Τα οικονομικά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του LEASING
θα μπορέσει να τα εκθέσει καλύτερα, ως ειδήμων, ο CONSTANTINOS.
Νίκος
Nikos
Πώς θα είναι δυνατόν να ξεφύγει κανείς από τον εφιάλτη
των τεράτων της Αποκαλύψεως που λέγονται ωρομετρητές ;
Απλούστατα:
Οι θερμιδομετρητές δεν αγοράζονται αλλά εγκαθίστανται
με LEASING.
Τα έξοδα του LEASING είναι μέσα στα έξοδα της θέρμανσης.
Το LEASING συμπεριλαμβ#7936;νει:
- Εγκατάσταση
- Αντικατάσταση ανά 5 ή 6 έτη
- και Επισκευή
των μετρητών.
Έτσι μπορεί ο μελετητής να εγγυηθεί σωστή μέτρηση σε
αποδεκτό τεχνοοικονομικό πλαίσιο.
Το σύστημα το εφαρμόζω μονίμως εδώ και 20 χρόνια, λειτουργεί άπταιστα.
Γεια σας
Νίκος
Nikos
Nikos
Νίκος
Nikos
Εγώ Herr Νικος κάνω μέχρι και 78 δόσεις με χαμηλό επιτόκιο στους χαλεπούς καιρούς των κρίσεων και δίνω και barbeques δώρα να ψήνουν καμμια ολλανδέζα μπριζόλα. Το θέμα είναι οτι πάντα σε μια πολυκατοικία υπάρχουν οι δαιμονισμένοι και δέν θέλουν να ακούν για επεμβάσεις στα πάγια κόστη.quote:Originally posted by Nikos Mavrofidis
Νίκος
Nikos
Όλα είναι ζήτημα συμβολαίου και συμφωνίας εκ των προτέρων,
κυρίως σε νεόδμητα κτίρια.
Όλοι οι κατασκευαστές θερμιδομετρητών προσφέρουν
την δυνατότητα του LEASING.
Νίκος
Nikos
Ισχύει το DIN Ν.2238/1994 αλλά Νίκο για χάρη σου το παραβλέπω.
Εδώ είναι Βαλκάνια. Δεν ξέρω για Γερμανία. Στο AMERICA από πεταχτές κουβέντες επειδή η οικονομία στηρίζεται στην κατανάλωση η φορολογική δήλωση λειτουργεί κατά κάποιο τρόπο ως έσοδα μείον έξοδα, αφαιρώντας ολόκληρο το ποσό του δανείου που τυχόν ξεπληρώνεις. Αντιθέτως στην Ελλάδα εναπόκειται στον φορολογικό νομοθέτη τι θα εκπεστεί και τι όχι αλλά και σε τι ποσοστό.
Για την χρήση 2007 είχαμε μόνο τα εξής:
α) την αλλαγή εγκατάστασης κεντρικού κλιματισμού χρήσης καυσίμου από πετρέλαιο σε φυσικό αέριο ή για νέα εγκατάσταση φυσικού αερίου,
β) την αντικατάσταση του λέβητα πετρελαίου για την εγκατάσταση τηλεθέρμανσης ή για νέα εγκατάσταση τηλεθέρμανσης,
γ) την αγορά ηλιακών συλλεκτών ( και για την εγκατάσταση κεντρικού κλιματισμού με χρήση ηλιακής ενέργειας )
δ) την αγορά αποκεντρωμένων συστημάτων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που βασίζεται σε ΑΠΕ και συμπαραγωγής ηλεκτρισμού και ψύξης - θέρμανσης με χρήση φυσικού αερίου ή ανανεώσιμων πηγών,
ε) την θερμομόνωση σε υφιστάμενα κτίρια
Από τα ανωτέρω ποσοστό 20% της δαπάνης αυτής και μέχρι του ποσού των 700 ευρώ θα αφαιρεθεί από το εισόδημα που δηλώνετε δηλ. εάν είναι πάνω από 75.000,00 ευρώ θα ωφεληθείτε 280,00 ευρώ από τον πρός πληρωμή φόρο.
Αυτά στον κωδικό 087-088 της φορολογικής δήλωσης.
Πέρα από αυτά στους κωδικούς 157-158 ( εφόσον αποκτούμε εισοδήματα από ενοικίαση ακινήτων ) και ότι απομείνει στον ( ή όλο αναλόγως ) 049 μπορούμε από το 2007 να βάλουμε την δαπάνη για την παροχή υπηρεσιών ξυλουργών, υδραυλικών και όλων των εν γένει υπηρεσιών συντήρησης, επισκευής κλπ. μέχρι του ποσού των 8.000,00 ευρώ και ότι αυτό σημαίνει σε ωφέλεια φόρου.
