Σελίδα 7 από 17 ΠρώτοΠρώτο ... 56789 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 61 μέχρι 70 από 162

Θέμα: ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΞΑΕΡΩΣΗ ΣΤΑ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ

Εξέχον μέλος ziko's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2003
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Μηχανολόγος Μηχανικός
    Απαντήσεις
    917

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Καλά τι κάνεις τέτοια ώρα εδώ ρε συ?

Τι εννοείς ότι είχε κεντρική στήλη reverse-return?

Υποψήφιος Μηχανικός

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Τι είμαι εγώ ρε σι μηχανολόγος να κοιμάμαι με τις κότες?
    Μην βαράτε αύριο όλοι μαζί....καλαμπούρι κάνουμε...

Το σύστημα θα το δείς σε κείμενο του καπετάνιο στο παρακάτω λίνκ
    http://www.gvarv.gr/edu/3_article/3_art.htm

Φαντάσου μία στήλη όπου η προσαγωγή ξεκινάει απο τον λέβητα φ42 πάει στο κολεκτερ του ισογείου δίνει με ταφ 42Χ22Χ35 στο επόμενο 35Χ22Χ28
    στο επόμενο 28Χ22Χ22

Ενώ η επιστροφή ξεκινάει απο το κολεκτέρ του ισογείου με φ22 και όσο ανεβαίνει μεγαλώνει η διατομής αντίθετα απο τις προσαγωγές...
    Φτάνοντας στην κορυφή και έχοντας πάρει όλα τα κολεκτέρ μετά κατεβαίνει σερί κάτω φ42.
    Την μελέτη την είχε κάνει κάποιος μηχανολόγος 80 χρονών σήμερα...
    Πιστεύω ότι για να εφάρμοσε αυτό το σύστημα θα το κατείχε το άθλημα...
    Τώρα γιατί ο λέβητα είναι 80.000 θερμίδες και ο κυκλοφορητής θηρίο κάτι μου λέει ότι είναι δουλειά του εγκαταστάτη....

www.udravlikos.gr

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101
    Τα reverse-return ρίχνουν ασυγκρίτως τα μανομετρικά και κατεβάζουν πολύ τον κυκλοφορητή διότι η υδραυλική απώλεια της στήλης εξουδετερώνεται! Πολύ αναλυτικό το άρθρο αυτό και μου έκανε εντύπωση γιατί είχα να το διαβάσω χρόνια! Και μάλιστα αναλύει τρία διαφορετικά συστήματα. Κλασσικό αρύθμιστο, κλασσικό ρυθμισμένο και reverse-return! Ρε όρεξη που την είχε ο άνθρωπος και έγραφε!....

Στίγμα Μαστροκαπετάνιου

Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2003
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Μηχανολόγος Μηχανικός
    Απαντήσεις
    917
    Αν σε κάθε επίπεδο βάζαμε ένα ανεξάρτητο κυκλοφορητή κσι δεν βάζαμε κεντρικό στο λεβητοστάσιο, όπότε το ζεύγος των κεντρικών στηλών γινόταν ένας μεγάλος συλλέκτης, θα δούλευε σωστά το σύστημα?

Υποψήφιος Μηχανικός

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Tρίκαλα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    2,965
    Μαζί με τα αντεπίστροφα ναι, θα δουλεύει. Δεν το έχω κάνει αλλά θα το έκανα αν είχα λόγο.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    Ζήση, μπορεί να πω βλακεία, αλλά εκ πρώτης όψεως φαντάζομαι ότι θα ήθελε απαραίτητα αντεπίστροφο σε κάθε κυκλοφορητή για να διασφαλίσεις ότι όταν πχ ο κυκλοφορητής (στην προσαγωγή) του 2ου ορόφου λειτουργεί μόνος του, δεν θα τραβάει μεσω της στήλης όχι μόνο από το λέβητα, αλλά και ανάποδα από τον 1ο ή/και τον 3ο... ή δεν τίθεται τέτοιο θέμα;
    EDIT: το απάντησε ήδη ο Μίλτος όσο έγραφα.

Πάντως αυτή η λύση με τα τέσσερα μικρά κυκλοφορητάκια μήπως είναι τελικά φθηνότερη από ένα κυκλοφορητή Inverter και τέσσερις ΗΒ; Γι'αυτό το προτείνεις, ή έχεις κάτι άλλο κατά νου;

Νίκος

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101
    Ρε σεις θα μ' αφήσετε να πάω στη δουλειά μου;

Δεν χρειάζονται αντεπίστροφα για τέτοιου είδους λειτουργία. Δεν θα περισσεύει μανομτερικό για ανάποδη!
    Την κίνηση μέσα στη στήλη θα την κάνει άλλος, ανεξάρτητος κυκλοφορητής. Δηλαδή θα ρέει τα απαραίτητα νερά παίρνοντας αίσθηση από το πόσοι κυκλοφορητές μπήκαν!
    Αν δεν μπει κανένας τότε σταματά κι αυτός.
    Δείτε το έτσι
    Το σύστημα παίζει επί ξηρού ακμής! Πρέπει οι ένοικοι να είναι τουλάχιστον ειδικοί για να δεχθούν τέτοιο σύστημα που όλο και θα ρεει και λίγο νεράκι στους κλειστούς. Αλλά λίγο! Και τι έγινε! Έχω και εκτόνωση....
    Συζητείστε το....

