-
Νέο μέλος
υπολογισμος κοινοχρηστων
καλησπερα παιδια.εχω την εξης απορια.στον υπολογισμο των κοινοχρηστων υπολογιζουμε το 20% επι του ποσου για τα παγια και το 80 % επι του ποσου του πετρελαιου αναλογα με τις ωρες που εχει καταναλωσει ο καθε ενοικος.λοιπον αυτο βασει νομου το θεωρουμε ορθο.τι γινεται ομως στην περιπτωση που οι συνοιδιοκτητες ειναι 2???ισχυει παλι το 20% και το 80% η αλλαζει?γιατι ναι μεν το 80% επι των ωρων της καταναλωσης ειανι σωστο,αλλα το 20 % των παγιων δεν ειανι εξωφρενικο????το λεω αυτο στην περιπτωση που ο ενας εκ των 2 δεν ανοιγει το καλοριφερ λογω κλιματιστικου και πληρωνει πιο πολυ τα παγια απο τις ωρες που εκαψε.και τωρα τρεχουν τον κακομοιρο μηχανικο να τους λυσει τα προβληματα!χαχαχαχα!Γνωριζει κανενας αν υπαρχει καποιος διαφορετικος νομος για 2 ιδιοκτησιες η ισχυουν τα ιδια οπως στις πολυκατοικιες???και τι γινεται αν κλεισει ο ενας τα σωματα???θα πληρωνει παγια 20%*2000ευρω(κοστος πετρελαιου)=400 ευρω???δεν ειναι λιγο εξωφρενικο
ευχαριστω.
-
Διαχειριστής
τα ποσοστά που αναφέρεις είναι αυθαίρετα, ή τα πήρατε από τη μελέτη? (υπήρχε μελέτη?-αμφιβάλλω λόγω μικρού μεγέθους).
Εάν διαβάσεις λοιπόν εδώ τα περί κατανομής δαπανών, θα δεις πιό είναι το σωστό και εάν υπάγεστε στο νόμο.
Πάντως και 2 να είναι τα διαμερίσματα, αυτό που λές γίνεται σύμφωνα με τον νόμο.
Περικλής
Εάν δεν ξέρεις εσύ, ξέρει κάποιος άλλος...
-
Επίλεκτο μέλος
ο νόμος είναι ένας και μοναδικός.
-
Διαχειριστής
jimevi,
έχεις σφραγισμενο πίνακα κατανομής δαπανών;
υπάρχει καταστατικο ή αντίστοιχο νομικό έγγραφο μεταξύ των ιδιοκτητών; (π.χ. ιδιωτικό συμφωνητικό);
w w w . m o n a c h o s . g r
-
Εξέχον μέλος
2000 € πάγια! Γιατί; Κάνατε κάποια ανακαίνηση στο λεβητοστάσιο; Και αν κάνατε κάτι τέτοιο που αφορά το σύστημα ποιος θα τα αποπληρώσει από τους δυο σας; Μόνο ο ένας; Τι σου φταίει το 20% αφού τα πάγια και πάλι δεν θα αποπληρωθούν παρά θα μείνει υπόλοιπο 1200€. Αν είστε εξ' αδιαιρέτου με 50% τότε δεν θα πρέπει για τη δαπάνη των 2000€ να δώσεις 1000€;
Το επιχείρημα: «δεν ζεσταίνομαι και δεν το χρησιμοποιώ το σύστημα» μπορεί ίσως να λυθεί μεταξύ σας με πλήρη αποδέσμευσή σου αλλά οριστική! Όχι σήμερα δεν το θέλω αλλά αύριο το θέλω!
Δες το και έτσι και μη τα βάζεις με τον νομοθέτη. Εδώ δεν φταίει. Αλλού ίσως...
Στίγμα Μαστροκαπετάνιου
-
Νέο μέλος
1oν τα ποσά είναι αυθέρετα.
2ον δεν ειμαι εγω ο ενοικιαστης που του συνεβει αυτο.εγω ειμαι απλα αυτος που θα προσπαθησω να δωσω λυση.απλα το 20% απο που βγαινει?????το θεωρουμε σταθερο σε ολες τις περιπτωσεις?σε ολες τις κατοικιες ανεξαρτητως αριθμου διαμερισματων και ανεξαρτητως χρονολογιας ανεγερσης οικοδομης????και το 20% δεν σας φαινεται υπερβολικο?αυτο λεω.πανω απο ολα σας ευχαριστω για τν χρονο σας.
-
Διαχειριστής
http://www.monachos.gr/forum/topic.asp?TOPIC_ID=758
Αυτό είναι το φεκ που αναφερόμαστε και ισχύει από το 85 και μετά.
Το 20% προκύπτει από την εγκεκριμένη μελέτη και πάντα είναι σταθερό (όχι 20%) αλλά είναι το Σeixfi.
Περικλής
Εάν δεν ξέρεις εσύ, ξέρει κάποιος άλλος...
Δικαιώματα απάντησης