Το μόνο που χρειάζεται είναι η απόδειξη λιανικής πώλησης ή παροχής υπηρεσιών κατά περίπτωση. Πουθενά δεν αναφέρεται ο θερμιδομετρητής ή μονωμένη καμινάδα ή λέβητας συμπυκνωμάτων ή κάτι σχετικότερο.
Αν θέλετε να συμπληρώσω κάτι άλλο στην διάθεσή σας.
Αλλά:
Το LEASING είναι μια μορφή δανεισμού. Δεν θέλω δανεισμό. Ας ζήσω άλλη μία χρονιά χωρίς θερμιδομετρητές. Αφού βγάζω 1000 ευρώ και δεν μπορώ να κάνω οικονομία ώστε να αποταμιεύσω τα 150 ευρώ τότε τον επόμενο μήνα που θα έχω να πληρώσω την δόση πως θα το κάνω; Η λέξη "νοικοκύρης" έχει χαθεί τα τελευταία 15-20 χρόνια. Το κόστος το πληρώνουν όλοι. Η τηλεόραση έχει την ίδια τιμή μετρητοίς αλλά και την ίδια τιμή με πρώτη δόση το 2012. Δεν ξέρω εάν το καταλαβαίνετε αλλά την στιγμή που κάποιος αγοράζει με " πρώτη δόση το 2012" έχουμε μια πώληση που θα έπρεπε να γίνει το 2012 και όχι σήμερα. Πωλούν το μέλλον σήμερα.
Συνεχίζω να επιμένω ότι το πρόβλημα το εστιάζω στον τρόπο που βλέπει ο καθένας την δουλειά του. Το εμπόριο στη Ελλάδα είναι στα χέρια ανθρώπων που δεν τους νοιάζει η λέξη "πελάτης". Ήμαρτον, πρέπει να αγοράσω 10 διακόπτες comap την στιγμή που θέλω 4 επειδή κανείς δεν "σπάει" το κουτί των 10 τεμαχίων; Γάλα είναι και άμα πάρει αέρα θα χαλάσει; Το LEASING είναι το πρόβλημά μου; Να χαλάσω λεφτά θέλω. Αλλά αυτοί θέλουν και να χαλάσω λεφτά και να κάνω και τον μ@λ@κ@.
Ένα μικρό λεβητοστάσιο σαν το δικό μου θα στοιχίσει περί τις 15.000,00 ευρώ. Χωρίς να πιάσω προδιαγραφές DIN μάλλον DINAKIA. Θα το δείτε. Πήγα σε χλιδάτα μαγαζιά με υδραυλικά που σου λένε "περάστε απέναντι στον χώρο με τους μηχανολόγους". Εκεί δεν βρήκα κανένα μηχανολόγο που να ομοιάζει με αυτούς που είδα 2 φορές στην ταβέρνα. Παρά μόνο παιδάκια με trendy αξύριστη φαβορίτα και μουσάκι. Στο άκουσμα "διακόπτης ολικής παροχής ή μονοσωληνίου 100%" τα μάτια τους βγαίνουν πάνω από τον επιστημονικού τύπου σκελετό των γυαλιών οράσεώς τους. Εάν τα έλεγα στα αγγλικά θα φοβόμουν μήπως αντί για την λέξη διακόπτης είπα κυλότα.
Άσε που η λέξη "ετοιμοπαράδοτο" Νίκο έχει αποκτήσει άλλη έννοια στην Ελλάδα. Ήξερα ότι ετοιμοπαράδοτο είναι ας πούμε το σουβλάκι που το παραγγέλνεις και το παίρνεις, δεν ήξερα ότι ετοιμοπαράδοτο εννοούν σε περίπου 15 μέρες. Μιλάμε για cash, μετρητά. Άνοιξε ο τσιφούτης το μπαούλο και τρέχουν τα ευρά, τα χτυπάς στην μούρη τους ωσάν σε ορχήστρα με κλαρίνα περασμένων εποχών. Πάλι τζίφος. Τίποτα. Αδράνεια. Απάθεια. Που να πήγαινα με LEASING; Γράφεις "αντικατάσταση ανά 5 ή 6 έτη" αλλά εδώ κοντεύει να πάει η παραλαβή τόσο.
