Σελίδα 15 από 17 ΠρώτοΠρώτο ... 51314151617 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 141 μέχρι 150 από 162

Θέμα: ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΞΑΕΡΩΣΗ ΣΤΑ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ

  1. #141
    Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Tρίκαλα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    2,965

    Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

    Και πως θα πετύχουμε αυτά τα 10m3/h να τα μοιράσουμε σε κάθε διαμέρισμα; Αν το αφήσουμε στη τύχη, τα χαμηλότερα διαμερίσματα θα πάρουν πχ1300m3/h και τα ψηλότερα 700m3/h. Και τότε οι μίκτες των πάνω διαμερισμάτων θα κάνουν ανάμιξη! Έτσι δεν είναι;

    Αν στείλουμε μεγαλύτερη παροχή από τον κεντρικό κυκλοφορητή, ώστε τα πάνω διαμερισματα να πιάσουν το 1m3/h, θα μεγαλώσει η ροή που θα φεύγει προς τα κυκλώματα των διαμερισμάτων που έχουν κλειστούς κυκλοφορητές.

    Οπότε, ή μεγαλώνουμε τις στήλες, ώστε να έχουν μικρή πτώση πίεσης, ή βάζουμε ρυθμιστικές, ή βάζουμε Η/Β. Και τα 3 με χαλάνε. Νομίζω ότι το σύστημα αυτό "παραπάει". Όπως το βλέπω με μια πρώτη ματιά. Μπορεί και να αλλάξω γνώμη.

    ____________________
    Μ' αρέσουν οι παρατηρήσεις... Διορθώνομαι!

  2. #142
    Super Moderator DDD's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    1,695
    μου φαίνεται λίγο πρόβλημα η εξισορρόπηση τέτοιου δικτύου και για αυτό λέω α) inverter κεντρικό β) γιατί δεν θα έχω προσαγωγή νερού σε κύκλωμα που δεν λειτουργεί? Είπαμε παραπάνω πως θα έχουμε μικρή ροή αλλά όπως το θέτεις το παράδειγμα, μπορεί να μην είναι μικρή τελικά ανά περίπτωση. οι ρυθμιστικές βοηθούν σημαντικά αλλά έχουν το κακό πως αν πάλι έχεις ετεροχρονισμένη τυχαία λειτουργία του δικτύου (διάφοροι κυκλοφορητές ΟΝ και άλλοι OFF) οι ρυθμίσεις σου με σταθερό κυκλοφορητή πάνε περίπατο γιατί αλλάζουν οι παροχές. Για αυτό είπα παραπάνω αντί μίκτη διαφορικές ΔP σε συνεργασία με ρυθμιστικές μέσω τριχοειδούς.
    Σκέψεις κάνω, μην βαράτε.

    EDIT: και τώρα που το ξανασκέφτομαι βάζω στο κλάδο και μια Η/Β δίοδη ή όπως είπε και ο ΒΟΖ 3-οδη ON-OFF με σταθερό κυκλοφορητή και καθαρίσαμε

  3. #143
    Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Tρίκαλα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    2,965
    Υποτίθεται πως η ροή στις στήλες δεν επηρεάζεται από τη λειτουργία των μικρών κυκλοφορητών. Ο μικρός απλά θα πάρει το νερό που μπαίνει στο μίκτη και θα το στήλει στο διαμέρισμα. Αν δε φτάνει η παροχή που μπαίνει στο μίκτη θα πάρει και από την επιστροφή του διαμερίσματος.

    Όσο πάει τόσο περισσότερο δεν μ αρέσει η χρήση των μικτών. Η απλότητα έχει τη χάρη της και ας μην είναι τέλεια.

    ____________________
    Μ' αρέσουν οι παρατηρήσεις... Διορθώνομαι!

  4. #144
    Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101
    Λοιπόν αυτό το topic εξελίσσεται σε πολύ ενδιαφέρον θέμα αλλά κάτι πρέπει να κάνουμε με τον τίτλο του. Και μόνο το ερώτημα του theozepos δεν αναλύει πλέον παρά μπήκε σε χωράφια πολύ high! Ας το δούμε αυτό με τον Περικλή.

    Λοιπόν κύριοι μηχανολόγοι να το δούμε το θέμα πρώτα απ' όλα φιλοσοφικά:

