Θερμιδομετρητές και ξερό ψωμί. Μέχρι και στον γιατρό τους πήγα για βελτίωση Θερμιδομετρητής
Με εκτίμηση. ( Πρόσεχε, άσχετος ).
Κώστας.
Προχώρα το! Προς το παρών δε μου καίγεται καρφί αν θα έχει θερμιδομέτρηση ή ωρομέτρηση. Το εξετάζουμε καθαρά υδραυλικά. Έτσι και αλλιώς αν θα αποφασίσουμε πχ για θερμοστατικές, πρέπει να έχει θερμιδομέτρηση. Δεν αλλάζει κάτι τώρα.
Καπετάνιο φαίνεσαι πολύ αιμοβόρος στα κόκκινα!
Edit: Ναι ξεκίνα άλλο topic. Είπαμε τα εισαγωγικά, έφυγαν κάποιες απορίες, και έτσι το επόμενο topic μπορεί να κρατηθεί πιο συμπαγές.
Κώστας.
quote:Originally posted by Pirate
Λοιπόν αυτό το topic εξελίσσεται σε πολύ ενδιαφέρον θέμα αλλά κάτι πρέπει να κάνουμε με τον τίτλο του. Και μόνο το ερώτημα του theozepos δεν αναλύει πλέον παρά μπήκε σε χωράφια πολύ high! Ας το δούμε αυτό με τον Περικλή.
Λοιπόν κύριοι μηχανολόγοι να το δούμε το θέμα πρώτα απ' όλα φιλοσοφικά:
1. Μας αρέσει ολονών ένα σύστημα με ανεξάρτητα κυκλοφορητάκια ηλεκτρονικά και μικρούλικα ανά διαμέρισμα! Αυτό όμως προϋποθέτει ότι το διαμέρισμα θα έχει υποχρεωτική θερμιδομέτρηση αλλιώς δεν ασχολιόμαστε καθόλου να ψάχνουμε! Θα μείνουμε με τη λογική: «τι είχες Γιάννη τι είχα πάντα!». Θα τα σχεδιάζουμε όπως σήμερα και άντε να βάλουμε κανέναν inverter!
2. Πριν όμως πούμε ότι θέλουμε να προχωρήσουμε παρακάτω είμαστε υποχρεωμένοι να πούμε τα εξής: Απεδείχθη περίτρανα στο topic που έβαλε ο Dimis (πρόκειται για πολύ μεγάλο βομβιστή) εδώ ότι ένα καλά εξισορροπημένο σύστημα δεν χρειάζεται θερμιδομέτρηση. Αρκούν οι ωρομετρητές! Αν λοιπόν φτιάξει κάποιος ένα καλά ρυθμισμένο σύστημα με κεντρικό κυκλοφορητή inverter και με ηλεκτροβάνες τότε το σύστημα αυτό για μένα είναι αποδεκτό και πολύ μοντέρνο μάλιστα! Έχει όμως ένα μεγάλο μειονέκτημα: Δεν έχει τις ελευθερίες που έχει το άλλο σύστημα το μεταμοντέρνο που καλούμαστε να σχεδιάσουμε σήμερα. Δηλαδή: αν κάποιος θέλει να βάλει θερμοστατικές βαλβίδες διότι κάνουν μεγάλη οικονομία δεν μπορεί να τις χρησιμοποιήσει! Αυτός μπορεί να κάνει οικονομία αλλά αυτήν θα την ωφελείται όλο το κτήριο και όχι αυτό καθεαυτό το διαμέρισμα. Θα μου πει κάποιος, τότε ας βάλουν όλοι θερμοστατικές βαλβίδες. Πάλι όλοι θα βλέπουν αυξομείωση στα σώματα τους αλλά η ωφέλεια θα είναι κοινή! Και επειδή είμαστε εξ' αίματος και λίγο πονηρούτσικοι (τι λίγο δηλαδή) φαντασθείτε τι μπορεί πάλι να συμβεί και πάλι θα έχουμε κλάμματα!
Κάτι άλλο που βλέπω αρνητικό στο παλιό-μοντέρνο σύστημα είναι ότι αν κάποιος θελήσει να κλείσει τελέιως κάποια σώματα, δεν το ωφελείται αυτός αλλά το γενικό σύνολο.
Ερώτημα 1ον: Τι κάνουμε προχωράμε; Ή μένουμε στο παλιό-μοντέρνο σύστημα;
Αν προχωρήσουμε θα βάλουμε απαράβατο όρο θερμιδομέτρησης ανά διαμέρισμα!
περιμένω τις απόψεις σας.
