Σελίδα 9 από 23 ΠρώτοΠρώτο ... 789101119 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 81 μέχρι 90 από 227

Θέμα: Υγροποίηση καυσαερίων

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

quote:Originally posted by miltos

Όχι, εγώ έχασα 0,28gr/sec. Έκανα 3,5*3600=12600[B)]
    Μίλτο πόσο βγάζει αν μπει με 145° και πόσο αν μπει με 220°;

Στίγμα Μαστροκαπετάνιου

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Tρίκαλα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    2,965
    Πόσο νερό;

Δεν νομίζω να μπορώ να το υπολογίσω. Δεν ξέρω αν το κάνει ο αλλαντίνος. Γι αυτό ρώτησα τον Δημήτρη. Πάντως κάτι δεν πάει καλά με το 3,78gr/sec. Ο λέβητας των 80.000Kcall δεν μπορεί καλά καλά να βγάλει τόσο νερό. Πρέπει δηλαδή να υγροποιηθούν περισσότεροι υδρατμοί από όσους βγάζει ο λέβητας.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2005
    Θέση
    Nikea, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    2,979
    Ο Μιλτος έχει δίκιο, η ποσότητα που υπολόγισα είναι υπερβολική, θα ήταν αλήθεια αν υγροποιούνταν οι υδρατμοί απο όλο το μίγμα. Τώρα όμως η θερμοκρασία στο κέντρο της καμινάδας είναι ακόμα υψηλή, δεν υγροποιείται σε όλο το μίγμα, για να το βρούμε πρέπει να εκτιμήσουμε το gradient της θερμοκρασίας στην διατομή, ώστε να δούμε ποιά ποσότητα καυυσαερίου είναι κάτω από το σημείο δρόσου. Μπορούμε να κάνουμε εκτίμηση αλλα υπάρχει και μεταβολή του φαινομένου καθ'ύψος.

Καπετάνιο, εδώ δεν έχω το πρόγραμμα, αν δεν το κάνει ο Μίλτος θα σου γράψω τα αποτελέσματα το πρωϊ. Και επειδή εδώ το δίκτυο σέρνεται θα σου βρω λκαι το χαμένο πόστ τότε.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    Για να επανέλθουμε λοιπόν στο αρχικό Post του Γρηγόρη... σήμερα ήρθε ο Χρήστος, ο γνωστός σε αρκετούς (κοψιδολάτρεις) φίλος του Γρηγόρη καυστηρατζής, για συντήρηση.
    Πριν προχωρήσω, το υπόβαθρο (ελληνιστί background): λέβητας Lavitherm 30Kcal/h με καυστήρα Olymp 2.0-3.7Kg/h.

Κατόπιν οδηγιών του Γρηγόρη, ο ΥΣ του καυστήρα κατέβηκε στους 50C και τέθηκε σε λειτουργία από πριν, ώστε να μετρηθεί η θερμοκρασία των καυσαερίων σε αυτή τη θερμοκρασία λέβητα σε σταθερή (όχι μεταβατική) κατάσταση. Αργότερα ήρθε ο Χρήστος παρέα με το Γρηγόρη (όχι που θα το έχανε! να'σαι καλά ρε φίλε ). Η μέτρηση έδειξε θερμοκρασία καυσαερίων 140C.

Μετά, ανοίχτηκε και καθαρίστηκε ο λέβητας, και ο καυστήρας βρέθηκε με beck 0.55g/h (60 μοιρών, για την ιστορία), το οποίο αντικαταστάθηκε με ένα 0.75g/h στις ίδιες μοίρες, με το Χρήστο να "δαγκώνεται" για το αν θα κατάφερνε να το "φέρει", μια και ο καυστήρας είναι οριακός για το λέβητα. Τελικά το έφερε μια χαρά - για να μην πω πέραν πάσης προσδοκίας. Νέες μετρήσεις θερμοκρασίας καυσαερίων:

t λέβητα ---> t καυσαερίων
    54C -------> 160C
    58C -------> 168C
    60C -------> 175C
    70C -------> 190C
    80C -------> 190C

Στην τελική θερμοκρασία:
    CO 69ppm, CO2 11%, Βαθμός Απόδοσης 92.5%, ελκυσμός καπνοδόχου 0.15hPa (ελπίζω να μην έχω κάνει λάθος την τάξη μεγέθους!)

