελλενίτ με πλευρά 20 πόντων. Φυσικό επόμενο οι υγροποιήσεις.

Φταίει η άγνοια σε συνδυασμό με την έλλειψη χρημάτων και την αξιολόγηση των προτεραιοτήτων.

Φίλε Nikos Mavrofidis δεν μπορείς να φανταστείς με πόση μεγάλη προσοχή διαβάζω αυτά που ποστάρεις. Εάν πάντως ακολουθούσα όλους αυτούς τους κανονισμούς που περιγράφεις για την περίοδο των τελευταίων 20 ετών τότε είμαι σίγουρος ότι σήμερα διαμέρισμα δεν θα είχα. Αυτό βέβαια δεν μπορεί να δίνει εσαεί άφεση αμαρτιών και κάποια στιγμή πρέπει όλα να διορθώνονται.

Με εκτίμηση.
    Κώστας.

Μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2006
    Θέση
    salonica, , .
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    71
    Εγω παλι βρε dipoli, γιατι πιστευω οτι ο Γρηγορης ..σχεδον απαντηθηκε? Στο βασικο του ερωτημα τουλαχιστον? Στο αλλο topic (που αρχικα μιλουσατε για κατι κολλες, LOGO, UHU.. δε θυμαμαι ακριβως), ειχε επισημανθει μια συχνη παρανοηση που γινεται, σε σχεση με την μετρηση της θερμοκρασιας καυσαεριων στην αποληξη (καπελο) της καμιναδας. Με δεδομενες τις αναφορες για ενα σημειο δροσου ~50C (πετρελαιο), υπαρχει συχνα η εντυπωση πως αν μετρησουμε π.χ. 85C στο καπελο, ειμαστε ασφαλεις. Αμ δε! Μολις το κατεδειξες με τον καλυτερο τροπο.

Εκτος βεβαια, αν εγω δεν καταλαβα καλα το βασικο ερωτημα του Γρηγορη!

airmitzi

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101
    quote:Originally posted by dipoli

quote:
    Ωραία! Καμινάδα χτιστή 20Χ20, 12 μέτρα ύψος. 80.000 θερμίδες 180° καυσαέριο, 12% CO2, 5° περιβάλλον, 60 εκ. αλουμινοσπιράλ αμόνωτο στη μπούκα.
    Να βρεθεί:
    1. Σε ποιο ύψος θα αρχίσουν τα συμπυκνώματα
    2. Ροή συμπυκνωμάτων
    3. Απώλεια θερμότητας από την ίδια την καμινάδα
    Για πετρέλαιο και χτιστή αμονωτη καμ. (καποιες παραδοχές που δεν καθορίζεις τις εξέλαβα αυθαίρετα) :

1. 8.5m
    2. 3,78 g/s
    3. Εδώ χρειάζεται το χέρι που λές κι'εσύ. Πάντως είναι ένα μέγεθος που δεν ενδιαφέρει άμεσα τον μηχανικό. Υπολόγισα πως τα καυσαέρια φτάνουν στην βάση της καμινάδας στους 170 βαθμούς, μάλλον λίγο αισιόδοξο νούμερο. Στην κορυφή της καμινάδας τα καυσαέρια έχουν φτάσει τους 84.7 βαθμούς. Με αυτές τις δύο τιμές μπορείς χοντρικά να εκτιμήσεις αυτό που ζητάς. Επίσης στην κορυφή και το εσωτερικό τοίχωμα της καμινάδας έχει 38.0 βαθμούς με ΣΔ 46.4.
    Περιμένετε-περιμένετε! Τώρα θα απαντηθεί ο Γρηγόρης διότι ακόμα δεν απαντήθηκε!
    Λοιπόν Dipoli, τώρα κάνουμε εποικοδομητικό έργο! Σε ρώτησα τα παραπάνω και μου απάντησες πολύ ωραία αν και πήρες μόνο 10° απώλεια στο αλουμινοσπιράλ (το θεώρησες μονωμένο):
    Συνοψίζουμε:
    1 & 2. Συμπυκνώματα: Θα εμφανισθούν στα 8,5 μέτρα ήτοι 3,5 μέτρα πριν το καπέλο και με ροή 3,78 gr/sec που σημαίνει (άκου Γρηγόρη) ότι στα ~3 λεπτά που θα λειτουργήσει ο καυστήρας έχω ήδη ρίξει μέσα στη καμινάδα από το καπέλο ένα μπουκάλι του κρασιού νερό!