    1. Μας αρέσει ολονών ένα σύστημα με ανεξάρτητα κυκλοφορητάκια ηλεκτρονικά και μικρούλικα ανά διαμέρισμα! Αυτό όμως προϋποθέτει ότι το διαμέρισμα θα έχει υποχρεωτική θερμιδομέτρηση αλλιώς δεν ασχολιόμαστε καθόλου να ψάχνουμε! Θα μείνουμε με τη λογική: «τι είχες Γιάννη τι είχα πάντα!». Θα τα σχεδιάζουμε όπως σήμερα και άντε να βάλουμε κανέναν inverter!
    2. Πριν όμως πούμε ότι θέλουμε να προχωρήσουμε παρακάτω είμαστε υποχρεωμένοι να πούμε τα εξής: Απεδείχθη περίτρανα στο topic που έβαλε ο Dimis (πρόκειται για πολύ μεγάλο βομβιστή) εδώ ότι ένα καλά εξισορροπημένο σύστημα δεν χρειάζεται θερμιδομέτρηση. Αρκούν οι ωρομετρητές! Αν λοιπόν φτιάξει κάποιος ένα καλά ρυθμισμένο σύστημα με κεντρικό κυκλοφορητή inverter και με ηλεκτροβάνες τότε το σύστημα αυτό για μένα είναι αποδεκτό και πολύ μοντέρνο μάλιστα! Έχει όμως ένα μεγάλο μειονέκτημα: Δεν έχει τις ελευθερίες που έχει το άλλο σύστημα το μεταμοντέρνο που καλούμαστε να σχεδιάσουμε σήμερα. Δηλαδή: αν κάποιος θέλει να βάλει θερμοστατικές βαλβίδες διότι κάνουν μεγάλη οικονομία δεν μπορεί να τις χρησιμοποιήσει! Αυτός μπορεί να κάνει οικονομία αλλά αυτήν θα την ωφελείται όλο το κτήριο και όχι αυτό καθεαυτό το διαμέρισμα. Θα μου πει κάποιος, τότε ας βάλουν όλοι θερμοστατικές βαλβίδες. Πάλι όλοι θα βλέπουν αυξομείωση στα σώματα τους αλλά η ωφέλεια θα είναι κοινή! Και επειδή είμαστε εξ' αίματος και λίγο πονηρούτσικοι (τι λίγο δηλαδή) φαντασθείτε τι μπορεί πάλι να συμβεί και πάλι θα έχουμε κλάμματα!
    Κάτι άλλο που βλέπω αρνητικό στο παλιό-μοντέρνο σύστημα είναι ότι αν κάποιος θελήσει να κλείσει τελέιως κάποια σώματα, δεν το ωφελείται αυτός αλλά το γενικό σύνολο.
    Ερώτημα 1ον: Τι κάνουμε προχωράμε; Ή μένουμε στο παλιό-μοντέρνο σύστημα;

    Αν προχωρήσουμε θα βάλουμε απαράβατο όρο θερμιδομέτρησης ανά διαμέρισμα!

    περιμένω τις απόψεις σας.

    Αν πούμε ναι. Προχωράμε. Εχει λίγο φιλοσοφία πάλι και μετά ξεκινάμε την ανάλυση.


    Στίγμα Μαστροκαπετάνιου

  5. #145
    Συμφωνώ να βάλουμε απαράβατο όρο θερμιδομέτρησης ανά διαμέρισμα!

    Oh captain, my captain. Προχώρα.

  6. #146
    Εξέχον μέλος ziko's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2003
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Μηχανολόγος Μηχανικός
    Απαντήσεις
    917
    Ήδη έχω δηλώσει την άποψή μου υπέρ της θερμιδομέτρησης, οπότε προτείνω να προχωρήσουμε...

    Υποψήφιος Μηχανικός

  7. #147
    Διαχειριστής dimis's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2002
    Θέση
    Δήμος Βόλβης Ν. Θεσσαλονίκης
    Ιδιότητα:
    Υδραυλικός
    Απαντήσεις
    1,200
    NAIεεεεεεεεεε

    http://levitostasia.net

  8. #148
    Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101
    Τρεις από τους μεγάλους γκολτζήδες φώναξαν ναι!
    Προχωράμε ακάθεκτοι! Πάμε για το μεταμοντέρνο σύστημα με υποχρεωτική θερμιδομέτρηση και προαιρετική χρήση θερμοστατικών βαλβίδων.

    Σε λίγο ποστάρω τη μικρή εισαγωγή γύρω από τις βασικές αρχές του συστήματος.

    Στίγμα Μαστροκαπετάνιου

  9. #149
    Διαχειριστής dimis's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2002
    Θέση
    Δήμος Βόλβης Ν. Θεσσαλονίκης
    Ιδιότητα:
    Υδραυλικός
    Απαντήσεις
    1,200
    Ναι αλλά σε new topic

    http://levitostasia.net

  10. #150
    Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101

    Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

    Dimi έχεις δίκιο! Κι εμένα μου τη σπάει και ο τίτλος ακόμα.
    Το θέμα είναι ότι θα χάσουμε κάτι χρήσιμα εισαγωγικά που έχουν ειπωθεί. Εκτός αν τα μαζέψω με κάποιο τρόπο...

    Να γίνει έτσι και να μετακομίσουμε; Συμφωνείτε;

    Στίγμα Μαστροκαπετάνιου

Δικαιώματα απάντησης

  • You may not post new threads
  • ΔΕΝ έχετε το δικαίωμα απάντησης
  • You may not post attachments
  • ΔΕΝ μπορείτε να επεξεργαστειτε τις απαντησεις σας
  •  
  • BB code is Ανοικτό
  • Smilies are Ανοικτό
  • [IMG] code is Ανοικτό
  • [VIDEO] code is Ανοικτό
  • HTML code is Ανοικτό