Νομίζω καθόλου άσχημα με δεδομένη την οριακή επάρκεια (έως ανερπάρκεια) του καυστήρα, και την απαράδεκτη καπνοδόχο (χτιστή αμόνωτη ~9μ με καπναγωγό αλουμινοσπιράλ αμόνωτο 80cm σχεδόν κατακόρυφο, και χωρίς ταφ στη βάση).

Με αυτά τα δεδομένα, θα αποτολμούσατε το χαμήλωμα της θερμοκρασίας του λέβητα στους 65C τις ζεστές μέρες (tεξ >= 15C);

Νίκος

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101
    Εμ βέβαια! 8 κιλά πετρέλαιο την ώρα δίνουν 9,6 κιλά νερό που βγαίνει 2,7 gr/sec.
    Το είδα από την αρχή αλλά δεν είπα τίποτα για να μη χαρακτηρισθώ μεμψίμοιρος απέναντι στον Αλλαντίνο. Τέλος πάντων! Δεν είναι Γιάννης είναι Γιαννάκης! Δεν είναι 700 γραμ σε 3 λεπτά είναι 500 ή 400. Όταν μας κατουρήσει ο μπέμπης δηλαδή καθόμαστε να μετράμε πόσα γραμ. ήτανε ή πάμε κατ' ευθείαν κι αλλάζουμε;

Dipoli φίλε πού ήσουν εσύ; Σε ξετρύπωσε ο Μίλτος ε! Ωραία σε περιμένω αύριο για περαιτέρω αναλύσεις. Στείλε μου e-mail που θέλω κάτι να σου στείλω!

Στίγμα Μαστροκαπετάνιου

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101
    Νίκο για τους λόγους αυτούς πήρα πίσω το χεράτο θερμοστάτη και σου πρότεινα χεράτη 4οδη με σκίτσο χειρόγραφο!
    Πάντως η γνώμη μου για σένα είναι να βάζεις 70° τις ζεστές και 85° τις πολύ κρύες. Δεν έχω την αίσθηση ότι το σπίτι υπερθερμάινεται με 70° νερό λέβητα. Τα είδα τα σώματα.
    Αν όντως ισχύει αυτό κάτσε έτσι όπως είσαι και άσε τις αντισταθμίσεις. Το λέω πάλι παρακινδυνευμένα να ακούσω ξανά τα εξ' αμάξης από Καλσρούη και Θεσσαλονίκη. Ευτυχώς που ο Νίκος εκτιμάει τις γνώσεις μας κι ας είμαστε απείθαρχοι! Και μάλιστα πιστεύει ότι κάποια στιγμή με το λέγε-λέγε θα πεισθούμε (και πολύ πιθανό). Γιατί άμα δεν επενέβαινε ο Νίκος, ο άλλος είχε σκοπό να μας πάρει τα πτυχία και να τα μοιράσει στους Σαλονικιούς...

Στίγμα Μαστροκαπετάνιου

Διαχειριστής
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Thessaloniki, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,103
    quote:Originally posted by nyannaco

t λέβητα ---> t καυσαερίων
    54C -------> 160C
    58C -------> 168C
    60C -------> 175C
    70C -------> 190C
    80C -------> 190C

Στην τελική θερμοκρασία:
    CO 69ppm, CO2 11%, Βαθμός Απόδοσης 92.5%, ελκυσμός καπνοδόχου 0.15hPa (ελπίζω να μην έχω κάνει λάθος την τάξη μεγέθους!)

Νομίζω καθόλου άσχημα με δεδομένη την οριακή επάρκεια (έως ανερπάρκεια) του καυστήρα, και την απαράδεκτη καπνοδόχο (χτιστή αμόνωτη ~9μ με καπναγωγό αλουμινοσπιράλ αμόνωτο 80cm σχεδόν κατακόρυφο, και χωρίς ταφ στη βάση).