Φίλε μου Dipoli με ξεκουράζεις! Αν και θα προτιμούσα να μπεις στη βάση της καμινάδας όχι με 170° αλλά με 145° (Προσομοίωση των 95% των λεβητοστασίων! Ποιος έχει μονωμένο αλουμινοσπιράλ; Και για τους διαφωνούντες κάνουμε μια βόλτα κι ένα γκάλοπ; Και με στοίχημα!)
    Τώρα Dipoli θέλω να μου κάνεις ακόμα μία χάρη: Βγάλε μου δύο ακόμα αποτελέσματα:

Α. -- Τα ίδια με τα παραπάνω μόνο που θα μπεις στη βάση της καμινάδας με 210°

Β. -- Ο 2ος υπολογισμός αφορά τον φίλο σου τον καπετάνιο:
    Θα πάρεις καμινάδα Φ200 διπλών τοιχωμάτων και θα μπεις στη βάση της με 220°

Θέλω να μου βρεις αν συμπυκνώνομαι καν, και με πόση θερμοκρασία βγαίνω στο καπέλο! Και στην περίπτωση Α. και στη περίπτωση Β. Άντε και μεις με τον Μίλτο θα σου βγάλουμε το σημείο δρόσου του αερίου αλλά και τον τρόπο υπολογισμού ώστε να εξασκούμαστε μη πα και χάσουμε καμία φορά τον Αλλαδίνο και μείνουμε σαν χάνοι με το στόμα ανοιχτό να κοιταζόμαστε...

Μετά απ' όλα αυτά θα απαντηθεί ο Γρηγόρης και θα βγάλει τα συμπεράσματά του!

Υ.Σ.
    1. Ε ρε Γρηγόρη σήμερα έγινε της παλαβής στο θέμα σου! Δεν σε βλέπω να κοιμάσαι απόψε και αύριο να αποφύγεις τα κρουστικά και τα καρφωτικά!
    2. Ρε Dipoli που είσαι και moderator ψάχνω να βρω εκείνο το ωραίο μου post που μίλαγα για ομελέτες και ζωή δίχως EN αλλά και με EN. Και ότι στα ΕΝ λέμε Ναι, στις προδιαγραφές λέμε Ναι, στις νέες τεχνολογίες λέμε Ναι! Όχι λέμε στα κακέκτυπα, στις αντιγραφές και τα τυφλοσούρτικα και στο «πατάω το κουμπί και βγαίνει μια χοντρή».
    Και ότι αν βρεθούμε κάποια στιγμή δίχως ηλεκτρικό και Πισιά να μη πεθάνουμε της πείνας! Να ξέρουμε ρε αδελφέ να φτιάξουμε και καμιά ομελετίτσα!
    Τι να 'γινε ρε συ το ποστ; Λες να μπήκαν και να βγήκαν τίποτα hackers και να το πήραν μαζί τους δίχως να τους πάρουμε χαμπάρι;

Στίγμα Μαστροκαπετάνιου

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Tρίκαλα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    2,965
    Δημήτρη πως έβγαλες το 3,78 g/s; Είναι 12,6Kg/ώρα!

Super Moderator DDD's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    1,695
    quote:Originally posted by miltos

Δημήτρη πως έβγαλες το 3,78 g/s; Είναι 12,6Kg/ώρα!

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Tρίκαλα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    2,965

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Όχι, εγώ έχασα 0,28gr/sec. Έκανα 3,5*3600=12600[B)]

Ετικέτες Θέματος