Αν πούμε ναι. Προχωράμε. Εχει λίγο φιλοσοφία πάλι και μετά ξεκινάμε την ανάλυση.
Στίγμα Μαστροκαπετάνιου
Δέν απεδείχθη τίποτε περίτρανα...
Αντε βρήκατε ευκαιρία τώρα που εχω πολύ δουλειά να μου βγάλετε και τους ωρομετρητές αποδεκτους.
Ξαναδές το εδώ
Κατα τα άλλα συμφωνώ με τα inverter και τις ηλεκτροβάννες, διαφωνώ όμως με τις θερμοστατικές κεφαλές, ειδικά αν το δίκτυο είναι ισορροπημένο.
Οι θερμοστατικές κεφαλές τοποθετούνται για να διορθώσουν λάθη στις απώλειες ΜΕΤΑΞΥ των χώρων μίας ιδιοκτησίας, ώστε όλοι οι χώροι της ιδιοκτησίας να έχουν την ΙΔΙΑ θερμοκρασία.
Συμφωνώ ότι προσφέρουν μεγάλη οικονομία σε οικοδομές χωρις αυτονομία.
w w w . m o n a c h o s . g r
1. ...........quote:Originally posted by monachus
1. Δέν απεδείχθη τίποτε περίτρανα...
2. Αντε βρήκατε ευκαιρία τώρα που εχω πολύ δουλειά να μου βγάλετε και τους ωρομετρητές αποδεκτους.
2. Come-in boy to outside! What's your choice? Get the colt or the Smith? Take it! Seven steps and we shoot at the moment! [8D]
Κλέψε και λίγο χρόνο να πούμε τίποτα!
Με μεγάλη προσπάθεια κλέβω εγώ τον δικόν μου!
Στίγμα Μαστροκαπετάνιου
Συνάδελφε monachus,
τα "λάθη" στις απώλειες των χώρων θα υπάρχουν είτε έχουμε
αυτονομία είτε όχι είτε αν το σύστημα είναι σε υδραυλική
ισορροπία, είτε αν έχουμε θερμοστάτες χώρου ή θερμοστατικές κεφαλές.
Προς το παρόν δεν με πείθεις.
ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
Νίκος
Nikos
Νίκο διαφωνώ, τα λάθη θα είναι μικρής κλίμακας και δεν θα επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό, αλλιώς τη μελέτη την έκανε κάποιος με το "μάτι". Εάν δεν υφίστανται δραματικές αλλαγές σε χώρους διαρρυθμίσεις κλπ, δεν θα είναι μεγάλες οι διαφορές.quote:Originally posted by Nikos Mavrofidis
Συνάδελφε monachus,
τα "λάθη" στις απώλειες των χώρων θα υπάρχουν είτε έχουμε
αυτονομία είτε όχι είτε αν το σύστημα είναι σε υδραυλική
ισορροπία, είτε αν έχουμε θερμοστάτες χώρου ή θερμοστατικές κεφαλές.
Προς το παρόν δεν με πείθεις.
ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
Νίκος
Nikos
Οι θερμοστατικές κεφαλές, "πιάνουν" μεγάλα λάθη, διότι δεν έχουν και τέλεια ακρίβεια.
50, ή έστω 100 θερμίδες, δεν κάνουν μεγάλη διαφορά.
Περικλής
Εάν δεν ξέρεις εσύ, ξέρει κάποιος άλλος...
Καλησπέρα,
Εχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με τον Theozeppos.
Μήπως κανείς από τους υδραυλικούς του site τον επισκέφθηκε και έδωσε λύση;
Από την δικιά μου έρευνα, εξαντλώντας όλες τις πρότασεις λύσης του προβλήματος των ειδικών, έχω καταλήξει ότι κάπου το σύστημα τραβάει αέρα.
Για αυτό θα ήθελα να ρωτήσω αν είναι δυνατόν το σύστημα να τραβάει αέρα από μία χαλαρή σύνδεση μίας παροχής του κολεκτέρ;
Vgot
Θα εβγαζε και νερο επισης.
Κατα πασα πιθανοτητα προβλημα δοχειου διαστολης
Burn baby, burn
'Οντως εμφανίζει μία μικρή υγρασία (πολύ λίγο νερό, το καταλαβαίνεις μόνο με το δάχτυλο) όταν το σύστημα είναι κρύο.
Οσον αφορά στο δοχείο το έχω τσεκάρει είναι οκ.
Vgotquote:Originally posted by stom
Θα εβγαζε και νερο επισης.
Κατα πασα πιθανοτητα προβλημα δοχειου διαστολης
Burn baby, burn