Θα πάρουν και οι θερμιδομετρητές την θέση τους στην αγορά. Δεν φταίει ο τρόπος πληρωμής. Πήρα 3 κυκλοφορητές και 5 θερμιδομετρητές. Με μετρητά. Τα παρέλαβα αμέσως εκτός από τον wilo 20/4 και τον siemens των 2,5m3/h. Αυτά πέρασε μια ολόκληρη εβδομάδα. Τίποτε. Όποιος φεύγει από το μαντρί τον τρώει ο λύκος. Κάπως έτσι αισθάνομαι. Έχω μουλαρώσει. Έχω air-condition. Το Πάσχα θα ανάψω το καλοριφέρ δεν με νοιάζει. Όταν ένα σπίτι θέλει 10 διακόπτες, τότε ο έμπορας θα πρέπει να έχει 100 και ο εισαγωγέας 1000. Εάν τα γράφω υπερβολικά ας με διαψεύσουν οι μηχανολόγοι και οι εγκαταστάτες για το πόσες φορές έχουν εκτεθεί σε πελάτη τους από καθυστέρηση υλικών. Από μια παραγγελία απο το πουθενά του κόσμου το Καματερό περιμένουν για να πατήσουν το κουμπί σε κάποιο εργοστάσιο; Έχουν κάνει λάθος. Μεγάλο λάθος. Δεν είμαι στην επαρχία του 1950 για να περιμένω το γυρολόγο να πάρω παντόφλες. Που θα πάει, θα φύγουν και οι "φούσκες" απ΄το εμπόριο.
Το εμπόριο έχει πρόβλημα εξυπηρέτησης. Δεν μπορεί ρε Νίκο να είναι ετοιμοπαράδοτη μία BMW ότι θέλεις, όπως την θέλεις και για το οποιοδήποτε κ@λ@υλικό να χάνει ένας οποιοσδήποτε μάστορας 2 μεροκάματα στο ψάξιμο. Αντί να πληρώνουν μυθικά ενοίκια σε μεγάλους λεωφόρους ας βρούν ένα μαγαζάκι σε σοκάκι. Αλλά να εξυπηρετούν. Εκεί χρειάζονται οι επενδύσεις. Όχι στην φιγούρα, στην χλιδή και στην βιτρίνα.
Εν κατακλείδι τα κατάφερα να σου χαλάσω το topic ή όχι;[8)]
Υ.Γ. Θα ανοίξω μαγαζί με ΕΤΟΙΜΟΠΑΡΑΔΟΤΑ. Αει σιχτίρ.[V][B)]
Με εκτίμηση.
Κώστας.
Edit: Τώρα το θυμήθηκα. Μην ανοίξω το στόμα μου για επικοινωνίες μέσω e-mails. Σε Ελληνικές εταιρείες με λέβητες αλλά και σε θυγατρικές Γερμανικών λεβήτων ( με DIN, με συμπυκνώματα, με χαμηλές θερμοκρασίες κλπ με πιάνεις έτσι; ). Πονεμένη ιστορία. Πολύ πόνος. Πώ πώ ορφάνια. Άστο με τον καιρό θα το ξεχάσω.
Περιμένω με ανυπομονησία! Ανοιξε το αρχείο πελατών και καταχώρησέ με στον αριθμό 1 [^]quote:Originally posted by CONSTANTINOS
Υ.Γ. Θα ανοίξω μαγαζί με ΕΤΟΙΜΟΠΑΡΑΔΟΤΑ. Αει σιχτίρ.[V][B)]
![]()
Νίκος
Νίκο ( nyannaco ) είσαι σε μεγάλη εταιρεία και θα το καταλάβεις αμέσως.
Εκτύπωσα το τιμοκατάλογο της siemens λιανικής από το internet. Στον εκτυπωτή RICOH που έχω διπλής όψης. Έδωσα στο βιβλιοπωλείο 1,20 ευρώ και μου το έκανε με σπιράλ και πλαστικό φύλλο μπρός πίσω. Έγινε κουκλί. Πήγα σε μαγαζί και το ακουμπάω στο γραφείο της κοπέλας που θα μου έλεγε τιμή για τον θερμιδομετρητή. Ο κατάλογος έλεγε XXXXσυν το ΦΠΑ XXXXευρώ ( χωρίς το σέτ εγκατάστασης ). Η κοπέλα με 30% έκπτωση μου είπε XXXXXευρώ. Σάστισα. Ρώτησα:
1) Μήπως κάνατε λάθος;
2) Με δουλεύετε;
Μπλά, μπλά μπλά.
Εν τέλει:
"Τι να σας πώ κύριε. Εμείς έχουμε ERP προγράμματα και έχουν ένα τιμοκατάλογο".