Με αυτά τα δεδομένα, θα αποτολμούσατε το χαμήλωμα της θερμοκρασίας του λέβητα στους 65C τις ζεστές μέρες (tεξ >= 15C);

Νίκος
    Μια χαρά είσαι, μόνο που δεν ξέρω με τι όργανο μετρούσατε, διότι είναι λίγο "κουλές" οι θερμοκρασίες και έχει μεγαλούτσικη διαφορά.
    Εξαρτάται από την απόκριση του οργάνου, από τον λέβητα και από το χρόνο που δουλεύει ο καυστήρας μέχρι να πιάσει την επιθυμητή θερμοκρασία. προφανώς τους πρώτους 54 τους έπιασε γρήγορα, ενώ στα 80άρια ζορίστηκε παραπάνω (μη ξεχνάμε η ροή ισχύος από τον καυστήρα προς τον λέβηα είναι σταθερή).
    Η θερμοκρασία καυσαερίων σου είναι το τελευταίο νούμερο (κοντά στο 190). Οι υπόλοιπες μερήσεις εάν είχαν το "χρόνο" να δουλέψουν με τον καυστήρα σε on, θα έπρεπε να βγούν σχετικά κοντά με το 190.
    Είναι και άλλοι βέβαια παράγοντες που επηρεάζουν αυτά τα πράγματα, όπως έχω πει και παλαιότερα, δλδ η θέση του θερμομέτρου και του αισθητηρίου του υδροστάτη κλπ, κατά πόσο δλδ το 54 είναι 54 ή άλλο πράγμα.
    Όλα τα παραπάνω αποδεικνύονται και με τις 2 τελευταίες μετρήσεις σας (190 για 2 διαφορετικές θερμοκρασίες).

Δεσμεύομαι όταν παραλάβουμε την θερμοκάμερα να γίνουν πολύ special πραγματάκια σε κάποια πειραματόζωα.

Νίκο και λιγότερο από 65 θα κατέβαζα. Για Αθήνα νομίζω ότι μπορείς να παίζεις ένα όριο από 55 μέχρι 75-80.
    Περικλής
    Εάν δεν ξέρεις εσύ, ξέρει κάποιος άλλος...

Διαχειριστής
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Thessaloniki, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,103
    quote:Originally posted by Pirate

Γιατί άμα δεν επενέβαινε ο Νίκος, ο άλλος είχε σκοπό να μας πάρει τα πτυχία και να τα μοιράσει στους Σαλονικιούς...
    Τι σε ωθεί στο να πιστεύεις ότι στην Θεσαλονίκη δεν υπάρχουν πτυχία?
    Αυτά που αφαιρούνται έτσι κι' αλλιώς, καταστρέφονται, αυτό είναι το νόημα της αρχικής κίνησης.

Περικλής
    Εάν δεν ξέρεις εσύ, ξέρει κάποιος άλλος...

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    Περικλή δεν ξέρω να σου πω τα στοιχεία του οργάνου, δεν τα πρόσεξα. Αναλυτής καυσαερίων τάδε... Αν έχει πολλή σημασία ο τύπος, να ρωτήσω. Αν πάλι έχεις συγκεκριμένες ερωτήσεις που μπορώ να απαντήσω με βάση αυτά που είδα...
    Οσον αφορά τον αρχικό μου προβληματισμό, τώρα, οι απόψεις εξακολουθούν να διίστανται. Νομίζω ότι τελικά δεν θα κάνω τίποτα για την ώρα, θα περιμένω να δοκιμάσω στην πράξη κατά πόσον το (χεράτο) κατέβασμα στους 65C μου κάνει διαφορά στην άνεση τις ζεστές μέρες, και βλέπουμε. Πάντως δεν θυμάμαι να είχα ιδιαίτερο θέμα και χωρίς κατέβασμα.

Νίκος

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Tρίκαλα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    2,965

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

quote:Στην τελική θερμοκρασία:
    CO 69ppm, CO2 11%,
    Άρα, Νίκο είσαι και συ στην περίπτωση:

quote:Δηλαδή είναι δύσκολο να βρει κανείς λέβητα που τα καυσαέρια συμπκηκνώνονται πάνω από τους 48C.
    Πέρι, λες ότι η θερμοκρασία καυσαερίων είναι σταθερή, για διαφορετική θερμοκρασία νερού στο λέβητα. Μιλάς βέβαια και για τον παράγοντα χρόνο. Έχω την εντύπωση, χωρίς να έχω κρατήσει κάποιον λέβητα σταθερά πχ στους 50, ότι η θερμοκρασία καυσαερίων μεταβάλλεται. Αλλιώς πιο θα ήταν και το νόημα των λεβήτων χαμηλών θερμοκρασιών; Μόνο ότι αποφεύγουμε την τρίοδη-τετράοδη και ότι δεν αποθηκεύουν καυτό νερό;

Ετικέτες Θέματος

Δικαιώματα απάντησης