Στίγμα Μαστροκαπετάνιου

Σπουδαίο μέλος Dimitris75's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2008
    Θέση
    Pireas, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Μηχανολόγος Μηχ. - Έμπορος
    Απαντήσεις
    322
    Reverse Return σύστημα έχω δεί σε ένα μεγάλο κολυμβητήριο και ήταν χάρμα οφθαλμών.

__________________________________________________ _____________________________
    "Κανείς Δέν Είναι Άσφαλτος"
    Α.Δημητρίου - Αοιδός

Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2003
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Μηχανολόγος Μηχανικός
    Απαντήσεις
    917
    Αυτά τα συστήματα ουσιαστικά είναι συστήματα πρωτεύοντος/δευτερεύοντος. Το πρωτεύον είναι οι κεντρικές στήλες με ή χωρίς κυκλοφορητή και το δευτερεύον κάθε κλάδος σε κάθε όροφο με τον δικό του κυκλοφορητή. Από ανασφάλεια και μόνο το αντεπίστροφο θα το έβαζα αφού δεν κοστίζει και τίποτα.

Το θέμα είναι αν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς κυκλοφορητή αλλά με φυσική κυκλοφορία το πρωτεύον. Παλαιότερα το είχαμε ξανασυζητήσει, όταν είχα πει στον Κάπτεν μια άλλη βέβαια περίπτωση. Την κλασσική όπου έχουμε ένα λέβητα σε κατοικία με 6 ή 7 ανεξάρτητους κλάδους. Το κεντρικό κολλεκτέρ στο λεβητοστάσιο οριζόντιο. Τότε είχαμε πει ότι δεν απαιτείται στο πρωτεύον κυκλοφορητής.

Έχω βέβαια παράδειγμα συναδέλφου που ισχυρίζεται ότι εφαρμόζει κατά κόρον και δουλεύει. Τον πιστεύω, αλλά μιλάμε για κτίρια κατοικιών και μεζονετών έως 3 επίπεδα. Βεβαια ισχυρίστηκε ότι το έχει εφαρμόσει και σε πολυκατοικία.

Μια άλλη παράμετρος είναι η ανισοσταθμία των κλαδων. Αν οι κλάδοι δεν είναι δηλαδή περίπου ισοδύναμοι. Ο συνάδελφος το έχει εφαρμόσει μόνο με περίπου ισοδύναμους κλάδους.

Τα συστήματα με ένα μικρό κυκλοφορητή ανά επίπεδο εφαρμόζονται χρόνια στο εξωτερικό.

Ο Χρήστος (Μποζατζίδης) μπορεί να με διορθώσει, αλλά σε μια παρουσίαση είχε πει ότι υπάρχουν και μίνι κυκλοφορητές ανά σώμα!!!

Υποψήφιος Μηχανικός

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Tρίκαλα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    2,965

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

quote:Έχω βέβαια παράδειγμα συναδέλφου που ισχυρίζεται ότι εφαρμόζει κατά κόρον και δουλεύει. Τον πιστεύω, αλλά μιλάμε για κτίρια κατοικιών και μεζονετών έως 3 επίπεδα. Βεβαια ισχυρίστηκε ότι το έχει εφαρμόσει και σε πολυκατοικία.
    Δε βλέπω το λόγο να μην εφαρμόζεται σε περισσότερα επίπεδα και με περισσότερους κλάδους ανά επίπεδο.

quote:Μια άλλη παράμετρος είναι η ανισοσταθμία των κλαδων. Αν οι κλάδοι δεν είναι δηλαδή περίπου ισοδύναμοι. Ο συνάδελφος το έχει εφαρμόσει μόνο με περίπου ισοδύναμους κλάδους.
    Επίσης δε βλέπω το λόγο να μην εφαρμόζεται και με κλάδους ότι να ναι. Όταν δηλαδή κάνει τον συλλέκτη στο λεβητοστάσιο πως δίνεις σε μονοσωλήνιο με έναν κυκλοφορητή και σε εξωτερικό δισωλήνιο χαλκού (δυο σωλήνες που μοιράζουν στα σώματα);

Δικαιώματα απάντησης