Η ειλικρίνεια Νίκο κερδίζει τον πελάτη. Έχουν την αίσθηση ότι ο πελάτης είναι μ@λ@κ@ς. Ακόμη και με τα Dosικά προγράμματα ρε Νίκο δεν είχαμε 5 ή 45 τιμοκαταλόγους ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε επιχείρησης;
Τιμοκατάλογο λιανικής 1
Τιμοκατάλογο λιανικής 2
Τιμοκατάλογο χονδρικής 1
Τιμοκατάλογο χονδρικής 2
με διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης;
Για την ιστορία ο WFM 407.D113 1,5m/h μου κόστισε XXXX με το ΦΠΑ. Το σέτ εγκατάστασης WFZ.E80G3 από τιμή καταλόγου SIEMENS με ΦΠΑ XXXX το πήρα με ΦΠΑ XXXX. Αλλά και εκεί ( ήξερα ότι εν τέλει από εκεί θα ψωνίσω ) τους είπα: Θα πληρωθείτε μετρητοίς αρκεί να μην αισθανθώ ότι με κοροϊδεύετε. Ξηγημένοι;
Δεν με αφήνεις ρε γ@μώτο να ξεχάσω. Η πλάκα είναι ότι το έχετε γράψει σε άλλο topic. Κοίτα:
Σήμερα ήρθε ο καυστήρας. Riello RG2 XXXXX με το ΦΠΑ XXXXX. Είχα παραγγείλει επιπλέον την μεσαία μπούκα XXXXX ευρώ με ΦΠΑ ( ότι μου είπαν οι καυστηρατζήδες - εγώ έχω πολλούς ).
Περίπου 11 το πρωί με πήρε η γυναίκα μου στο τηλέφωνο και μου είπε ότι ήρθαν τα πράγματα.
Ωραία είπα. Πόσα κουτιά είναι;
2 μου είπε. 1 μεγάλο και 1 μικρό.
ΟΚ. Πλήρωσε τον άνθρωπο.
Το απόγευμα πήγα στο σπίτι και ήθελα να ξετυλίξω τα κουτιά για να τα δώ. Όλο χαρά. Πώς ξετυλίγεις ένα περιοδικό; Ένα δώρο; Ανοίγω το μεγάλο. Ωραίο είπα, για λίγες μέρες θα είσαι ακόμη έτσι καθαρό. Ανοίγω το μικρό κουτί βγάζω την μπούκα αλλά κάτι δεν μου καθότανε καλά.
Είχε το ίδιο μέγεθος με την μπούκα του καυστήρα. Δεν έστειλαν την μεσαία. Έστειλαν μια ίδια ανταλλακτική.
Από ποιό σημείο να τραβήξω τρίχες;
Έμεινα με την μπούκα στο χέρι.
Υ.Γ.1 Θα ανεβάσω φωτό.
Υ.Γ.2 Ότι γράφεται στο forum βγαίνει αληθινό;
Με εκτίμηση.
Κώστας.
Ετοιμοπαραδοτα!!! Αυτο ειναι θεμα για συζητηση....
Αυτη την εβδομαδα εφαγα λιγες ηττες...
Δοχειακι reflex 250λτ.. Προμηθευτης μου Νο1.. Δεν το χω αλλα το παραγγελνω και αυριο το χεις.Εχω αλλη μαρκα ομως εδω..
Ο πελατης θελει ριφλεξ ομως οποτε κανω μια ερωτηση και στο Νο2..
Εχω αλλο το ριφλεξ παραγγελια...
Παραγγελνω στο Νο1.. Επομενη μερα σκαει τηλεφωνο..
Δεν εχουν 250ρια πρεπει να βγει απο την αποθηκη στο Ασπροπυργο..
Δλδ?? Δηλαδη απο την Δευτερα παρελαβα σημερα..
Εκαναν 5μερες να εκτελεσουν την παραγγελια απο την reflex..
Και στον 2ο τα ιδια ακουσα...
Με τις τιμες αλλη ιστορια...
Εξαρτηματα Καρινα πλεον παιρνω λευκα/γκρι ιδια τιμη ενω στον Νο2 τα λευκα εχουν διπλασια τιμη!!!! Τοινκ!
Γιατί παρεκλίνουμε τόσο πολύ από το κυρίως θέμα ;
Nikos
Πάντα υπήρχε μια τάση φυγής απο το θέμα στα φόρουμ μας, πολλές φορές πάντως (όπως και τώρα) με δημιουργικό τρόπο.
Για να επανέλθουμε στο θέμα, ναί, συμφωνώ ότι το leasing μπορεί να αποτελέσει μία εναλλακτική πρόταση για την αγορά θερμιδομετρητών.
Προϋπόθεση για την υλοποίηση είναι να μπορεί η οικοδομή να συννενοηθεί για τα σχετικά με την αγορά, υπογραφές συμβάσεων, αποπληρωμή, είσπραξη και όλα τα υπόλοιπα, τα οποία οι ανωτέρω υπογράφοντες θέλουν να πούν ότι στα μέρη μας είναι κάπως δύσκολα...
Λόγω του ιδιαίτερου δέ καθεστώτος με τις ελληνικές τράπεζες, η συμβουλή να αγοράζεις όταν έχεις τα λεφτά, μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα σοφή.
w w w . m o n a c h o s . g r